Ake lacne prijimace pre Skylink?

Rady,návody a možná řešení.

Moderátor: 005jon

Odpovědět
Dreamer8
Nováček
Nováček

Ake lacne prijimace pre Skylink?

Příspěvek od Dreamer8 »

Potreboval by som pomoc pri vybere sat. prijimacov. Hlavny v obyvacke uz mam (HD BOX FS-9200 PVR + Skylink HD karta), teraz potrebujem lacne 1-tunerove do dalsich miestnosti. Je to pre Skylink, len zaklad.

Moznosti je niekolko, kazda ma vyhody aj nevyhody, takze najskor potrebujem vybrat 1 z moznosti:

A) LAN prijimace + 1x Skylink karta zdielana s HD BOXu, tu som uz zavrhol, je to pomerne velke riziko, otazna spolahlivost a stabilita a Skylink karty nie su tak drahe.
B) Lacne SD prijimace s UNI citackou a zdielanim cez RS-232, 2x Skylink karta, v pripade problemov so zdielanim by sa dokupili 2 Skylink karty
C) Lacne HD prijimace s UNI citackou a zdielanim cez RS-232, 2x Skylink karta, v pripade problemov so zdielanim by sa dokupili 2 Skylink karty
D) SD prijimace s oficialnou Cryptoworks citackou 4x Skylink karta
E) HD prijimace s oficialnou Cryptoworks citackou 4x Skylink karta

Viem ze na niektore otazky nepozna odpoved nikto, kedy a ci prestanu fungovat Skylink karty v UNI citackach, prip. kedy budu menit karty a kedy prejdu aj SD programy do DVB-S2/MPEG4, ale v zasade sa rozhodujem medzi:

- lacnymi prijimacmi skor SD, s UNI citackou ktore by som o niekolko rokov musel vymenit a prip. dokupit Skylink karty a...
- drahsimi prijimacmi, asi uz HD, s oficialnou Cryptoworks (Irdeto?) citackou a Skylink kartami pre kazdy prijimac

Teraz ma este zaujima ci existuju alebo budu existovat oficialne CI moduly pre Cryptoworks alebo neskor pre Irdeto ktore budu mat 100%tnu podporu pre vsetky Skylink karty, potom by bola zaujimavejsia moznost kupit teraz lacne SD alebo HD prijimace a neskor uz len CI moduly a prip. karty Skylink, takze by odpadla nutnost menit prijimace.

Zatial som najviac nakloneny moznosti B, predsa 50 Eur (x3) nie je tak vela a v buducnosti mozu prist novinky o ktorych dnes neviem (DVB-S3, 3D, ?).

Teraz k prijimacom, nepotrebujem HDD, PIP, timeshift, LAN, ak by boli SD ani HDMI, staci standard aspon pre B, prip. C, teda poziadavky:

- slovenkse alebo ceske menu
- 1x UNI citacka aj pre Skylink
- RS232 a podpora pre zdielanie Skylink pre 2 prijimace
- EPG
- DiSEqC (aspon pre 1-2 prijimace)

...podla moznosti aj:
- kvalitny obraz
- relativne rychle prepinanie, menu
- 1x CI slot
- oficialna citacka Cryptoworks, prip. aj Irdeto
- pri HD tiez HDMI

Teraz prijimace ktore som zatial nasiel a otazky k nim. Prosim napiste ktore odporucate a ktore nie a preco.

Opticum 7001CX -1xUCAS
- pojde zdielanie Skylink pre 2 pijimace cez RS232?

Strong SRT 6511 1*CRW
- ma oficialnu citacku CRW? pojdu v nej aj nove Irdeto karty?

Optibox Crypton ICE2 -1x Irdeto/Cryptoworks
- ma oficialnu Irdeto citacku, v ktorej pojdu aj nove Irdeto karty Skylink? Zdielat tuto kartu cez RS232 asi nepojde, ci ano?

...este HD prijimace:

Ferguson Ariva 100E HD 1xUCAS
- asi nema cenu HD prijimac bez oficialnej CRW, Irdeto citacky, je to velke riziko...

Opticum HD X402p 1xUCAS+ 1xCI PVR
- ak by bola zarucena podpora Irdeto Skylink kariet v CI module, bola by to zaujimava moznost

Dakujem.

005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování

Re: Ake lacne prijimace pre Skylink?

Příspěvek od 005jon »

ja by som ty odporučil SATELITA 2000 HD
univerzálni čtečka karet (CONAX) ......do budúcna určite s podpora aj pre nove karty Irdeto/Cryptoworks toho by som sa nebál
- 1x CI slot pro dekodér
Zdieľanie cez – LAN newcamd HD BOX nastaviť ako server

slovenkse alebo ceske menu :87:
- 1x UNI citacka aj pre Skylink :87:
- LAN a podpora pre zdielanie Skylink pre 2 prijimace slovenkse alebo ceske menu :87:
- EPG :87:
- DiSEqC (aspon pre 1-2 prijimace) :87:

...podla moznosti aj:
- kvalitny obraz :87:
- relativne rychle prepinanie, menu :87:
- 1x CI slot :87:
- oficialna citacka Cryptoworks, prip. aj Irdeto :42:
- pri HD tiez HDMI :87:

lxb
Nováček
Nováček

Příspěvek od lxb »

ja by som ti odporucil opticum 403 ,a ta CI bude mat urcite podporu ked si kupis origos modul ..

hitman222
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hitman222 »

005jon píše:ja by som ty odporučil SATELITA 2000 HD
univerzálni čtečka karet (CONAX) ......do budúcna určite s podpora aj pre nove karty Irdeto/Cryptoworks toho by som sa nebál
- 1x CI slot pro dekodér
Zdieľanie cez – LAN newcamd HD BOX nastaviť ako server

slovenkse alebo ceske menu :87:
- 1x UNI citacka aj pre Skylink :87:
- LAN a podpora pre zdielanie Skylink pre 2 prijimace slovenkse alebo ceske menu :87:
- EPG :87:
- DiSEqC (aspon pre 1-2 prijimace) :87:

...podla moznosti aj:
- kvalitny obraz :87:
- relativne rychle prepinanie, menu :87:
- 1x CI slot :87:
- oficialna citacka Cryptoworks, prip. aj Irdeto :42:
- pri HD tiez HDMI :87:
Dokáže pouštět video přes lan?(filmy v PC)

Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Neblázni. Ide o HD prijímač za 100 €

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Odpovědět

Zpět na „Různé satelitní přijímače.“