Mrtvý(nefunkční)-Ariva@Link200

Nastavení a diskuze kolem tohoto modelu.
Odpovědět
petrvok1
Nováček
Nováček

Mrtvý(nefunkční)-Ariva@Link200

Příspěvek od petrvok1 »

Dneska mi vzniknul s Ariva@Link200 docela závažný problém. :-( Vlastním tento přijímač cca 3 týdny. A dneska mi po aktualizaci FW "umřel". :-( První tento přijímač se cca před měsícem reklamoval, protože fungoval pouze přes HDMI výstup. Přes SCART na klasické CRT televizi, ani při všemožném přepínání pomocí tlačítka RES (I576/PAL/50 Hz) prostě obraz neprošel-nezobrazovall. Druhý, vyměněný přijímač, první 2 týdny fungoval, ale mé dojmy z něj rozpačité, protože fungoval de fakto pouze jako "klasický" neLinuxový přijímač. Programy na něm fungovaly (byť přepínání programů docela hodně pomalu). Co ovšem fungovala sotva napůl byla multimedia (nepřehrával vůbec video z YouTube-našel seznam videí, ale žádné nešlo přehrát-nejprve načítám, potom chyba-křížek). Nešel ani záznam REC jakéhokoliv programu (hodilo to opět chybu křížek a něco o nedostatku paměti) na jakoukoliv, ani interní, ani externí flash. Sem tam se přijímač (například při přerovnávání naladěných kanálů sám od sebe zRebootoval). Po natažení nového Firmware z internetu přes LAN dne 12.4.2011, který mi přijímač sám nabídnul všechno začalo téměř perfektně fungovat, dokonce subjektivně sem měl dojem, že to bylo o něco celé svižnější. Po tomto se objevilo u mě nadšení, že je to přeci jen dobrý přijímač a že investice a poměr výkon/cena nebyla nakonec špatná. Další den 13.4.2011 mi přijímač nabídnul z internetu, že je opět nový FW, který se přes LAN opět celkem bez problému stáhnul, aktualizoval, restart atd.. Všechno opět fungovalo, byť s menšími drobnými problémy. Například se nechtělo samo po 3 sec zmizet OSD okno s informacemi o programu, družici a názvu pořadu, který běží. U HD programů okno zmizelo u SD se muselo odmáčknout několikanásobným stisknutím tlačítka I na dálk. ovladači. Nebo po několika hodinách provozu opět přestal přijímač nahrávat i když bylo v nastavení správně nastaveno USB (nošnik). Dallší den t.j. dnes 14.4. okolo obědu opět nové "automatické" přeflashování FW přes LAN s tím, že jsem se domníval, že potíže FW ze 13.4. výrobce opravil a nový FW ze 14.4. tyto probémy opraví. Proběhla opět aktualizace, přijímač se po nahrátí nového FW sám klasicky vypnul. Následně jsem ho zapnul, stejně jako po předchozích aktualizacích FW. Začal bootovat - na displayi - "Boot Loader" a cca po 3 sec. - hláška - Boot Error - O.K.-3 a dál to nepokrauje a nenajede. :-( Samozřejmě ani po opětovném vypnutí a zapnutí opět Boot Loader a dále zase Boot Error - a je to v tuto chíli mrtvé.
Takže nevíte, někdo jestli existuje nějaký servisní, nebo tovární způsob, jak to například z flasky opět oživit ? Popis v návodu jak aktualizovat FW je popsán pouze z flashky USB, které se spustí přes menu, když přijímač funguje. Už jsem z webu Fergusonu stáhnul ten FW 14.3., že by mohl jít nějak z USB a flasky opět dostat do přístroje, jen na to bude asi nějaký fígl. Například kombinace tlačítek na panelu při zapnutí síť vypínače apod.. Nebo jak to mám oživit aspoň do továrního funkčního stavu ?
Předem děkuji za Vaše rady a názory.

jerry309
Nováček
Nováček

Re: Mrtvý(nefunkční)-Ariva@Link200

Příspěvek od jerry309 »

Nevím , jak u linku , ale pokud tam máš COM (RS232) tak se to dá přes něj nahrát jiný , vyzkoušený firmware z PC.

AKTUALIZACE PŘES SÉRIOVÝ PORT
Ferguson nabízí možnost upgradovat software přijímače přes Ariva 200 Null Modem
kabel RS232. Po aktualizaci software přijímače obvykle pracuje více stabilní.
Aktualizace přijímače se provádí samostatně.
(1) Vypněte přijimač a počitač
(2) Připojte přijimač k PC přes RS232 Null Modem kabel
(3) Zapněte počitač a rozbalte ZIP soubor ze staženeho softwaru.
(4) Spusťte program ArivaUpgrader.exe a vyberte COM port a jste připojeni k přijimači.(5) Klepněte na tlačitko Prochazet a vyberte soubor s firmware(6) Vyberte Včetně bootloaderu
(7) klepnutim na tlačitko Dalši.
(8) Zapněte přijimač a počkejte, až software bude zaslana do paměti přijimače.
(9) Po načteni stiskněte tlačitko Dalši a spusťte programovani.
(10) Po přijimač se automaticky restartuje a počitače viz:

Potřebuješ program Ariva Upgrader , nový firmware , kabel nullmodem.

Upozorňuji , že toto se týká Arivy200HD , v Ariva200@link to může být jinak!!!

petrvok1
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrvok1 »

jerry309: díky za radu, ale Ariva@Link200 je linuxový a má to opravdu jinak než "obyčejná" Ariva200HD. Ariva@Link200 nemá nikde na panelu vyvedou RS-232 (pokud není někde uvniř po demontáži krytu). Má jen 1x LAN (Ethernet) a 2x + 1x USB (poláci to označují jako "nošnik") a dále ještě RJ11 - s popisem modem. Zbytek jsou už jen signálové TV analogové, nebo digitální audio+video konektory. Postup, který popisuješ na Arivu200HD jsem na netu našel. Bohužel postup na Ariva@Link200 se mi nikde najít nedaří. :-( Ještě zkouším pročítat i nějaká polská SAT fóra, i když někdy je to správné porozumnění textu a jeho detailům v polštině krkolomné (mnody to ani Google translátor nezachrání). Rovněž jsem napsal mail i přímo na technickou podporu Fergusonu. Zatím jsem však neobdržel odpověd. Ale chápu, že všechno nějaký čas trvá.
Takže pokud je možné nějaké "tovární", nebo servisní nahrání funkčního Firmware (do nefunkčního přístroje), tak bych to tipoval spíše přes USB (flashku) společně se stiskem a podržením (např. 3 sec.) nějakého tlačítka na panelu, například při zapnutí Power, nebo kombinace stisknutí dvou tlačítek na panelu apod... Ale nikde postup jak na to, bohužel nepíší. Ale mají to tímto způsobem takto ošetřené některé DVB-T přístroje, DVD rekordéry apod..

jerry309
Nováček
Nováček

Příspěvek od jerry309 »

To jsem nevěděl , tak se omlouvám.
koukni se sem:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=155&t=32211

petrvok1
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrvok1 »

jerry309: v pohodě, nic se neděje. Díky i přes to cenním snahu pomoci. :-)
BTW: dobrá zpráva je, že jsme závadu odstranili a přijímač opět zprovoznili. S kolegou v práci jsme na to intuitivně a zkoušením přišli !!! :87: Podařilo se nám to pomocí tlačítek na předním panelu a flashky zapojené v USB přimět k tomu, aby to nabootovalo a začalo nahrávat Firmware a tím to z "mrtvoly" opět zprovozuschopnit. :wink:

jerry309
Nováček
Nováček

Příspěvek od jerry309 »

Tak to jsem rád , přední tlačítka , to je zajímavý ..

Odpovědět

Zpět na „Diskuze Ferguson Ariva HD“