Zdravím všetkých
a chcem sa opýtať, či má niekto podobnú skúsenosť s koax. káblom pre sat. pripojenie. Mám ho cca 2 roky a z ničoho nič sa pri príjme zo sat. objavilo na TV "Žiadny signál". Po panike a vyskúšaní všetkých častí som použil na pripojenie "volne" položený nový koax. a išlo to. Po "presvietení" pôvodného koax. k. 220V( bez inej manipulácie ) sa jeho funkcia obnovila a funguje ako nový. Koax. - pevné jadro + opletenie + AL fólia, 75 dB. Čto slučílos?

koaxiál
- 
				romko1
- Nováček 
Re: koaxiál
Po dvojrocnom pouzivani?vilon píše:Zdravím všetkých
a chcem sa opýtať, či má niekto podobnú skúsenosť s koax. káblom pre sat. pripojenie. Mám ho cca 2 roky a z ničoho nič sa pri príjme zo sat. objavilo na TV "Žiadny signál". Po panike a vyskúšaní všetkých častí som použil na pripojenie "volne" položený nový koax. a išlo to. Po "presvietení" pôvodného koax. k. 220V( bez inej manipulácie ) sa jeho funkcia obnovila a funguje ako nový. Koax. - pevné jadro + opletenie + AL fólia, 75 dB. Čto slučílos?
 Kua...to co si kupil v Polsku na trhoch?
  Kua...to co si kupil v Polsku na trhoch?   
 Treba kupovat len znackove kable napr. Nordix, a kabel musi mat predpisane parametre: napr. prierez jadra min. 1 mm2...atd....
A to neplati len pre koax kable ale aj pre HDMI kable, optiku atd...
AzBOX HD Premium Fw: 0.9.5308 + WD10EADS + CAM modul SMIT Irdeto, OpenBox X810,FW:5,24, 85Al, zobrazovatko: Samsung LE40A656

- grantec
- Administrátor 
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Что случилось? Великий технология требует больших актов. В данном конкретном случае - напряжение.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod  ! A0 00 

- 
				emge
- Nováček 
Nemohol byť kábel niekde zalomený (priveľmi ohnutý)? Tým by mohlo dôjsť ku skratu, ktorý sa odstránil pri manipulácii s káblom (odpojenie, pripojenie...).

HD-Box 9105+, Showbox E2 256 Pro, Dreamsky DSR-7500, motor DG-380

- 
				vilon
- Nováček 
- rao555
- Nováček 

Ja čo sa týka koaxialu mám usudok ,skusenosti takéto. Respektive dám radu hlavne tím čo su v panélakoch a majú parabolu na streche domu z dôvodu zateplenia a podobne. Nekupujte lacný koaxial za cca 8 sk..
Mal som tak 2 roky dozadu problém nepretlačilo mi do satelitného príjmača signal z intelasatu 1W novacinema a privatspice atd..
Trápil som sa prečo mi to nejde tak dobre a furt som hladal chybu- vypadavalo a zamrzalo.
Na koniec mi niekto na fore poradil vymeniť komplet koaxial za nový a drahší z paraboly až ku príjmaču. Cena bola okolo 30sk za meter/kúpil som ITalia-Cavel celomedenný/.Tomu človeku čo mi to poradil mu strašne moc dakujem a do podnes fungujem bez akých kolvek problémov a ide mi to na 101% a bez signálovej straty.Moja dlžka k parabole je cca 60 metrov. A fungujem s motorom od jamalu 90East a až po hispasat 30W bez problémov. Len jednú vec som nedavno pozmenil kovektor Invacom, ktorý vraj drži kvalitu signálu aj ked prší a môžem potvrdiť za cca 3 týždne vyzerá to sľubne- zatiaľ testujem .
Максим, МакSим, певица максим, maksim
Openbox/X810 firmware 5.14/Showbox S 300 Platinum./Motor Opticum DM 2800 / gibertini 100cm /KartyTT.Trade,Skylink

Openbox/X810 firmware 5.14/Showbox S 300 Platinum./Motor Opticum DM 2800 / gibertini 100cm /KartyTT.Trade,Skylink

- 
				srobik2000
- Nováček 
POZOR aj na novy koaxial. Mne aj kolegom sa stalo nejeden raz ze som kupil koax, Kupijem vzdy medenny a stalo sa ze bol preruseny stredny drot!!! Tak odvtedy si ohmicky zmeram kabel ked ho idem instalovat. Bol som aj u vyrobcu koaxialov pri Bratislave a potvrdili mi ze sa to moze stat a hlavne u takych kde je pouzity stredny vodic tvrdsi. /zliatina CU a ...../emge píše:Nemohol byť kábel niekde zalomený (priveľmi ohnutý)? Tým by mohlo dôjsť ku skratu, ktorý sa odstránil pri manipulácii s káblom (odpojenie, pripojenie...).
Dreambox DM600 PVR Klon+HDD+Barry Allen, STARSAT SR-X7100USB

- 
				xdedek  
- Nováček 
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Vím že dávno starý téma.. ale nedávno jsem zažil něco podobnýho.. repsektive část bytu je po rekonstrukci.. no a tak nějak jak se postupně rekonstruovalo, tak se postupně aj přidávaly části koaxu po pokojích... no a ve výsledku  to mám složené z 2 hlavních částí a další 2 kratší propoje.. takže 4 ks.. no eště zajímavější byla skutečnosti, že původně ty 2 hlavní části byly zapojeny do anténího rozvodu... no a teď jsem je připojil jednou propojkou na jednom konci k LNB a na druhým k satu..  no všade mám použity kovové propoje na "F" konektor... tož a tak sem to zapojil, spustil sat a fungovaly mi s výpadky jen kanály na jedné polarizácii.. při ohmickém měřeni jak na smyčku, tak izolačně vykazoval kabel velmi dobré parametry.. ale ne a ne fungovat.. rozčililo mě to a prostě jsem na jeden konec zapojil zdroj od NTB 12V/3A :-D a na druhým měřil napětí.. úbytek v mezích normy.. no a tak jsem nakonec zapojil 1.2A zátěž (1m LED pásku) :-D no jistě hovadský.. ale už jsem byl tak naštvanej .. že som se k temu prostě uchýlil.. no... pak jsem odpojil zdroj, kabel projistotu vybil a zapojil zpět k sat a LNB.. no a ... jede--.. :-D 
no nejsou věci mezi nebem a zemí? nu což.. důležitej výsledek..
ale musím se přiznat.. jedno vysvětlení by mě napadlo.. občas se dá povšimnout.. že při montování F konektoru může nějakej ten fousek stínění se nepatrně dotýkat středovýho drátu... no esli to někde nebylo.. na měření multimetru bylo vše OK.. ale při větším napětí (Horizontální polarizaci) to prostě se skrat projevil a nešlo to.. :-D

no nejsou věci mezi nebem a zemí? nu což.. důležitej výsledek..
ale musím se přiznat.. jedno vysvětlení by mě napadlo.. občas se dá povšimnout.. že při montování F konektoru může nějakej ten fousek stínění se nepatrně dotýkat středovýho drátu... no esli to někde nebylo.. na měření multimetru bylo vše OK.. ale při větším napětí (Horizontální polarizaci) to prostě se skrat projevil a nešlo to.. :-D
Octagon SF4008, Zgemma H9S, Formuller F4 Turbo, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS