Ztráta signálu
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
-
- Nováček
Ztráta signálu
Zdravím,
mám AZBOX HD Elite DVB -S2/T, tuším, že tam mám OpenPLI 2.1. Všechno to fungovalo celkem obstojně, ale teď se S2 tuneru úplně ztratil signál. DVB-t normálně funguje. Satelit mám na 2 televize, z toho jedna s HDBOXem jede přímo bez přepínače na Astru B. Druhá televize s AZBOXem je napojená přes přepínač. Když obě krabice prohodím, tak ani jedna nejede. Když je vrátím, tak HDBOX jede. Pokud AZBOX nastavím na 1 satelitní konfiguraci na místo HDBOXu bez přepínače taky nic neladí. Pro jistotu tam ale zkusím dát nový přepínač.
Nenapadá Vás, čím by tenhle náhlý výpadek mohl být způsoben? Ještě mě napadá, dá se sehnat na Elita HD nový DVB-S2 tuner? Všude jsou jenom T a C, ale S2 v nějakým rozumným dosahu není.
Dík za každou radu.
mám AZBOX HD Elite DVB -S2/T, tuším, že tam mám OpenPLI 2.1. Všechno to fungovalo celkem obstojně, ale teď se S2 tuneru úplně ztratil signál. DVB-t normálně funguje. Satelit mám na 2 televize, z toho jedna s HDBOXem jede přímo bez přepínače na Astru B. Druhá televize s AZBOXem je napojená přes přepínač. Když obě krabice prohodím, tak ani jedna nejede. Když je vrátím, tak HDBOX jede. Pokud AZBOX nastavím na 1 satelitní konfiguraci na místo HDBOXu bez přepínače taky nic neladí. Pro jistotu tam ale zkusím dát nový přepínač.
Nenapadá Vás, čím by tenhle náhlý výpadek mohl být způsoben? Ještě mě napadá, dá se sehnat na Elita HD nový DVB-S2 tuner? Všude jsou jenom T a C, ale S2 v nějakým rozumným dosahu není.
Dík za každou radu.
- schmegea
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ztráta signálu
Nejspíš chyba mezi anténou a tunerem - LNB, kabel, konektor, přepínač
DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
-
- Nováček
Díky za odpověď. AZBox jsem přeinstaloval, dal jsem tam Open PLi s kernelem 3.3.1., ale pořád nechce nic naladit. Ve fast scanu hlásí, že ladění selhalo. Když dám na stejný místo HDBOX, všechno hnedka naladí. Neexistuje nějaká autodiagnostika pro AZBOX, která by odhalila mrtvý tuner?
Jenom pro pořádek, je normální, když kabel vedoucí z přepínače lehce kope?
Jenom pro pořádek, je normální, když kabel vedoucí z přepínače lehce kope?
- schmegea
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Pokud na stejném kabelu při stejně nastaveném satelitním přijímači jeden jede a druhý ne, tak je pravděpodobně chyba v tuneru. Poprvé jsi psal, že na stejném kabelu nejde ani jeden přijímač. Kabel může probíjet jen když je v okruhu připojen nějaký satelitní přijímač. Sám o sobě kabel a ani LNB či diseqc napětí nevyrábí.
LNB máš pro jeden, dva či více přijímačů. Pokud pro více zkus naladit jen při připojeném jednom přijímači.
LNB máš pro jeden, dva či více přijímačů. Pokud pro více zkus naladit jen při připojeném jednom přijímači.
DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
-
- Nováček
Díky za odpověď. Dneska jsem se podíval do Azboxu. Vytáhl jsem tuner a chyba bude asi v něm. Na straně krabice s tunerem je součástka označená jako D3. Nevím co má dělat, ale evidentně vytekla. Je kolem ní taková bílo připečená mapa. To stejný je z druhé strany tuneru kolem pacek krabice tuneru. Tady jsou ty bílý mapy ještě výraznější s taky se tváří připečeně. Tuner teda asi bude mrtvej, nebo je nějaký nápad co s tím?
Dá se někde sehnat náhrada? Díky moc.
Dá se někde sehnat náhrada? Díky moc.
-
- Nováček
Tuner jsem teda vyměnil a dělá to pořád to stejný. S2 tuner prostě nic nenaladí. Když ale box připojím přes loop v jiné krabici, tak to detekuje aspoň nějaký signál. Nenaladí to však pořad nic. Kde se dá v 3.3.1 nastavit napájení LNB?
Na jednom zahraničním foru jsem taky četl, že to může dělat prasklá deska zdroje, ale ten se zdá být celý. Napadá někoho něco?
Na jednom zahraničním foru jsem taky četl, že to může dělat prasklá deska zdroje, ale ten se zdá být celý. Napadá někoho něco?
- VTronik
- Pokročilý
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Nejdříve je potřeba provést konfiguraci tuneru přes menu Nastavení. Tam se nastaví vše potřebné včetně parametrů pro DiSEqC přepínač. Jestliže ponecháš v nastavení konfigurace tuneru "jednoduché", tak při stisknutí tlačítka OK na DO na volbě DiSEqC A/B si to naskenuje samo a nastaví příslušný povel pro DiSEqC pro příjem příslušné družice. Podle mne máš chybu tam (nenakonfigurovaný tuner). Bez toho ladit nejde.
Podmínkou ja samozřejmě bezchybný HW od paraboly až do AZBoxu (LNB, přepínač, kabely, konektory).
Podmínkou ja samozřejmě bezchybný HW od paraboly až do AZBoxu (LNB, přepínač, kabely, konektory).
AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
-
- Nováček
Díky za ty prověřil jsem to a sat. tuner mám v modu jednoduchý, diseqc AB, astra 23,5° a 19,2°, nastavit napeti a 22khz: ano, poslat diseqc pouze při změně satelitu: ne. Nic víc tam nemám. Pokud to uložím OK na ovladači, pořád se nic neděje,signál bez loopu z jiné krabice prostě není.
Jenom musím dodat, že signál nebyl už před přeinstalováním, kdy jsem tam měl OpelPLi 2.1.
Jenom musím dodat, že signál nebyl už před přeinstalováním, kdy jsem tam měl OpelPLi 2.1.
- VTronik
- Pokročilý
A jsi si jistý, že je správně pro DiSEqC A = 23,5°E a DiSEqC B = 19,2°E? Nemá to být obráceně? Těžko Ti poradit, když si na informace tak skoupý. Image E2 na to nemá podstatný vliv. Obvykle je to ve všech prakticky stejné, na tom není důvod něco měnit.
Skylink ICE
Skylink ICE
-
- Nováček
Díky za reakci, to ještě zkusím. Jaký informace jsou ještě potřeba? Samozřejmě doplním 

-
- Nováček
Tak jsem si s tím zkusil ještě pohrát. Zkoušel jsem prohazovat tunery, ale to skončilo zelenou smrtí. Pak jsem zkusil v jednoduchým modu prohodit astru 19,2 a 23,5 a zpět. Taky nic, stále žádný signál. Signál se objeví jedině, když to zapojím do smyčky za starý přijímač, ale v tomto případě signál pořád kolísá. Jednu vteřinu je a druhou není. A i s takovým signálem to nic nenaladí.
No a taky jsem to zkoušel s tím novým tunerem na anténě, kde funguje spolehlivě jiný přijímač. Nastavení jsem v AZBOXu nechal jednoduchý na 1 družici - Astru 23,5. A stále nic, signálu není v satfinderu ani čárka. Už nevím, co bych mohl ještě zkusit.
No a taky jsem to zkoušel s tím novým tunerem na anténě, kde funguje spolehlivě jiný přijímač. Nastavení jsem v AZBOXu nechal jednoduchý na 1 družici - Astru 23,5. A stále nic, signálu není v satfinderu ani čárka. Už nevím, co bych mohl ještě zkusit.
-
JohnCenaWWE
- V.I.P.
- Dostal poděkování: 6 poděkování
daj 1 kabel priamo na 23,5 stiahni si napr fastscan skylink samozrejme image open pli 3,0 z 21.7.13
musis mat presne parabolu na 23,5!!!!!!!!!!oskusaj s nejakym inym boxom,ziadne diseqy atd aby si vedel ze si na 23,5 a
potom si daj azbox ,ked budes mat signal potom sa mozes hrat portA portB atd....
musis mat presne parabolu na 23,5!!!!!!!!!!oskusaj s nejakym inym boxom,ziadne diseqy atd aby si vedel ze si na 23,5 a
potom si daj azbox ,ked budes mat signal potom sa mozes hrat portA portB atd....
Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
-
- Nováček
Právě tak jsem to, myslím, zkoušel. AZBOX jsem dal na místo HDBOXu. Zapojení pro jistotu popíšu od začátku. Na talíři jsou 2 LNB. Jedna je jednoduchá a míří na Astru 19.2 a pak je tam druhá dvojitá, která míří na Astru 23,5. Jeden šlauch z toho dvojitýho LNB na Astru 23,5 jde rovnou do HDBOXu, který prostě normálně jede. Žádný výpadky signálu, prostě pohoda.
Druhý šlauch z té dvojité LNB na Astru 23,5 se spojuje v disecq modulu s tím jednoduchým LNB mířícím na Astru 19.2 a jde k AZBOXu. Musím říct, že takto to fungovalo nějakých 5-6 let bez problému, až do minulého týdne. Teď tam ale fakt AZBOX nic nenaladí. Ani ťuk. Pokud na tuto větev dám starý přijímač bez S2, ten aspoň pustí FTA programy, některé i z Astry 19,2. AZBOX má signál jenom když ho zapojím do smyčky za ten starý, ale ten vypadává a nic se nenaladí.
A teď, když vezmu ten AZBOX a dám ho na místo toho HDBOXu, tedy na ten šlauch, kde je dvojítý LNB mířící na Astru 23,5 a je připojený přímo do boxu bez disecq modulu, tak AZBOX pořád ani ťuk, žádný signál. Pokud na místo vrátím HDBOX, tak ten hraje okamžitě a bez zaváhání.
Druhý šlauch z té dvojité LNB na Astru 23,5 se spojuje v disecq modulu s tím jednoduchým LNB mířícím na Astru 19.2 a jde k AZBOXu. Musím říct, že takto to fungovalo nějakých 5-6 let bez problému, až do minulého týdne. Teď tam ale fakt AZBOX nic nenaladí. Ani ťuk. Pokud na tuto větev dám starý přijímač bez S2, ten aspoň pustí FTA programy, některé i z Astry 19,2. AZBOX má signál jenom když ho zapojím do smyčky za ten starý, ale ten vypadává a nic se nenaladí.
A teď, když vezmu ten AZBOX a dám ho na místo toho HDBOXu, tedy na ten šlauch, kde je dvojítý LNB mířící na Astru 23,5 a je připojený přímo do boxu bez disecq modulu, tak AZBOX pořád ani ťuk, žádný signál. Pokud na místo vrátím HDBOX, tak ten hraje okamžitě a bez zaváhání.
- VTronik
- Pokročilý
Pokud máš nějaký multimetr, tak bude potřeba, aby jsi si změřil výstupní napětí z AZBoxu, které jde kabelem ke konvertoru. Mělo by tam být podle polarizace 14V nebo 18V. To znamená, že toto napětí se bude měnit v závislosti, který transpondér chceš naladit, zda vertikál nebo horizontál. Pokud je toto v pořádku, tak víš, že napájení konvertoru je OK a bude potřeba hledat dál.
Pokud si měnil tuner v boxu, tak předokládám, že jsi také správně zapojil propojovací kabel mezi tunerem a hlavní deskou. Pokud chceš měřit přímo na desce tuneru, mohu ti poslat mailem datasheet od obvodu LNB20, který řídí napájení konvertoru. Z tohoto datasheetu vyčteš, kde co máš na tomto obvodu naměřit. Tím si můžeš zkontrolovat, že deska s tunerem dostává správně napájení z hlavní desky - zdroje.
VTronik
Pokud si měnil tuner v boxu, tak předokládám, že jsi také správně zapojil propojovací kabel mezi tunerem a hlavní deskou. Pokud chceš měřit přímo na desce tuneru, mohu ti poslat mailem datasheet od obvodu LNB20, který řídí napájení konvertoru. Z tohoto datasheetu vyčteš, kde co máš na tomto obvodu naměřit. Tím si můžeš zkontrolovat, že deska s tunerem dostává správně napájení z hlavní desky - zdroje.
VTronik
Skylink ICE
Skylink ICE
-
- Nováček
Takže proběhlo přeměření. Měřil jsem teda na prázdno. K bodu jsem připojit kablík a na kablík multimetr. Pustil jsem ladění a lítalo to v rozmezí 13,7 V - 18,8 V. Takže v napájení problém snad nebude.