full HD a DTS
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
full HD a DTS
existuje nějaký firmware, ve kterém bude aspoň na 99% fungovat přehrávání filmů ve full HD spolu s DTS? Radši nemluvím o m2ts, velké datové doky AZ box asi nezvládne. Vyzkoušel jsem už hodně fw, ale výsledek je žalostný. Původně jsem AZ pořizoval primárně kvůli tomu, ale zatím jsem jen zklamán. U mkv se mi objevuje hláška o tom že osahuje nesprávný kodek. Já fakt už nevím na co krom DVB-C a SD filmů můžu AZ box použít, když není fw, který by fungoval jak má a box splňoval parametry, které výrobce uvádí.
Prosím o info, který fw byste doporučili. Poslední který jsem instaloval je 4466.
Díky M.
Prosím o info, který fw byste doporučili. Poslední který jsem instaloval je 4466.
Díky M.
-
PetrT30
- Mírně pokročilý
Re: full HD a DTS
4466 byl na mkv prý nejlepší.
Na přehrávání doporučuji ne satelitní box, ale nějakej NMT (Popcorn a jiné).
AZBox Premium-E2
-
- Nováček
no doma jsem problémy s AZ boxem vyřešil tak, že jsem ho odsunul (satelit jsme nerozchodili ani na prodejně) a nahradil ho satelitním příjímčem Topfield 7700 HSCI a na filmy centrem HDI Dune MAX. Zatím vše funguje bez chyby a Dune MAX mi zvládl bez problémů video s datovým tokem větším než 60M.PetrT30 píše:4466 byl na mkv prý nejlepší.
AZ jsem hodil k mamce (páč tam funguje aspoň tuner na kabelovku) a čas od času na něm chci pustit nejakej film. Jenže AZ má neskutečný problémy přehrát mkv HD s trochu větším datovým tokem videa a full HD videa. O DTS radši nemluvím. S 4466 je problémů nejmíň, ale i tak přes polovinu filmů mi normálně nepřehraje (věčné sekání obrazu, mrznutí boxu atp.) A to nezmiňuju externí titulky, ty nejdou vůbec. V recenzích píšou jako o bezproblémovém stroji, jen škoda, že tomu tak úplně není. Přece jenom jsem za to vyhodil 7500,- tak bych to chtěl aspoň nějak rozchodit.
M.
- VTronik
- Pokročilý
- Dostal poděkování: 1 poděkování
"...(satelit jsme nerozchodili ani na prodejně)"
To je na reklamaci, ne? Že má AZ nějaké mouchy, to je pravda, ale že by nešel sat, s tím jsem neměl za celou dobu (cca jednoho roku) problém. Vyjma rychlosti přepínání kanálů, ale to se projeví až po nějaké době používání. Ze začátku to jede celkem dobře. Co se týká přehrávání, je jistě lepší a vyzkoušené přehrávat z interního disku, ne z externího přes USB. Řada filmů, které již na externím disku zamrzají jde z interního OK. DTS je problém, to se ví, ale na FW 4466 to chodí celkem dobře. Zdá se mi, že tvůj AZ buď není zcela v pořádku nebo děláš nějakou jinou chybu v instalaci nebo nastavení.
To je na reklamaci, ne? Že má AZ nějaké mouchy, to je pravda, ale že by nešel sat, s tím jsem neměl za celou dobu (cca jednoho roku) problém. Vyjma rychlosti přepínání kanálů, ale to se projeví až po nějaké době používání. Ze začátku to jede celkem dobře. Co se týká přehrávání, je jistě lepší a vyzkoušené přehrávat z interního disku, ne z externího přes USB. Řada filmů, které již na externím disku zamrzají jde z interního OK. DTS je problém, to se ví, ale na FW 4466 to chodí celkem dobře. Zdá se mi, že tvůj AZ buď není zcela v pořádku nebo děláš nějakou jinou chybu v instalaci nebo nastavení.
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
- jojika
- Nováček
jsem laik, mne take nejede dobre mkv pres USB, je problem fw nebo hw? Mam cekat na novy fw, nebo menit hw?VTronik píše:"...(satelit jsme nerozchodili ani na prodejně)"
dik
Az Box HD Elite DVB-S2+DVB-T, E2 PLI 2.1+CCCAM 2.3.0, Sony KDL40D3000, Skylink ICE-výmena, ext. HDD Verbatim 1,5TB eSata + USB, PC+WIN XP, LAN (kabel), TP-Link 8961NB
-
JIKARU
- Mírně pokročilý
- Dal poděkování: 3 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
tak nevim, ale na prehravani MKVcek pouzivam AZboxHD+ a zatim jsme mel problem pouze s jedním filmem. Ono je to mozna o tom, jak je ten BR predelanej a kym (osobne mam mkv release). Ja osobne na fw 5020 prehravam mkv v pohode...
Vu+ UNO 4KSE (1xDVB-S2X) HDD 750GB HITACHI; E2 OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/05;
Vu+ DUOO 4K (2xDVB-S2X) HDD 1TB/16MB WD 2.5" GM; OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/04;
Panasonic SH-HT 855; Samsung UE55HU6900 a UE48HU6700; Pozice 1W+19,2E+23,5E+28,2E
Vu+ DUOO 4K (2xDVB-S2X) HDD 1TB/16MB WD 2.5" GM; OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/04;
Panasonic SH-HT 855; Samsung UE55HU6900 a UE48HU6700; Pozice 1W+19,2E+23,5E+28,2E
-
PetrT30
- Mírně pokročilý
MKV je jen pouze kontajner pro zvuk + video kodek. Pokud se použijou ty, které AZ neschroupne je to smůla.
A k tomu pokud se použije vysoký dat. tok =
Udělám ti MKV s rozlišením 120x70 s dat. tokem 3mb a MKV s rozlišením 1920x1080p s dat. tokem 25000 a zvukem s DTS...... Co myslíš? Které z nich AZ nepřehraje?
Na krabici a v manuálu je napsáno "PODPORA" MKV files. A to je pravda! Jasně, že nebudou psát, že je přehraje na h..... nebo vůbec.
Pro MKV měńte HW. Na použitelný FW (co se přehrávání MKV týče) se ještě načekáme. Jestli se vůbec dočkáme.
A k tomu pokud se použije vysoký dat. tok =

Udělám ti MKV s rozlišením 120x70 s dat. tokem 3mb a MKV s rozlišením 1920x1080p s dat. tokem 25000 a zvukem s DTS...... Co myslíš? Které z nich AZ nepřehraje?
Na krabici a v manuálu je napsáno "PODPORA" MKV files. A to je pravda! Jasně, že nebudou psát, že je přehraje na h..... nebo vůbec.
Pro MKV měńte HW. Na použitelný FW (co se přehrávání MKV týče) se ještě načekáme. Jestli se vůbec dočkáme.
AZBox Premium-E2
- jojika
- Nováček
to ale musíš mít int. HDD, nebo snad ext.?JIKARU píše:tak nevim, ale na prehravani MKVcek pouzivam AZboxHD+ a zatim jsme mel problem pouze s jedním filmem. Ono je to mozna o tom, jak je ten BR predelanej a kym (osobne mam mkv release). Ja osobne na fw 5020 prehravam mkv v pohode...
Az Box HD Elite DVB-S2+DVB-T, E2 PLI 2.1+CCCAM 2.3.0, Sony KDL40D3000, Skylink ICE-výmena, ext. HDD Verbatim 1,5TB eSata + USB, PC+WIN XP, LAN (kabel), TP-Link 8961NB
- jojika
- Nováček
Jestli tomu dobre rozumim, box je hardwaŕove v poradku, chybi tomu "pouze" software. Ciste teoreticky, v pripade dobreho softu by prehravani mkv v HD kvalite pres USB anebo nedejboze pres LAN by mohlo byt v poradku?PetrT30 píše:MKV je jen pouze kontajner pro zvuk + video kodek. Pokud se použijou ty, které AZ neschroupne je to smůla.
A k tomu pokud se použije vysoký dat. tok =![]()
- visper
- Odborník
Mě to přehraje asi 90% mkv z interního disku. Pokud nepřehraje tak jsou dvě možnosti: Dělal to blb a použil něco nestandartního, nebo je datový tok příliš vysoký. Klasické fw zvládnou max 15 Mbit (jak který). Na Youtube je ale ukázka jak Azbox s Enigmou přehrává Samsung demo 40 Mbit takže hardware to umí.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- jojika
- Nováček
s internim OK, ale s externim bez sance?visper píše:Mě to přehraje asi 90% mkv z interního disku. Pokud nepřehraje tak jsou dvě možnosti: Dělal to blb a použil něco nestandartního, nebo je datový tok příliš vysoký. Klasické fw zvládnou max 15 Mbit (jak který). Na Youtube je ale ukázka jak Azbox s Enigmou přehrává Samsung demo 40 Mbit takže hardware to umí.
-
PetrT30
- Mírně pokročilý
chip v AZ je Sigma. Stejný je i použit v NMT Popcorn A110 a ten nemá s MKV problém. Chyba je v softwaru
AZBox Premium-E2
-
- Nováček
Takže sw je špatný už nějakou dobu, u vývoje se s tím takovou dobu nic neudělalo? To je více než divný.PetrT30 píše:chip v AZ je Sigma. Stejný je i použit v NMT Popcorn A110 a ten nemá s MKV problém. Chyba je v softwaru
AZ jsem už jednou otevírál kvůli doplnění druhého tuneru, takže reklamace už nejspíš nehrozí :-( :-( Už jsem smířen s tím, že jsem hodil peníze z okna, ale jak se říká naděje umírá poslední. Chybu u mkv moc nevidím, protože Dune HD Max mi přehrál všechny bez jakýchkoliv problémů i BD.
Zatím díky za rady.
- visper
- Odborník
----s internim OK, ale s externim bez sance?
Přehrává mi úplně stejně i z externího, ale mám ho ext3.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
- jojika
- Nováček
dik, to jsem jeste nezkousel, o svatcich to zkusim, ted neni zrovna casvisper píše:----s internim OK, ale s externim bez sance?