Přehrávání videa HEVC a titulky
Moderátoři: 005jon, monkus, schmegea
-
- Nováček
Přehrávání videa HEVC a titulky
Zdravím.
Narazil jsem na problém, že nejsem schopen přehrát titulky u videa kódovaného v HEVC. Zkoušel jsem HEVC v .MKV s titulky uvnitř i v SRT. Zatím jsem zkoušel jen originální image OE2.2 i OE2.5.
Jen bych chtěl od ostatních potvrdit, že to opravdu zatím nejde.
Díky
Narazil jsem na problém, že nejsem schopen přehrát titulky u videa kódovaného v HEVC. Zkoušel jsem HEVC v .MKV s titulky uvnitř i v SRT. Zatím jsem zkoušel jen originální image OE2.2 i OE2.5.
Jen bych chtěl od ostatních potvrdit, že to opravdu zatím nejde.
Díky
-
- Nováček
Re: Přehrávání videa HEVC a titulky
Nikdo nemůže zkusit? Jedná se mi o normální FullHD video, ale kódované v h265 (HEVC) a k tomu titulky. Jen bych chtěl vědět, jestli mám něco špatně já, nebo je to v SW.
-
marsim21
- Administrátor
- Dal poděkování: 178 poděkování
- Dostal poděkování: 265 poděkování
520 nemám ale tvůj problém by mohl souviset s výběrem skinu.
Podobné problémy jsou například v archivech Cz/Sk pokud si nastavíš jiný skin u některých nastane problém při výběru titulků. Přijímač jde např. do zelené smrti.Pokud nechá defalt skin titulky jedou bez problémů.
Pokud se ti to chová podobně tak vyzkoušej nastavit skin na defalt a odzkoušej zda to zabere.
Podobné problémy jsou například v archivech Cz/Sk pokud si nastavíš jiný skin u některých nastane problém při výběru titulků. Přijímač jde např. do zelené smrti.Pokud nechá defalt skin titulky jedou bez problémů.
Pokud se ti to chová podobně tak vyzkoušej nastavit skin na defalt a odzkoušej zda to zabere.

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
-
Thomik1
- Moderátor
- Dal poděkování: 34 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
Postni někde desetiminutové video kouknu .. 

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
-
- Nováček
Video jsem původně dávat nechtěl, abych vyloučil problém, že to dělá na tom mém, ale budiž.
100 MB https://mega.nz/#!UyJGWaxY!AlHGYqp_aygm ... AO7D6PnNZs
Byl bych rád, kdyby někdo mohl zkusit na nějakém DM, ideálně na DM520 / DM525, který má HW dekodér h265. Ostatní nevím.
Jinak jsem zkoušel na úplně čistém originálním image OE2.2 i OE2.5, takže problém se skinem by být neměl.
Předem děkuju.
100 MB https://mega.nz/#!UyJGWaxY!AlHGYqp_aygm ... AO7D6PnNZs
Byl bych rád, kdyby někdo mohl zkusit na nějakém DM, ideálně na DM520 / DM525, který má HW dekodér h265. Ostatní nevím.
Jinak jsem zkoušel na úplně čistém originálním image OE2.2 i OE2.5, takže problém se skinem by být neměl.
Předem děkuju.
-
Thomik1
- Moderátor
Mám na tom dm520 open hdf verzi , podobná je jako atv 6.0 a nemusel jsem nic zapínat.
viewtopic.php?f=658&t=15242
Ještě zkusím origo na oe 2,5
viewtopic.php?f=658&t=15242
Ještě zkusím origo na oe 2,5
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB

-
- Nováček
Děkuji za vyzkoušení. Dělal jsem včera pokusy s různými image a hledal důvody, proč titulky jdou/nejdou
V těchto IMG titulky nejdou: Demonisat, DreamElite, Merlin, Newnigma2, OoZooN, TSimage, Dreambox OS 2.2, Dreambox OS 2.5
V OpenPli se mi nespustil ani obraz
V těchto IMG titulky jdou: HDF, OpenATV, OpenDroid
Problém je v rozdílném přístupu ke zpracování titulků. Tam, kde titulky nejdou, se zpracovávají přímo gstreamem, ale tam jsou špatně nastavené vlastnosti pro podporovaný typ videa na příjmů a na výstupu bloku textoverlay (https://github.com/opendreambox/opendre ... s.patch#L8).
Tam, kde titulky jdou jsou zpracovávané přímo enigmou a jsou přidávány do dekódovaného obrazu mimo gstream jako overlay.
V těchto IMG titulky nejdou: Demonisat, DreamElite, Merlin, Newnigma2, OoZooN, TSimage, Dreambox OS 2.2, Dreambox OS 2.5
V OpenPli se mi nespustil ani obraz
V těchto IMG titulky jdou: HDF, OpenATV, OpenDroid
Problém je v rozdílném přístupu ke zpracování titulků. Tam, kde titulky nejdou, se zpracovávají přímo gstreamem, ale tam jsou špatně nastavené vlastnosti pro podporovaný typ videa na příjmů a na výstupu bloku textoverlay (https://github.com/opendreambox/opendre ... s.patch#L8).
Tam, kde titulky jdou jsou zpracovávané přímo enigmou a jsou přidávány do dekódovaného obrazu mimo gstream jako overlay.
-
Thomik1
- Moderátor
Jeste bych zkusil stahnout jiny prehravac.