Mrznutie pri prepinani kanalov
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Mrznutie pri prepinani kanalov
Zdravim pani,
dostal sa mi do ruky tento stroj a mam problem pri prepinani kanalov - zamrza uplne nevypocitatelne... (nikdy predtym som ho nemal v ruke, z HDBOX-ov len 9200 a ten bezi zatial/dufam bez problemov)
V boxe je posl. FW (zo Sapra 2.09.87). Nainstalovany Oscam(momentalne vyradeny - potrebujem zatial len kartu/este neni pripojeny do netu) + MCAS z downloadu viewtopic.php?f=359&t=9458 (OSCam svn6232 z 12.1.2012 + MCAS z 13.1.2012). Bezi len ten MCAS.
Jedine co ma napada, ze som nejakym (uz nepamätam presne nazov - tusim PolarEdit) programom prekonvertoval setting z enigmy2 (konkr. VU+) a mam tam "dost" kanalov... (cca 1500-2000 - proste "nevycistene" od blbostí)
Moze byt problem v tomto alebo je na vine skor nainstalovany software resp. + nespravne verzie pluginov?
Dakujem, za info.
Ak to tu uz bolo preberane, sorry - nenasiel som.
dostal sa mi do ruky tento stroj a mam problem pri prepinani kanalov - zamrza uplne nevypocitatelne... (nikdy predtym som ho nemal v ruke, z HDBOX-ov len 9200 a ten bezi zatial/dufam bez problemov)
V boxe je posl. FW (zo Sapra 2.09.87). Nainstalovany Oscam(momentalne vyradeny - potrebujem zatial len kartu/este neni pripojeny do netu) + MCAS z downloadu viewtopic.php?f=359&t=9458 (OSCam svn6232 z 12.1.2012 + MCAS z 13.1.2012). Bezi len ten MCAS.
Jedine co ma napada, ze som nejakym (uz nepamätam presne nazov - tusim PolarEdit) programom prekonvertoval setting z enigmy2 (konkr. VU+) a mam tam "dost" kanalov... (cca 1500-2000 - proste "nevycistene" od blbostí)
Moze byt problem v tomto alebo je na vine skor nainstalovany software resp. + nespravne verzie pluginov?
Dakujem, za info.
-
- Nováček
Re: Mrznutie pri prepinani kanalov
erdedy píše:Zdravim pani,
Dakujem, za info.
Urob downgrade na verziu 2.09.61, potom bude fungovat. Ten firmware je srot...
Xtrend ET 9500 ,Opticum9500HD, 4xLNB,Skylink + UPC,Philips 37PFL7605H,Sony DAV SC5.
-
- Nováček
Dik. Vyskusam.
Inak som vychadzal z tohoto hlasovania http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... w=viewpoll ... Ze ho pouziva najviac uzivatelov...
Este raz diky.
Aby som nezabudol - karta 0d96.
Inak som vychadzal z tohoto hlasovania http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... w=viewpoll ... Ze ho pouziva najviac uzivatelov...

Este raz diky.
Aby som nezabudol - karta 0d96.
-
- Nováček
-
- Nováček
Taky jsem myslel, že mi poběží .61 nafurt... Ale změnil jsem CS CW za Skylink ICE / Výměna a problémy s tuhnutím jsou i u .61. Nevím, co s tím, je to škoda...erdedy píše:v2.09.61 bezi! (dufam, ze nafurt)
Používáte někdo Skylink ICE s nějakým stabilní kombinací FW/Plugin (MCAS či OSCAM)? Já jsem zatím nic nenašel, co by fungovalo aspoň trošku uspokojivě...

-
- Nováček
ICE nemám, ale ve společných pluginech je nějaký oscam (od Noro C), který se umí sám zrestartovat, třeba by to pomohlo.
-
- Nováček
Přijímač jsem pořizoval zejména kvůli bezproblémovému nahrávání kódovaných pořadů a místo toho je to zatím peklo, napsal jsem s žádostí o radu na distr. servis, třeba konečně vydají nějakou verzi. Večer jsem ještě zkoušel nový FW, ale to se fakt nedá. Už jenom se to zasekne, když vypínám přijímač a koukám na Eurosport HD (je jedno jestli Oscam či Mcas).rost píše:ICE nemám, ale ve společných pluginech je nějaký oscam (od Noro C), který se umí sám zrestartovat, třeba by to pomohlo.
Nakonec mám tu zrestartovací verzi, ale je fajn, když člověk nahrává a objeví se, program kódován... Ještě zkusím nižší FW. Mám sto chutí si sehnat CI modul a když to bude zlobit i s tím, tak to vrátit (bohužel s CI modulem se přichází o pokročilé funkce jako je Pip na jednom TP či souběžné nahrávání). Kdysi jsem zkoušel modul od Mascomu, který má dual decrypt a stejně to nepomohlo.
Fakt nechápu proč Fortis neudělá za ty měsíce nějaký odladěný FW a místo toho vypustí takovej šmejd.

-
- Nováček
Psal jsem přímo dodavateli přijímačů a prý by měl fungovat .61 + MCAS z 13. 1. 2012. Ještě zkusím. Prý za problémy nemůže ani tak HD-BOX, ale poskytovatel satelitního signálu, který stále něco mění (Skylink).
-
- Nováček
Nepomohlo, šílená nestabilita... Jsem vážně zklamaný... :eek:rejca píše:Psal jsem přímo dodavateli přijímačů a prý by měl fungovat .61 + MCAS z 13. 1. 2012. Ještě zkusím. Prý za problémy nemůže ani tak HD-BOX, ale poskytovatel satelitního signálu, který stále něco mění (Skylink).
-
- Nováček
tak nevim ja tyto problemy nemam posledni fw a posledni mcas, karta irdeto skylink jediny co se obcas stane tak 1x za tyden se sekne pri vypnuti jinak prepinat muzu jak silenec sem a tam .
-
- Nováček
asi bude problém u ICE/výměna, na Cryptoworks kartě mi to taky běželo supermartin77 píše:tak nevim ja tyto problemy nemam posledni fw a posledni mcas, karta I-deto skylink jediny co se obcas stane tak 1x za tyden se sekne pri vypnuti jinak prepinat muzu jak silenec sem a tam .
-
- Nováček
Toto je aj moj pripad ale mam kartu ICE.Pouzivam FW 2.09.87 a MCAS 18.1.2012. Pri vypnuti prijimaca do stanby a neskor po zapnuti nedekoduje programy.Pomoze reset nove nabootovanie. Asi je to MCAS lebo oscam ziadne taketo srandy nerobi.martin77 píše:tak nevim ja tyto problemy nemam posledni fw a posledni mcas, karta I-deto skylink jediny co se obcas stane tak 1x za tyden se sekne pri vypnuti jinak prepinat muzu jak silenec sem a tam .
-
- Nováček
:???: tak som tu zas... mrzne...
nastastie ten box pouziva (majitel) len sem-tam...

-
- Nováček
vyzkoušel, jsem všechny firmwéry i pludžiny a pořád nak tak stejný..
Jediné, co mělo nějaký vliv bylo to, že jsem dal na první prog. pozici nekod. Očko a
transpondér 12109, změnil na 12110. Nejde mi na něm tedy Epg, ale jinak box šlape poměrně solidně.
Ještě zlobilo HBO komedy, tak jsem ho smáznul..
No a ted jen čekám co se bude dít po přeladění zítra 1.2.
Tot mé amaterské vyřešení problému... :razz:
Jediné, co mělo nějaký vliv bylo to, že jsem dal na první prog. pozici nekod. Očko a
transpondér 12109, změnil na 12110. Nejde mi na něm tedy Epg, ale jinak box šlape poměrně solidně.
Ještě zlobilo HBO komedy, tak jsem ho smáznul..
No a ted jen čekám co se bude dít po přeladění zítra 1.2.
Tot mé amaterské vyřešení problému... :razz:
-
- Nováček
Používá TP1209? Vedle na 9105ce se vede diskuze, že mrznutí způsobuje právě ten TP (je na něm např. Eurosport HD).erdedy píše::???: tak som tu zas... mrzne...nastastie ten box pouziva (majitel) len sem-tam...