fw 0.9.4931 modifikovaný telesat-om

Odkaz na stažení Firmware a Diskuze k firmware.

Moderátoři: monkus, gorick, schmegea

tatulda
Nováček
Nováček

Re: fw 0.9.4931 modifikovaný telesat-om

Příspěvek od tatulda »

Tak jsem jeste chvili zkousel 0.9.4931 a nakonec se opet vratil k fw 0.9.4785.

Duvody:
0.9.4931 (alespon u mne) je oproti 0.9.4785:
-Celkove pomalejsi, (prepinani programu, hlavni menu, EPG...).
-Pri instalaci nahraje radu (alespon mnou) nepouzivanych veci, napr. ja prijimam jen Astra 19.3 a 23, ostatni je zbytecne.
Totez se tyka plugins. Sudoku na Azbozx opravdu nehraji..., nepotrebuji emulaci karet, protoze mam CI modul.
-Nelze nahravat programy z EPG ani primo, a to z sleep ale i z beziciho Azbox. Na disku se bud vytvori jen soubor o par MB s nulovym obsahem anebo vubec nic. Puvodne jsem myslel, ze je to problem jen meho HDD (SATA 300 vs. SATA 150, viz vyse), ale nefunguje mi to i na USB a drive to slo. Takze chybu pricitam fw, (nefunguji vsechny novejsi fw po 0.9.4785 a to neni jen muj problem, viz odkaz vyse)
-Cestina je stejne jako drive od 6 radku opet ponicena.
-Pri instalaci se vymaze veskere nastaveni programu, (nastaveni satelitu, transporderu i vlastnich kanalu. Pri novem scanovani satelitu chybi nove programy, napr. CT HD na skylink atd., ktere je treba napsat znovu manualne). Tyka se jak satelitnich tak terestrialnich programu.
-I po zpetne instalaci 0.9.4785 na Azbox zustane cela rada veci z 0.9.4931, napr. font, plugins atd.
-Opet plati, ze po prehrani HDV filu uz nelze spustit satelitni televizi.
-Opet plati, ze po nahravani jednoho satelitniho programu je prepnuti a sledovani programu z jineho transporderu uspesne jen tak z 40%. Vetsinou je nutny reboot.
-Opet plati, ze nahravani jednoho programu a sledovani druheho (na ruznych kartach) temer jiste pada. Dtto pro nahravani a prehravani jiz nahraneho z disku.
-Pri narazeni CI modulu pomoci Conax ctecky (a potrebnych emulaci) je program sice dekodovan spravne, ale pri kazdem prepnuti kontrola trva neunosne dlouho. I pri pouziti 0.9.8785 lze takto program je sledovat; nahravat nic nejde (alespon u mne).
-Nelze mi nyni odinstalovat nepotrebne plugins. Pri Menu->plugins-oznaceni pluginu a zmacknuti delete (tusim modre nebo zelene tlacitko na DO) se nesmaze nic. Nevi nekdo, jak odinstalovat plugin napr. z pocitace??
-Krom trochu hezciho GUI jsem nenasel nic, co by bylo v 0.9.4931 lespi nez v 0.9.4785.

Takze skoda. Dalsi nadeje pohasla. Zda se, ze zasadni problem Azbox je jeho pomalost a slabota HW. Ten asi nestaci na stale se komplikujici a bobtnajici fw a nasledne pak nove fw prinasi typicky vice problemu, nez jich resi. To se netyka vlastniho zpracovani videa, ktere je na druhe strane dle mne vynikajici.
Nekteri na tomto foru novy fw chvali. Byl bych moc a moc vdecny, kdyby mi ukazali, jak mohu me vyse uvedene problemy odstranit. Asi mam mene stesti a mene znalosti, ktere jsou pro dodelani Azboxu nutne....

Na zaklade vyse uvedenych faktu vsem zajemcum o novy fw vse jeste jednou uvazit...

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

-I po zpetne instalaci 0.9.4785 na Azbox zustane cela rada veci z 0.9.4931, napr. font, plugins atd.
To svědčí o tom, že neděláš formát Aplication Area. Jestli to nebude hlavní příčina tvých problémů.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
Duce
Nováček
Nováček

Příspěvek od Duce »

visper píše:-I po zpetne instalaci 0.9.4785 na Azbox zustane cela rada veci z 0.9.4931, napr. font, plugins atd.
To svědčí o tom, že neděláš formát Aplication Area. Jestli to nebude hlavní příčina tvých problémů.
vyzerá to tak že to nerobí, lebo aj ja som ich vždy nerobil-Forma area, a niektoré z jeho opisovaných problémoov som mal aj ja.

AZ BOX HD PREMIUM, HD BOX FS-9300, HD BOX FS-9100,COOLSTREAM ZEE, AB IPBOX 200S, OCTAGON SF 908, SAT Elita 2000 HD, FW takmer vždy čerstvý,rotor-takmer celý orbit
shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

To tak "nevyzerá", to je tutovka - ten chybějící formát AA

AZBoxHD Premium (fw4890),interní HDD:SAMSUNG SpinPoint EcoGreenF2 500GB
SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
TV:Panasonic P37X10Y, Hi-fi:SONY MHC-S7AV, DVD:Ferguson D-880HX
tatulda
Nováček
Nováček

Příspěvek od tatulda »

Mate plnou pravdu! Ja myslel, ze jsou moje data a "systemova" data oddelena a ta systemova se mazou s zmenou fw automaticky (a ta ma jsou na fw nezavisla).

Poradte mi tedy prosim:
Dopud jsem delal:
1. Menu->Setp->System Information->Firmware upgrade->USB
2. Vybral jsem danou patch.bin a potvrdil volbu.
3. Pak uz se vse udelalo samo a po reboot jsem na boot menu zvolit posledni volbu, tj. boot bez update.

Kdy mam provest v teto procedure formatovani AA?

Ja prisel jen na cestu pri upgrade primo z USB:
1. Pripojit USB.
2. Zapnout Azbox.
3. Vybrat format AA.
4. USB, (t. update from USB)
....

Je tento druhy zpusob spravne (pokud ten prvni nelze patricnym zpusobem modifikovat)?
Je nutno predem zalohovat nastaveni kanalu/satelitu anebo toto se neprepise? (Jsou snad na fw nezavisle, ano?)
Dtto pro ty Plugins? (Plugins je asi nutno preinstalovat s kazdym novym fw, je to tak).
Jeste neco zalohovat? (Nahrane fimy se nesmazi, ne?)

To nejdulezitejsi:
Z vyse uvedeneho vyctu problemu: je pravdepodobne, ze i pri fw 0.9.4931 (po predchozim preformatovani AA) vetsina problemu se uz nebude opakovat a byly tedy zpusobeny jen starou verzi AA?

Moc diky za upozorneni na mou chybu a samozrejme ted za odpoved. Clovek se uci a ja jsem spravne pro Azbox ocejchovan jako novacek.

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

- Ano, format AA je dostupný jen při updgrade z USB při nabootování z něj
- při formátu AA přijdeš o všechny nastavení, pluginy, setting programů
- zálohy pluginů a settingu programů si můžeš udělat v "Nastavení" - pod první volbou, je úplně vpravo dole pro to volba. (pro spuštení dané akce se používají barevná tlačítka - dole na obrazovce je popis).
Tyto zálohy jsou použitelné pro "obnovení" místo jejich instalace při přechodu mezi různými fw (od verze 3686). Setting programů je ale lepší si udělat znovu - aspoň co se kompletního proskenování stanic týká - bývá to zdrojem problémů (např.při nefunkčnosti nahrávání)
- o filmy hardisku, ať nahrané ,nebo nakopírované, se neboj. HDD se formát AA netýká.

SkylinkStandard,newcs+mgcamd+(#multicas), ToroidT90(28.2+23.5+19.2+13+9+5+1W),LNB:GI-202+Edision SL-5
tatulda
Nováček
Nováček

Příspěvek od tatulda »

Moc diky. Jeste prosim odpoved na zbytek:

Jaka je pravdepodobnost (odhadem), ze se timto vyresi vyse popsane problemy? U ostatnich uzivatelu se nevyskytuji (alespon tu z nich, ktere byly vazany na verzi fw, napr. to nahravani)?

Ohledne noveho preskenovani kanalu programu: Kdyz mi dany kanal hraje primo, pak snad nebudou potize i pri nahravani, anebo se pletu?

shibal
Mazák
Mazák

Příspěvek od shibal »

tatulda píše:Jaka je pravdepodobnost (odhadem), ze se timto vyresi vyse popsane problemy? U ostatnich uzivatelu se nevyskytuji (alespon tu z nich, ktere byly vazany na verzi fw, napr. to nahravani)?
Nejsem věštec, ale řekl bych, že dost slušná.
tatulda píše:Ohledne noveho preskenovani kanalu programu: Kdyz mi dany kanal hraje primo, pak snad nebudou potize i pri nahravani, anebo se pletu?
Uvidíš sám, nech to tak jak máš a když to bude blbnout, tak víš, co ještě můžeš zlepšit. Ale tato část výroku: "Kdyz dany kanal hraje primo, pak nebudou potize i pri nahravani" pravidvý není - to ti může potvrdit dost lidí tady na fóru

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

mne sa casto stava, ze po zapnuti boxu nejde zvuk. Nepomoze ani reboot, musim vypnut a zap. vzadu vypinacom aby nabehol. (prepojene samozrejme HDMI kablom). :51:

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
theruck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od theruck »

tak skus iny hdmi kabel
mne sa stalo uz aj take ze na jednom kabli mit o islo 2 mesiace a zrazu jeden den tma. vymenil som za druhy a ide to. dal som naspat povodny a nejde to. po mesiaci som dal zase povodny a uz to zase ide. ale tipujem to na vlastnost kabla. fakt byva rozdiel medzi kablom za 7 eur a za 20 eur...

Azbox Premium HD Plus., 2x DVB-S, fw 0.9.4890, dual monoblok Mascom - Astra 19.2 a 23.5, Skylink, newcs +mgcamd, 750 GB HDD, Panasonic Viera TXP42S10E
tatulda
Nováček
Nováček

Příspěvek od tatulda »

Jeste jednou vsem moc dekuji za pomoc a podporu. Zdravim vsechny.

panborat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od panborat »

visper píše:Je opravdu důležité aby byl disk v SATA 150. Myslím že 90% problémů s nahráváním je způsobeno tímto. Ale i jiné problémy s bootováním, nevysvětlitelným padáním atd. Pokud se mu tento režim nevnutí natvrdo, tak se pokaždé domlouvá s řadičem na vhodné rychlosti a podaří se jim to pokaždé jinak. Proto box jeden den jede jak víno a druhý den zlobí a zlobí. Lidi si potom myslí, že je to vlastnost fw.
Platí nějaké podobné nastavení i pro externí disky (u Elite) připojené přes USB ? Mně se u těch posledních FW disk časem odpojí a musím AZB pak restartovat. Zatím nejlíp to fungovalo (drželo) u předchůdce FW 4466 (teď nevím přesně číslo). Díky

AZB Elite/ext.A-Data250GB/fw rti 1.6.0 /Skylink/Panasonic TH-42PX80E/DO Logitech 515
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování

Příspěvek od vikino »

theruck píše:tak skus iny hdmi kabel
mne sa stalo uz aj take ze na jednom kabli mit o islo 2 mesiace a zrazu jeden den tma. vymenil som za druhy a ide to. dal som naspat povodny a nejde to. po mesiaci som dal zase povodny a uz to zase ide. ale tipujem to na vlastnost kabla. fakt byva rozdiel medzi kablom za 7 eur a za 20 eur...
Pouzivam stale ten sami HDMI kabel od zaciatku, co mam AZHD. Nebol s nim problem, az posledne 2-3 verzie fw. Takze kablom to asi nebude.

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od visper »

panborat píše:
visper píše:Je opravdu důležité aby byl disk v SATA 150. Myslím že 90% problémů s nahráváním je způsobeno tímto. Ale i jiné problémy s bootováním, nevysvětlitelným padáním atd. Pokud se mu tento režim nevnutí natvrdo, tak se pokaždé domlouvá s řadičem na vhodné rychlosti a podaří se jim to pokaždé jinak. Proto box jeden den jede jak víno a druhý den zlobí a zlobí. Lidi si potom myslí, že je to vlastnost fw.
Platí nějaké podobné nastavení i pro externí disky (u Elite) připojené přes USB ? Mně se u těch posledních FW disk časem odpojí a musím AZB pak restartovat. Zatím nejlíp to fungovalo (drželo) u předchůdce FW 4466 (teď nevím přesně číslo). Díky
U externích to asi ovlivnit nejde, tam je rychlost přenosu dána vlastností USB rozhraní. USB2 max 480 Mbits, SATA 150 = 1,5Gbits, SATA 300 = 3Gbits.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
grantec
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grantec »

Posledne dve- tri verzie fw modifikuju HDMI na DVI PC. Mam panel s automatickou detekciou signalu a presne tak ho identifikuje , aj ked je pripojeny cez HDMI. Rovnako detekuje panel aj DM800, ktory ma skutocne redukciu DVI/HDMI.

Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
Odpovědět

Zpět na „Odkaz na stažení Firmware - AzBox HD“