Zkušenosti s Delock USB-RS232, upg. nefunkčního boxu z USB

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
Ada
Nováček
Nováček

Zkušenosti s Delock USB-RS232, upg. nefunkčního boxu z USB

Příspěvek od Ada »

Tak se mi povedlo zasekat BOX, že nenastartoval. Pořídil jsem tedy převodník USB - RS232, nějaký Delock. K tomu je ještě potřeba seriový Laplink kabel, nebo stačí i redukce kde sou na obou koncích samice, nemusí to být ani kabel.
Ale po nainstalování ovladačů z CD a propojení s BOXem komunikace nefungovala.
Nakonec jsem po asi 2 dnech laborování zjistil, že to bylo špatnými ovladači.

Mezi tím mi Grantec, tímto mu ještě jednou děkuji, poradil, že se dá upgradnout přímo z USB i takto zasekaný BOX. Myslím, že by měl být alespoň funkční loader.
Takže, nakopírujeme na flashku soubor s firmware, vypneme BOX vzadu vypínačem, zastrčíme flashku, zapneme BOX a na panelu podržíme tlačítko - "šipka nahoru" - channel up.
Proběhne scan USB, nahraje se firmware, restartne se BOX.
Takto lze zprovoznit i zasekaný nefunkční BOX. To jsem nevěděl. Ani na fóru jsem to nenašel. Buď sem špatně hledal nebo nevim.

Ale zpět k mému převodníku. Na svém PC mám XPčka. S ovladači dodávanými na CD s převodníkem to nefungovalo. Že to je způsobeno ovladači jsem zjistil, když jsem si pujčil notebook. Na tom notebooku byly W7. Ty Sedmičky si samy stáhly z Windows update své ovladače a najednou se komunikace rozeběhla. Ani sem nemusel vypínat Avast a firewall.
Pak sem na netu našel novější ovladače i do XPček a s těmi mi to už taky funguje i na mém PC.

Takže pokud máte problémy s takovýmito udělátky, nezapomeňte na novější ovladače. Po přečtení diskusí zde je vidět, že tento problém mělo více lidí.
Nechápu, proč výrobce dodává výrobek s nefunkčími ovladači.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“