na digilidi, testovali HD-BOX 7119, což je asi po výstupové stránce shodný přijímač jako 9105 a ohodnotili kvalitu obrazu jako průměrnou. Neměl jsem možnost testovat jiné HD přijímače, takže z obrazu jsem uchvácen. Možná to je právě absencí srovnání. Jak to vidíve vy, co jste měli možnost porovnávat? Existuje něco s lepším obrazem? A co se rozumí tím lepší obraz?
Myslel jsem, že přes HDMI jde obraz neupravený, takže na kvalitu má vliv až televize. Podobně jako u zvuku.
Ale zase na druhou stranu přístroj to video dekóduje a UP nebo DOWN scaluje, dle uživatelského nastavení. Což určitě nedělá každý stejně a mohou zde být i rozdíly.
Tady je citace ze zmíněného webu:
Kvalita obrazu, zejména pak v HD, je jen průměrná. Chybí živost barev, ostrost i kontrast. Byli jsme nuceni sáhnout na nastavení obrazu na TV a dojem vylepšovat. Někdo by možná takové vizuální podání, jaké HD-BOX FS-7119 nabízí, označil za přirozené a neunavující. Ale v porovnání například s CryptoBox 550 HD to bylo očividně slabší. Pokud toto ale až tak neřešíte, HD-BOX FS-7119 si klidně kupte. Je totiž jinak opravdu "Hodně Dobrý".