Rada ohľadom výberu zostavy

Volná diskuze.
Odpovědět
Niktosko
Nováček
Nováček

Rada ohľadom výberu zostavy

Příspěvek od Niktosko »

Dobrý deň,
som absolútny amatér a rád by som sa poradil.
Mám digitálny prijímač Topfield TF6000CR a zaplatený balík Skylink.

Na parabole mám dve LNB (alebo ako sa to volá), tak že môžem prijímať signál z dvoch satelitov. Mám nastavené na Astru 3B a druhú ani neviem ktorú.
Okrem Skylinkových programov viem pozerať nemecké programy typu PRO7 atď. A nič iné zaujímavé.

Mám pár otázok:
Ak by som plánoval kúpiť nový prijímač, (tento starý mi už hapruje), bude mi fungovať Skylink karta aj na ňom, ak karta nie je HD?
Rád by som sa dopracoval k príjmu anglických spravodajských kanálov typu BBC, CNN, prípadne iných anglických kanálov. Dá sa to aj bez poplatkov a potreby dekódovania?
Postačuje na pozeranie HD vysielania aj LCD s HD ready?

Vopred dík za odpovede

marsim21 Czech Republic
Administrátor
Administrátor
Dal poděkování: 178 poděkování
Dostal poděkování: 265 poděkování

Re: Rada ohľadom výberu zostavy

Příspěvek od marsim21 »

Vezmu to ve zkratce.
Dle toho co píšeš. Příjem máš ze dvou družic Astra 23,5E (programy Cz a Sk) a Astra 19,2E (což jsou ty německé Pro7 atd.)
Pokud si pořídíš HD přijímač a již máš kartu vyměněnou (ICE) máš možnost sledovat HD programy.Bud jen základ nebo po zaplacení balíčku HD programů i prémiové HD programy.Pokud vlastníš ještě starý typ dekódovací karty 0D03 začínající číslem 03xx, nebo 0D70
začínající číslem 01976 je zapotřebí jí pro příjem placených HD programů vyměnit.Volné HD (Nova HD,Čt HD atd.)ti ještě chvíli poběží.
Skylink se chystá k postupnému útlumu na starých kartách.
Pro příjem i anglických programů je zapotřebí nastavit parabolu na 28,2E což je Astra2,kde běží mnoho volných Anglických programů.
Pro příjem HD obsahu ti postačí i tvá Tv.
Jaký přijímač pořídit (doporučení přijímače)po mě nechtěj.Ze zásady to nedělám.
To vše ve zkratce. :89:

Obrázek

Podpořte naše fórum finanční částkou. Stačí kliknout na tlačítko Donate a odeslat libovolnou částku.
:99: http://www.openboxforum.satdigitalne.cz :99:
:arrow:Panasonic TX-50CX700E , Panasonic TX-P42G30E
:arrow:Coolstream 4x DVB-S2 , Dreambox DM 900 UltraHD (1x dual DVB-S2) 1TB HDD , HD-BOX FS-9300 HD TWIN PVR 500GB HDD
:arrow:Wave Frontier T-90 II generace , Gibertiny 85AL Motor SG-2100BS , Famaval 85AL multifokus 23E,19E,13E
:arrow:Finder Dreamsky TSC-90 TRIO , SatFinder Openbox SF 20
:arrow: :57: Přístupové karty SkyLink 0D96 , FreeSat 0D97 :57:

Na SZ, které se netýkají ,,funkčnosti fóra,,již neodpovídám.Na dotazy ohledně sat. přijmu je vytvořeno fórum.
Kdo neumí používat tlačítko HLEDAT ,ten si nezaslouží odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Volná diskuze“