Správa Camov

Otázky pro začátečníky pro přijímač Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

Odpovědět
Honza964
Nováček
Nováček

Re: EMUs

Příspěvek od Honza964 »

Ahoj, pár dotazů zoufalce. Koupil jsem CT9000HD i s OpenPLI, Cccam2.2.1, oscam, scam. Je rychlý, obraz parádní.
Funguje mi orig. skylink cw karta.
Objednal jsem program na cardshxxxserver.com. Chtějí nainstalované Mgcamd nebo Camd3. Nainstaloval jsem napřed jedno, pak druhé, ted tam mám oboje, nejede ani jedno. Prostudoval jsem Dreambook, stovky odkazů na forech, ale pořád nerozumím několika věcem a kdyby byly pohromadě, určitě by to mohlo pomoct i jiným lidem:
1. je nějaký Cam manager, ve kterém bych na jednom místě viděl, které CAMy (cccam, mgcamd, camd3, oscam, scam atd...) mám nainstalované a mohl je zase odinstalovat? (prosím odkaz nebo doporučení nebo oboje)
2. nebo je jediná možnost, když si člověk zas**e dreambox (teda Clarktech) addonama a CAMama, prostě smazat vše a nainstalovat vše načisto ze zálohy, kterou si člověk udělá, než začne zkoušet blbiny?
3. kde stáhnout a jak správně nainstalovat MgCamd 1.35 a jak Camd3? Proč je třeba ještě Newcs (jasně, je to server, ale proč je třeba a jak ho nakonfigurovat?). A jedou ty dva Camy bez Newcs?
4. Když už člověk nainstaluje Camy, jak je přiřadí k programům nebo buketům? - je na to nějaký nástroj? Skylink mi jede při spuštěném Cccam, ale v "Softcam setup" mám možnost mít vždy zapnutý pouze jeden Cam a když teda přepnu např. na Camd3,Skylink přestane fungovat...je možné mít zapnuté naráz dva, 3 emulátory? (postup prosím).

Díky i za odpovědi jen k některým bodům, fakt by to pomohlo jistě více lidem, když tady čtu dotazy na fóru. Jo, a tohle forum je super...spousta odpovědí, návodů a downloadů. Díky

M.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: Správa Camov

Příspěvek od vikino »

Takze uplne za 1.) nabuduce nepisat do downloadu ale do diskusie, dakujem.

1. Ano je - napr plugin-glasssysutil viewtopic.php?f=258&t=6406

2. Ano, je taka moznost, Vidim ze pouzivas PLI, tak tu je potrebne si v pluginoch stiahnut jeden uzitocny plugin backup full on USB, alebo HDD. Urobi zalohu, ktoru je mozne potom standartnym sposob cez usb vratit spat. Vo VIXe je na to zase VIX panel.

3. mgcamd1.35a stiahnes priamo v PLI - plugins, ak tam uz nie je, tak aj z tohoto fora viewtopic.php?f=289&t=7217. Newcs v ct et9k nechodi a k mgcamd ho aj tak nepotrebujes.

4.vyskusaj ten plugin-glasssysutil, ja s camd3 skusenost nemam, nepotrebujem ho.
V plugin-glasssysutil je UCM kde aktivujes a deaktivujes camy, vyskusaj.

EDIT: Tip: Ak mas naflashovany novy bootloader, tak vyskusaj moju zalohu img VIX 2.1, je tam vsetko potrebne... viewtopic.php?f=288&t=7256

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
Honza964
Nováček
Nováček

Re: Správa Camov

Příspěvek od Honza964 »

Díky za info, glassysutility je přesně to co jsem hledal.

Odpovědět

Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Otázky začátečníků“