rychlost přepínání
Moderátoři: gorick, schmegea, monkus
-
ferda
- Nováček

rychlost přepínání
Zdravím,
většina zůčastněných, kteří instalují novou E2 píší, že je svižnější přepínání.Já tak psát nemůžu, protože mi to připadá stále mizerné.Dříve když jsem ještě používal origoš firmware a někteří nadávali na pomalé přepínání jsem byl celkem spokojen, ale dnes to není ono.Nevím jestli při instalaci nového firmware se kompletně vymaže paměť, nebo tam něco zůstává a pořád se to nabaluje?Už když zadávám nastavení přijímače po instalaci tak musím čekat mezi zmačknutím tlačítka pro další krok asi 5 vteřin a pokud to uspíším tak pak čekám dalších 8 až 10 vteřin.Tato věc dovede celkem dost pohnout žlučí.
Může prosím někdo poradit jak dokonale vyčistit AZko abych alespoň trochu rychleji tento stroj mohl ovládat.
většina zůčastněných, kteří instalují novou E2 píší, že je svižnější přepínání.Já tak psát nemůžu, protože mi to připadá stále mizerné.Dříve když jsem ještě používal origoš firmware a někteří nadávali na pomalé přepínání jsem byl celkem spokojen, ale dnes to není ono.Nevím jestli při instalaci nového firmware se kompletně vymaže paměť, nebo tam něco zůstává a pořád se to nabaluje?Už když zadávám nastavení přijímače po instalaci tak musím čekat mezi zmačknutím tlačítka pro další krok asi 5 vteřin a pokud to uspíším tak pak čekám dalších 8 až 10 vteřin.Tato věc dovede celkem dost pohnout žlučí.
Může prosím někdo poradit jak dokonale vyčistit AZko abych alespoň trochu rychleji tento stroj mohl ovládat.
- Yano
- Mírně pokročilý

Re: rychlost přepínání
Ked to mas pomale uz pri prvotnom nastavovani, tak to vyzera na nejaky HW problem.
Mozno by som cvicne otvoril kryt a skusil vtiahnut a dat nas5 DOM pre pripad ze je nejaky kontakt v ...
Mas Premium, tak ak mas vnutri HDD, skusil by som ho odpojit.
Ja mam doma dva Premium-y a obidva su pod E2 viditelne rychlejsie.
A vcera ked bolo skoro vsetko FTA tak to slo ako raketa :)
Mozno by som cvicne otvoril kryt a skusil vtiahnut a dat nas5 DOM pre pripad ze je nejaky kontakt v ...
Mas Premium, tak ak mas vnutri HDD, skusil by som ho odpojit.
Ja mam doma dva Premium-y a obidva su pod E2 viditelne rychlejsie.
A vcera ked bolo skoro vsetko FTA tak to slo ako raketa :)
VU+ SOLO2 (BH/VTI), Toshiba SATA 500GB, DG 380S Speedy 90E-4W, PHILIPS 42PFL8404H/12
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
- gorick
- Mazák

- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 3 poděkování
Presne, vcera sekundove prepinanie a ja ze co za oscam raketu som nainstaloval.Yano píše: A vcera ked bolo skoro vsetko FTA tak to slo ako raketa :)
DM 900 Triple Ultra HD 4K ..... Xtrend ET7500
-
ferda
- Nováček

Tak HDD tam nemám, zatím jsem to neměl ani otevřené.Otevřít a vytáhnout DOM asi nebude problém, ale co pak?
- gorick
- Mazák

Aku tam mas enigmu, skusal si preinstalovat? Nie je mozne, aby to slo tak spomalene. Na E2 je pohyb v menu svizny a prepinanie aj s emulatorom tak do 3s. Fakt mozno ten HW chybuje...
-
ferda
- Nováček

Včera jsem tam dal tu poslední verzi [GIT] Enigma 2 RTi Core 24.08.2011, před tím tak jak se to vyvíjí.Přepínání stanic je jakž takž OK, pokud nechci nějak "rychle" proletět seznamem stanic.Pohyb v menu je ovšem zoufalý, např. jít do vyhledání nějaké nové stanice a po naskenování se na ni podívat zabere 5 a více minut.
- gorick
- Mazák

Je to asi blbost, ale niekedy, ked su uz v DO slabsie baterky, tak to nereaguje tak ako ma.
-
ferda
- Nováček

To je bez problému, tam dojde po impulzu z DO k nějakému zablokování (paměť ?) a musím počkat, až se to uvolní.
- remac
- Nováček

je pravda, že každému se to chová jinak. S kolegou jsme spolu instalovali nový fw. a při stejném postupu se oba přijmače chovaly odlišně. Nicméně oběma fungují na E2 spolehlivě. Zkus nový upgrade fw. a uvidíš. Pokud bude výsledek stejný tak máš pravděpodobně nějaký hw. problém. Ještě mě napadá zda máš přijmač origo, nebo klon.
AZBOX PREMIUM HD - HDD Samsung 1 TB SATA II - motorSG2100 - TV Panasonic VIERA TH-42PX80E - AV Receiver Panasonic SA-XR59
-
ferda
- Nováček

Přijímač mám origoš, několikeré upgrade fw jsem zkoušel a je to pořád stejné.Je pravda, že to chodilo celkem slušně s originál i pak s E2, stále jsem ale měl pocit, že se to zpomaluje a dával jsem to za vinu nedokonalému fw.Asi bude problém to najít, znovu vyzkouším několikrát upgrade fw a uvidím jestli to pomůže.Je to k vzteku, když zadávám síťové připojení 10 až 15 minut.