mi to dela to samemmirousek píše:no u mě je jen jeden problém , ale ten asi nesouvisí s verzí FW. Když je box studený
tak nejdou HD kanály z TP 12109, postupně nabíhají napřed s obrovskými výpadky až do
normálního stavu - ani nevím jak dlouho to trvá - snad cca 10-15 min.
fw 1.08.52 FAC
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Re: fw 1.08.52 FAC
-
- Nováček
mě taky. Grantec tu radil nechat si natocit parabolu - mam nove natoceno, chybovost v radu 1E-5, HD box ukazuje na 12109 signal kolem 92- 93 procent a stejne se to chova tak jak popisuje mmirousek. Rekl bych, ze to kosteckovani je do doby nez se nacte EPG na vsech kanalech, ale je tez mozne, ze v te dobe uz je HD-Box zahraty, ale to ze by to souviselo s teplotou se mi nejak nezda. Po debate s kamosem jsme dosli k tomu, ze to bude nejspise asi nejaky problem v ovladaci tuneru. Phillips mel taky problemy s tunery po te co skylink zmenil modulaci na 12109, ale tam uz to opravili - doufam, ze panove z Fortisu to taky co nevidet opravi - je to ponekud otravne.bigbossman99 píše:mi to dela to samemmirousek píše:no u mě je jen jeden problém , ale ten asi nesouvisí s verzí FW. Když je box studený
tak nejdou HD kanály z TP 12109, postupně nabíhají napřed s obrovskými výpadky až do
Taky po nahrani fw 1.08.52 pozoruji problem pri nahravani dvou kanalu - to bezi v poradku, ale pokud chci v prubehu nahravani prepnout na jiny program tak nemam dostupne vsechny - jako by to bylo omezeno na polarizaci tuneru, ze ktereho nahravam druhy program. Mate taky nekdo tenhle problem ? Nikdy pred tim jsem si tohoto omezeni nevsiml.
Dalsi problem je s mazanim nahravek z externiho HDD (jedno jestli pripojeno pres esata nebo usb - dela mi to v obou pripadech) - obcas se stane, ze nahrany program nejde vymazat - box zobrazi "housenku" a informaci ze maze, ale soubor ze seznamu nezmizi. Po restartu boxu uz program smazat jde bez problemu. Toto se mi ale delo i s predchozimi firmwary.
Dal se mi stalo, ze po obnoveni kanalu po instalaci 1.08.52 ze zalohy se neobnovilo nastaveni diseqc pro jednotlive satelity - pri upgradu na 1.08.44 se mi toto fungovalo bez problemu. Bezne se vsak delo, ze se neobnovilo Pripojeni tuneru (oddelene/pruchozi) - toto vsak tentokrat pri upgrade na 1.08.52 zafungovalo bez problemu.
Nasel jsem na aaf novej oscam 3849, ale nemci tam pisou, ze ho netestovali s kartou - pouze jako clienta pro externi ctecku. Timto zpusobem to taky testnu v HD-Boxu, kdyz se to rozjede dam k dispozici pro otestovani zajemcum s kartou.
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
k tomu oscamu. Vsetky AMINO verzie sh4 funguju na hdboxe- ak sa nepouzije citacka . Klasicke distro - citacky zakazat a frci to.
Mozne je aj to,ze v hboxe sa pozuvaju dve verzie tunerov - od jedneho vyrobcu. Ja som sa s takym, ktory by "kostickoval" na 12109 este nestretol . Vzdy stacilo parabolu nastavit . Pocas nacitania epg to ozaj na chvilku trhne,ale s tym sa musi rata, ked nerobi cachce epg - ta 1 sekunda - to nieje chyba . Nejake dlhodobejsie "kostickovanie" ale ja nepoznam - aj ked netvrdim, ze to tak nieje.
Mozne je aj to,ze v hboxe sa pozuvaju dve verzie tunerov - od jedneho vyrobcu. Ja som sa s takym, ktory by "kostickoval" na 12109 este nestretol . Vzdy stacilo parabolu nastavit . Pocas nacitania epg to ozaj na chvilku trhne,ale s tym sa musi rata, ked nerobi cachce epg - ta 1 sekunda - to nieje chyba . Nejake dlhodobejsie "kostickovanie" ale ja nepoznam - aj ked netvrdim, ze to tak nieje.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
-
- Nováček
Zdravim, tak jsem prubnul ten oscam, ale bohuzel na mem boxu se nechova prilis stabilne - docela casto zakodovano pri rychlejsim prepinani. Mozna je treba neco v teto verzi lepe nastavit - na aaf byla jenom binarka, ale nebyly tam konfiguraky. Taky je treba dat konfiguraky do jineho adresare nez jsme zvykli z pluginu od granteca/dempeyho. Ale az na ty problemy s prepinanim frcel celkem dobre - kdyz uz se podarilo prepnout tak bezel spolehlive. A co je nejzajimavejsi - zadne kosteckovani na 12109 po restartu boxu !!!
Nicmene nemel jsem cas to testovat nejak dlouhodobeji a vzhledem k tomu, ze to nebylo uplne stabilni pri prepinani a je treba vytvorit jine adresare pro to aby to fungovalo tak to do fora nebudu davat - asi bych zpusobil vice skody nez uzitku. Pokud by nekdo mel zajem tak kouknete na aaf-board.com. Popr. pokud nevladnete nemcinou tak mi poslete zpravicku a muzu Vam tu binarku poslat.
to Grantec: k te verzi tuneru, ja mam jeden z uplne prvnich HD-Boxu 9200, kupoval jsem ho jako testovaci vzorek - je mozne, ze novejsi boxy nemaji tento problem - nevim.
Nicmene nemel jsem cas to testovat nejak dlouhodobeji a vzhledem k tomu, ze to nebylo uplne stabilni pri prepinani a je treba vytvorit jine adresare pro to aby to fungovalo tak to do fora nebudu davat - asi bych zpusobil vice skody nez uzitku. Pokud by nekdo mel zajem tak kouknete na aaf-board.com. Popr. pokud nevladnete nemcinou tak mi poslete zpravicku a muzu Vam tu binarku poslat.
to Grantec: k te verzi tuneru, ja mam jeden z uplne prvnich HD-Boxu 9200, kupoval jsem ho jako testovaci vzorek - je mozne, ze novejsi boxy nemaji tento problem - nevim.
-
- Nováček
Mohu potvrdit to sekání se za "studena" na TP 12109. Od změny Skylinku to dělá na různých FW a pluginech. Já osobně HDBOX vypínám ze sítě (dálkově ovládaná prodlužka s přepěťovou ochranou Belkin). Po zapnutí do el. sítě několik minut TP 12109 kostičkuje. Zkoušel jsem všechno, ale stále to dělá. Osobně nabývám dojmu, že nejde o teplotní závislost, ale, jak někdo psal např. načtení EPG. Pokud budu mít čas, tak hodím box na balkon a otestuji, zda jde o teplotní, nebo časovou závislost.
-
- Nováček
Vsetkym ludom co to po nastartovani stvorcekuje doporucujem zmenit zhaviace napatie pre E12 - PCF802 v ich tuneri z 8,5 na 9V. Tym sa nabeh rapidne urychli :lol: :lol: (vtip)
Je to zaujimave ze to takto blbne.
Je to zaujimave ze to takto blbne.
HD BOX 9100,Samsung PS51D550, Popcorn A110 aj ako NAS.
Ucim sa s Lunexom :-)
Ucim sa s Lunexom :-)
-
- Mírně pokročilý
mohlo by to byt kludne aj tym nacitavanim epg (cita nie len pre prave pozerany program). Druha moznost je, ze po starte sa vykonavaju este nejake procesy.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
k spustaniu Amino verzie oscamu.
celkom kludne mozete nechat konfiguraky tam, kde su.
staci upravit subor oscam start.
napriklad:
s parametrom -c a zadanou cestou nastartuje.
celkom kludne mozete nechat konfiguraky tam, kde su.
staci upravit subor oscam start.
napriklad:
Kód: Vybrat vše
/var/bin/oscam/oscam -c /var/tuxbox/config
-
- Mírně pokročilý
Stejnou proceduru jsem absolvoval taky - vše perfektně zaměřeno a bez výsledku. Jinak že to souvisí s teplotouexhornik píše: mě taky. Grantec tu radil nechat si natocit parabolu - mam nove natoceno, chybovost v radu 1E-5, HD box ukazuje na 12109 signal kolem 92- 93 procent a stejne se to chova tak jak popisuje mmirousek. Rekl bych, ze to kosteckovani je do doby nez se nacte EPG na vsech kanalech, ale je tez mozne, ze v te dobe uz je HD-Box zahraty, ale to ze by to souviselo s teplotou se mi nejak nezda.
si také nemyslím.
tohle jsem si nevšiml - zkusím až budu doma...exhornik píše: Taky po nahrani fw 1.08.52 pozoruji problem pri nahravani dvou kanalu - to bezi v poradku, ale pokud chci v prubehu nahravani prepnout na jiny program tak nemam dostupne vsechny - jako by to bylo omezeno na polarizaci tuneru, ze ktereho nahravam druhy program. Mate taky nekdo tenhle problem ? Nikdy pred tim jsem si tohoto omezeni nevsiml.
mazani nahrávek mi takhle zlobilo na FW44, teď na novém FW52 jsem to ještě nezaznamenal.exhornik píše: Dalsi problem je s mazanim nahravek z externiho HDD (jedno jestli pripojeno pres esata nebo usb - dela mi to v obou pripadech) - obcas se stane, ze nahrany program nejde vymazat - box zobrazi "housenku" a informaci ze maze, ale soubor ze seznamu nezmizi. Po restartu boxu uz program smazat jde bez problemu. Toto se mi ale delo i s predchozimi firmwary.
jinak jedu přes xCam na newcamd525 a bez karet ve slotech...
Oscam celkem chodil ale zdál se mi pomalý při přepínání kanálu a občas zdechl (program zakodovan)
To by klidně mohlo být , já mám box zhruba rok ale dva kamarádi koupili box cca dva měsíce po mě a se stejnýmgrantec píše: Mozne je aj to,ze v hboxe sa pozuvaju dve verzie tunerov - od jedneho vyrobcu. Ja som sa s takym, ktory by "kostickoval" na 12109 este nestretol . Vzdy stacilo parabolu nastavit . Pocas nacitania epg to ozaj na chvilku trhne,ale s tym sa musi rata, ked nerobi cachce epg - ta 1 sekunda - to nieje chyba . Nejake dlhodobejsie "kostickovanie" ale ja nepoznam - aj ked netvrdim, ze to tak nieje.
FW i stejným pluginem napojeni na stejny cardserver tento problém po zapnutí boxu s TP 12109 nemají.
Když jsem na FW44 před změnou parametrů používal EPGscan , tak se tento problém nevyskytoval takže načítáním
EPG si také nemyslím že by to mohlo být :???: , tím pádem varianta rozdílných tunerů by klidně mohla být ta pravá.
Teď otázka jak zjistit typ tuneru bez rozdělání boxu a porovnat je....
HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
- SuiVanOrton
- Nováček
Taky mi to dělá, neřekl bych že tak dlouho, ale někakých 3 až 5 minut to bude.mmirousek píše:no u mě je jen jeden problém , ale ten asi nesouvisí s verzí FW. Když je box studený
HD-BOX 9200, karta Skylink (Irdeto výměna)
HDD Samsung Story Station Plus 1TB (připojeno přes eSata)
TV Panasonic TX-L42E30E
HDD Samsung Story Station Plus 1TB (připojeno přes eSata)
TV Panasonic TX-L42E30E
-
Jerry973
- Nováček
Robi to aj mne, ale robi mi to len History HD ... Discovery mi to nerobi, ostatne moc nesledujem ...SuiVanOrton píše:Taky mi to dělá, neřekl bych že tak dlouho, ale někakých 3 až 5 minut to bude.mmirousek píše:no u mě je jen jeden problém , ale ten asi nesouvisí s verzí FW. Když je box studený
Len chcem povedat, ze zo zahrievanim a podobne to urcite nic nema, ine verzie softu to pred tym nerobili, tak teraz ho treba zrazu zahriat? Nezmysel ...
HD-BOX 9200
-
- Nováček
Při instalaci fw 1.08.52 došlo k zatuhnutí a ohlášení ERR: 0x72. Po zapnutí vypnutí stále stejná hláška co s tím?
Poraďte jak provést rezet a vrátit se k verzi 1.08.44.
Děkuji.
Poraďte jak provést rezet a vrátit se k verzi 1.08.44.
Děkuji.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
cez Porter a RS232 nahrat spravnu verziu sw.
Pred upgrade na vyssiu verziu sa vzdy treba pozriet do /var/ a sprostosti vymazat.
Pred upgrade na vyssiu verziu sa vzdy treba pozriet do /var/ a sprostosti vymazat.
-
- Nováček
Nezaregistrovali jste zhoršenou kvalitu obrazu jak SD, tak i HD? Já se asi vrátím na předchozí verzi.
-
- Nováček
Tak já budu oponovat obraz se mi zdá naopak lepší, ale jinak stejný problém s TP 12109.........
STB: HDBox FS-9200, FS-9105.