HDBOX9200

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
mraz
Nováček
Nováček

HDBOX9200

Příspěvek od mraz »

Prosím o pomoc!
Polročný HDBOX9200 SOM CHCEL VYLEPšIť NOVýM SOFTVéROM OD ADMIN. STIAHOL Z USB DO HDBOXU, teraz mám na displei ERR:0x71.Postupoval som podľa p.granteca, cez kábelRS232 cez aplikáciu PUTTY,
Idea postupu :
Pripojime sa do prijimaca pomocou PuTTY a zmazame tu oblast pamate , kde je umiestneny adresar /var/ . Tato oblast pamate je nastavena ako zamknuta- koli nahodnemu prepisaniu, preto ju najskor odokneme, zmazeme obsah a potom nazpat zamkneme . Po zmazani nam prijímac nastartuje v defaultnych nastaveniach od vyrobcu .
****************************************************************************************************************************************
1: Prepojime prijimac, vypnuty vypinacom vzadu s PC pomocou kabla RS232
2: Spustime aplikaciu PuTTY.exe a nastavime konzolu podla obrazku
Príloha:

PuTTY.JPG [ 73.04 KiB | Zobrazené 3746 krát ]

3: Po spusteni sa otvori cierne okno konzoly . Zapneme prijimac vypinacom vzadu a sucasne na klavesnici PC stlacanim medzernika (to je ta siroka klavesa v strede dole) odosleme stop bit na zastavenie boot prijimaca . Obycajne staci stlacit medzernik dva krat , aby na nam objavil v konzole tento napis:
STi710x>
V tomto okamihu sme pripojeny konzolou do prijimaca a prijimac zacne vykonavat nase prikazy . Pozor , tu uz treba postupovat absolutne presne , plati aj medzera v zapise (ak vidite v zapise medzeru, je len jedna - nie nahodne mnozstvo medzier -podla uvazenia ! ) .
****************************************************************************************************************************************
Najskor zadame prvy prikaz , ktorym si odmkneme oblast pamate uptd_user . Do konzoloveho okna napiste presne :
Kód:
protec off 1:224-255
prijimac vypise ze odmkol bank c1, oblast 224 az 255 teda:
Un-Protect Flash Sectors 224-255 in Bank # 1
................................ done
Po odomknuti zmazeme obsah odomknutej pamate prikazom:
Kód:
erase 1:224-255
mazanie bude chvilu trvat , nakoniec sa vsak dockame hlasenia:
Erase Flash Sectors 224-255 in Bank # 1
Po zmazani opat zamkneme oblast pamate prikazom :
Kód:
protec on 1:224-255
Zamknutie je oznamene hlasenim:
Protect Flash Sectors 224-255 in Bank # 1
Posledny prikaz je :
Kód:
boot
Cela komunikacia bude vypadat takto :

Citácia:
STi710x> protec off 1:224-255
Un-Protect Flash Sectors 224-255 in Bank # 1
STi710x> erase 1:224-255
Erase Flash Sectors 224-255 in Bank # 1
STi710x> protec on 1:224-255
Protect Flash Sectors 224-255 in Bank # 1
STi710x> boot

Zavrieme konzolove okno na PC a pockame na nastartovanie prijimaca v defaultnych nastavenia - bude to chvilu trvat - musi znovu vytvorit adresar /var/ a jeho defaultny obsah.
Prijimac je pripraveny na dalsiu konfiguraciu .

Na displei má download, ale ako postupovať ďalej? Toľko už študujem toto forum ale čo som skúšal, nedarí sa!
Pekne prosím o pomoc, najbližší servis mám 30 km, a je sobota, a bez telky?

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: HDBOX9200

Příspěvek od dempsey »

Porterom pošli cez rsko posledný fw do boxu. Bude to trvať veľmi dlho a po hláške ktorá proces ukončí vypni a zapni prijímač s diaľkovým ovládačom.
Fw sa zapíše z dočasného umiestnenia a sám sa reštartne.
Tak nejako by to malo prebiehať ak je všetko ok.
Ak by sa Ti nedarilo s pripojením a poslaní fw Porterom tak reštartni PC a skús znova

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
mraz
Nováček
Nováček

Příspěvek od mraz »

Veľmi pekne ďakujem admin.dempseymu za pomoc, pomohlo mi to.Po načítaní (cca 20min.) mi znova načítavalo, a nabehlo WRITE: 0 až 100%, COMPLETE. TA3 ide, len teraz sa mi akosi nijako nedarí stiahnuť pluginy na klúč. Keď kliknem na adresu pluginu, je ich viacej, v miniDM mi potom nabehne zakaždým že "adresu URL nelze zkontrolovat" a pluginy nie a nie dostať na klúč.Ako prosím postupovať? Vrelý dík dopredu za pomoc!

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Cleanerom ešte vyčisti cez rsko box a usb znovu naformátuj. Nezabudni že treba používať nové pluginy

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“