Naj kombinacia FW a pluginov a co stabilne funguje

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Dreamer8
Nováček
Nováček

Naj kombinacia FW a pluginov a co stabilne funguje

Příspěvek od Dreamer8 »

Potreboval by som pomoc. Prijimac mi uz funguje, vratane PIP, citacky, HD, ale stale som zaciatocnik, hlavne co sa tyka zdielania (aj ked na PC som uz testoval).

Aky FW je najstabilnejsi a aky SW - pluginy potrebujem na zdielanie po LAN - nechcem zdielat cez internet (ziadnym smerom). Je to hlavny prijimac a preto potrebujem stabilitu, "hrat" sa budem s PC kartou, tento prijimac nebude na testovanie.

Co vsetko v HD boxe funguje? Napisem zoznam veci ktore ma zaujimaju a na co viem si odpoviem aj sam:

1. Timeshift?
2. Nahravanie SD/HD? Cital som tu ze nahravanie funguje, ale prehravanie vlastnych nahravok nie je bezchybne, ze to prehra dobre len PC, neviem ci je to aktualne alebo ci sa to uz vyriesilo.
3. PIP? Ten funguje dobre (pri SD) s uni citackou, s CI, aspon 1x nie, s 2x CI neviem.
4. Zdielanie karty po LAN (HD box>PC)? Ano, asi len cez uni citacku, co k tomu potrebujem?
5. HD? Funguje, ale mne raz, niekedy 2x sekne obraz, niekolko sekund po prepnuti, je to zlym FW, alebo je to normalne?
6. Je mozne pocuvat zvuk z PIP/PAP okna - teda 2. tunera z niektoreho vystupu? Myslim sucasne pocuvanie jedneho programu cez hlavny vystup a druheho ktory by sa zapojil na sluchadla.

Dakujem.

Dreamer8
Nováček
Nováček

Re: Naj kombinacia FW a pluginov a co stabilne funguje

Příspěvek od Dreamer8 »

Nikto?

Prosim napiste mi aspon aky FW mate vy a co vsetko potrebujem k zdielaniu z HD box do PC cez LAN, aky SW/plugin, prip. co nastavit, aby som mohol testovat sam. Je tu toho vela a vela verzii, je tazke sa v tom zorientovat...

Dakujem.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

fw 1.8.01 s Xcam+newcs .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Dreamer8
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dreamer8 »

Dik, nasiel som tam prispevok ze nefunguje nahravanie, je to pravda?

Napisem este raz co by som potreboval aby fungovalo a napiste prosim ci taky FW je:

- skylink v uni citacke
- zdielanie skylink po lan
- nahravania SD a HD ?
- PIP
- diseqc

Dakujem.

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

1.07.86 non factory, newcs

- skylink v uni citacke =OK
- zdielanie skylink po lan =OK, osobne ale nemam nastavenie zdielanie po lan
- nahravania SD a HD =OK
- PIP =OK
- diseqc ???? co tym myslis ze nejde, ak ti nejde vymen disecq

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
Dreamer8
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dreamer8 »

Dik, to diseqc som si nebol isty, predpokladal som ze to pojde, len pre istotu...

Skusal som uz to co mi poradil grantec, fw 1.8.01 s Xcam+newcs, takto to teda nepojde?

S 1.07.86 non factory, newcs to pojde? Aka verzia newcs, alebo je to uz sucastou? Je to ta verzia ktora je tu na fore http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 21&start=0 ?

Potrebujem HD-Box ako server a PC ako klient, hladal som aj navod ako to nastavit ale zatial som nenasiel, existuje vobec?

PC ako klient viem nastavit, testoval som Hadu aj WinCSC, ale ako mam nastavit zdielanie z HD-Box do PC cez LAN? Prijimac mam pripojeny k routru, siet sa nastavila sama, parametre boli uz rovnake ako v nastaveni routru, takze to by malo byt OK.

Pomoze mi niekto prosim?

Edit:

Nasiel som plugin mgcamd_1.33 +newcs_1.67, mozem ho pouzit k FW 1.08.01 alebo len k v1.07.86? Ako mam (ked mam) odinstalovat xcam a newcs ktore tam uz mam?

Dakujem.

Edit2:

Tak som skusal plugin mgcamd_1.33 +newcs_1.67 s FW 1.08.01, dal som predtym "Format user data", vypol som uni citacku ako to bolo v navode, zapol som pluginy - nevedel som co dalej, nenasiel som ziadne nastavenia ktore by som pouzil v PC, ale nesiel PIP, tak som zapol uni citacku, potom uz isiel, ale po par minutach prestalo fungovat dekodovanie - niekto som tento problem uz videl, po "Format user data" a restarte to uz funguje ale stale neviem aky FW a pluginy pouzit a ako nastavit zdielanie z HD-Boxu do PC. :sad:

jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

fw 1.08.01 Xcam + newcs. Niekde najdes moj balik. Zvysok je len uz konfiguracia. Xcam vyslo par verzii este potom, ktore opravuju nejake chyby. mgcamd s novymi fw nefunguje spravne (nahravane, pip, etc...).

Dreamer8
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dreamer8 »

No ved to, ktore presne verzie, mohol by si mi dat odkaz prosim? Som v tomto zaciatocnik, aj ked v PC nie, skusal som rozne FW a pluginy, ale neviem ako to nastavit, do PC potrebujem parametre a v HD boxe som nic nenasiel, mozno to nejde koli zlej verzii alebo je to skryte ako zapnutie citacky. Navod pre zaciatocnika som nenasiel, ak existuje daj mi prosim odkaz.

To co potrebujem je spravna verzia FW, spravne pluginy a navod ako ich nastavit.

To co chcem aby mi minimalne fungovalo je zdielanie karty Skylink z HD boxu do PC po LAN, PIP, podla moznosti aj nahravanie a timeshift.

Dakujem.

jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

V predchadzajucom poste je to uplne jasne, co mas zobrat... musis do toho vlozit aktivitu aj Ty.

Dreamer8
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dreamer8 »

Ved ja sa snazim, to som skusal uz predtym, ale prestala fungovat citacka, preto som chcel odkaz, aby som si bol isty ze je to ono. Tiez nejaky navod by mi pomohol, aspon strucny, nie ako to nainstalovat, to uz viem a robim to dobre, ale dalej ako to nastavit.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

napis co konkretne chces nastavit - aky plugin, co chces dosiahnut, co mas nainstalovane v boxe a poradime.
musis byt ale konkretny - odlisnosti je vela, popisovat ich tu vsetky by vydalo aj na roman .

Erzo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Erzo »

Skusal som Fw 1.8.01 s Xcam+newcs mi nejde. Mam kartu Skylink je tam nastavenie CAID: OD03. Napiste mi kde moze byt chyba?

TV LCD LG 37LH5000, DM800 HD OEM, Octagon FS 1018 - HDD 160GB, Toroidal T55 (39,0°E + 28,2°E + 23,5°E + 19.2°E + 13,0°E + 9,0°E + 4,8°E + 0.8°W), Wireless USB - D-Link DWL-G122, Router - Linksys WRT160N, Router - Asus WL-500gP V2 - Oleg + Oscam
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

pribal sem tie tvoje pluginy a napis v akom fw to skusas.

Erzo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Erzo »

Fw 1.8.01 aj 1.8.16 z octagonu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

TV LCD LG 37LH5000, DM800 HD OEM, Octagon FS 1018 - HDD 160GB, Toroidal T55 (39,0°E + 28,2°E + 23,5°E + 19.2°E + 13,0°E + 9,0°E + 4,8°E + 0.8°W), Wireless USB - D-Link DWL-G122, Router - Linksys WRT160N, Router - Asus WL-500gP V2 - Oleg + Oscam
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Staci vypnut citacku - zvol si najskor ceske menu - a ozaj vypni citacku, restartni prijimac .
Nastartuj najskor newcs a potom Xcam.
INak - Xcam cita kartu pomocou Unicas aj bez newcs. Vtedy ale treba mat zas zapnutu citacku .
ak nezdielas - tak ti staci Xcam.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“