AZBox Premium-bude umět mazat tel.reklamy přímo v přístroji?
-
- Nováček
AZBox Premium-bude umět mazat tel.reklamy přímo v přístroji?
Konečně jsem objevil něco universálního.
Uvažuji o koupi přístroje s tunerem DVB-S2-Tuner.
Na přístroji mi však vadí, že neumí vymazat televizní reklamy ze stáhnutého filmu přímo v samotném přístroji (tak jak je tomu u DVD recorderu).
Je to velký nedostatek a kopírování do PCéčka je zdlouhavé a zdržuje to!
Můj dotaz zní, zda bude tento nedostatek časem odstraněn?
Kdyby toto bylo dotaženo do konce, např. novým Firmwarem určitě bych si ho koupil.
George
Uvažuji o koupi přístroje s tunerem DVB-S2-Tuner.
Na přístroji mi však vadí, že neumí vymazat televizní reklamy ze stáhnutého filmu přímo v samotném přístroji (tak jak je tomu u DVD recorderu).
Je to velký nedostatek a kopírování do PCéčka je zdlouhavé a zdržuje to!
Můj dotaz zní, zda bude tento nedostatek časem odstraněn?
Kdyby toto bylo dotaženo do konce, např. novým Firmwarem určitě bych si ho koupil.
George
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: AZBox Premium-bude umět mazat tel.reklamy přímo v přístroji?
Čakaj na prvý oficial. Toto sú všetko beta fw

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Skor by bolo zaujimave, cosi o tej "bezreklamnej" techologii napisat.
Kedysi som sa trochu o to zaujimal a nasiel som rozne technologicke sposoby riesenia, ktore vyrobcovia a proti nim zas vysielatelia (plniaci zaujmy zadavatela reklamy) pouzivaju. V zaujme zadavatela je,aby reklama pocas filmu bola aj na nahravke. V zaujme spotrebitela je aby tam nebola. A mnohi vyrobcovia rekorderov vyuzivaju zas prvok, proti ktoremu bojuju (reklama) na propagovanie vyrobkov s "antireklmnym filtrom" . :)
Ako moze rekorder detekovat vlozenu reklamu ?
1. Pocas filmu je vysielane logo televizie - vlavo,alebo v pravo hore. Pocas reklamy to logo nieje. Z toho vyplyva jednoduche riesenie - ak je logo- ide film a nahravam , ak logo nieje, nejde film a nenahravam, alebo takyto usek nahravky oznacim a pri neskorsom prehravani preskocim. Jednoducha vec - ktora ma ale aj mnohe uskalia.
Co je to logo? Maly staticky graficky prvok v obraze , oznacujuci dany televizny kanal.
Automat detekuje staticky prvok - co ale robia vysielatelia ? On ten staticky prvok sa obcas pocas filmu zmeni - logo sa otoci alebo cosi podobne. Vtedy ale automat nastaveny na staticky prvok zareaguje ako na spustenu reklamu - pretoze je v oblasti loga pohyb- cize logo zdanlivo nieje. Ano - su rekordery, ktore si aj s touto zakernostou poradia. Tie, ktore nie, zas nahraju film so zvlastnymi dejovymi skokmi , film ma "vacsi spad" a stava sa zahadnejsim.
2. Do VPS kodu vysielatel - v zaujme divaka, vlozi info o reklame. Rekorder , ktory sa riadi vps kodom-prestane nahravat. S tymito fintami sa ale mnohe TVspolocnosti museli rychlo rozlucit- zadavatelia reklamy nemali totiz zaujem o reklamu u takehoto vysielatela. :)
3. Reakcia na zmenu video formatu - toto je uz ozaj zastarala techologia, pretoze ak bolo zariadenie nastavene na 16:9 -film, nahravam a 4:3 - reklama, nenahravam, alebo oznacim miesto ,by uz v dnesnych casoch, ked aj reklama byva vo formate 16:9 , velky uspech nemala.
Dalej su to : detekcia pritomnosti titulkovej stopy, detekcia pritomnosti AC3 audio - samozrejme ak su, atd atd.
Kombinacia vsetkych spominanych sposobov ma zarucit 100% uspesnost rekordera - kym vysielatel, v zaujme zadavatela reklamy, nepride s niecim novym .
Kedysi som sa trochu o to zaujimal a nasiel som rozne technologicke sposoby riesenia, ktore vyrobcovia a proti nim zas vysielatelia (plniaci zaujmy zadavatela reklamy) pouzivaju. V zaujme zadavatela je,aby reklama pocas filmu bola aj na nahravke. V zaujme spotrebitela je aby tam nebola. A mnohi vyrobcovia rekorderov vyuzivaju zas prvok, proti ktoremu bojuju (reklama) na propagovanie vyrobkov s "antireklmnym filtrom" . :)
Ako moze rekorder detekovat vlozenu reklamu ?
1. Pocas filmu je vysielane logo televizie - vlavo,alebo v pravo hore. Pocas reklamy to logo nieje. Z toho vyplyva jednoduche riesenie - ak je logo- ide film a nahravam , ak logo nieje, nejde film a nenahravam, alebo takyto usek nahravky oznacim a pri neskorsom prehravani preskocim. Jednoducha vec - ktora ma ale aj mnohe uskalia.
Co je to logo? Maly staticky graficky prvok v obraze , oznacujuci dany televizny kanal.
Automat detekuje staticky prvok - co ale robia vysielatelia ? On ten staticky prvok sa obcas pocas filmu zmeni - logo sa otoci alebo cosi podobne. Vtedy ale automat nastaveny na staticky prvok zareaguje ako na spustenu reklamu - pretoze je v oblasti loga pohyb- cize logo zdanlivo nieje. Ano - su rekordery, ktore si aj s touto zakernostou poradia. Tie, ktore nie, zas nahraju film so zvlastnymi dejovymi skokmi , film ma "vacsi spad" a stava sa zahadnejsim.
2. Do VPS kodu vysielatel - v zaujme divaka, vlozi info o reklame. Rekorder , ktory sa riadi vps kodom-prestane nahravat. S tymito fintami sa ale mnohe TVspolocnosti museli rychlo rozlucit- zadavatelia reklamy nemali totiz zaujem o reklamu u takehoto vysielatela. :)
3. Reakcia na zmenu video formatu - toto je uz ozaj zastarala techologia, pretoze ak bolo zariadenie nastavene na 16:9 -film, nahravam a 4:3 - reklama, nenahravam, alebo oznacim miesto ,by uz v dnesnych casoch, ked aj reklama byva vo formate 16:9 , velky uspech nemala.
Dalej su to : detekcia pritomnosti titulkovej stopy, detekcia pritomnosti AC3 audio - samozrejme ak su, atd atd.
Kombinacia vsetkych spominanych sposobov ma zarucit 100% uspesnost rekordera - kym vysielatel, v zaujme zadavatela reklamy, nepride s niecim novym .

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
Dempsey napsal:
Kdy se předpokládá, že beta verze bude ukončena a bude vyroben oficial výrobek?
Překvapuje mne, že v prodejnách se prodává beta verze (např. Olmisat Brno)...
Goerge
Goerge
-
- Mírně pokročilý
Ja bych rekl ze George myslel jen editovat film, oznacit useky a vymazat je jako to mam na SONY DVD recorderu.
AZbox HD Premium-HDD WD GP 1TB, SATA2 IntelliPower, 32MB (WD10EADS); ABIpbox 200s (Enigma); Maximum E-85 multifocus; 3x Diavolo Twin 0,1dB (19,2E-23,5E-1W);LCD SONY-KDL 32W4000; Reciever - SONY STR-DE497;PCH A-100, HTPC
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
AZbox ako pristroj je final verzia. To ze predajca nevie pren poskytnut finalnu sw verziu je o inom.
§ 8
Klamlivé konanie a klamlivé opomenutie
(1) Obchodná praktika sa považuje za klamlivú, ak
zapríčiňuje alebo môže zapríčiniť, že spotrebiteľ urobí
rozhodnutie o obchodnej transakcii, ktoré by inak
neurobil, pretože obsahuje nesprávne informácie a je
preto nepravdivá, alebo akýmkoľvek spôsobom uvádza
do omylu alebo môže uviesť do omylu priemerného
spotrebiteľa, a to aj ak je táto informácia vecne správna
vo vzťahu k
a) existencii výrobku alebo k povahe výrobku,
b) hlavným znakom výrobku, ako sú jeho dostupnosť,
výhody, riziká, vyhotovenie, zloženie, príslušenstvo,
servis zákazníkovi po predaji výrobku a vybavovanie
reklamácie, výrobný postup a dátum výroby alebo
dodávky, spôsob dodania, účel použitia, možnosti
využitia, množstvo, špecifikácia, jeho zemepisný
alebo obchodný pôvod alebo očakávané výsledky použitia,
alebo výsledky a podstatné ukazovatele skúšok
alebo kontrol vykonaných na výrobku,
......................
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
Benny napsal:
Ja bych rekl ze George myslel jen editovat film, oznacit useky a vymazat je jako to mam na SONY DVD recorderu.
George odpovídá:
Přesně tak jsem to myslel. Editovat a vymazat úseky s reklamou přímo v přístroji.
Snad to výrobce napadne a přístroj-firmware to bude někdy umět.
George odpovídá:
Přesně tak jsem to myslel. Editovat a vymazat úseky s reklamou přímo v přístroji.
Snad to výrobce napadne a přístroj-firmware to bude někdy umět.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ak máš pochybnosti urob tak ako som napísal. Počkaj na final verziu fw 1.0.0000 a ak Ti bude vyhovovať jeho hw a sw vybavenie - kúp ho.GeorgeB píše:Dempsey napsal:
Goerge
Keď nechceš experimentovať inú možnosť nemáš. Teda máš - môžeš hľadať a vybrať si niečo iné

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Dempsey napsal:
Ak máš pochybnosti urob tak ako som napísal. Počkaj na final verziu fw 1.0.0000 a ak Ti bude vyhovovať jeho hw a sw vybavenie - kúp ho.
Keď nechceš experimentovať inú možnosť nemáš. Teda máš - môžeš hľadať a vybrať si niečo iné
Asi si počkám na final verzi. Kdy bude k prodeji?
George
Ak máš pochybnosti urob tak ako som napísal. Počkaj na final verziu fw 1.0.0000 a ak Ti bude vyhovovať jeho hw a sw vybavenie - kúp ho.
Asi si počkám na final verzi. Kdy bude k prodeji?
George
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Sleduj fórum. Určite sa tu o tom bude písať

-
- Nováček
-
- Nováček
Az to bude budes mit mozna dlouhe bile vousy a budes lezet v domove duchodcu, to neni priorita pro satelitni prijimac a zadny to neumiGeorgeB píše:OK, budu...
George
:62: :62: :62: :62: :62:
-
- Nováček
Re: AZBox Premium-bude umět mazat tel.reklamy přímo v přístr
Zdravím. Nevím jestli tohle někdo bude číst, ale musím na tuhle otázku reagovat. Vlastním tenhle přístroj zruba 4 roky +-. Cena šílená(na to co umí nebo spíš na to jak funguje). Za celou dobu co přístroj vlastním jsem nebyl spokojen ani s jedním jak of. tak neofig sw. Poté jsem přistoupil k E a E2, ale ani tady spolehlivost není. Takže provoz boxu funguje asi tak, že restart střídá "green screen". Koupil jsem něco jiného a jsem spokojený. Šlape vše tak jak má. Takže zapomeň na střih přímo v přístroji.
-
- Nováček
Re: AZBox Premium-bude umět mazat tel.reklamy přímo v přístr
Hdtv09 píše:Zdravím. Nevím jestli tohle někdo bude číst, ale musím na tuhle otázku reagovat. Vlastním tenhle přístroj zruba 4 roky +-. Cena šílená(na to co umí nebo spíš na to jak funguje). Za celou dobu co přístroj vlastním jsem nebyl spokojen ani s jedním jak of. tak neofig sw. Poté jsem přistoupil k E a E2, ale ani tady spolehlivost není. Takže provoz boxu funguje asi tak, že restart střídá "green screen". Koupil jsem něco jiného a jsem spokojený. Šlape vše tak jak má. Takže zapomeň na střih přímo v přístroji.
A co jsi koupil za přistroj jestli to neni tajne,take uvažuji o nečem jinem.