HD BOX 9200 PVR a ARIVA FERGUSON 200

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: HD BOX 9200 PVR a ARIVA FERGUSON 200

Příspěvek od dempsey »

Prečo by to niekto po Tvojom vystúpení robil ? Vynucuješ si odpovede a to v nedeľu ráno neni pre nikoho príjemné. Keď nie si ochotný počkať a si schopný zvládnuť to sám je možné že toto riešenie nieje pre Teba vhodné. Prečítaj si pravidlá fóra

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
Marcel_tn Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marcel_tn »

dempsey píše:Prečo by to niekto po Tvojom vystúpení robil ? Vynucuješ si odpovede a to v nedeľu ráno neni pre nikoho príjemné. Keď nie si ochotný počkať a si schopný zvládnuť to sám je možné že toto riešenie nieje pre Teba vhodné. Prečítaj si pravidlá fóra

kazdy tu riesi to co netreba ja som sa len opytal nikoho nie je povinnost to riesit len ochota stacilo kto chcel nech napise :-))) jasnejsie

grantec
Administrátor
Administrátor
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Aj lopatisticky navod bude na klasicky sw- neboj. Ide len o to ,aby vysla nova verzia sw, kde uz bude jasne, aka struktura ovladania sa pouzije. Ja zas nemienim pisat po kazdej vydanej verzii nove navody . :))
Plugin Xcam +newcs mame v downloade. Je tam aj nejaky pokec . Vlastne je hotovy - staci ho nahrat do prijimaca a spustit.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Marcel_tn Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marcel_tn »

grantec píše:Aj lopatisticky navod bude na klasicky sw- neboj. Ide len o to ,aby vysla nova verzia sw, kde uz bude jasne, aka struktura ovladania sa pouzije. Ja zas nemienim pisat po kazdej vydanej verzii nove navody . :))
Plugin Xcam +newcs mame v downloade. Je tam aj nejaky pokec . Vlastne je hotovy - staci ho nahrat do prijimaca a spustit.

Tak som to tam nahral a vsetko zmenil tak ako bolo treba a skusil som aj bez zmeny a nic nejde to stale skusal som aj nahrat viacero softov do prijimaca a nahral som znova pluginy a nejde zmenil som aj deskey a nejde arivy som nastavil na porty ktore tam boli a aj Ip adresu som u nich menil podla IP prijimaca a nejde

tak uz fakt neviem co stym robit ?????

jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

OK, chces pomoc? Tak napis co presne si skusal a co presne si tam zmenil. Radu Ti uz chalani dali, takze skus sa pridrzat ich rad a pisat, co si presne urobil.

Potom Ti niekto napise, co robis nespravne.

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

V com to nejde ? V hdboxe ? ja si myslim,ze problem je v zapise zdielania v Arive. Nespravil si vsetko - keby to tak bolo - fungovalo by to .
A povedzme si este jasne aj jednu zasadnu vec. Vyzadovat navody na zdielanie je obycajne dovod na trvale odstranenie uzivatela. Zdielanie aj v domacej sieti a aj vlastnej karty je nelegalne. Jediny legalny prijem je mozny cez legalnu kartu v originalnom module,alebo certifikovanom CAS. ANi jeden z nich neumoznuje zdielanie. To by siel provider sam proti sebe. Tri prijimace- tri karty. Chces mat na kazdom HBO HD - zaplatit si 3x 120€ na rok. To je biznis. Ak mas prijimace umoznujuce cosi naviac (a to mas) musis sa vlastnym studiom dopracovat k sprevadzkovaniu -alebo najst potrebne peniaze na karty a programove baliky.
V banke ti tiez nepovedia ,ako nakreslit 500€ bankovku,ze ?
Poviem ti jedno velke tajomstvo. Newcs, ci je pouzity v HDboxe, Dreamboxe, alebo Azboxe , ma vzdy rovnake konfiguracne subory a v nich zapisy v rovnakom tvare.
Ak si sa stretol s Bucharovym Ariva projektom a je tam popisovany newcs v DM - mozes jeho nastavenia presne do bodky aplikovat aj na HDbox. Problem bude asi v tom pojme "presne do bodky" . To totiz nerobis a preto ti to nejde. Linux je case sensitive- teda je citlivy aj na male a velke pismena a cosi ako zabudnuta medzera- alebo pridana medzera v syntaxe ,dokaze znefunkcnit inak dobry zapis.
Jedine preco ti to nejde je tvoja nedoslednost . Navody,aj ked by tu nemali byt, su dostupne - aj v sekci pre azbox . Treba si pohladat . precitat , vyskusat . Mozes napriklad upravit newcs.xml a prilozit na kontrolu sem . Ale musim vidiet, ze si nieco sam spravil . Zatial vidim len otazky . Pozerat budes ty, aj usetris ty.

Marcel_tn Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marcel_tn »

jerry píše:OK, chces pomoc? Tak napis co presne si skusal a co presne si tam zmenil. Radu Ti uz chalani dali, takze skus sa pridrzat ich rad a pisat, co si presne urobil.

Skusal som vsetko od a po z a nic nejde

karta sa mi rozbehne a to je v pohode ide mi vsetko co tam mam klasika to je v pohode

a potom nastavim si server a podobne veci meno heslo port a idem to dat do arivi a nejde zadam ip a meno a heslo a server HD box sa mi raz pingne a raz nie a prihlasit nejde

tak skusim inu konfiguraciu nahram iny soft dam ine plugin a podobne a potom nastavim znova vsetko meno heslo a port a IP a skusim znova do arivy a nejde a ani nemozem pingnut server a ked sa to podari tak prihlasit uz nejde vobec

dik

Duce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duce »

Marcel_tn píše:
jerry píše:OK, chces pomoc? Tak napis co presne si skusal a co presne si tam zmenil. Radu Ti uz chalani dali, takze skus sa pridrzat ich rad a pisat, co si presne urobil.

Skusal som vsetko od a po z a nic nejde

karta sa mi rozbehne a to je v pohode ide mi vsetko co tam mam klasika to je v pohode

a potom nastavim si server a podobne veci meno heslo port a idem to dat do arivi a nejde zadam ip a meno a heslo a server HD box sa mi raz pingne a raz nie a prihlasit nejde

tak skusim inu konfiguraciu nahram iny soft dam ine plugin a podobne a potom nastavim znova vsetko meno heslo a port a IP a skusim znova do arivy a nejde a ani nemozem pingnut server a ked sa to podari tak prihlasit uz nejde vobec

dik
máš medzi arivou a Hdboxom aj router?

AZ BOX HD PREMIUM, HD BOX FS-9300, HD BOX FS-9100,COOLSTREAM ZEE, AB IPBOX 200S, OCTAGON SF 908, SAT Elita 2000 HD, FW takmer vždy čerstvý,rotor-takmer celý orbit
Marcel_tn Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marcel_tn »

Mam tam router ale DHCP server mam vyputy tak IP adresy si nastavujem sam server HD-BOX FS-9100 ma asresu napr. XXx.XXX.150.100 a arivy klienti maju XXX.XXX.150.101 a XXX.XXX.150.102 a brana je vlastna IP routra CIZE XXX.XXX.150.025

jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

Pises, ze raz pingnes a raz nie. Na hdboxe ti ukazuje spravnu IPcku? Skusil si sa pripojit na telnet hdboxu a odtial opingat Arivy?
Ak mas problem s pingami medzi STBckami, tak problem je sietovy. Ides cez wifi alebo cez kabel?

Mimochodom pisat, ze si skusal od a az po z a nehovorit presne kroky je uplne zbytocne.
Odporucam Ti stopnut vsetky pluginy, zmazat /var/* a potom nainstalovat Xcam+newcs. Potom priloz upraveny konfigurak z pluginu newcs, aby sme mohli overit, ze si to dobre nastavil. Po tomto kroku Ti musi fungovat hdbox.

bery2
Nováček
Nováček

Příspěvek od bery2 »

K ovládání a úpravám HDboxu si stáhněte program rcc190.
Návod,instalace a stažení programu zde:

http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... 223&t=4797

V Hdboxu 9200 používám FW s/w v1.07.86 a plugin mgcamd+newcs.

Na routru vypni DHCP a nastav lan sít ručně.IP adresy si zvol jaké chceš ale pro zkoušku nastav stejné co píši dole.
Smaž veškeré pluginy !!! Nahraj si FW s/w v1.07.86 a plugin v sekci download mgcamd +newcs.Vypni čtečky karet(najeď do menu a na položku CAS a heslo je 9200 a dej vyp).Restartuj Hdbox tlačítkem pover na ovladači.Až Box naběhne zapni plugin (menu+červené tlačítko).V každém případě ti musí fungovat karta.V internetovém prohlížeči zadej 192.168.100.20:8080 heslo je root /newcs a zkontroluj jestli ji máš toto: Users Status

Newcamd Port: 32000 - CAID: 0D03 - Reader: 0 (Dolna) ID Username Status Ok ECM Bd ECM EMM Hostname Client Spdr AU SO 02 dummy 00d 00:03:40 23 0 0 127.0.0.1 Mgcamd
03 ferda Offline 0 0 0 Offline Offline
Newcamd Port: 32001 - CAID: 0000 - Reader: 1 (Horna) ID Username Status Ok ECM Bd ECM EMM Hostname Client Spdr AU SO 02 dummy 00d 00:03:40 0 0 0 127.0.0.1 Mgcamd
03 ferda Offline 0 0 0 Offline Offline

Pokud jo tak jsi to správně zapsal do newcs.xml ,objeví se ti přesně co je viděno výše.

Toto je už je v HDboxu po nahrání pluginu mgcamd+newcs a otevřeno programem rcc190 v položce var//tuxbox//newcs.xml

<newcamdserver>
<enabled>yes</enabled>
<name>newcs</name>
<deskey>01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14</deskey>
<user>
<name>dummy</name>
<password>dummy</password>
<port>12000</port>
<au>on</au>
<sidoverride>off</sidoverride>
<spider>No<spider>
<cardlevel>1</cardlevel
</user>

Níže označené červeně,stačí pravým tlačítkem myši dát kopírovat,otevřít přístup do HDboxu programem RCC190 a vložit(paste v programu rcc190) do adresáře newcs.xml boxu a to za řádek </user> Nebo si to dopíšete ručně.

<user>
<name>ferda</name>
<password>ferda</password>
<hostname>192.168.100.20</hostname>
<port>32000</port>
<au>on</au>
</user>

Nezapomenout vypnout hdbox !!!!!!

A do arivy v položce sít dálkovým ovladačem doplnit

IP : 192.168.100.21
Maska : 255.255.255.0
Brana : 192.168.100.1
DNS : 162.168.100.1

zmáčknout tlačítko menu aby ferda zapsal sít,znovu vlézt do menu -sít a zmáčknout červené tlačítko a doplnit

URL : 192.168.100.20
server port : 32000 32000
uživatel : ferda
heslo : ferda
Des : 010203040560708091011121314
Autoconect: ano a dát připojit
Naposledy upravil(a) bery2 dne 29 dub 2010, 07:58, celkem upraveno 20 x.

Marcel_tn Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marcel_tn »

jerry píše:Pises, ze raz pingnes a raz nie. Na hdboxe ti ukazuje spravnu IPcku? Skusil si sa pripojit na telnet hdboxu a odtial opingat Arivy?
Ak mas problem s pingami medzi STBckami, tak problem je sietovy. Ides cez wifi alebo cez kabel?

Mimochodom pisat, ze si skusal od a az po z a nehovorit presne kroky je uplne zbytocne.
Odporucam Ti stopnut vsetky pluginy, zmazat /var/* a potom nainstalovat Xcam+newcs. Potom priloz upraveny konfigurak z pluginu newcs, aby sme mohli overit, ze si to dobre nastavil. Po tomto kroku Ti musi fungovat hdbox.

OK poslem to tu neskor lebo pracujem na niecom inom tak zatial sa tomu nevenujem ale urcite to tu pridam :-)))

zatial dik zacina byt vsetko jasnejsie a uvidime ked sa do toho zase pustim
postup ako som zadaval IP a nahraval soft vypinal citacku netreba asi pisat !!!!!

o chvilu sa ozvem s tym pluginom

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Neviem - asi to nieje v spravnej sekcii. Pri konfigurovani Arivy neberiete vobec do uvahy specifika Arivy a najviac v tomto probleme naznacil tou kratkou vetou Duce.
HDbox je v tom celkom nevinne . :D

jerry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry »

Myslis to, ze Arivy maju vsetky rovnaku MAC? :) No to je good point :)

grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Ani tak nie, pretoze vysiel soft, kde je mozne MAC zmenit, ale potom nastanu ine problemy. Problem, ze kazde vypnutie bude znamenat zmenu Ipadresy a ked bude nastavena na pevno , tak jednoducho nebude v sieti.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“