Mrtvý přijímač

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
cotynato
Nováček
Nováček

Mrtvý přijímač

Příspěvek od cotynato »

Dnes bez vnějšího zásahu přijímač sám umřel. Na displeji naběhne pouze BOOT, potom číslo verze softu (1.31) a pak už naskočí 4 vodorovné čárky a konec. Na obrazovce TV se objeví modrý screen Dreamsky, pak zhasne a hotovo.
Pomůže něco (reset?) nebo už jen servis?
Díky za předem za radu...

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Re: Mrtvý přijímač

Příspěvek od jbystrik »

cotynato píše:Dnes bez vnějšího zásahu přijímač sám umřel. Na displeji naběhne pouze BOOT, potom číslo verze softu (1.31) a pak už naskočí 4 vodorovné čárky a konec. Na obrazovce TV se objeví modrý screen Dreamsky, pak zhasne a hotovo.
Pomůže něco (reset?) nebo už jen servis?
Díky za předem za radu...
Nazdar cotynato.Neboj už sa mi také niečo stalo viac krát, hlavne po nahratí nového sw.Mne pomohlo, že som ho celý odpojil, vypol vzadu,aj od siete,i parabolu a nechal ho odpočinúť celú noc a ráno mi veselo sám naskočil. Ale pozor každý tento stroj sa správa osve ...

SlavoF
Nováček
Nováček

Příspěvek od SlavoF »

No tak já nevim, ale mne sa tak správa vždy keď je vypnutý od siete a znova zapnutý, to znamená že prebehne "dlhé" bootovanie a po ňom sa sám dá do standby režimu, 4 vodorovné čárky sú tam preto lebo vypnutím sa vynuluje čas a teda namiesto času ukazuje toto.
Chytím dialkové, stlačím červené tlačítko a normálne sa zapne a nabehne už rýchlo, po chvílke ho zase červeným na dialkovom vypnem a zase ide do standby, ale namiesto 4 vodorovných čárok už je tam čas ak si samozrejme medzitým zo signálu načítal.
Keby som ho zase vypol vypínačom vzadu tak samozrejme zasa tá istá procedúra.
Ak je toto aj tvoj prípad tak minimálne 2x pobúchaj hlavou do steny a daj vedieť :D

Radek Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Radek »

Přesně jak píše Slavo.
Když vypínám receiver vypnu ho červeným tlačítkem na ovladači a pak na noc vypínám i zásuvky.
Po zapnutí proběhne výše popsané, a přijímač je v režimu Standby. Pak stačí jen probrat červeným tlačítkem na ovladači.

Pokud se NXP256HD vypne přímo třeba zásuvkou, nebo vzadu, bez Standby, po spuštění proběhne klasický boot a sám se spustí na posledně zvoleném kanálu.

Chování po spuštění záleží tedy na to tom, jak se satelit vypíná.

Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

rnechvatal píše:Přesně jak píše Slavo.
Když vypínám receiver vypnu ho červeným tlačítkem na ovladači a pak na noc vypínám i zásuvky.
Po zapnutí proběhne výše popsané, a přijímač je v režimu Standby. Pak stačí jen probrat červeným tlačítkem na ovladači.

Pokud se NXP256HD vypne přímo třeba zásuvkou, nebo vzadu, bez Standby, po spuštění proběhne klasický boot a sám se spustí na posledně zvoleném kanálu.

Chování po spuštění záleží tedy na to tom, jak se satelit vypíná.
Nazdar rnechvatal, to aj mne sa tak správa ako píšeš,ale ja som ho /cotynato/ chápal,že mu už vôbec nechce nabehnúť, keď píše, že "tma a hotovo".

SlavoF
Nováček
Nováček

Příspěvek od SlavoF »

ono "tma a hotovo" aj je, lebo je v stanby, ale to že na displaji boxu prebehne všetko ako má až po zobrazenie hodín - v tomto prípade 4x - naznačuje tomu že by malo byť všetko v poriadku a že "cotynato" si teraz búcha hlavu o stenu ako som mu poradil,
aspoň by mohol dať vedieť, šak mi sa mu tu smiať nebudeme, né ? :))

Radek Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Radek »

Cotynato, co ty na to ???

Něco napiš, ať se tady nedohadujeme ... :51:

Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
cotynato
Nováček
Nováček

Příspěvek od cotynato »

Omlouvám se, že jsem vás nechal tak dlouho v nevědomosti, ale byl jsem v práci:-)
Tam jsem si vyčistil hlavu a provedl následující....
Odpojil jsem od přijímače WI-FI adaptér...
Vytáhl jsem kartu (Skylink)
Odpojil ho totálně od sítě
Zapnul...
A jedeeeeee:-)
Ale co bylo příčinou problému jsem teda fakt nezjistil....

SlavoF
Nováček
Nováček

Příspěvek od SlavoF »

škoda že si predtým neskúsil jednoducho stlačiť to červené na dialkovom, či by náhodiu nenabehol :D

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

cotynato píše:Omlouvám se, že jsem vás nechal tak dlouho v nevědomosti, ale byl jsem v práci:-)
Tam jsem si vyčistil hlavu a provedl následující....
Odpojil jsem od přijímače WI-FI adaptér...
Vytáhl jsem kartu (Skylink)
Odpojil ho totálně od sítě
Zapnul...
A jedeeeeee:-)
Ale co bylo příčinou problému jsem teda fakt nezjistil....
Neboj cotynato to ani ja a stalo sa mi to už ako som písal viac krát, skrátka je to trochu záhadný prijímač ...

fantozi55
Nováček
Nováček

Příspěvek od fantozi55 »

zahadny je to maš pravdu tiež si snim uživam svoje ,hlavne ked je teplo je velmo nachylny na prehriatie tiež mi v horučavach vkuse mrzol nepomohol ani reštart ,len ho nechať uplne vychladnuť a nedaj bože ak ho maš v dakej tv skrinke a pozeraš hd program kde je procesor zaťaženy na maximum tak mrzne v kuse objavuju sa tie pasi na obrazovke ktore tu popisujete už som to tu pisal na fore tiež som ho už chcel poslať na reklamaciu že si doplatim a kupim drembox 800 hd se . odporučam ho mat položeny volne ja som ho mal v skrinke kde mal zvrchu 20 cm a zbokov po 15 cm a nestačilo to chladit asi preto že som mal v byte velmo teplo byvam v panelaku na samom vrchu 3 mesice sa mi neprehrieval v skrinke až ked boli tie horučavi tak mal važne problemi .zatial šlape nechal som ho 30 hodin vkuse na hd programe a nezamrzol zatial ani raz.dufam že som dakomu poradil .vela šťastia pani lovu zdar a dreamskemu zvlašť....

Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“