Rozjetí HDbox a CSlink (please help)
Moderátor: By.Bob
-
Aliante
- Nováček

Rozjetí HDbox a CSlink (please help)
Tak jsem včera včera zkoušel všechno možné, ale HDbox mi stále píše "Služba zakódována". Níže popíši postup co jsems HD boxem dělal od jeho vybalení z krabice. Někde jsem asi udělal chybu a nemůžu na ní přijít.
1. Nahrál jsem "firmware 1.07.75" - Vše ok. HD box se restartoval. Nový firmware zaveden.
2. Nahrál jsem "USB instalacka - plugin mgcamd_1.33 +newcs_1.67" - instalace proběhla. v vypnutou interní čtečkou mohu službu zapínat i vypínat. (DHCP zapnuto, síť funguje, FTP také).
Po tomto kroku jsem myslel, že budu moci sledovat České programy bez přístupové karty, ale efekt se nějak nedostavil. Stále všechny programy kódované.
3. Zaktivoval jsem kartu CS link (po internetu), včera v 19:30 (když selhal pokus o sledování programů přes EMU). Podle informace z CS link (přehled zákazníka) mám aktivovanou nabídku "Neplacené bez omezení, Nova HD bez omezení, Film Promo 2 měsíce, Total promo 1 měsíc", vše od 27.11.2009.
4. Kartu jsem vložil do HD boxu (do integrované čtečky) a k mému údivu je stále vše zakódované. HD box kartu najde a místo vložte kartu napíše Cryptoworks.
5. Odinstaloval jsem plugin mgcamd, přes "Format User Data" více zde http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 169&t=4139
6. Zapnul jsem interní čtečku a stále nic.
Dnes budu téměř celý den u počítače, tak kdyby měl někdo chuť a čas mi s tím pomoct, budu neskonale vděčný.
P.S. Volně siřitelné programy (CT24) funguje bez problémů.
P.S. 2: Jak dlouho obvykle CS linku trvá, než aktivuje kartu (nemyslím na internetu, ale za jak dlouho fyzicky funguje a dekóduje programy). Při aktivaci o víkendu.
1. Nahrál jsem "firmware 1.07.75" - Vše ok. HD box se restartoval. Nový firmware zaveden.
2. Nahrál jsem "USB instalacka - plugin mgcamd_1.33 +newcs_1.67" - instalace proběhla. v vypnutou interní čtečkou mohu službu zapínat i vypínat. (DHCP zapnuto, síť funguje, FTP také).
Po tomto kroku jsem myslel, že budu moci sledovat České programy bez přístupové karty, ale efekt se nějak nedostavil. Stále všechny programy kódované.
3. Zaktivoval jsem kartu CS link (po internetu), včera v 19:30 (když selhal pokus o sledování programů přes EMU). Podle informace z CS link (přehled zákazníka) mám aktivovanou nabídku "Neplacené bez omezení, Nova HD bez omezení, Film Promo 2 měsíce, Total promo 1 měsíc", vše od 27.11.2009.
4. Kartu jsem vložil do HD boxu (do integrované čtečky) a k mému údivu je stále vše zakódované. HD box kartu najde a místo vložte kartu napíše Cryptoworks.
5. Odinstaloval jsem plugin mgcamd, přes "Format User Data" více zde http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 169&t=4139
Dnes budu téměř celý den u počítače, tak kdyby měl někdo chuť a čas mi s tím pomoct, budu neskonale vděčný.
P.S. Volně siřitelné programy (CT24) funguje bez problémů.
P.S. 2: Jak dlouho obvykle CS linku trvá, než aktivuje kartu (nemyslím na internetu, ale za jak dlouho fyzicky funguje a dekóduje programy). Při aktivaci o víkendu.
- ShaMan
- V.I.P.

- Dostal poděkování: 8 poděkování
Re: Rozjetí HDbox a CSlink (please help)
Doporučuji tento postup nejdříve ....
Pokud máš soft ....75 ,
Zkontrolovat jestli jsi v EMU módu , Stlač - Menu a čevrené tlačítko - napíše START ......
Vlož Flešku až Ti naskočí Menu pro výběr - tak běž User data Download a Zeleným tlačítkem -Format User Data ...
Pak jak se Ti to restartuje tak běž Menu ... CAS Internal Card reader ..stlač 9200 ... mysí být ZAP !!!
Vypnout -zapnout přijímač a zkontroluj jestli ho máš opravdu zapnutí Cardreader -..
Pak zapni ČT1 nebo Čt2 a čekej až naskočí obraz ........
Pak si můžeš znova nahrát nějaké pluginy , tady a i jinde mívají totiž pluginy dast často EMM vypnuté a zápisy Ti neprojdou !!!!!
Pokud máš soft ....75 ,
Zkontrolovat jestli jsi v EMU módu , Stlač - Menu a čevrené tlačítko - napíše START ......
Vlož Flešku až Ti naskočí Menu pro výběr - tak běž User data Download a Zeleným tlačítkem -Format User Data ...
Pak jak se Ti to restartuje tak běž Menu ... CAS Internal Card reader ..stlač 9200 ... mysí být ZAP !!!
Vypnout -zapnout přijímač a zkontroluj jestli ho máš opravdu zapnutí Cardreader -..
Pak zapni ČT1 nebo Čt2 a čekej až naskočí obraz ........
Pak si můžeš znova nahrát nějaké pluginy , tady a i jinde mívají totiž pluginy dast často EMM vypnuté a zápisy Ti neprojdou !!!!!
Tam kde předevčírem znamená pozítří ...
-
Aliante
- Nováček

Ano mám soft 75. Vše jsem udělal podle rady, ale mraveneček stůně dál (Služba zakódována).
Vypnul jsem Internal read card, restartoval, spustil EMU (červené+menu), objevilo se okno start. Vložil jsem flešku s pluginem, zelené, formátování, automatický restart. Menu CAS, Internal Card Read jsem změnil na zap, restart. CT1=Služba zakódována.
CAS Menu: Internal Card Read je zaplá, Smart Card Slot 2 = Cryptoworks, Ostatní = Prázdné.
Nevím, jsetli to není CS linkem. Jak to probíhá po registraci karty, přijde nějaký mail, nebo tak něco? Mě přišel pouze jeden mail s přihlašovacím jménem a heslem do správy dekódovacích karet. Jinak tam to píše, že je služba aktivní.
Vypnul jsem Internal read card, restartoval, spustil EMU (červené+menu), objevilo se okno start. Vložil jsem flešku s pluginem, zelené, formátování, automatický restart. Menu CAS, Internal Card Read jsem změnil na zap, restart. CT1=Služba zakódována.
CAS Menu: Internal Card Read je zaplá, Smart Card Slot 2 = Cryptoworks, Ostatní = Prázdné.
Nevím, jsetli to není CS linkem. Jak to probíhá po registraci karty, přijde nějaký mail, nebo tak něco? Mě přišel pouze jeden mail s přihlašovacím jménem a heslem do správy dekódovacích karet. Jinak tam to píše, že je služba aktivní.
-
Aliante
- Nováček

Takto vypadají informace o kartě z webu cslink:
Informace o kartě
Číslo karty
Datum
Skupiny programů
Název skupiny Platnost od Platnost do
Neplacené TV programy bez omezení 27.11.2009 bez omezení
Nova HD bez omezení 27.11.2009 bez omezení
Film Promo 2 měsíce 27.11.2009 27.01.2010
Total Promo 1 měsíc 27.11.2009 27.12.2009
Informace o kartě
Číslo karty
Datum
Skupiny programů
Název skupiny Platnost od Platnost do
Neplacené TV programy bez omezení 27.11.2009 bez omezení
Nova HD bez omezení 27.11.2009 bez omezení
Film Promo 2 měsíce 27.11.2009 27.01.2010
Total Promo 1 měsíc 27.11.2009 27.12.2009
- grantec
- Administrátor

- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
posledna verzia pluginu mgcamd+newcs ma povoleny prechod zapisov a zapisy aj realne prechadzaju !
staci nahliadnut do web rozhrania newcs a tam je aj vidno pocet emm ,ktore spravne dorazili na kartu.
Zapisy sa daju skontrolovat v zalozke- entitlements , kliknutim na OK. Nacitanie zapisov trva 2 minuty ,ale nakoniec ich nacita.
staci nahliadnut do web rozhrania newcs a tam je aj vidno pocet emm ,ktore spravne dorazili na kartu.
Zapisy sa daju skontrolovat v zalozke- entitlements , kliknutim na OK. Nacitanie zapisov trva 2 minuty ,ale nakoniec ich nacita.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
Aliante
- Nováček

Udělal jsem další tovární nastavení a mám i odstraněný mgcamd+newcs. Odstraněno "format user data".
Na entitlements je nastaveno Public TV a když zmáčknu OK, objeví se NO Subscription. Nechal jsem to tam cca 5 minut a nic jiného se neobjevilo.
P.S. Prozatím díky oběma za rady.
Na entitlements je nastaveno Public TV a když zmáčknu OK, objeví se NO Subscription. Nechal jsem to tam cca 5 minut a nic jiného se neobjevilo.
P.S. Prozatím díky oběma za rady.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Bod 6 je problém. Ak chceš používať newcs + mgcamd musí byť UNI čítačka vypnutá a po vypnutí treba spraviť reštart prijímača aby sa nastavenie uložilo. Reštart prijímača však neprebehne ak je použitý standby mód - v tom prípade treba reštart spraviť vypnutím a zapnutím zadným vypínačom.5. Odinstaloval jsem plugin mgcamd, přes "Format User Data" více zde http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 169&t=4139
Pre ujasnenie: Na CSlink by Ti malo stačiť upgrade fw na nejaký novší a karta by Ti fungovala v UNI čítačke bez newcs a mgcamdu

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
Aliante
- Nováček

Pochopil jsem, že pokud chci používat newcs + mgcamd musí být UNI čtečka vypnutá.
A i jsem pochopil, že na CS link mi stačí UNI čtečka a nový sw.
Standby Power je VYP.
Nyní jsem zkusil opět tovární nastavení. Přepis sw 1.07.75 a stále je to hluché jak můj děda. Všechny kódované programy jsou zkrátka kódované.
Nemůže to být tou kartou CS link, jestli jsem neudělal něco špatně a kvůli tomu to neběží?
A i jsem pochopil, že na CS link mi stačí UNI čtečka a nový sw.
Standby Power je VYP.
Nyní jsem zkusil opět tovární nastavení. Přepis sw 1.07.75 a stále je to hluché jak můj děda. Všechny kódované programy jsou zkrátka kódované.
Nemůže to být tou kartou CS link, jestli jsem neudělal něco špatně a kvůli tomu to neběží?
Naposledy upravil(a) Aliante dne 28 lis 2009, 14:06, celkem upraveno 1 x.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Ak máš napnutú UNI čítačku a voľbu potvrdenú reštartom - čítačka funguje.
Karta musí byť aktivovaná. Ak ju nemáš aktivovanú urob to a počkaj na zápisy na ČT2. Neprepínaj kanály
Karta musí byť aktivovaná. Ak ju nemáš aktivovanú urob to a počkaj na zápisy na ČT2. Neprepínaj kanály

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
Aliante
- Nováček

Internal Card Read je ZAP. Potvrzeno vypnutím, zapnutím.
Karta je aktivní. Její číslo je xxxxxxxxxx. Ověření na https://karty.cslink.cz/cms_eshop/CARD_FindCard.do
Nalazen jsem na Astře 1, signál 92%, program CT2.
Jak asi dlouho to trvá???
Karta je aktivní. Její číslo je xxxxxxxxxx. Ověření na https://karty.cslink.cz/cms_eshop/CARD_FindCard.do
Naposledy upravil(a) Aliante dne 29 lis 2009, 14:14, celkem upraveno 2 x.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Pár minút - ak si na správnej pozícii a máš aktivovanú kartu

-
Aliante
- Nováček

Je to už skoro 20 minut a stále Služba zakódována. Nikam jsem nepřepínal.
Po 40 minutách stále nic.
Po 40 minutách stále nic.
Naposledy upravil(a) Aliante dne 28 lis 2009, 14:52, celkem upraveno 1 x.
-
honza2003
- Nováček

Musíš naladit Astru 3 , 12525/V , píšeš že jsi na Astře 1Aliante píše:Internal Card Read je ZAP. Potvrzeno vypnutím, zapnutím.
Karta je aktivní. Její číslo je 04295642688255. Ověření na https://karty.cslink.cz/cms_eshop/CARD_FindCard.do
-
Aliante
- Nováček

Myslíš Astra 1E 3A na 23,5E? To by měla být Astra 3. Tam to zkouším teď.
Omlouvám se, že to píšu tak polopaticky, ale nechci nechat prostor pro nejasnosti.
P.S. Koukal někdo na tu kartu, jestli je přihlášena korektně?
Omlouvám se, že to píšu tak polopaticky, ale nechci nechat prostor pro nejasnosti.
P.S. Koukal někdo na tu kartu, jestli je přihlášena korektně?
Naposledy upravil(a) Aliante dne 28 lis 2009, 14:55, celkem upraveno 1 x.
- dempsey
- Odborník

- Kontaktovat uživatele:
Ak chceš rozbehnúť Gitalku / CSlink / tak určite myslí túto družicu