Zdravim, jsem majitelem hdboxu 7110, ale vadi mi nemoznost sledovani kanalu z jineho transporderu behem nahravani. Tak uvazuju nad dvoutunerovym prijimacem.
Otazka: Jak udelam a jde to vubec, aby kdyz mam jednu parabolu, jeden LNB (ma tusim dva vyvody), jeden kabel do baraku a jednu skylink kartu (posledni I... model) sem mohl sledovat programy ze vsech transporderu nezavisle (jedna se pouze o prijem z jedne druzice).
Vic nepotrebuju, jinak mi hdbox plne vyhovuje.
Umi to model 9300 nebo 9200? Umi oba tunery pristupovat k jedne karte nezavisle?
Diky za rady!
Jedna karta v obou tunerech
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Re: Jedna karta v obou tunerech
Nejsem odborník, ale něco odpovím. Mám 9200, mám do něj zavedeny dva nezávislé kabely od LNB a můžu dva různé programy nahrávat a třetí sledovat (třetí program musí být ze stejného TP (polarizace - nejsem si jist) jako jeden ze dvou co se nahrávají)
Když přivedeš jen jeden kabel, tak to už dost omezí, budeš dle mého sledovat a nahrávat buď jen v rámci jednoho TP, nebo jedné polarizace, to si nejsem jistý, každopádně u dvoutuneru by byla škoda nemít pro každý tuner přívod.
Když přivedeš jen jeden kabel, tak to už dost omezí, budeš dle mého sledovat a nahrávat buď jen v rámci jednoho TP, nebo jedné polarizace, to si nejsem jistý, každopádně u dvoutuneru by byla škoda nemít pro každý tuner přívod.
fw: 1.11.16, Oscam svn8347, HDD: Seagate Pipeline HD2 500GB , Tv Samsung LE37B650, Skylink ICE
-
- Nováček
Ak tam bude jeden kabel, je to ako na 7110. U dvojtunerového môžeš spraviť loop - prepojiť výstup tuneru1 do vstupu tuneru2, ale tam budeš stále obmedzený na polarizáciu.
Na plnohodnotné využitie treba 2 koaxy. Existuje riešenie (drahé) ako to ťahať cez jeden koax.. Link keď tak cez sz nech nešírim reklamu :)
Podmienkou je dostatočne kvalitný koax a priame spojenie s boxom = žiadne účastnícke sat/tv zásuvky
Na plnohodnotné využitie treba 2 koaxy. Existuje riešenie (drahé) ako to ťahať cez jeden koax.. Link keď tak cez sz nech nešírim reklamu :)
Podmienkou je dostatočne kvalitný koax a priame spojenie s boxom = žiadne účastnícke sat/tv zásuvky
-
- Nováček
Diky za odpovedi, jedna vec mi vrta hlavou, proc by to neslo pres jeden kabel od satelitu?
Berte to jako otazku laika:
Kdyz preci rozdvojim soucasny koax na konci pred prijimacem, tak v kazdym kabelu bude naprosto stejny signal z paraboli, ne? Tzn, ze by se ke kazdymu tuneru mel dostat naprosto stejny signal. Nebo LNB je snad aktivni clen a meni svoje parametry kdyz prepinam kanaly???
Spis jsem cekal ze bude problem vyresit aby oba dva tunery fungovaly jen s jednou kartou...
Berte to jako otazku laika:
Kdyz preci rozdvojim soucasny koax na konci pred prijimacem, tak v kazdym kabelu bude naprosto stejny signal z paraboli, ne? Tzn, ze by se ke kazdymu tuneru mel dostat naprosto stejny signal. Nebo LNB je snad aktivni clen a meni svoje parametry kdyz prepinam kanaly???
Spis jsem cekal ze bude problem vyresit aby oba dva tunery fungovaly jen s jednou kartou...
-
- Nováček
Jednoduš proto, že máš dvě polarizace a ty se přpínaj napětím13/18V pokud bude jeden tuner posílat 13V a druhý 18V bude se to tlouct.
-
- Nováček
Tak tak.
Prijímač dáva do LNB 4 povely. spodné pásmo H a V + vrchné pásmo H a V.
Ak jeden prijímač (tuner) potrbuje napr. prepať na vertikál (14V) a druhý na horizontál (18V), tak horizontál vyhral a vertikál je bez signálu...
Ako keby si chcel dvb-t anténu otočiť horiontálne aj vertikálne zároveň
Takže: ak privedieš jeden koax, môžeš spracova len jednu frekvenciu (TP). Ak spravíš káblom loop - smyčku z Tuner1 do Tuner2, môžeš robiť s dvomi TP naraz, ale len v rámci rovnakého pásma a polarity.
Aby som nerobil reklamu, tu je tá mašinka pre jeden koax na 2 tunery priamo na stránke výrobcu http://johansson.be/en/products/SFU/DST ... 40KIT.html
Cenovo to vychádza cca 100€ takže to zákazníkom ponúkam len ak nemajú možnosť ťahať koax a chcú 2 tunery.
Fígel je, že hore pri parabole sa z twin lnb zlúčia oba výstupy do jednoho koaxu, frekvencia jednoho sa preklopí hore až niekam cez 3000MHz (preto treba kvalitnejší koax a nesmie tam vyť sat.zásuvka) no a dole je opačná mašinka ktorá to naspäť rozbočí a preklopí frekvenci zas späť.. Zázrak :)
Prijímač dáva do LNB 4 povely. spodné pásmo H a V + vrchné pásmo H a V.
Ak jeden prijímač (tuner) potrbuje napr. prepať na vertikál (14V) a druhý na horizontál (18V), tak horizontál vyhral a vertikál je bez signálu...
Ako keby si chcel dvb-t anténu otočiť horiontálne aj vertikálne zároveň

Takže: ak privedieš jeden koax, môžeš spracova len jednu frekvenciu (TP). Ak spravíš káblom loop - smyčku z Tuner1 do Tuner2, môžeš robiť s dvomi TP naraz, ale len v rámci rovnakého pásma a polarity.
Aby som nerobil reklamu, tu je tá mašinka pre jeden koax na 2 tunery priamo na stránke výrobcu http://johansson.be/en/products/SFU/DST ... 40KIT.html
Cenovo to vychádza cca 100€ takže to zákazníkom ponúkam len ak nemajú možnosť ťahať koax a chcú 2 tunery.
Fígel je, že hore pri parabole sa z twin lnb zlúčia oba výstupy do jednoho koaxu, frekvencia jednoho sa preklopí hore až niekam cez 3000MHz (preto treba kvalitnejší koax a nesmie tam vyť sat.zásuvka) no a dole je opačná mašinka ktorá to naspäť rozbočí a preklopí frekvenci zas späť.. Zázrak :)
- Rejpal
- Nováček
Drahé a další trafo a další žrout energie.. Raději dva kabely a trocha práce. Chápu že to třeba někde nejde, ale asi bych do toho nešel. Ale jinak zajímavé!
*Já se nehádám!! Pouze oponuji!!*HDBox fs-9200+par.80-motor SG2100, HDBox fs-9100par.80-motor SG2100,HDBox fs-9105+par.80-DiSEqC,IPBox 910hd+par.80-motor SG2100 Pro všechny NAS storage HTPC Atom 525, ION2 ,2TB+TV 55",47",32",26"