nahral som tam všetky image čo sú k dnešnému dnu prístupné pre tento box ,samozrejme cez multiboot s Openatv-6.0 . aspon viac sa mi ch zatial nepodarilo nájsť ....
Openatv-6.0
Openatv-6.1
Opendroid-6.3
Openspa-7.1
Openmips-6.1
ešte som našiel image HDFREAKS Austria kde nie je lokalizácia CZ a SK ...
prvé čo som si všimol že zatial nie je funkčné HBBTV a bitrate v žiadnom image . aspon sa mi to zatial nepodarilo naštartovať dokonca ani v org.softe a ani openatv. verím že na tom borci popracujú . v openmips-6.1 išiel do kolien pri prehladávaní siete . dokonca sa mi nepodarilo stiahnúť online žiadny plugin . možno im nešiel dnes server , skúsim to teda inokedy . ale zaujímave je že ked som ho naštartoval prvý krát v org.softe čo bolo včera od giagablue tak pluginy som stiahol bez problémov . ale dnes po prefleshovaní na najnovšie image už to nefungovalo . v openatv-6.1 sa nedá pohybovať skin na obrazovke , ale v openatv-6.0 a v ostatných image s tým problém nie je .

archív-cz funguje bez problémov vo všetkých testovaných image v rámci možností tohoto pluginu . rýchlosť prepínania programov som čakal oproti SOLO-4K v image VTI alebo B.H. ktorý ma trochu slabší procesor od gigablue predsa že bude rýchlejší , ale to chce mu dať asi čas kým to doladia . nenašiel som možnosť zapnúť alebo vypnúť FBC tuner tak ako to je napr. vo VU+ ale len v image VTI a B.H. ale to nie je až tak podstatné lebo ani vo VU+ to nie je žiadna sláva pri rýchlom prepínaní ,ale je tam možnosť zapnúť alebo vypnúť túto funkciu .

ale FBC funguje bez problémov lebo na displeji svietia pri zapnutí napr. PIP tunery od A po H samozrejme podla potreby ako prepínam . pozor , pravdepodobne nevie Transcoding oproti jeho staršiemu bračekovi , aj ked mi ho image napr. Openatv-6.0 ponúka na inštaláciu ale pyskuje mi error .

dokonca ani na ich stránke som nenašiel že by sa s tým pochválili . no uvidíme časom či to bude možné ....

kvalitu obrazu nebudem hodnotiť , podla mna v pohode , ako každý iný procesor ARM ...

DVBT2 interný tuner som zatial neskúšal zatial ho nemám ale s tým určite nebude problém . jedine čo som skúšal tak usbdvbttuner s chipom 9015 po stianutí driverov a tvrdom reštarte funguje , ale nepodarilo sa mi naštartovať usbdvbt2-TUNER s chipm HMP ktorý mi funguje bez problémov v iných boxoch . všimol som si že tie stredové kovové tlačítka na d.o. trochu ako keby cinkali ako zvonček
ešte som prišiel na jednu pre mna podstatnú vec , kedže frčím takmer pernamentne v PIP alebo PAP že Gigablue-4K nemá problém oproti Solo-4K pozerať v PAP alebo PIP jeden obraz a druhý v HEVC napr. flixtv v druhom okne . SOLO-4K nedokáže v PIP-ku prepínať programy HEVC ,jedine v hlavnom okne .

takže ked pozerám flixtv tak v Solo-4K si v PIP-ku už ani ne PíP-nem
edit: 6.8.2017
dnes server openmips opäť funkčný , takže už frčí aj v org.image

dnes som urobil online aktualizácie všetkých image a nie je žiadny problém s naštartovaním

akurát že žiadne zmeny k lepšiemu nie sú v žiadnom image . HBBTV , bitrate, transcoding stále nefunkčné ....
zatial tolko po prvom dni krátkeho testovania ..... ostatné doplním neskôr ......