ako to funguje? alebo ako to vsetko pochopit

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
roberto555
Nováček
Nováček

ako to funguje? alebo ako to vsetko pochopit

Příspěvek od roberto555 »

ahojte

predvecerom som si kupil box nxp 256hd a od vcera som sa rozhodol ze skusim pochopit celkovu problematiku okolo tohoto boxu. Mojou prvotnou myslienkou bolo ze si zakupim tento box a budem sledovat stanice ktore idu pod Skylink bez karty.

Skusim zhrnut co som od vcera pochopil.

Zakladnou vecou v boxe je firmware ktory ak spravne chapem je nieco ako operacny system v pc. ( ak hovorim zle opravte ma )

Dalsou vecou su settingy. settingy ked chapem su ulozene nastavenia boxu ako druzice a pod. ( to som uz aj zistil ako sa zalohuju ) ale opat neviem ako ich potom opatovne do boxu nahrat.

dalsimi pojmamy su oscam (cardserver) ktory sluzi na komunikaciu medzi softcam ( softcam su kluce pre stanice ) a cipovou kartou. - tomuto rozumiem dobre ? popripade ak hovorim zle co je oscam aj co je softcam?

dalsou vecou kto je potom klient? ja mam v boxe zapnuty server a zaroven je box aj klient? alebo sa klient vyuziva len ked chcem mat dva boxy?

dalej co som pochopil ze cccam a newcam su protokoly s ktorymi server pracuje, je to tak? a ako zistim s ktorym protokolom pracuje?

dalej som sa docital ze v boxe je nejaky gshare, ktory funguje tiez ako cardserver a ma prednastavene nejake servery na ktore sa pripaja a takto odblokuvava blokovane staniecce? to iste robi aj oscam?

co som este nepochopil a s cim by som chcel pomoct je:
ako dpostanem oscam do boxu? a ako sa oscam konfiguruje? konfiguruje sa cez nejaky soft? lebo ked som si oscam z tohto fora stiahol do pc je to len nejaky zakodovany subor bez pripony.

a poslednou tou najhlavnejsou otazkou je, bude mozne na boxe sledovat kompletny zoznam stanic zo skylinku bez karty? a ak ano co vsetko k tomu potrebujem do boxu dostat? ( oscam, softcam... ? )

dik za vysvetlenie , zjavne som vacsia lama ako som si myslel :51:

roberto555
Nováček
Nováček

Re: ako to funguje? alebo ako to vsetko pochopit

inac ako super ze sa tu kazdy tvari ako rad pomoze a ked sa niekto chce nieco nove dozvediet a porozumiet nejakym vyrazom tak sa nikto ani neozva :42:

jurinecko
Nováček
Nováček

Příspěvek od jurinecko »

Nikto nereaguje z toho dôvodu že si sem dal otázky,ktoré sú tu už niekoľkokrát preberané.

1. Neviem ako chces pozerať S**link bez karty, na gshare by som sa nespoliehal, ak chces zdielat,tak si musíš najprv niekoho nájsť kto bude ochotný a samozrejme zasa platí ako vždy, nič nie je zadarmo.
2. ano firmware je niečo ako operačný soft
3. Settingy si musiš zalohovať na usb a potom ich obnoviš,tak že na usb si najdeš subor so settingom a spustíš ho a čo svet nechcel setting je nahratý.
4. Oscam nie je na komunikáciu so softcam. Oscam je uceleny soft na zdielanie,vies ho nastavit ako klienta,ale aj ako server. Obsahuje niekolko protokolov na komunikaciu napr. cccam,newcam,camd
5. Softcam su kľuče,ale zabudni že ti pôjde na kľúče S**link :51:
6. Klient je ten čo sa pripája na server, to že máš v boxe zapnutý nejaký server v nastaveniach,neznamena že si server,ale že zapneš pripojenie na nejaky z prednastavenych severov.
7. Ano cccam a newcam su protokoly na share. Aky použiješ,taký budeš mať,samozrejme iba ak chceš urobiť z prijimača server. Ak budeš klient,tak ten čo má server ti musí dať aký protokol používa a prístupové údaje.
8. Gshare sú card servre a je ako nejaky bonus k tomuto prijímaču,ktorý funguje myslím iba rok,nikdy som to nevyužil lebo sa na to neda spolahnúť a nechcem zažiť to že pri pozeraní nejakeho filmu mi to v tom najlepšom zamrzne. Ano odblokujem stanice,ale nakoľko su tie servre preťažene,nedá sa na to spoľahnúť. Ak máš zapnutý oscam, automaticky sa ti vypne vstavaný klient a to aj gshare. Gshare je niečo ako cccam alebo newcam, nie oscam.
9. Oscam je obsiahnutý v alternatívnom softe a spúšťa sa f1+345. Konfiguruje sa cez web prehliadač a adresu ma http://ipadresaboxu:7070
Funkčnosť oscamu si musíš naštudovať sám lebo možností nastavenia je tam strašne veľa a to ti tu nikto asi nebude vysvetlovať.
10. Nie nedá sa pozerať kompletný zoznam staníc zo S**linku bez karty, možno ak použiješ gshare,ale v tom prípade zabudni na oscam lebo po zapnutí oscamu sa gshare vypína a ešte k tomu na gshare asi nie je moc veľký spoľah. Ak chceš použiť oscam,tak si musíš nájsť niekoho kto bude ochotný ti dať prístup na server,ale ako som písal nič nieje zadarmo. Najlepšia možnosť je si zakúpiť S**link kartu, zaregistrovať,vyčerpať obdobie bonusu. Vložiť kredit na S**link a predplatiť si.

Ak som sem napísal niečo zle,tak ma opravte. Po pol roku používania tohto boxu sa mi podarilo optimalizovať jeho nastavenie a zatiaľ ide všetko ako má, samozrejme ho používam len na tv príjem, žiadne multimédia ani nič podobné a viem že už by som si ho asi nekúpil, možno sa dočkame firmware,ktorý bude ako hodinky,ale číslo fw už v tom čase bude písať 3.00

Dreamsky NXP256 HD, 1W, 4.8E, 13E, 23.5E
roberto555
Nováček
Nováček

no super. velka vdaka ze aj napriek takemu "pesimizmu" si mi vsetko vysvetlil. teraz mi je to uz jasnejsie

Luboš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Luboš »

Díky. Jsem na tom úplně stejně jako tazatel, a konečně se našel někdo, kdo jasně a srozumitelně vysvětlil věci, které jsou asi většině jasné a už je přeskočili. Já zatím ne a jenom rozmejšlím, proč existují školy a lidé se stále učí číst a počítat, když ostatní dospěláci už přeci umí?
Největší chyba tohoto zařízení je, že návod k použití se dá použít jen asi jako toaletní papír. Jinak je na nic. Kdyby Ti moudří a zkušení věnovali trochu času tvorbě příručky, ( třeba ve formě přídavků do zadaných kapitol) ochotně bych si připlatil a určitě ušetřil. (Že by aministrátor ? nemyslím Ty příspěvky, ale organizaci akce).
Ještě jednou díky za mimořádně přínosnou odpověď.
Luboš

Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“