oplatí sa teraz kúpiť HD BOX 9200 ?

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Beholder
Nováček
Nováček

oplatí sa teraz kúpiť HD BOX 9200 ?

Příspěvek od Beholder »

dúfam ,že ma admin nepotrestá banom za založenie tejto témy ,myslím že sem chodí viacej ľudí zbierať info pred kúpou HDBOX 9200 a bojí sa niečo opýtať ,lebo nás všetci hneď zdr.ú ,že sme mali najprv hľadať v starých témach. Myslím ,že som tu toho prečíta dosť a odpovede na moje otázky som tu nenašiel. v satelitnej technike som zatiaľ len teoretik ,chystám sa prejsť na túto platformu z IPTV takže študujem na nete už vyše mesiaca a do konca ďalšieho chcem sfunkčniť jeden sat doma. HDBOX 9200 ma teda zaujal pomerom cena/výkon :wink:
Chcem sa opýtať na terajšiu situáciu ktorá vznikla pri prechode skylinku na Irdeto PI-sys v kombinácii s CryptoWorksTM
,dnešné vyhlásenie od granteca ma dosť zneistilo :shock: To naozaj veľa ľudom teraz nefunguje príjem cez UNI čítačku?
1. Nie je mi jasné ,či sú problémy len so starými kartami Skylink ,alebo UNI čítačka nefunguje ani s novými ICE kartami ,sú vlastne tie nové ICE karty už v predaji ??
2. Teda hovorím ,že som len teoretik a doteraz som nedržal ani jednu skylink kartu v ruke ,dá sa nejako rozoznať stará karta od ICE karty?
3. Čo to všetko vlastne znamená pre ľudí ,ktorí si plánovali kúpu HDBOX9200 ,majú radšej počkať či sa objaví nový fw ,alebo je jasné že nový fw bude ,len nikto nevie povedať kedy??

ďakujem za objasnenie :smile:

HD BOX FS-9200 PVR, fw1.08.83,MCAS, 80 Al, monoblok quad, Skylink HD 0d03, WD My passport essential 320GB, Panasonic TH-37PX80E
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: oplatí sa teraz kúpiť HD BOX 9200 ?

Příspěvek od grantec »

z cisto financnceho hladiska ano - das fw 1.07.55 a mas to ,co inde treba poriadne priplatit.
ja mam box ako konicek - ziadny satelit neberiem ako zarobkovu cinnost- takze neviem z ineho hladiska posudit. Mam tu prijimace - ktore by si po financne vytaznej stranke asi zavrhol ako nerentabilne- ale ja ich mam a ani jeden nezahodim .
Pre klasicky sw v hdboxe by sme chceli s dempseyom spravit vlastny download server a aplikovat ho do web rozhrania. roboty vela - casu malo.
Ak sa tu najde schopny clovek - schopny pomoct mozgom - nie peniazmi , nech sa prihlasi :D
Ty zatial skumaj rentabilitu svojich buducich rozhodnuti . Mozno ti aj chalani cosi pripisu. Keby som dnes cakal 100% funkcionalitu - box by som si nekupil. Ja chcem ale cosi viac- preto ho mam. :87:

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
ShaMan
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od ShaMan »

Beholder píše:dúfam ,že ma admin nepotrestá banom za založenie tejto témy ,myslím že sem chodí viacej ľudí zbierať info pred kúpou HDBOX 9200 a bojí sa niečo opýtať ,lebo nás všetci hneď zdr.ú ,že sme mali najprv hľadať v starých témach. Myslím ,že som tu toho prečíta dosť a odpovede na moje otázky som tu nenašiel. v satelitnej technike som zatiaľ len teoretik ,chystám sa prejsť na túto platformu z IPTV takže študujem na nete už vyše mesiaca a do konca ďalšieho chcem sfunkčniť jeden sat doma. HDBOX 9200 ma teda zaujal pomerom cena/výkon :wink:
Chcem sa opýtať na terajšiu situáciu ktorá vznikla pri prechode skylinku na Irdeto PI-sys v kombinácii s CryptoWorksTM
,dnešné vyhlásenie od granteca ma dosť zneistilo :shock: To naozaj veľa ľudom teraz nefunguje príjem cez UNI čítačku?
1. Nie je mi jasné ,či sú problémy len so starými kartami Skylink ,alebo UNI čítačka nefunguje ani s novými ICE kartami ,sú vlastne tie nové ICE karty už v predaji ??
2. Teda hovorím ,že som len teoretik a doteraz som nedržal ani jednu skylink kartu v ruke ,dá sa nejako rozoznať stará karta od ICE karty?
3. Čo to všetko vlastne znamená pre ľudí ,ktorí si plánovali kúpu HDBOX9200 ,majú radšej počkať či sa objaví nový fw ,alebo je jasné že nový fw bude ,len nikto nevie povedať kedy??

ďakujem za objasnenie :smile:
Karty ICE ještě nejsou oficiálně v prodeji , zatím jich mají k dispozici jenom dovozci-výrobci pro testování .
Pokud si koupíš novou kartu Skylink (asi HD) tak si nemyslím že by jsi měl mít nějaký problém ..
Pokud se nepletu tak problémy se objevují jen u některých karet a "oficiálních " firmvérů . Tady je dotupná řada nádstaveb čteček (pluginů) které zvládnou obsluhovat všechny typy karet ..
Jen je třeba (v případě že bys náhodou měl zmíňovanou nestandartní kartu) s tím trochu pohrát ....

Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

ice karta mi v 1.07.94 sla, aj mi ju uspesne zablokovalo . ale asi sa nebudu v konecnom dosledku predavat, jedine ,zeby panom zo skylinku ozaj preskocilo .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
zbyneksk Czech Republic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbyneksk »

grantec píše:...
Keby som dnes cakal 100% funkcionalitu - box by som si nekupil. Ja chcem ale cosi viac- preto ho mam. :87:
Pridam se, nebot taky o nem "lehce" uvazuji. Vice je 101%?
Nahodou, alespon to ma FW > 1, na coz nekteri uzivatele AZBoxHD stale touzebne ci naivne cekaji. :D

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

1. nie nepochopil si, funkcnost este nie je 100%, postupne sa odstranuju problemy a potom snad pridu na rad aj uzivatelske poziadavky (preklady, zmeny v nastaveniach)
teraz predavane Skylink karty nemaju pokial viem ziaden problem, neviem ako je to s novymi CSlink kartami, moja stara Gital mala problemy resp Octagon (aj HDBOX) ma problem s nou,
ale mam ju v dolnej citacke - iba zaklad a ide s konkretnym fw 1.0.7.86 resp 1.07.55

2. asi bude mat inu grafiku najma si precitas CAID, ked ju zasunies do pristroja, nie?

3.ako to bude, ci sa Cryptoworks prelomeni "zverejnenim", aby sa nemusel Cryprtoworks servisovat Irdetom, ci a ako bude funkcny sw resp fw s Irdeto kodovanim este len uvidime,
tu by som ale pritakal niektorym, ktory upozornuju na sw podporu:
HDBOX = tuner pre CR + SR = asi bude podpora a tlak na nu, aby ICE karty fungovali
Pri OEM Fortisoch (napr Octagon, ktory mam ja) to bude asi vacsi problem (?)

PS: 2 dni naspat som sprevadzkoval HDBOX 9100 sestre s novou Skylink kartou s 20 dnovym all promom - bez problemov, zatial s povodne dodanym nonfactory 1.08.09 fw
PS2: zaujimave je, ze v menu je i polozka plugin - netestoval som funkcnost

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
Old Master
Nováček
Nováček

Příspěvek od Old Master »

To je ale hloupá otázka.Neváhal bych při pořizování 9200 ani minutu.To co umí nedokáží přístroje za dvojnásobek ceny
a problémů mají víc než dost.Nejen se spoluprácí karet v uniCAS.
Problém je někde jinde a to bych spíše viděl u samotných uživatelů HD-BOXu , zejména konfigurace a volba pluginů.
Pak vznikají různá zavádějící téma jako že nefunguje to či ono ...Podle toho co jsem zde v diskusích četl.

Osobně jsem v poslední době běžel na fw 1.07.86, 1.07.94, 1.07.97 až po současný 1.08.01 společně s MCAS plugin.
Funkčnost a stabilitu hodnotím kladně! Ty drobné potíže pokud nastanou jsou jen opravdu mouchy.

V horní čtečce vložena karta Skylink CAID 0D03, spodní Skylink CAID 0D70 / uniCAS - VYP / spuštěno EMU
Spolupráce načítáni mezi jednou a druhou kartou bez zjevného omezení ( jako služba zakodovana nebo zamrznutí )

Nahrávání na Flash disk jak manuální start nebo z časovače EPG taky OK!Přehrávání záznamu bez závad.
Práce v prostředí EMU, rychlost přepínání a celkovoá stabilita systému je velice solidní.
Takže i kdyby dnes skončila spolupráce i vývoj firmwaru, tak pevně věřím že Box je nyní schopen fungovat na 99% :87:

Závěrem pro informaci používám Loader 1.19 protože kolize jsou možná v jiných řadách.

Tohle je můj názor a reálná zkušenost s HD-BOX FS-9200 PVR který hraje den co den :99: a je vážně :117:

HD-BOX FS-9200, Philips DSX 6010, Skymaster DCI 9410,
motor SG2100, Matrix CAM, Philips CryptoWorks CAM
Beholder
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beholder »

ďakujem všetkým za to objasnenie

potreboval som vaše požehnanie :87: ,že som na správnej ceste..
Ozaj nie som v tomto doma a veľa vecí asi ešte nechápem ,ale HDBOX 9200 beriem ako niečo medzi čisto linuxovými STB a STB s uzavretými operačnými systémami. Takže ozaj dúfam ,že sa s ním pri troche snahy bude dať uhrať veľa.. Mám záujem práve o dvojtunerový Skylink + multiHD a neskor zdielanie doma ešte s jedným jednoduchým STB.
Bude podľa Vás lepšie si ešte teraz rýchlo zaobstarať terajšiu Skylink kartu ,ako tú novšiu irdeto ktorá má prísť ,alebo je to jedno?

ešte raz vďaka

HD BOX FS-9200 PVR, fw1.08.83,MCAS, 80 Al, monoblok quad, Skylink HD 0d03, WD My passport essential 320GB, Panasonic TH-37PX80E
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ber ju :) najlepšie bielu - 0D03 / myslím tým novú ak by niekto špekuloval

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
barbar
Nováček
Nováček

Příspěvek od barbar »

jestli muzu hodit take svuj hlas tak ja pro koho mel sem v ruce vic hd prijimacu a ten je 1 s kterym sem spokojeny a ci se vyplati si musi asi kazdy rict sam
mne se vyplatil
k tomu co sem chtel :) :)

vald
Nováček
Nováček

Příspěvek od vald »

Old Master: čítal som nejaké recenzie k tomuto príjmaču a uvádzajú sa tam ako nedostatky sekanie a nie práve najlepší obraz pri sledovaní SD programov. Ak sa smiem spýtať: ako to je u teba? Je to na tom niečo, alebo to závisí aj od fw? Inak mne sa tiež páči a normálne o ňom uvažujem / popríp. o verzii 9100/, tak ma to zaujíma.

Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

vald píše:Old Master: čítal som nejaké recenzie k tomuto príjmaču a uvádzajú sa tam ako nedostatky sekanie a nie práve najlepší obraz pri sledovaní SD programov. Ak sa smiem spýtať: ako to je u teba? Je to na tom niečo, alebo to závisí aj od fw? Inak mne sa tiež páči a normálne o ňom uvažujem / popríp. o verzii 9100/, tak ma to zaujíma.
Kvalita obrazu sa od prvych firmware-ov (recenzie) zlepsila. U mna na LCD TV je OK. Hodnotenie kvality obrazu je vsak dost subjektivne. V jednom obchode s LCD TV bol jeden velmi kvalitny a nie prave najlacnejsi LCD TV a subjektivne ten obraz bol priserny - ja by som ho nepozeral.

vald
Nováček
Nováček

Příspěvek od vald »

Na youtube som našiel video z ukážkou a tam bolo sekanie tiež vidieť; jak bolo staré to neviem..

Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

To video som robil ja v takom prehistorickom PC a preto to seká

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Beholder
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beholder »

dempsey píše:Ber ju :) najlepšie bielu - 0D03 / myslím tým novú ak by niekto špekuloval
chcel som kartu kúpiť aj so STB cez net ,to by mi tam asi dali tú modrobielu s tou
slečnou na vrchu ,že? tie modrobiele sú novšie a staršie sú biele ?? Mám kartu teda radšej kúpiť osobne?
a v čom majú výhodu tie 0D03 (je to niečo ako posledné štvorčíslie?) ?

ja viem mám tu tých otáznikov až moc :grin:

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“