Cryptoworks - CS Link

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Neipori
Nováček
Nováček

Cryptoworks - CS Link

Příspěvek od Neipori »

Zdravím, zakoupil jsem si přístroj HD-BOX FS-7110 HD PVR, po prostudování tohoto webu nainstaloval mcas + fw v2.09.87, ale nedaří se mi zprovoznit zakódované kanály CSLink (stará karta Gital), přístroj hlásí chybu karty, ale ví, že jde o Cryptoworks. Na těchto stránkách je uvedeno,( http://www.parabola.cz/clanky/4503/hd-b ... e-vykonny/ ) že přístroj fungoval bez problémů. Pokud kartu vrátím do původního přístroje Mascom, jede vše bez problénů. Poradí někdo, kde dělám chybu, jestli ji dělám, nebo musím nainstalovat jiný plugin? V Linuxových přijímačích jsem totální nováček. Děkuji

ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Re: Cryptoworks - CS Link

Příspěvek od ShaMan »

A máž zapnutý ten plugin ? Menu -Pluginy a barevné tlačítka ?

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
Neipori
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neipori »

Mám a děkuji za zájem

rost
Nováček
Nováček

Příspěvek od rost »

já s cslink kartou problém nemám, měl jsem tam jak mcas tak oscam pro cslink a vše ok.
Těžko radit, ale asi bych zkusil jiný plugin, třeba jen jinou verzi mcas, případně později oscam.
při instalaci pluginů dodržuju doporučené postupy jako výmaz adresáře var, tovární nastavení, restart atd.

Neipori
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neipori »

Postupoval jsem několikrát podle zde uveřejněných návodů, a stále nic :51:

ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od ShaMan »

A po nabootování přijímače ti vyskočí modrá lišta o identifikaci karty ?
V menu Pluginy když potvrdíš OK tak tam bys měl mít údaje o kartě ,
předpokládám že kartu vkládáš čipem dolů ?

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

Neipori píše:přístroj hlásí chybu karty, ale ví, že jde o Cryptoworks.
Tu je asi pes zakopany, karta bude vlozena spravne, ked vie ze je to CRW), ale kde si si precital Cryptoworks:
- v malom grafickom okienku - hlaska pri zapnuti primaca?
- alebo v MENU / DOPLNKY / KODOVACI SYSTEM?

Mas vobec zobrazenu polozku INTERNA CITACKA v menu DOPLNKY / KODOVACI SYSTEM?

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
Neipori
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neipori »

tulino píše:
Tu je asi pes zakopany, karta bude vlozena spravne, ked vie ze je to CRW), ale kde si si precital Cryptoworks:

Tak to se mi tam ještě neobjevilo :eek: , budu koumat a zkoušet dál. Děkuji. Dám vědět.

jjara
Nováček
Nováček

Příspěvek od jjara »

Já jsem nováček,vždy mi poradil rejca,mám Cs Link CW a rozběhlo se mi to po vypnutí čtečky.FW 2.10.11 Menu-hlavní menu- CAS -7110-interní čtečka vypnuta.Jede mi to na Mcas.

Xtrend 8000,HD Box 7110
Neipori
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neipori »

Tak jsem si to rozhasil už úplně, to co šlo naladit už nejde, když chci naladit aspoň jeden satelit, tak přístroj zamrzne (a to už jsem to měl naladěno!) a nepomáhá ani restart (odpojení přívodu napětí), začínám zuřit, chyba je možná ve mě, ale návod taky není návodem, neví někdo, kde bych sehnal obsáhlejší návod k tomuto vychvalovanému přístroji?

jjara
Nováček
Nováček

Příspěvek od jjara »

Já jsem pomocí RCC vyčistil var a HD Box se rozběhl.O zatuhnutí je tady dost příspěvků a rad,nejen v sekci 7110.

Xtrend 8000,HD Box 7110
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

Neipori píše:
tulino píše:

Tak to se mi tam ještě neobjevilo :eek: , budu koumat a zkoušet dál. Děkuji. Dám vědět.
Takze nemas vypnutu internu citacku, ta nevie dekodovat tvoju kartu.
Urobis to nasledovne (je to tu na fore xkrat popisane):
chod do MENU - DOPLNKY - KODOVACI SYSTEM
ked tam budes vytukaj na DO cislo modelu HDBOXU, kedze sme v sekcii 7110, tak vytukaj "7110",
objavi sa ti dalsia - nova polozka (riadok) INTERNA CITACKA, treba ju nastavit na VYP (vypnuta), tuner ta upozorni, ze zmena sa prejavi po restarte
vypni tuner pomocou DO, vypni ho aj vzadu vypinacom elektrickej siete, pockaj 1 minutu, zapni tuner vzadu, tuner sa startne a vypne sa (funkcia po vypadnu elektriny), tak ho znova zapni pomocou DO
skontroluj, ci ostala nova polozka v menu viditelna a ci je nastavena na "VYP". Potom ti uz musi plugin dekodovat kartu, teda ak ho mas nastaveny na automaticky start (plugin).

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

Neipori píše:Tak jsem si to rozhasil už úplně, to co šlo naladit už nejde, když chci naladit aspoň jeden satelit, tak přístroj zamrzne (a to už jsem to měl naladěno!) a nepomáhá ani restart (odpojení přívodu napětí), začínám zuřit, chyba je možná ve mě, ale návod taky není návodem, neví někdo, kde bych sehnal obsáhlejší návod k tomuto vychvalovanému přístroji?
Na tomto fore su navody co ako urobit.
Nie som ani predajca, toboz nie dovozca, ale "tusim", ze su viacere dovody, preco niektore veci v navode nie su,
Napriklad to, ze nieco je uz servisny zasah - zaseknuty primac s hlaskou chyby (ERR). Myslis, ze by bol dobry napad, aby na servisny ukon navadzal dovozca bezneho (neskuseneho) uzivatela v navode?
Alebo ty mas v navode na pouzivanie auta navody ako nastavit motor, ci ako vypnut servisny interval?
Neurazaj sa, snazim sa ti to len objasnit.

Neipori
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neipori »

tulino píše:
Neipori píše:Tak jsem si to rozhasil už úplně, to co šlo naladit už nejde, když chci naladit aspoň jeden satelit, tak přístroj zamrzne (a to už jsem to měl naladěno!) a nepomáhá ani restart (odpojení přívodu napětí), začínám zuřit, chyba je možná ve mě, ale návod taky není návodem, neví někdo, kde bych sehnal obsáhlejší návod k tomuto vychvalovanému přístroji?
Na tomto fore su navody co ako urobit.
Nie som ani predajca, toboz nie dovozca, ale "tusim", ze su viacere dovody, preco niektore veci v navode nie su,
Napriklad to, ze nieco je uz servisny zasah - zaseknuty primac s hlaskou chyby (ERR). Myslis, ze by bol dobry napad, aby na servisny ukon navadzal dovozca bezneho (neskuseneho) uzivatela v navode?
Alebo ty mas v navode na pouzivanie auta navody ako nastavit motor, ci ako vypnut servisny interval?
Neurazaj sa, snazim sa ti to len objasnit.
Nemám důvod se urážet, a ani uražený nejsem, ale pokud oficiální dovozce uvádí funkce (například na www.parabola.cz, nebo originální obal výrobku), které jen tak samy neběží a musí se složitě nastavovat, tak je přirovnání k vrtání se v motoru trochu mimo, jelikož výrobce motoru přesně uvádí, který olej nebo palivo motor potřebuje, to přesně popisuje v návodu, aby to fungovalo i bez servisního technika. Nainstaloval jsem asi 6 satelitních souprav, ale žádná nebyla Linuxová, takže jsem nováček, který čte fórum poctivě, ale pro jeho přístroj, zatím, bezúspěšně.

rejca
Nováček
Nováček

Příspěvek od rejca »

Neipori píše: Nemám důvod se urážet, a ani uražený nejsem, ale pokud oficiální dovozce uvádí funkce (například na http://www.parabola.cz, nebo originální obal výrobku), které jen tak samy neběží a musí se složitě nastavovat, tak je přirovnání k vrtání se v motoru trochu mimo, jelikož výrobce motoru přesně uvádí, který olej nebo palivo motor potřebuje, to přesně popisuje v návodu, aby to fungovalo i bez servisního technika. Nainstaloval jsem asi 6 satelitních souprav, ale žádná nebyla Linuxová, takže jsem nováček, který čte fórum poctivě, ale pro jeho přístroj, zatím, bezúspěšně.
Nemyslím si, že by se musel plugin MCAS složitě nastavovat, je to velmi triviální...

Navíc nic ti nebrání si zakoupit CI modul do přijímače a získat tak oficiální produkt a nespoléhat se na pluginy od komunity. Budeš se divit, ale spousta přijímačů má CI slot a v něm dekódovací modul. Ber to tak, že náš přístroj (7110) je levná z toho důvodu, že ten modul nemá. Takže buď jsi šikovný a zvládneš pluginy a nebo si připlat a kup si modul. Ten přijímač za to stojí... Co já se natrápil s Mascomem (dva modely), s Optiboxem Pony a až HD-BOX s Mascom CI Irdeto/Cryptoworks je pro mne zcela stabilní a funkční záležitost.

:89:

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-7110 HD PVR“