E2 vs. komponentní YPBPR výstup

Diskuze E2

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

ftom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

E2 vs. komponentní YPBPR výstup

Příspěvek od ftom »

Ahoj, tak jsem měl možnost se zaměřit na jednu takovou drobnost. Vznikl tu požadavek od jednoho čitatele tohoto fóra na rozjetí E2 na AZBOX HD Premium +. Podmínka byla rozjetí ICE (no problem) s použitím komponentního výstupu, protože boxem napájí projektor na YPBPR a rozlišení 720p. Pěkně pohořel a nakonec jsem mu tam musel dát poslední origo Celrun FW a CI dekoder do slotu (nevim jestli by ICE jela na nejakem Multicas, proste sazka na jistotu).

No proč o tom píšu : na jeho AZ+ jsem odzkoušel FW od RTI1.7, SIF, RSI, Spaze, Openazbox zkrátka vše až po poslední kernely a u žádného image nefunguje komponentní výstup, pokud chcete více jak 526p což je pěkně hnusnej obraz, takž pokud jste ještě někdo na origo FW a je pro vás nutností YPbPr/YCbCr tak enigmu podle všeho vzdejte, už uplynulo moc releasů a kernelů a je to stále problém..

Jo a ještě jedna věc, oproti E2 (Openrsi, nebo pli) mi přijde že na origo fw je podání obrazu o moc lepší!

AzBox Premium, OpenRSI 3.0 (kernel 3.9.2) release 4.1.2014, OSCAM 1.20 rev.9853/oe2.0
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: E2 vs. komponentní YPBPR výstup

Příspěvek od visper »

Se vším souhlasím, kromě té poslední věty. Kvalita obrazu ofw i enigmy je stejná, dejte si to vedle sebe. (Hodnotím jen HDMI).

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

ja len doplnim,ze kvalita obrazu zalezi aj na pouzitom HDMI kabli.Nie na vsetkych znackach,je obraz rovnako pekny....vyskusal som vselijake znacky,ale je tam velky rozdiel.Naj obraz bl zatial na origos kabli,co bol k boxu.

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
VTronik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od VTronik »

Ale jdi... Jak asi může kabel ovlivnit podání obrazu? To bych rád věděl, jak to vysvětlíš. Ano, kabel může ovlivnit funkčnost přenosu dat s obrazem, ale aby byl obraz s nějakým kabelem "hezčí"??? To je dost nevysvětlitelné, ne? Samozřejmě mluvím stále o HDMI a tudíž digitálním přenosu a datech.

AZBox HD Premium, E2 OpenSPA 6.0.011, oscam, Seagate Pipeline 1TB;
Vu+ Duo2, E2 2016-11-22-vuplus_experimental, oscam, WD10EURS 1TB;
MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
JohnCenaWWE Slovakia
V.I.P.
V.I.P.
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od JohnCenaWWE »

ja som porovnaval NatGeoHD CZ u origoFW a E2 a jednoznacne OFW vyhrava!!!

Azbox PremiumHD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 HdPvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,SSD Patriot Burst 120 GB,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
OpenPLi 7,0 Kernel 3.3.1
Fishburn Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Příspěvek od Fishburn »

v prvních relasech e2 tuším nekde rc4 e2 obrazem vyhrávala dnes si myslim že je to naopak !!!

kabel vylučuji... i když pochybnosti mám také :idea:

AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

VTronik píše:Ale jdi... Jak asi může kabel ovlivnit podání obrazu? To bych rád věděl, jak to vysvětlíš. Ano, kabel může ovlivnit funkčnost přenosu dat s obrazem, ale aby byl obraz s nějakým kabelem "hezčí"??? To je dost nevysvětlitelné, ne? Samozřejmě mluvím stále o HDMI a tudíž digitálním přenosu a datech.
cim to je netusim,ale je to tak.Najkrajsi obraz bol s origo kablom.To mi ver.Origo mi odisiel,kupil som iny a registrujem uz vypadky obrazu,co sa mi s origom nikdy nestalo a mam tu istu instalacku.Takisto aj obraz sa zhorsil.A to som vyskusal asi 3 druhy,3 vyrobcov atd....neviete aka je verzia HDMI je origos kabel?1.3,1.4 alebo 1.4a?

Parabola Du 105cm,motor neviem,ale strasne stary,Samsung UE65MU6172,VU+ Uno 4K SE
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Některé jedničky a nuly jsou asi hezčí než jiné. Můžeme udělat testy za plentou a můžeme odměnit vítěze který rozliší různé kabely a fw. Jsem ochoten sponzorovat ceny pro vítěze. :59:

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Rád sa zúčastním tohoto zápasu a som ochotný osviežiť program pár kvapkami alkoholu :99:

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
VTronik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od VTronik »

Tohoto klání bych se také rád zúčastnil. Jsem ochoten přispět na ceny.
Troufnu si tvrdit, že pokud budeme test provádět například se třemi různými nastaveními parametrů obrazu v menu receiveru (pro všechny stejně a opakovatelně), tak nebudeme schopni určit žádné rozdíly mezi FW, respektive identifikovat o který FW se jedná. Jinak ale také zastávám názor, že na začátku E2 měl origo FW "lepší" obraz. Je to ale věc nastavení parametrů obrazu včetně těch, které nejsou přes menu dostupné.

2 frcko:
Pokud jsi se dostal dokonce do situace, že máš výpadky, tak je to přesně to, co jsem již psal. Máš tam chyby v přenosu signálu. To není o "kráse", ale kvalitě přenosu. To samozřejmě kabel ovlivňuje zcela zásadně. Potom také konkrétní konstrukční provedení výstupních a vstupních cest u konektorů propojených přístrojů. Domnívám se, že tím se dá i vysvětlit horší funkčnost ve spojení s některými TV. Já mám naopak odzkoušeno, že původní kabel není lepší než jiný kvalitní. Původní kabel jsem nemohl v trvalé instalaci použít kvůli délce, používám delší značkový kabel a žádné problémy nemám. Dokonce ani při startu boxu a TV, což je téma, které se tu celkem často opakuje. Co si pamatuji, tak se mi stalo pouze jednou, že obraz při zapínání TV a boxu nenaběhl. A to nijak neřeším pořadí zapínání. Manželka to také používá a nikdy si nestěžovala, že by jí to nenaskočilo. A jistě také neřeší co se má zapnout dříve.

MAXIMUM T90 (28,2E, 23,5E, 19,2E, 13,0E, 10,0E, 0,8W), Inverto Black Ultra, EMP 8to1
Skylink ICE
frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

ak by ste chceli robit posudzovanie obrazu,tak nijakym screenom to nezisite.... :D ;mam kabel HAMA,NoNAME,a BANDRIDGE.Hrubky os 0.3mm(noname) az po 0,5mm(BANDRIDGE),pozlatene konektory a nepozlatene.Tienene,netienene,typu 1.3 a 1.4.Pouzivam stale uz asi pol roka,mozno aj viac,image od spaze teamu.Pri origos kabli,obraz sem tam nenabehol ale bol podstatne krajsi,a tom som slepy :)) ,ako pri HAMA alebo BANDRIDGE.Pri BANDRIGDE bol jednoznazcne najhorsi.Samozrejme,porovnavam HD kanali.Preto chcem este raz origos.Este i chyba kabel typu 1.4a.Este ten chcem skusit.

P.S.: som zastanca nazoru,ze kazdy AZBox je iny..... :38:
P.S.2: Laci a ty neryp.... :sherlock:

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Hlavní důvod digitalizace je v tom, že analogový signál převedený na řadu čísel už není závislý na kvalitě přenosové trasy. Digitál buď jde nebo nejde, ale už nemůže být krásnější nebo horší. Při špatném kabelu může obraz vypadávat nebo kostičkovat, ale nemůže se měnit jeho "krása".
Co se týče obrazu různých fw, tak toto hlídám od začátku a byl bych první kdo by řval. Dělám to tak, že mám na disku různé zkušební obrazce nebo i záběry z filmů které mám v oku. Mohu rychle porovnávat dvě různé cesty. Jedna cesta je přes výstupní obvody Azboxu přes HDMI a druhá cesta je přehrávač v TV který čte po síti disk Azboxu. Je to stejné. Co se týče scartu, componentu nebo modulátoru, tam se jednotlivé fw liší, ale to se v tomto století už nehodnotí.

frcko73 Slovakia
Mazák
Mazák

Příspěvek od frcko73 »

Porovnanie HDMI

Nechcema ani nebudem rozbiehat ziadny flame.Je to moj nazor.Inemu ho nenutim.
Laci,dufam,ze si to nepochopil zle.... :28:

VTronik
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od VTronik »

2 frcko73:
OK, beru. Je to samozřejmě každého věc a názor. Rozumím tomu, že ho nikomu nenutíš, já svůj také nenutím. Pokud jsi spokojený s tím, co máš zapojeno, je to v naprostém pořádku. Já tvrdím, že lidské oko je orgán, který se nechá velmi snadno ošálit. Porovnávání v nestejném čase proto může vést snadno k chybným závěrům. Toť má zkušenost.

2 visper:
Ano souhlasím, že hlavní přínos digitálu je eliminovat chyby vzniklé na přenosové trase. Má daleko větší rezervu na straně příjmu před úplnou ztrátou a hrana, kdy nastává ztráta signálu je poměrně ostrá. Bohužel i přenos digitálních dat má svá úskalí a proto není ve všech případech zaručeno, že rekonstruovaná data na příjmové straně tvrdě odpovídají datům na straně vysílací. Tyto situace lze rozdělit na ty, které způsobí ztrátu signálu a výpadek (rekonstrukce je tak špatná, že přenos nelze realizovat - známá situace, kdy se obraz zcela zastaví) a na situace, kdy je přenos pouze znehodnocen (rekonstrukce je funkční v dostatečném rozsahu, přenos se nerozpadne - známá situace, kdy jsou v obraze např. kostičky, ale běh je jinak plynulý). Mám za to, že u HDMI kabelů nastává poměrně často situace dva, kdy jsou data často poškozená, ale přenos se zcela nerozpadne.

Skylink ICE
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

2 Vtronik. Těžko říct, já jsem se zatím s nekvalitním přenosem po HDMI kabelu nesetkal, buďto to šlo dobře nebo vůbec. Tam bude asi záležet na vlastnostech obvodů HDMI transmitteru a receiveru při jaké chybovosti se rozhodnou provoz ukončit (nebo vůbec nenavázat). Spíš jsem se setkal s tím, že nekvalitní kabel silně vyzařoval a rušil příjem VKV rozhlasu a nebo příjem DVB-T na pokojovou anténu.

Odpovědět

Zpět na „AZ HD Diskuze E2“