fw 0.9.4931 modifikovaný telesat-om

Odkaz na stažení Firmware a Diskuze k firmware.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

fw 0.9.4931 modifikovaný telesat-om

Příspěvek od dempsey »

9.9.4931 - telesat® - mod & AZBox4YU

This image is a modifictaion of original 0.9.4931 and it is, in a first place, for dummies.
The idea is that dummy, which is usng AZBox for a first time, can get basics for normal use of it,
without any knowledge of linux/stb.

Installing this FW you are getting:
- new skin, which is, by my opinion, more elegant from the original one;
- ch list for the most watched satellites for usals DiseqC motor
- plugins: liveonsat, livefeeds, tevee4yu, WeatherForecast, SudoQ, tuxchess_0.2, colorbars, PassReset
- CAMs and camreader: Mbox, MGCamd, MultiCAS, CheopsCAS and NewCS (CardReader)
by default Mbox and Newcs are active, cofigured to work together,
which means that the only thing that you should do is to put your original card in the slot and the image will appear
You can choose CAMs by pushing '>>|' button
You can get ECM info if you push '>>' button
- font 'telesat_Uni4AZ.ttf' - subtitles have better visibility (space is ok)
- Network is set on automatic assigning of network parameters - DHCP
After your first restart, on VFD you will get IP address, which is assigned to AZBox
- Network services activated: SSH, Telnet, FTP
- SAMBA activated and set right
- Settings for downloading plugins and CAMs - reset

After you install FW and your first restart, you'll get setup menu.
Choose 'TV channel', then 'Tuner A.DVB-S' and 'Antenna Setup', go down to 'Positioner Setup - USALS', press OK and enter your USALS parameters.
After you go out from the menu, remove your USB stick, reboot your AZBox pressing POWER button down for 5 seconds.
Your AZBox is now ready to be used.

Gratitude goes out to the AZBox4YU team:
Chemstar - for the preinstalled plugins
iPod - for the idea
Roger Rabbit - moral support
Mickey - testing
Thief - proof-reading
telesat - the one responsible for the existance of this FW

ATTENTION :
IF update with new FW is succesful - you will get SETUP menu, in other case - pls renew update !

http://rapidshare.com/files/400714762/9.9.4931.rar.html

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
dedecek_
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: fw 0.9.4931 modifikovaný telesat-om

Příspěvek od dedecek_ »

Vyhodil jsem pár pluginů a adonů, vyměnil setting za svůj a chodí to dost dobře.

azbox hd premium, E2, Samsung 3,5" 400GB, Xtreng ET9500,Open XTA, samsung le46A756
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

Potvrzuji, funguje dobře. Kdyby se upravil seting pro naši potřebu, tak by to asi novým majitelům pomohlo překonat těžký začátek. Na jedno natažení tam je vše potřebné.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

nejake neduhy....sa pytam,kym ho nahodim..... :D

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

frcko73 píše:nejake neduhy....sa pytam,kym ho nahodim..... :D
Žádné neduhy ale ani přínosy, funguje to stejně jako ty poslední, akorát úvodní logo má červené Z a trochu jinak vypadá info okno.

frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

takze si ponecham ten co mam.......diky za info

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
tatulda
Nováček
Nováček

Příspěvek od tatulda »

Zdravim vsechny.
Chtel bych se optat na nahravani na HDD. Tento FW opet (alespon u mne) pri nastaveni nahravani z EPG a naslednem uspani nic nenahraje. V dany cas se probudi, blika kontrolka nahravani, nicmene po jeho ukonceni na disku nic neni. Toto mi delaly uz i nektere dalsi nedavne firmwary (a myslim, ze jsem nebyl sam). V podstate posledni FW, ktery opravdu fungoval je 4785, (4890, 4923 jsem nezkousel). Nevi nekdo, jak tento problem vyresit? Vypada to, ze po probuzeni na nahravani pri kontrole jeste HDD neni zcela pripraveno, a tak se nic nenahraje... Mozna staci jen nekde neco lepe nastavit.
Diky za pomoc.

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Pokud box nenahrává, tak problém bývá také v settingu programů (nebo někdy i v ne právě dobré verzi pluginů).
Předpokládám, že si tam nechal ty pluginy, co byly přímo v instalaci, neříkám, že jsou zlé, jen by to chtělo aby se ozval i někdo, komu jeden nahrávání i na ty "původní z instalace".
Každopádně bych ale asi zkusil jiný setting programů.

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
tatulda
Nováček
Nováček

Příspěvek od tatulda »

Diky za odpoved. Nainstaloval jsem vse beze zmeny, jak bylo v patch.bin. Jedine, co bylo treba zmenit, bylo prestavit nastaveni anteny na druzice Astra (19.3, 23.5). Vyhodil jsem USALS a nastavil zpet Diseq 1.0 LNB 1 resp. LNB 2. Pote bylo jeste treba preskenovat DVB-T programy a doplnit/ opravit chybejici satelit. programy, (jako trena Skylink CT HD).
Mam CI modul na Skylink kartu, takze drive jsem jel dokonce bez vsech pluginu.
Tedy naladeno to mam myslim spravne, koukat se na sat. programy mohu take bez problemu, jen je potiz s tim nahravanim, (tedy asi s tim probuzenim disku, co ja vim). Kdyz to prubudim manualne, disk je zivy a jede bez potizi.
Neni nejaka pomoc? (Nekteri uzivatele referuji, ze jim to nahrava dobre; mne to nakonec z beziciho stavu take nahrava dobre....)

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

Napadá mě jediná možnost které pomáhá, když disk "zlobí" - zkusit přepnout ten disk na SATA150.
(jo, a nenapsal si jaký disk to je, třeba ti někdo díky tomu řekne své zkušenosti)

SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
tatulda
Nováček
Nováček

Příspěvek od tatulda »

Mam nasledujici HDD:
WD5000BEVT 500GB, naformatovany na Ext2.

Jsem celkem nedotceny Linuxem, takze to doporucene SATA150 mi bohuzel nic nerika... Stejne je to ale divne, protoze s FW 0.9.4785 to jelo vse dobre a (jak uz jsem rikal drive), rozhodne nejsem jediny, ktery ma problemy s nahravanim z sleep rezimu, (napr. http://forum.satdigitalne.cz). Pokud nestartuji z sleepu, tak opet nahravam/prehravam z daneho disku bez potizi.

Diky za pomoc.

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

SATA je komunikační rozhraní, kterým je připojen HDD k nějakému zařízení, ten disk co máš je zaplý aby komunikoval ve standardu SATA300 (novější - rychlejší), nicméně si s tím Azetko někde trošku nerozumí, takže je třeba hardisku říct ať používá starší standard SATA150. Dělá se to buď softwarově pomocí ulity, nebo nastavením nějakého jumperu (přepínače) na disku. Ta druhá možnost bude asi i tvůj případ - Westernery mají myslím jumpery (když tak mě někdo opraví).
Takže vypni box, otevři, vyndej HDD, podívej se na popisy na jeho etiketě, kde by mělo být schémátko, které složí jednotlivé jumpery na HDD.
Dal jsem vyhledat slovo SATA150 na tomto webu, a našel jsem toto (přepnutí na SATA150 se tam řeší, i když z jiného důvodu). viewtopic.php?f=76&t=4743&hilit=SATA150&start=15

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Je opravdu důležité aby byl disk v SATA 150. Myslím že 90% problémů s nahráváním je způsobeno tímto. Ale i jiné problémy s bootováním, nevysvětlitelným padáním atd. Pokud se mu tento režim nevnutí natvrdo, tak se pokaždé domlouvá s řadičem na vhodné rychlosti a podaří se jim to pokaždé jinak. Proto box jeden den jede jak víno a druhý den zlobí a zlobí. Lidi si potom myslí, že je to vlastnost fw.

tatulda
Nováček
Nováček

Příspěvek od tatulda »

Dekuji, mrknu se na to...

wilo
Nováček
Nováček

Příspěvek od wilo »

Ja mám tiež WD 1 TB a po prepnutí na SATA150 som odstránil problém s prehrávaním MKV súborov. Predtým mi MKV išlo ca. 10 minút a koniec. Box komplet vytuhol, pomohol len reboot. Teraz mi prehrá všetko bez problémov na 95 %. Momentálne mám fw. 4466. Nahrávanie nepoužívam.

AZBox HD Premium (OpenRSI 3.0, Kernel 3.9.2), interný HDD: Western Digital WD10EADS 1000GB
MultiCAS + MboxCAS, DG 380 DiSEqC H-H Mount, 120 cm Antenna
TV:LG 60PB690V, Blu-Ray: LGBP640
Odpovědět

Zpět na „Odkaz na stažení Firmware - AzBox HD“