NAND verze od SAPRA nenabootuje

Enigma 2 PRO Vitamin Otázky začátečníků

Moderátoři: By.Bob, s@pro

otylka
Nováček
Nováček

NAND verze od SAPRA nenabootuje

Příspěvek od otylka »

Zdravím všechny příznivce VITAMINU. Promiňte že zakládám nové téma, ale nikde jsem to tady nenašel. Mám upravený Vitamin od SAPRA vše šlapalo jak má. Pak jsem vyzkoušel HYPERION3 na flashce 4GB taky v pohodě, ale když jsem se chtěl vrátit zpět na verzi NAND v interní paměti už nenabootuje. Na displeji svítí FLASH_BOOT ale ani po pěti minutách se nic neděje. Nevíte kde může být problém? NOR verze z externí flashky fungují normálně.

jirkav23
Nováček
Nováček

Re: NAND verze od SAPRA nenabootuje

Příspěvek od jirkav23 »

Pokud ti po opětovném vypnutí a zapnutí nenabotuje pak bych vyzkoušel přehrát enigmu.

otylka
Nováček
Nováček

Příspěvek od otylka »

jirkav23 píše:Pokud ti po opětovném vypnutí a zapnutí nenabotuje pak bych vyzkoušel přehrát enigmu.
OK díky za radu, přehrál jsem enigmu a už to jde. Jen nechápu co se děje na ČT1HD na verzi Hyperion3 od Steinera i na verzi NAND od SAPRA dochází k zamrznutí obrazu. Když přepnu na ČT2 tak je přijímač zaneprázdněn a je nutný restart zadním vypínačem. Ale když přepnu na nekodovaný ČT24 a zpět na ČT1HD tak to opět naskočí bez nutnosti restartu.

jirkav23
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirkav23 »

Já si s tím lámu hlavu už od prosince.Když jsem to sem napsal tak nikdo na to nereagoval.Dnes zkouším ještě jednu možnost a pokud to půjde tak dám k dispozici opravenou images a pár slov k tomu.

otylka
Nováček
Nováček

Příspěvek od otylka »

jirkav23 píše:Já si s tím lámu hlavu už od prosince.Když jsem to sem napsal tak nikdo na to nereagoval.Dnes zkouším ještě jednu možnost a pokud to půjde tak dám k dispozici opravenou images a pár slov k tomu.
Ahoj jirkav23, no to bych Ti byl vděčný, možná je to tím, že jiní uživatelé nesledují program ČT1HD, protože jak jsem tak vypozoroval k tomu zamrzání dochází právě na ČT1HD. Ale je to nepravidelně někdy to jde celý den OK a z toho to třeba 2krát za večer zamrzne.
Někdo tady psal o podobném problému na programu NCG HD, ale nemám zaplacen KOMBI balíček abych to mohl vyzkoušet.

sida Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od sida »

otylka píše: .......že jiní uživatelé nesledují program ČT1HD, protože jak jsem tak vypozoroval k tomu zamrzání dochází právě na ČT1HD. Ale je to nepravidelně někdy to jde celý den OK a z toho to třeba 2krát za večer zamrzne.
Někdo tady psal o podobném problému na programu NCG HD, ale nemám zaplacen KOMBI balíček abych to mohl vyzkoušet.
Dela to na vsech transponderech kde je slabsi signal, chyba je v driveru player2.ko. S opravenym driverem to uz nemrzne kdyz zakolisa sila signalu, tak ze se rozpadne obraz. Na funkci tuneru - rozpadavani obrazu - provadi sapro hw upravu.

hitman222
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hitman222 »

Já mám vitamín E2 256 pro tak tři týdny ze sapra , doufám že po úpravě a zamrzání na ČT 1 HD mám taky. Zamrzne to tak že to musím vypnout vypinacem. Tak kde je chyba?

Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
jirkav23
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirkav23 »

Info o zamrzání obrazu na ČtHD jsem předal na Sapro kde je to v řešení.Zamrzání obrazu není jen na Enigmě,ale i na původním softweru.Pokud bude něco nového tak dám vědět.

otylka
Nováček
Nováček

Příspěvek od otylka »

jirkav23 píše:Info o zamrzání obrazu na ČtHD jsem předal na Sapro kde je to v řešení.Zamrzání obrazu není jen na Enigmě,ale i na původním softweru.Pokud bude něco nového tak dám vědět.
Bylo by dobré kdyby se s tím začalo něco dělat. Olympiáda odhalila i zamrzání na ČT sportHD. během hokeje se Švýcary 2krát zámrz a nešlo přepnout ani na ČT 24 - zeměkoule - zaneprázdnění - síťový vypínač vzadu :42:

hitman222
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hitman222 »

Jo, jo je to hrůza. :sad:

Dream800 HDse_OpenPli
Vu+Solo2_OpenPli
Cloud-ibox3_OpenPli
Dreambox 7020,Dreambox 500
Samsung UE46ES8000
A-DATA NH92 Slim HDD 2.5" 320GB - modrý (blue), 12mm, USB2.0, 5400ot, ANH92-320GU-RBL,
motor SG2100(SKY Link)
polomarko
Nováček
Nováček

Příspěvek od polomarko »

je to asi sirsi problem to iste sa deje aj s HD boxom, ten ale uple nezamzne, tak staci iba pepnut a zase bezi

Vitamin 5000HD, HDBOX 9150+, 19,2E / 23,5E / 0,8W / 39E, Skylink ICE
mira_22
Nováček
Nováček

Příspěvek od mira_22 »

Mám E2 ze Sapra. Při té příležiosti jsem si nechal udělat úpravu proti zamrzání (kondenzátor). Ale teď zjistil jsem, že to po čase stejně zamrzá. Zkusil jsem tedy dát továtko. V pravo na obrazovce se mi objevio malé okénko "Clear mem zastaveno".
Co to znamená a jak to okno odstraním? Díky.

DAW11
Nováček
Nováček

Příspěvek od DAW11 »

otylka píše:
jirkav23 píše:Info o zamrzání obrazu na ČtHD jsem předal na Sapro kde je to v řešení.Zamrzání obrazu není jen na Enigmě,ale i na původním softweru.Pokud bude něco nového tak dám vědět.
Bylo by dobré kdyby se s tím začalo něco dělat. Olympiáda odhalila i zamrzání na ČT sportHD. během hokeje se Švýcary 2krát zámrz a nešlo přepnout ani na ČT 24 - zeměkoule - zaneprázdnění - síťový vypínač vzadu :42:
souhlas taky upraveny v sapru a musim minimalne 2-3x tydně sahnout po vypinači a natvrdo jej vypnout protože hd se kousne -zamrzne a jen zustane zeměkula

showbox vitamin 5000 hd a uprava na enigma2 pro 256mb Capitol NAND , SG 2100 + 115 ofset + Invacom SNH-031 Single Uni 0.3dB + Octagon Sf8008
jirkav23
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirkav23 »

Do sekce images jsem umístil obě verze jak nor tak nand,kde je opraveno načítání karty.Pokud máš doplněnou paměť tak potřebuješ verzi nand.

mira_22
Nováček
Nováček

Příspěvek od mira_22 »

Poradíš, jak prakticky opravit to načítání kary? Co udělat s tím staženým souborem ? Díky.

Odpovědět

Zpět na „Enigma 2 PRO Vitamin Otázky začátečníků“