fw 1.09.09
Moderátor: By.Bob
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
fw 1.09.09
--> NTFS Dateisystem Support add.
--> Storage EPG Data to HDD add.
--> Storage during Power OFF
--> storage/HDD/epg.txt
--> Separate Storage configuration add.
--> config.fdu - root/var/etc
--> SmartCard reader driver update
--> Satellite & Transponder Data update
--> New OSD Menu Language add. : thai
--> Translation misstakes for following OSD Languages modify :
--> german, czech and slowak
--> Div. minor bugs fixed for stability
--> Build Version 4943
Warning: Pls stop before SW Download Plugin`s from Plugin MENU !
Please make after SW update Factory Reset (System Recovery) !
Plugin : it can check ntfs file system with HDD which is formatted as ntfs system
you can download it into USB memory (plugin/bin/ntfsck)
Or copy via FTP ntfsck to root/var/bin
this 'ntfsck' doesn't need to change 'State' and 'Start Type'
http://www.sapro.cz/ftp/index.php?actio ... 9100%20PVR&
--> Storage EPG Data to HDD add.
--> Storage during Power OFF
--> storage/HDD/epg.txt
--> Separate Storage configuration add.
--> config.fdu - root/var/etc
--> SmartCard reader driver update
--> Satellite & Transponder Data update
--> New OSD Menu Language add. : thai
--> Translation misstakes for following OSD Languages modify :
--> german, czech and slowak
--> Div. minor bugs fixed for stability
--> Build Version 4943
Warning: Pls stop before SW Download Plugin`s from Plugin MENU !
Please make after SW update Factory Reset (System Recovery) !
Plugin : it can check ntfs file system with HDD which is formatted as ntfs system
you can download it into USB memory (plugin/bin/ntfsck)
Or copy via FTP ntfsck to root/var/bin
this 'ntfsck' doesn't need to change 'State' and 'Start Type'
http://www.sapro.cz/ftp/index.php?actio ... 9100%20PVR&

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: fw 1.09.09
Opakuje sa chyba ktorá sa objavila príchodom novšieho modelu. Čítačku by chcel obsluhovať fw a preto ju treba pri použití MCASu alebo oscamu prípadne iného cardreadera vypnúť v menu - doplnky - CAS a stlačiť na diaľkovom číslo modelu /9100,9200 alebo 9300.
Objaví sa možnosť na vypnutie. Zvolíme vyp, potvrdíme Ok a reštartneme prijímač zadným vypínačom.
Objaví sa možnosť na vypnutie. Zvolíme vyp, potvrdíme Ok a reštartneme prijímač zadným vypínačom.

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Mam problem, ze s tymto fw box zle vybera Automaticku zvukovu stopu, mam nastavenu v menu ako prvu SK a druhu CZ a pri 0D02 pri niektorych (nie vsetkych) kanaloch ide zvuk v madarcine (napr HBO2, HBO Comedy, Nat Geo) a musim cez zlte tlacitko prepnut kanal na "cze".
Moze to niekto potvrdit, resp je to chyba firmware alebo chyba je vo vysielani?
Moze to niekto potvrdit, resp je to chyba firmware alebo chyba je vo vysielani?
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Na UPC musíš zvoliť prvý jazyk češtinu

-
- Nováček
Dal som 1. jazyk CZ a 2. SK ale problem stale je .
Programy na ktorych ide madarske audio pri nastaveni zvuku na Automaticke:
Discovery, Spektrum Home, Viasat Explorer, Viasat History, History, HBO2, HBO Comedy
Programy na ktorych ide korektne CZ audio, aj ked maju aj HU stopu:
Discovery Science, Spektrum, Nat geo, Axn
Po tom co som napisal tento zoznam, som na Axn prepol zvuk na madarsky pre kontrolu ci vysiela, vysielal, dal som naspat na Automaticky a odvtedy uz Automaticky je madarsky, dovtedy bol cesky, nezmenilo sa to ani po restarte.
Programy na ktorych ide madarske audio pri nastaveni zvuku na Automaticke:
Discovery, Spektrum Home, Viasat Explorer, Viasat History, History, HBO2, HBO Comedy
Programy na ktorych ide korektne CZ audio, aj ked maju aj HU stopu:
Discovery Science, Spektrum, Nat geo, Axn
Po tom co som napisal tento zoznam, som na Axn prepol zvuk na madarsky pre kontrolu ci vysiela, vysielal, dal som naspat na Automaticky a odvtedy uz Automaticky je madarsky, dovtedy bol cesky, nezmenilo sa to ani po restarte.
-
- Nováček
Problem som nasiel, blbne to ak je nastavene: Dolby Digital predvolene - Zapnut
Pusta vtedy prvu zvuk. stopu aj ked nie je dolby digital.
Vypol som to a je to ok, aj ked na niektorych kanaloch stale bol HU zvuk, musel som nastavit z Automat. na cze a naspat na Automat. a potom uz isiel CZ zvuk.
Pusta vtedy prvu zvuk. stopu aj ked nie je dolby digital.
Vypol som to a je to ok, aj ked na niektorych kanaloch stale bol HU zvuk, musel som nastavit z Automat. na cze a naspat na Automat. a potom uz isiel CZ zvuk.
-
- Nováček
Výborný firmware. Zaznamenal som svižnejšiu odozvu pri prepínaní, aj EPG načíta korektnejšie. Je tu ale jeden problém: Na STV1 mi píše hlášku "kodovaný kanál". Zaujímavé je, že STV1 nabehne po reštarte boxu z tejto predvoľby a aj pri prepínaní v rámci transpondéru všetko ok. Akonáhle však prepnem na iný transpondér a späť, tak zase nič. (len tá hláška). MCAS som použil ten posledný od Dempseyho (z 20.5.) a aj internú čítačku som vypol podľa inštrukcií. Tak teraz som z toho jeleň - kde by mohla byť chyba? Vie mi niekto poradiť? (díki)
Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
-
- Nováček
Ja mám ten istý poznatok, ako príspevok vyššie. Mne to robí na Markíze, ktorú mám na predvoľbe č.1.Už mi to robil aj predošlý FW, pomohol len návrat na FW 75-ku.Aj ja som použil Mcas z 20.5.Inak som s týmto FW spokojný, rýchle prepínanie aj obraz sa mi zdá lepší.
HD Box 9100, DM500s,Samsung 40LE650, 23,5E, 19,2E, 13E, 1W
-
- Nováček
STV1 mám tiež na predvoľbe č.1. Skúšal som tiež premiestniť program na inú predvoľbu ale nepomohlo to. Dnes som to zapol znova (reku pohrám sa stým) a zdá sa to byť v poriadku. (včera ani za svet) ..takže to ešte odsledujem a dám vedieť.
Ešte jednu vec som si všimol: neprehráva korektne videosúbory z ext. pamäte. USB/HDD. Boxom nahratý program beží v pohode ale akonáhle dám spustiť AVI súbor, box začne sekať a zamrzne. Neviem teda či je chyba u mňa, ale pri fw.1.08.75 to prehrávalo ešte aj MKV, tak neviem..?
Ešte jednu vec som si všimol: neprehráva korektne videosúbory z ext. pamäte. USB/HDD. Boxom nahratý program beží v pohode ale akonáhle dám spustiť AVI súbor, box začne sekať a zamrzne. Neviem teda či je chyba u mňa, ale pri fw.1.08.75 to prehrávalo ešte aj MKV, tak neviem..?
Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
-
baranček
- Mírně pokročilý
- Dal poděkování: 15 poděkování
- Dostal poděkování: 31 poděkování
Ja mám skoro rok na predvoľbe č. 1 ČT HD a pri žiadnom sw a bolo ich už dosť som podobný problém nemal ani pri tomto poslednom.Všetko funguje ako má.Posledný sw a posledný MCAS.vald píše:STV1 mám tiež na predvoľbe č.1. Skúšal som tiež premiestniť program na inú predvoľbu ale nepomohlo to. Dnes som to zapol znova (reku pohrám sa stým) a zdá sa to byť v poriadku. (včera ani za svet) ..takže to ešte odsledujem a dám vedieť.
VU+SOLO 4K,OCTAGON sf8008mini, XTREND ET-4000,karty ICE výmena 2x, 2x motor 52E-30W TV LED SAMSUNG UE40JU6072,MODUL CI+NEOTION 

-
- Nováček
Jak vidím nie som sám komu to robí (alebo robilo?) - teraz momentálne v poriadku (dúfam že to tak bude i naďalej). Nechcem špekuľovať o tom čo je/bolo príčinou, zatiaľ to zostáva záhadou. Inak je tento firmware fakt super. Tiež vítam dobrú odozvu a aj mne sa vidí obraz o chlp lepší. DO reaguje jak má, diakritika dobrá, EPG tiež bezproblémov. (Tie spomínané AVI formáty zatial neriešim - na tie mám inú mašinku. Len som si to všimol, keď som to "testoval").
-
- Nováček
Včera som dal na predvoľbu č.1 TA3 a odvtedy všetko OK. Samozrejme až po reštarte boxu.A ešte jeden poznatok. Niekde sa tu písalo aj o problémoch s nahrávkami. Včera som sformátoval USB kľúč na NTFS a všetko ide ako má, aj mazanie. Prehrávanie nahrávok je okamžité.Len toľko.
HD Box 9100, DM500s,Samsung 40LE650, 23,5E, 19,2E, 13E, 1W
-
- Nováček
Ja mám HDD naformátovaný na FAT32 kvôli blu-ray prehrávaču. Bežne prehrávam na ňom a ten NTFS nezoberie. Čo sa týka HD-Boxu: JPG ok, MP3 ok, nahrávka nahratá HD-Boxom ok. Problém bol len s videom z HDD/USB (spomínané AVI).
Ale NTFS v HD-Boxe som neskúšal (musel by som rozdeliť a preformátovať).
Takže aby som bol v obraze - ako je to teraz s NTFS? Čo všetko to zvláda? /resp. by malo/ Skúšal niekto aj AVI z HDD?
Ale NTFS v HD-Boxe som neskúšal (musel by som rozdeliť a preformátovať).
Takže aby som bol v obraze - ako je to teraz s NTFS? Čo všetko to zvláda? /resp. by malo/ Skúšal niekto aj AVI z HDD?
-
- Nováček
Prave som ho nahodil. Robil mi tiez problem s programom na prvej predvolbe. Urobil som restart a uz to ide (snad to pojde aj dalej) :) Vyzera zatial celkovo dobre, rychlejsia odozva pri prepinani programov!
-
- Nováček
5 dní testovania - OK, bez problémov z 1. predvoľbou (STV1). Seting nahrávaný zo zálohy FW 75.
Nahrávanie po sieti OK, AVI (xvid) OK.
OSCAM 5129 + CW.
Nahrávanie po sieti OK, AVI (xvid) OK.
OSCAM 5129 + CW.