Mrznutie pri prepinani kanalov

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

erdedy
Nováček
Nováček

Mrznutie pri prepinani kanalov

Příspěvek od erdedy »

Zdravim pani,
dostal sa mi do ruky tento stroj a mam problem pri prepinani kanalov - zamrza uplne nevypocitatelne... (nikdy predtym som ho nemal v ruke, z HDBOX-ov len 9200 a ten bezi zatial/dufam bez problemov)

V boxe je posl. FW (zo Sapra 2.09.87). Nainstalovany Oscam(momentalne vyradeny - potrebujem zatial len kartu/este neni pripojeny do netu) + MCAS z downloadu viewtopic.php?f=359&t=9458 (OSCam svn6232 z 12.1.2012 + MCAS z 13.1.2012). Bezi len ten MCAS.

Jedine co ma napada, ze som nejakym (uz nepamätam presne nazov - tusim PolarEdit) programom prekonvertoval setting z enigmy2 (konkr. VU+) a mam tam "dost" kanalov... (cca 1500-2000 - proste "nevycistene" od blbostí)
Moze byt problem v tomto alebo je na vine skor nainstalovany software resp. + nespravne verzie pluginov?

Dakujem, za info.

Ak to tu uz bolo preberane, sorry - nenasiel som.

easyspider
Nováček
Nováček

Re: Mrznutie pri prepinani kanalov

Příspěvek od easyspider »

erdedy píše:Zdravim pani,
dostal sa mi do ruky tento stroj a mam problem pri prepinani kanalov - zamrza uplne nevypocitatelne... (nikdy predtym som ho nemal v ruke, z HDBOX-ov len 9200 a ten bezi zatial/dufam bez problemov)

V boxe je posl. FW (zo Sapra 2.09.87). Nainstalovany Oscam(momentalne vyradeny - potrebujem zatial len kartu/este neni pripojeny do netu) + MCAS z downloadu viewtopic.php?f=359&t=9458 (OSCam svn6232 z 12.1.2012 + MCAS z 13.1.2012). Bezi len ten MCAS.

Jedine co ma napada, ze som nejakym (uz nepamätam presne nazov - tusim PolarEdit) programom prekonvertoval setting z enigmy2 (konkr. VU+) a mam tam "dost" kanalov... (cca 1500-2000 - proste "nevycistene" od blbostí)
Moze byt problem v tomto alebo je na vine skor nainstalovany software resp. + nespravne verzie pluginov?

Dakujem, za info.

Ak to tu uz bolo preberane, sorry - nenasiel som.

Urob downgrade na verziu 2.09.61, potom bude fungovat. Ten firmware je srot...

Xtrend ET 9500 ,Opticum9500HD, 4xLNB,Skylink + UPC,Philips 37PFL7605H,Sony DAV SC5.
erdedy
Nováček
Nováček

Příspěvek od erdedy »

Dik. Vyskusam.

Inak som vychadzal z tohoto hlasovania http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... w=viewpoll ... Ze ho pouziva najviac uzivatelov... :roll:

Este raz diky.

Aby som nezabudol - karta 0d96.

erdedy
Nováček
Nováček

Příspěvek od erdedy »

v2.09.61 bezi! (dufam, ze nafurt) :115:

rejca
Nováček
Nováček

Příspěvek od rejca »

erdedy píše:v2.09.61 bezi! (dufam, ze nafurt) :115:
Taky jsem myslel, že mi poběží .61 nafurt... Ale změnil jsem CS CW za Skylink ICE / Výměna a problémy s tuhnutím jsou i u .61. Nevím, co s tím, je to škoda...

Používáte někdo Skylink ICE s nějakým stabilní kombinací FW/Plugin (MCAS či OSCAM)? Já jsem zatím nic nenašel, co by fungovalo aspoň trošku uspokojivě... :99:

rost
Nováček
Nováček

Příspěvek od rost »

ICE nemám, ale ve společných pluginech je nějaký oscam (od Noro C), který se umí sám zrestartovat, třeba by to pomohlo.

rejca
Nováček
Nováček

Příspěvek od rejca »

rost píše:ICE nemám, ale ve společných pluginech je nějaký oscam (od Noro C), který se umí sám zrestartovat, třeba by to pomohlo.
Přijímač jsem pořizoval zejména kvůli bezproblémovému nahrávání kódovaných pořadů a místo toho je to zatím peklo, napsal jsem s žádostí o radu na distr. servis, třeba konečně vydají nějakou verzi. Večer jsem ještě zkoušel nový FW, ale to se fakt nedá. Už jenom se to zasekne, když vypínám přijímač a koukám na Eurosport HD (je jedno jestli Oscam či Mcas).

Nakonec mám tu zrestartovací verzi, ale je fajn, když člověk nahrává a objeví se, program kódován... Ještě zkusím nižší FW. Mám sto chutí si sehnat CI modul a když to bude zlobit i s tím, tak to vrátit (bohužel s CI modulem se přichází o pokročilé funkce jako je Pip na jednom TP či souběžné nahrávání). Kdysi jsem zkoušel modul od Mascomu, který má dual decrypt a stejně to nepomohlo.

Fakt nechápu proč Fortis neudělá za ty měsíce nějaký odladěný FW a místo toho vypustí takovej šmejd. :51:

rejca
Nováček
Nováček

Příspěvek od rejca »

Psal jsem přímo dodavateli přijímačů a prý by měl fungovat .61 + MCAS z 13. 1. 2012. Ještě zkusím. Prý za problémy nemůže ani tak HD-BOX, ale poskytovatel satelitního signálu, který stále něco mění (Skylink).

rejca
Nováček
Nováček

Příspěvek od rejca »

rejca píše:Psal jsem přímo dodavateli přijímačů a prý by měl fungovat .61 + MCAS z 13. 1. 2012. Ještě zkusím. Prý za problémy nemůže ani tak HD-BOX, ale poskytovatel satelitního signálu, který stále něco mění (Skylink).
Nepomohlo, šílená nestabilita... Jsem vážně zklamaný... :eek:

martin77
Nováček
Nováček

Příspěvek od martin77 »

tak nevim ja tyto problemy nemam posledni fw a posledni mcas, karta irdeto skylink jediny co se obcas stane tak 1x za tyden se sekne pri vypnuti jinak prepinat muzu jak silenec sem a tam .

rejca
Nováček
Nováček

Příspěvek od rejca »

martin77 píše:tak nevim ja tyto problemy nemam posledni fw a posledni mcas, karta I-deto skylink jediny co se obcas stane tak 1x za tyden se sekne pri vypnuti jinak prepinat muzu jak silenec sem a tam .
asi bude problém u ICE/výměna, na Cryptoworks kartě mi to taky běželo super

amater1
Nováček
Nováček

Příspěvek od amater1 »

martin77 píše:tak nevim ja tyto problemy nemam posledni fw a posledni mcas, karta I-deto skylink jediny co se obcas stane tak 1x za tyden se sekne pri vypnuti jinak prepinat muzu jak silenec sem a tam .
Toto je aj moj pripad ale mam kartu ICE.Pouzivam FW 2.09.87 a MCAS 18.1.2012. Pri vypnuti prijimaca do stanby a neskor po zapnuti nedekoduje programy.Pomoze reset nove nabootovanie. Asi je to MCAS lebo oscam ziadne taketo srandy nerobi.

erdedy
Nováček
Nováček

Příspěvek od erdedy »

:???: tak som tu zas... mrzne... :51: nastastie ten box pouziva (majitel) len sem-tam...

Atyrau
Nováček
Nováček

Příspěvek od Atyrau »

vyzkoušel, jsem všechny firmwéry i pludžiny a pořád nak tak stejný..
Jediné, co mělo nějaký vliv bylo to, že jsem dal na první prog. pozici nekod. Očko a
transpondér 12109, změnil na 12110. Nejde mi na něm tedy Epg, ale jinak box šlape poměrně solidně.
Ještě zlobilo HBO komedy, tak jsem ho smáznul..
No a ted jen čekám co se bude dít po přeladění zítra 1.2.
Tot mé amaterské vyřešení problému... :razz:

rejca
Nováček
Nováček

Příspěvek od rejca »

erdedy píše::???: tak som tu zas... mrzne... :51: nastastie ten box pouziva (majitel) len sem-tam...
Používá TP1209? Vedle na 9105ce se vede diskuze, že mrznutí způsobuje právě ten TP (je na něm např. Eurosport HD).

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-7110 HD PVR“