Pro amatera
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Pro amatera
Prosím o radu. Jsem úplný začátečník v satelitním příjmu a proto Vás prosím o radu.
Prošel jsem zde skoro celé fórum a jsem z toho trochu zmatený.
Potřebuji dvoutunerový přijímač (potřebuji nahrávat),budu používat kartu Skylink HD.
Nebudu využívat žádné sdílení,emu,neustálé změny fimwaru atd.Potřebuji spolehlivý přijímač,který zapojím,naladím a hotovo.
Bude HD box pro mně ten pravý? Přemýšlím ještě o Mascomu 5301.
Mnohokrát děkuji za jakékoliv info.
Prošel jsem zde skoro celé fórum a jsem z toho trochu zmatený.
Potřebuji dvoutunerový přijímač (potřebuji nahrávat),budu používat kartu Skylink HD.
Nebudu využívat žádné sdílení,emu,neustálé změny fimwaru atd.Potřebuji spolehlivý přijímač,který zapojím,naladím a hotovo.
Bude HD box pro mně ten pravý? Přemýšlím ještě o Mascomu 5301.
Mnohokrát děkuji za jakékoliv info.
-
Jerry973
- Nováček
Re: Pro amatera
Vsetko co si pisal HDbox ma, ja ho mam cca mesiac a som spokojny. Pokial nebudes s nim spekulovat a neviem co vsetko skusat, tak nema dovod sa k tebe spravat nekorektne. Ale FW by si mal cekovat pravidelne aspon raz za dva mesiace a updatnut. To sa netyka samozrejme len HDboxu ale vsetkych primacov ... Studuj, citaj, zistuj a urcite si sam dobre vyberies. Orientuj sa podla toho, co tebe vyhovuje a co ma pre teba vyznam a co nie ...
HD-BOX 9200
-
- Nováček
Tento prijímač má podľa mňa jednu nemilú vlastnosť - bez pripojenia na net je v prdeli. Cez víkend som bol na mieste kde internet síce bol, ale môj 10m LAN kábel bol krátky. Nešlo mi ani zapnúť internú čítačku,takže dali sa sledovať iba nekódované programy. Takže je treba si uvedomiť túto vlastnosť (možno ju v budúcnosti programátori zmenia) a podľa toho sa rozhodnúť.
-
- Mírně pokročilý
Toto nie je pravda, STB funguje aj bez internetu v poriadku. To co popisujes je problem od cca firmware-u 65+, kde vzdy treba povytiahnut a znova zasunut kartu. Ak si das starsi firmware, tak STB funguje spravne, ci uz s internetom alebo bez. Chyba je reportovana, cakame na opravu.Spencer píše:Tento prijímač má podľa mňa jednu nemilú vlastnosť - bez pripojenia na net je v prdeli. Cez víkend som bol na mieste kde internet síce bol, ale môj 10m LAN kábel bol krátky. Nešlo mi ani zapnúť internú čítačku,takže dali sa sledovať iba nekódované programy. Takže je treba si uvedomiť túto vlastnosť (možno ju v budúcnosti programátori zmenia) a podľa toho sa rozhodnúť.
-
- Nováček
Chci bezproblémový přijímač.Připojení k netu mám,ale nehodlám pořád s něčím laborovat.
Prosím s jakou verzí fimwaru to chodí bezproblémově bez toho abych každý měsíc musel měnit fimware?
Mockrát děkuji za rady.
Prosím s jakou verzí fimwaru to chodí bezproblémově bez toho abych každý měsíc musel měnit fimware?
Mockrát děkuji za rady.
-
- Nováček
- mersa
- Nováček
Provozuji HD-BOX s fw.1.07.55 a vidím to asi takto:
Plusy:
-možnost sledování HD programů
-bezproblémová funkčnost karty CS Link
-nahrávání pořadů(i v HD) na USB flešku nebo HDD
-přehrávání fotek,MP3 a filmů v DiVX(ne všechny ale fungují OK)
Mínusy:
-karta CS Link nefunguje korektně s novějšími fw.(čekám na opravu,proto ten starší fw.)-snad se brzy dočkám...
EMU,sdílení apod. nepoužívám.
HD-BOX určitě není zcela bezproblémový příjimač,ale pro běžného uživatele jako jsem já po delším nastavení funguje OK.
Plusy:
-možnost sledování HD programů
-bezproblémová funkčnost karty CS Link
-nahrávání pořadů(i v HD) na USB flešku nebo HDD
-přehrávání fotek,MP3 a filmů v DiVX(ne všechny ale fungují OK)
Mínusy:
-karta CS Link nefunguje korektně s novějšími fw.(čekám na opravu,proto ten starší fw.)-snad se brzy dočkám...

EMU,sdílení apod. nepoužívám.
HD-BOX určitě není zcela bezproblémový příjimač,ale pro běžného uživatele jako jsem já po delším nastavení funguje OK.
HD-BOX FS-9200 PVR - fw.1.10.49+Mcas - Loader 1.19 - 2 čtečky
Twin LNB Inverto Black Premium - motor - Skylink ICE - 8GB USB flash Patriot X-Porter - HDD APACER AC202 black 320GB
TV LG 50PZ250 - 3D
Twin LNB Inverto Black Premium - motor - Skylink ICE - 8GB USB flash Patriot X-Porter - HDD APACER AC202 black 320GB
TV LG 50PZ250 - 3D
-
- Nováček
Chtěl bych koupit a používat HD-Box stejně jako autor tématu, ale docela mě děsí popsané problémy. Chci se zeptat, jestli opravdu musím mít HD-Box trvale připojený k netu a jestli přetrvávají problémy s načítáním karty (Skylink, CSlink) po vypnutí a zapnutí.
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nieje to az take strasne. stara verzia sw 1.07.86 sice ma problem pri pouziti pluginu s citanim kariet, ale aj to je uz mozno minulostou . Nahram do boxu tu verziu sw a vyskusam original sci.ko , to je iny driver ako od rusov a je aj podstatne mensi - mozno ani karty nebudu problem.
verzia 1.07.55 je stabilna a urcena pre bezneho pouzivatela- toho urcite nesklame.
Zmena nastala od verzie 1.07.89 , ale to staci pockat tak dve-tri vydania upgrade a budeme za vodou .
Ja len nestiham testovat - vecer som uz zas AZbox zapol - lebo dempsey hlasil novu verziu fw, kto to ma stihat...
HDbox + 1.07.55 je OK. netreba ziadny plugin, staci naskenovat programy, pripojit disk, vlozit kartu a pouzivat. Takkych linux prijimacov je strasne malo, ak to vobec nejaky dokaze.
verzia 1.07.55 je stabilna a urcena pre bezneho pouzivatela- toho urcite nesklame.
Zmena nastala od verzie 1.07.89 , ale to staci pockat tak dve-tri vydania upgrade a budeme za vodou .
Ja len nestiham testovat - vecer som uz zas AZbox zapol - lebo dempsey hlasil novu verziu fw, kto to ma stihat...

HDbox + 1.07.55 je OK. netreba ziadny plugin, staci naskenovat programy, pripojit disk, vlozit kartu a pouzivat. Takkych linux prijimacov je strasne malo, ak to vobec nejaky dokaze.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- Old Master
- Nováček
@ MCG
Žádný strach.
HD-BOX je po vybalení z krabice plně funkční s kartou Skylink pro běžné použití.
Vše běží i bez připojení na síť.
Ovšem za předpokladu pokud nechceš využívat i jiné "skryté" schopnosti příjmače které umožňuje.
A to v podobě "pluginů" tzv. zásuvných modulů u ktrých je zapotřebí jistých experimentů a laborování s nastavením.
Žádný strach.

HD-BOX je po vybalení z krabice plně funkční s kartou Skylink pro běžné použití.
Vše běží i bez připojení na síť.
Ovšem za předpokladu pokud nechceš využívat i jiné "skryté" schopnosti příjmače které umožňuje.
A to v podobě "pluginů" tzv. zásuvných modulů u ktrých je zapotřebí jistých experimentů a laborování s nastavením.

HD-BOX FS-9200, Philips DSX 6010, Skymaster DCI 9410,
motor SG2100, Matrix CAM, Philips CryptoWorks CAM
motor SG2100, Matrix CAM, Philips CryptoWorks CAM
-
- Nováček
Taky jsem se toho obával, nicméně po vybalení z krabice vše fungovalo, dnes jedu na fw. 83 a všechno co potřebuju funguje), žádné sdílení, emu nepoužívám, karta Gital dnes cs-link
fw: 1.11.16, Oscam svn8347, HDD: Seagate Pipeline HD2 500GB , Tv Samsung LE37B650, Skylink ICE