Dreamsky NXP 256 HD a pripojenie cez mobilný internet.

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Dreamsky NXP 256 HD a pripojenie cez mobilný internet.

Příspěvek od jbystrik »

Nazdar chlapi.Nemáte niekto skúsenosť s pripojením tohto prijímača, alebo i iného, cez mobilný net. Mám adaptér Huawei 173 v noteboku a pripojil som ho cez LAN kábel na prijímač DR 256 HD.
Po pripojení mi zobrazí, že stav siete , je pripojená. Vyplní i Adresu, Masku adresy a MAC adresu, ale Bránu , DNS1 a DNS2 dá 00000 a tým i stav serverov, že sú odpojené.
Čiže zjavne mi do prijímača nejde net a samozrejme nefungujú ani internetové rádia, Youtube ...
Skúšal som i zmenu automaticky IP adresy a nepomohlo.
Vie mi prosím Vás niekto poradiť ?. Skúšal už niekto pripojiť prijímač na prenosný mobilný internet a ak áno išlo to spoľahlivo?. Ďakujem.

jerry00
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Dreamsky NXP 256 HD a pripojenie cez mobilný internet.

Příspěvek od jerry00 »

Jestli si vzpomínám, tak já měl CDMA od O2 a problém byl, že na internet se dostalo jen jedno zařízení. Musel jsem modem píchnout přes router s upraveným fw (Asus 500gP) a NAT, abych internet rozvedl po obýváku. Ale již je to pár let, tak nevím, zda se něco změnilo.

Vitamin 5000, Dreamsky NXP256, VU+UNO
karlov
Nováček
Nováček

Příspěvek od karlov »

Tenhle satelitní přijímač používám na chalupě, kde mám problém DBV T CZ (Polsko bez problému). Mám tam síť a wifi(router). Internet mobilní přes dlouhou anténu od O2. Je to takové malé údolí na horách. Zatím jsem tam neměl problém s připojením dremsky do sítě ať přes wifi nebo kabel(G... ok). To záleží na tom kam se přenese přijímač.

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

Nazdar karlov. To si ako myslel, kam sa prenesie prijímač, skôr si nemyslel notebok s adaptérom, aby bol dobrý signál ?. Ja idem na priamo cez LAN kábel, nie cez router a na zosilnenie 3 G siete som si objednal anténku, v pondelok mi ju má kurier priniesť, pretože mi kolíše signál medzi 2 G a 3 G sieťou. Nie je chyba v nedostatočnej prenosovej rýchlosti ?.Díky.

karlov
Nováček
Nováček

Příspěvek od karlov »

Omlouvám se, já to blbě napsal. Ne kvůli signálu, satelit je zaveden jak do přízemí tak do patra. Ale v patře(vnoučata spí musí být klid) je natažená síť a v přízemí jen po WIFI. Lokalita je blbá pro všechny mobilní operátory i DBVT (cz). Je to údolíčko na horách. Proto ta YAGIho anténa na O2. Po instalaci antény je signál kvalitní a hlavně nekolísá. Oscar chytám z Mariánské Hory taktéž na YAGI 1,5m, ještě že mám stařičkou Nokii 6310i s anténním vstupem. Zkoušeli jsme se synem i dipolek na druhém konci (jako vysílací anténu) Fungovalo to, ale ne tak dobře jako na přímo (někde signál byl jinde ne). Karlov

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

Zdar. Ja mám Telekom a mesačný paušál 2 GB. Ako je to prosím Ťa s čerpaním dát ak sa pripojím na gshare ?. Osobne si myslím, že by to nemalo mať veľký odber ?.Tá prenosová rýchlosť netu 3 G siete je 7,2 Mb/s, väčšiu tu nemám možnosť prijímať. Myslíš, že je to dostačujúce, keď mi nepripojí žiadny server ?.
V nastavení prijímača chybu nevidím.Tá anténka, čo mi má prísť, sa napája priamo do adaptéra Huawei 173 a mi zvýši signál o 5 dcB.

karlov
Nováček
Nováček

Příspěvek od karlov »

Moje zkušenost s připojením na internet ve více či méně špatné lokalitě. Na původní anténku v podstavě magnet a 30 cm ocelový drát internet šel(nejlépe na litinových kamnech), ale někdy to trvalo než se změnila stránka prostě signál neměl stabilitu hodně klesal. Po připojení Dreamsky někdy se G... připojilo nebo nepřipojilo, zastavoval se obraz atd. jak kdy i dle počasí (černý mrak a nejde nic sat, dbv t (pl)). Po instalaci YAGI se signál uklidnil nekolísá (jen v extremních podmínkách a to nejde ani satelit). Internet chodí bez zádrhelů a ani se neodpojuje. Není ten problém v tom, že G...dost dlouho trvá než se "najde" a když se "najde" tak signál klesne a není připojení. Největším problémem bylo sehnat konektory a redukce k anténímu rozvodu.(piktailredukce). Stabilita signálu internetu jak rychle přepíná stránky bez zádrhelů. I při stahování je to vidět. Data pro G... opravdu v limitu nehrají roli. Pokud se vše povede, tak už jen vyřešit rok u dreamsky.

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

Ešte raz díky moc karlov. Ja práve budem mať takú anténku o akej hovoríš na podstavci s magnetom a najlepšie je ju umiestniť na nejakú železnú plochu /ako píšeš na kachle-kamná/ je to i s redukciou na adaptér Huawei 173. Už som ju mal na skúšku, ale vtedy som skúšal iba internet, ešte som nemal doma ten nový Dreamsky s gshare.Signál sa s anténkou atne zlepšil, sám som zvedavý, či to postačí na gshare.. Ja mám vykrývač Telekomu cca 300 m vzdušnou čiarou od seba, ale mám pred domom vysokú nehnuteľnosť, ktorá mi cloní.
Do SS Ti posielam adresu , kde je veľký výber antén a iného príslušenstva na net. Čau

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

Nazdar.Tak dnes som sa znovu skúšal pripojiť DR 256HD na mobilný net a spojazdiť gshare cez adaptér Huawei 173 už aj s anténkou na zosilnenie 3G siete Telekomu.Pripojil som to priamo cez notebok a LAN kábel a potom i cez WIFI router. Skúšal som dokonca pripojenie i cez Wifi adaptér Well 150 CU.Sieť mi vo všetkých prípadoch vždy korektne pripojí, ale servery nie. Nejde mi ani počasie, youtube, internetové rádiá.Tak to už nechápem,čo má satelitný prijímač stále nedostatok signálu, alebo robím niekde chybu ?.Máte s tým niekto prosím Vás skúsenosť ?. Cez optickú sieť mi gshare, rádiá, počasie, youtube v pohode funguje.Díky za odpoveď.

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

Zdar.Tomu neverím, že by nikto doteraz neskúšal pripojiť satelitný prijímač na mobilný net.Prosí Ťa ani Ty 005jon ?. Ďakujem za odpoveď.

karlov
Nováček
Nováček

Příspěvek od karlov »

Jak jsem psal mě to chodí. A opakuji znova, signál musí být stálý nepřerušovaný. Jaké jsou časy ping tvé pevné síti a 3G. Mě to taky nechodilo napoprvé, připojilo se to za dlouho, odpojovalo se to. Teď to jede a dost v extrému. Já to za chvíli nebudu potřebovat, protože mi G... po novém roce bude končit.

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

Ok karlov, díky moc. Tá 3G sieť mi po pripojení na adaptér Huawei 173 anténky na zlepšenie signálu už nekolíše. Ja som si stále myslel, že mi nestačí tá prenosová rýchlosť 3G siete 7,2 Mb/s, ale nie je to pravda.Ako mi píše nick visper na inom fóre, chyba bude asi v tom, že mi prijímač po pripojení na 3G sieť neprepíše DNS servery tejto siete cez DHCP, ale stále si pamätá čísla týchto serverov ešte z pripojenia na optickú sieť. Vraj ich treba prepísať v prijímači ručne. Nevieš prosím Ťa, kde vo Windowse 7, nájdem čísla tých DNS serverov 3 G siete ?.

karlov
Nováček
Nováček

Příspěvek od karlov »

Já WIN7 nemám, používám všude doma XP64. Ale ve vyhledávači jsem nalezl toto adresu: http://idoc.vsb.cz/cs/okruhy/cit/pc/sit ... vl_panely/ Byla hned první. Jak na obrázcích uvidíš tak tam jsou ty adresy.

ů

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

Ešte raz Ti ďakujem karlov, že si ten postup vygooglil za mňa.Na vševediaceho "strýčka " googla som akosi pozabudol. Ja som mal doteraz takisto všade Windows XP a ten Windows 7 má syn v noteboku a nemám s ním skúsenosti. Tak idem študovať a dúfam,že sa mi to gshare podarí cez 3G sieť rozchodiť. Vďaka, zatiaľ ahoj.

cuco11
Nováček
Nováček

Příspěvek od cuco11 »

Zdravim nejdem zakladat nove vlakno kedze tu riesite 3G siet...
Mam kus iny problem, potreboval by som pripojit 3G modem priamo do USB Dreamsky 256 HD tak ako je to popisane tu:

http://www.sapro.cz/ftp/index.php?actio ... 0NXP256HD&

Problem je, ze som od ORANGE dostal 3G modem ZTE MF 195E a v nastavenieach 3G modemu, su v ponuke len 3 druhy Huawei. Vyskusal som vsetky tri ale ani na jednom mi to modem nezobralo. Je nejaka sanca rozbehat tento modem priamo pod Boxom? Daju sa nejako dohrat ovladace?

DREAMSKY NXP 256HD
SKY STAR2 + KAON 570CX
Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“