fw 1.08.52 FAC

Odkaz na firmware a diskuze k firmware.

Moderátor: By.Bob

bigbossman99
Nováček
Nováček

Re: fw 1.08.52 FAC

Příspěvek od bigbossman99 »

mmirousek píše:no u mě je jen jeden problém , ale ten asi nesouvisí s verzí FW. Když je box studený
tak nejdou HD kanály z TP 12109, postupně nabíhají napřed s obrovskými výpadky až do
normálního stavu - ani nevím jak dlouho to trvá - snad cca 10-15 min.
mi to dela to same

exhornik Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od exhornik »

bigbossman99 píše:
mmirousek píše:no u mě je jen jeden problém , ale ten asi nesouvisí s verzí FW. Když je box studený
tak nejdou HD kanály z TP 12109, postupně nabíhají napřed s obrovskými výpadky až do
mi to dela to same
mě taky. Grantec tu radil nechat si natocit parabolu - mam nove natoceno, chybovost v radu 1E-5, HD box ukazuje na 12109 signal kolem 92- 93 procent a stejne se to chova tak jak popisuje mmirousek. Rekl bych, ze to kosteckovani je do doby nez se nacte EPG na vsech kanalech, ale je tez mozne, ze v te dobe uz je HD-Box zahraty, ale to ze by to souviselo s teplotou se mi nejak nezda. Po debate s kamosem jsme dosli k tomu, ze to bude nejspise asi nejaky problem v ovladaci tuneru. Phillips mel taky problemy s tunery po te co skylink zmenil modulaci na 12109, ale tam uz to opravili - doufam, ze panove z Fortisu to taky co nevidet opravi - je to ponekud otravne.

Taky po nahrani fw 1.08.52 pozoruji problem pri nahravani dvou kanalu - to bezi v poradku, ale pokud chci v prubehu nahravani prepnout na jiny program tak nemam dostupne vsechny - jako by to bylo omezeno na polarizaci tuneru, ze ktereho nahravam druhy program. Mate taky nekdo tenhle problem ? Nikdy pred tim jsem si tohoto omezeni nevsiml.

Dalsi problem je s mazanim nahravek z externiho HDD (jedno jestli pripojeno pres esata nebo usb - dela mi to v obou pripadech) - obcas se stane, ze nahrany program nejde vymazat - box zobrazi "housenku" a informaci ze maze, ale soubor ze seznamu nezmizi. Po restartu boxu uz program smazat jde bez problemu. Toto se mi ale delo i s predchozimi firmwary.

Dal se mi stalo, ze po obnoveni kanalu po instalaci 1.08.52 ze zalohy se neobnovilo nastaveni diseqc pro jednotlive satelity - pri upgradu na 1.08.44 se mi toto fungovalo bez problemu. Bezne se vsak delo, ze se neobnovilo Pripojeni tuneru (oddelene/pruchozi) - toto vsak tentokrat pri upgrade na 1.08.52 zafungovalo bez problemu.

Nasel jsem na aaf novej oscam 3849, ale nemci tam pisou, ze ho netestovali s kartou - pouze jako clienta pro externi ctecku. Timto zpusobem to taky testnu v HD-Boxu, kdyz se to rozjede dam k dispozici pro otestovani zajemcum s kartou.

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

k tomu oscamu. Vsetky AMINO verzie sh4 funguju na hdboxe- ak sa nepouzije citacka . Klasicke distro - citacky zakazat a frci to.
Mozne je aj to,ze v hboxe sa pozuvaju dve verzie tunerov - od jedneho vyrobcu. Ja som sa s takym, ktory by "kostickoval" na 12109 este nestretol . Vzdy stacilo parabolu nastavit . Pocas nacitania epg to ozaj na chvilku trhne,ale s tym sa musi rata, ked nerobi cachce epg - ta 1 sekunda - to nieje chyba . Nejake dlhodobejsie "kostickovanie" ale ja nepoznam - aj ked netvrdim, ze to tak nieje.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
exhornik Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od exhornik »

Zdravim, tak jsem prubnul ten oscam, ale bohuzel na mem boxu se nechova prilis stabilne - docela casto zakodovano pri rychlejsim prepinani. Mozna je treba neco v teto verzi lepe nastavit - na aaf byla jenom binarka, ale nebyly tam konfiguraky. Taky je treba dat konfiguraky do jineho adresare nez jsme zvykli z pluginu od granteca/dempeyho. Ale az na ty problemy s prepinanim frcel celkem dobre - kdyz uz se podarilo prepnout tak bezel spolehlive. A co je nejzajimavejsi - zadne kosteckovani na 12109 po restartu boxu !!!

Nicmene nemel jsem cas to testovat nejak dlouhodobeji a vzhledem k tomu, ze to nebylo uplne stabilni pri prepinani a je treba vytvorit jine adresare pro to aby to fungovalo tak to do fora nebudu davat - asi bych zpusobil vice skody nez uzitku. Pokud by nekdo mel zajem tak kouknete na aaf-board.com. Popr. pokud nevladnete nemcinou tak mi poslete zpravicku a muzu Vam tu binarku poslat.

to Grantec: k te verzi tuneru, ja mam jeden z uplne prvnich HD-Boxu 9200, kupoval jsem ho jako testovaci vzorek - je mozne, ze novejsi boxy nemaji tento problem - nevim.

george
Nováček
Nováček

Příspěvek od george »

Mohu potvrdit to sekání se za "studena" na TP 12109. Od změny Skylinku to dělá na různých FW a pluginech. Já osobně HDBOX vypínám ze sítě (dálkově ovládaná prodlužka s přepěťovou ochranou Belkin). Po zapnutí do el. sítě několik minut TP 12109 kostičkuje. Zkoušel jsem všechno, ale stále to dělá. Osobně nabývám dojmu, že nejde o teplotní závislost, ale, jak někdo psal např. načtení EPG. Pokud budu mít čas, tak hodím box na balkon a otestuji, zda jde o teplotní, nebo časovou závislost.

heroo
Nováček
Nováček

Příspěvek od heroo »

Vsetkym ludom co to po nastartovani stvorcekuje doporucujem zmenit zhaviace napatie pre E12 - PCF802 v ich tuneri z 8,5 na 9V. Tym sa nabeh rapidne urychli :lol: :lol: (vtip)
Je to zaujimave ze to takto blbne.

HD BOX 9100,Samsung PS51D550, Popcorn A110 aj ako NAS.
Ucim sa s Lunexom :-)
jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

mohlo by to byt kludne aj tym nacitavanim epg (cita nie len pre prave pozerany program). Druha moznost je, ze po starte sa vykonavaju este nejake procesy.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

k spustaniu Amino verzie oscamu.
celkom kludne mozete nechat konfiguraky tam, kde su.
staci upravit subor oscam start.
napriklad:

Kód: Vybrat vše

/var/bin/oscam/oscam -c /var/tuxbox/config
s parametrom -c a zadanou cestou nastartuje.

mmirousek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mmirousek »

exhornik píše: mě taky. Grantec tu radil nechat si natocit parabolu - mam nove natoceno, chybovost v radu 1E-5, HD box ukazuje na 12109 signal kolem 92- 93 procent a stejne se to chova tak jak popisuje mmirousek. Rekl bych, ze to kosteckovani je do doby nez se nacte EPG na vsech kanalech, ale je tez mozne, ze v te dobe uz je HD-Box zahraty, ale to ze by to souviselo s teplotou se mi nejak nezda.
Stejnou proceduru jsem absolvoval taky - vše perfektně zaměřeno a bez výsledku. Jinak že to souvisí s teplotou
si také nemyslím.
exhornik píše: Taky po nahrani fw 1.08.52 pozoruji problem pri nahravani dvou kanalu - to bezi v poradku, ale pokud chci v prubehu nahravani prepnout na jiny program tak nemam dostupne vsechny - jako by to bylo omezeno na polarizaci tuneru, ze ktereho nahravam druhy program. Mate taky nekdo tenhle problem ? Nikdy pred tim jsem si tohoto omezeni nevsiml.
tohle jsem si nevšiml - zkusím až budu doma...
exhornik píše: Dalsi problem je s mazanim nahravek z externiho HDD (jedno jestli pripojeno pres esata nebo usb - dela mi to v obou pripadech) - obcas se stane, ze nahrany program nejde vymazat - box zobrazi "housenku" a informaci ze maze, ale soubor ze seznamu nezmizi. Po restartu boxu uz program smazat jde bez problemu. Toto se mi ale delo i s predchozimi firmwary.
mazani nahrávek mi takhle zlobilo na FW44, teď na novém FW52 jsem to ještě nezaznamenal.

jinak jedu přes xCam na newcamd525 a bez karet ve slotech...
Oscam celkem chodil ale zdál se mi pomalý při přepínání kanálu a občas zdechl (program zakodovan)
grantec píše: Mozne je aj to,ze v hboxe sa pozuvaju dve verzie tunerov - od jedneho vyrobcu. Ja som sa s takym, ktory by "kostickoval" na 12109 este nestretol . Vzdy stacilo parabolu nastavit . Pocas nacitania epg to ozaj na chvilku trhne,ale s tym sa musi rata, ked nerobi cachce epg - ta 1 sekunda - to nieje chyba . Nejake dlhodobejsie "kostickovanie" ale ja nepoznam - aj ked netvrdim, ze to tak nieje.
To by klidně mohlo být , já mám box zhruba rok ale dva kamarádi koupili box cca dva měsíce po mě a se stejným
FW i stejným pluginem napojeni na stejny cardserver tento problém po zapnutí boxu s TP 12109 nemají.
Když jsem na FW44 před změnou parametrů používal EPGscan , tak se tento problém nevyskytoval takže načítáním
EPG si také nemyslím že by to mohlo být :???: , tím pádem varianta rozdílných tunerů by klidně mohla být ta pravá.
Teď otázka jak zjistit typ tuneru bez rozdělání boxu a porovnat je....

HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
SuiVanOrton
Nováček
Nováček

Příspěvek od SuiVanOrton »

Taky mi to dělá, neřekl bych že tak dlouho, ale někakých 3 až 5 minut to bude.

HD-BOX 9200, karta Skylink (Irdeto výměna)
HDD Samsung Story Station Plus 1TB (připojeno přes eSata)
TV Panasonic TX-L42E30E
Jerry973 Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jerry973 »

SuiVanOrton píše:
Taky mi to dělá, neřekl bych že tak dlouho, ale někakých 3 až 5 minut to bude.
Robi to aj mne, ale robi mi to len History HD ... Discovery mi to nerobi, ostatne moc nesledujem ...
Len chcem povedat, ze zo zahrievanim a podobne to urcite nic nema, ine verzie softu to pred tym nerobili, tak teraz ho treba zrazu zahriat? Nezmysel ...

HD-BOX 9200
pohner
Nováček
Nováček

Příspěvek od pohner »

Při instalaci fw 1.08.52 došlo k zatuhnutí a ohlášení ERR: 0x72. Po zapnutí vypnutí stále stejná hláška co s tím?
Poraďte jak provést rezet a vrátit se k verzi 1.08.44.
Děkuji.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

cez Porter a RS232 nahrat spravnu verziu sw.
Pred upgrade na vyssiu verziu sa vzdy treba pozriet do /var/ a sprostosti vymazat.

FrantaB
Nováček
Nováček

Příspěvek od FrantaB »

Nezaregistrovali jste zhoršenou kvalitu obrazu jak SD, tak i HD? Já se asi vrátím na předchozí verzi.

pedroamigo
Nováček
Nováček

Příspěvek od pedroamigo »

Tak já budu oponovat obraz se mi zdá naopak lepší, ale jinak stejný problém s TP 12109.........

STB: HDBox FS-9200, FS-9105.
Odpovědět

Zpět na „Odkaz na firmware a diskuze k firmware - HD-BOX FS-9200-9300 PVR“