fw 1.08.26
Moderátor: By.Bob
- messo
- Nováček
Re: fw 1.08.26
mne zamrzol asi 10x za 3tyzdne ci kolko bola, aj ked posledny tyzden sa drzala dobre.
Ale radsej skusam 1.8.26 v stabilite....
-------
EDIT
po 12h
- bug s EPG, proste zmizne informacia v EPG, musite znova prepnut na prislusny kanal aby sa EPG nacitalo.
- po 12h dalsi pad, vela nahravania a aj prepinania medzi kanalmi
PS: po dalsom pade sa vraciam na 1.8.22
Ale radsej skusam 1.8.26 v stabilite....
-------
EDIT
po 12h
- bug s EPG, proste zmizne informacia v EPG, musite znova prepnut na prislusny kanal aby sa EPG nacitalo.
- po 12h dalsi pad, vela nahravania a aj prepinania medzi kanalmi
PS: po dalsom pade sa vraciam na 1.8.22
HDBox FS-9300 PVR + 500GB (HD502HI)
-
Jerry973
- Nováček
Ja som na tom podobne ako pisal marsim, mam teraz sice fw 26, s ktorym som viac spokojny ako s 22, ale ziadne mrznutie ani nic podobne som nezazil. Kartu nemam, podobne ako marsim, nahravanie funguje normalne (az na jednu vyniknu co som tu uz pisal niekde) cize podla mna u teba bude problem asi niekde inde a nie v primaci. Alebo mas vadny kus a sposobuje to HW chyba ...
HD-BOX 9200
- messo
- Nováček
tak 1.8.26 mi zamrzla uz 3x za 3dni, vzdy len pri prepnuti kanalu.
- Vypnute skoro vsetky funkcie co sa daju vypnut.
- Vzdy factory reset.
1.8.22 mi zamrzla vzdy po 4-5dnoch, tak ako ostatnym, taktiez po prepnuti kanalov. Nikdy nie uprostred, alebo znicoho nic.
Box uz som vymenil, teda mam druhe zelezo. Prvy mi mrzol naozaj casto. Tam asi bola nejaka chyba.
- Vypnute skoro vsetky funkcie co sa daju vypnut.
- Vzdy factory reset.
1.8.22 mi zamrzla vzdy po 4-5dnoch, tak ako ostatnym, taktiez po prepnuti kanalov. Nikdy nie uprostred, alebo znicoho nic.
Box uz som vymenil, teda mam druhe zelezo. Prvy mi mrzol naozaj casto. Tam asi bola nejaka chyba.
- josfiala
- Nováček
Karta Gital : čtečka karet dolní -
1/občas píše program zakódován,musím vytáhnout a znovu zastrčit kartu
2/po přepínání programů se opět objevuje hláška přístupová karta vložena,musím vytáhnout a znovu zastrčit kartu
3/Když je přístroj vypnutý .tak se naprogramovaný program často nenahraje.
4/čtečka karet horní - nefunkční
Řešení :Kartu musím mít vloženu do dekódovacího modulu Cryptoworks, pak se ty hlášky neobjevují.
1/občas píše program zakódován,musím vytáhnout a znovu zastrčit kartu
2/po přepínání programů se opět objevuje hláška přístupová karta vložena,musím vytáhnout a znovu zastrčit kartu
3/Když je přístroj vypnutý .tak se naprogramovaný program často nenahraje.
4/čtečka karet horní - nefunkční
Řešení :Kartu musím mít vloženu do dekódovacího modulu Cryptoworks, pak se ty hlášky neobjevují.
Naposledy upravil(a) josfiala dne 13 čer 2010, 21:31, celkem upraveno 1 x.
HDBox FS-9200 PVR,Fw:testuji v1.08.26 jinak v1.08.09,CS Link /karta Gital/
Topfield TF5000PVR starý, dobrý, osvědčený, bezproblémový 2 tunerový zázrak
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Je čas zamyslieť sa nad zmenou ovládania čítačky / o oscame sa v poslednej dobe píše dosť / ,alebo sa obráť na Tvojho predajcu s otázkou ako máš riešiť túto situáciu.
Buď je profesionál a pomôže Ti s oscamom alebo to vyrieši nejako inak - to už ale na toto forum nepatrí. :)
Ja som trošku hľadal na nete ako to vlastne je s inštaláciou HDBOXov a našiel som toto:
Buď je profesionál a pomôže Ti s oscamom alebo to vyrieši nejako inak - to už ale na toto forum nepatrí. :)
Ja som trošku hľadal na nete ako to vlastne je s inštaláciou HDBOXov a našiel som toto:
Kód: Vybrat vše
U HD-BOX FS-9xxx požadavek odbornou montáž .
Tyto přijímače sice mají jednoduchou obsluhu , ale co se týče instalace
v poslední době se setkáváme s mnohými problémy a technickými dotazy ze strany koncových zákazníků ,
kteří si myslí , že si přijímač nainstalují sami .
Proto do odvolání budeme vyžadovat pro celou řadu přijímačů HD-BOX odbornou montáž pro uznání záruky !!!
Tzn. tyto přístroje přeřazujeme do kategorie zařízení vyžadující odbornou montáž a nebudeme jich prodávat
prostřednictvím eshopu koncovým uživatelům k samomontáži .
Pouze přes prodejce - montážníky , který potvrdí na zadním listě montáž u zákazníka .
V této souvislosti měníme podmínky záruky a to tak :
U všech nově dodávanách přistrojů to bude vyslovně uvedeno v ZL:
Podmínkou uznání záruky je platný vyplněný záruční list s podpisem a razítkem firmy, která
provedla odbornou instalaci a předání u zákazníka .
Kdo je oprávněn odborně instalovat tyto zařízení budeme v nejbližším období informovat ve
spoluráci s velkobchodními prodejci na www stránkách .

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- josfiala
- Nováček
u FIRMWARE 1.08.09 SE PROBLÉM S ČTENÍM KARTY NEOBJEVUJE.POUZE U FW 22 A 26.
CHCI PODĚKOVAT TOMUTO FÓRU A UŽIVATELŮM ZA RADY.
DĚKUJI.
Text upraven - nic nebylo myšleno proti tomuto fóru.
CHCI PODĚKOVAT TOMUTO FÓRU A UŽIVATELŮM ZA RADY.
DĚKUJI.
Text upraven - nic nebylo myšleno proti tomuto fóru.
Naposledy upravil(a) josfiala dne 13 čer 2010, 21:29, celkem upraveno 1 x.
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
nahraj oscam , vypni internu citacku a mas vystarano . Ale mozem potvrdit aj ja jeden bug.
V nejakej starsej verzii bolo v readme pripisane, ze odstranili kratkodobe zamrznutie po prepnuti programu. Odstranili ho ale tak,ze len to zamrznutie posunuli o par sekund neskor a neprejavuje sa ako kratkodobe uz len vo fw 1.08.26 - teraz obcas zamrzne uplne - po prepnuti programu. Nestava sa to casto , treba asi urcitu kombinaciu programov prepinat , takze treba badat .
V nejakej starsej verzii bolo v readme pripisane, ze odstranili kratkodobe zamrznutie po prepnuti programu. Odstranili ho ale tak,ze len to zamrznutie posunuli o par sekund neskor a neprejavuje sa ako kratkodobe uz len vo fw 1.08.26 - teraz obcas zamrzne uplne - po prepnuti programu. Nestava sa to casto , treba asi urcitu kombinaciu programov prepinat , takze treba badat .
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- josfiala
- Nováček
Díky vyzkouším,ještě možná může být chyba v samotné čtečce.Zkusím kartu podlepit,aby byla silnější a kontakty čtečky lépe doléhaly na kartu.Dočetl jsem se o tom zde na fóru,že karty Gital jsou tenčí a podlepením by to mohlo vyřešit záhadný problém.
-
- Mírně pokročilý
musím také potvrdit mrznutí - na FW v1.08.26. Na předchozím to nemrzlo..
zkusím ještě Oscam ale ten se mi jevil výrazně pomalejší při přepínání kanálů
než mgcamd.
zkusím ještě Oscam ale ten se mi jevil výrazně pomalejší při přepínání kanálů
než mgcamd.
HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ma prioritu -20 , daj mu prioritu 1 a tak ho vyskusaj.
nice = 1
nice = 1
- messo
- Nováček
vidim ze niesom sam komu 1.8.26 padala. Nam len Fixit plugin.
grantec odkial mas ten clanok? Snad sa aj ja obratim na nich. Zarucak mam, namontovane to mam od firmy. Bavit by sa so mnou mali.
grantec odkial mas ten clanok? Snad sa aj ja obratim na nich. Zarucak mam, namontovane to mam od firmy. Bavit by sa so mnou mali.
- grantec
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ja nemam clanky . nechapem. ja mam kosti .
- messo
- Nováček
prepac, "chybicka se vloudila"
to bol prispevok od dempsey-ho
PS: dobre vediet, ze mas kosti
to bol prispevok od dempsey-ho
PS: dobre vediet, ze mas kosti

- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
To má dovozca v podmienkach predaja.
Podľa mňa je to rozumná podmienka a to preto, lebo inštalácia ktorá by mohla byť zdanlivo jednoduchá má svoje úskalia. Aj skúsení užívatelia majú niekedy problémy - stalo sa to aj mne - hlavne preto lebo HDBOX nevymaže inštaláciou fw obsah varu sám. Potom sa pre laika stane prijímač nepoužiteľný a zdanlivo umretý.
Ja osobne nepoužívam nikdy rovnaký setting v rôznych fw. Vždy si dám tú roboru a vytvorím si nový. Neni to zložité a v HDBOXe docela rýchly proces - a to aj s diaľkovým ovládačom.
Čítam tu že prijímač s týmto fw mrzne. Verím tým ktorí to píšu, ale mne nemrzne. Normálne pracuje a naposledy mi prijímač zmrzol dva krát s fw 22. Ten sa tiež ustálil a to po niekoľkých výmenách pluginov, ktoré sú u mňa prirodzeným procesom, pretože skúšam v krátkom časovom úseku asi všetky emu pluginy. Odvtedy ide bez zaváhania.
Zrejme by bolo dobré - predtým než niekto napíše aký je ten a ten fw zlý, aby ho otestovali tak že vylúčia všetky možné chyby pri inštalácii. Inak je to tak trochu plácnutie do vody a skôr vyvolávanie vášní, ako seriózne konštatovanie.
Nové fw by zrejme mali testovať / a aj sa k nim vyjadrovať / len Tí ktorí sú si istí že stav ktorý popisujú je spôsobený vlastnosťami fw - a nie postupom pri inštalácii.
Prajem veľa nových skúseností
Podľa mňa je to rozumná podmienka a to preto, lebo inštalácia ktorá by mohla byť zdanlivo jednoduchá má svoje úskalia. Aj skúsení užívatelia majú niekedy problémy - stalo sa to aj mne - hlavne preto lebo HDBOX nevymaže inštaláciou fw obsah varu sám. Potom sa pre laika stane prijímač nepoužiteľný a zdanlivo umretý.
Ja osobne nepoužívam nikdy rovnaký setting v rôznych fw. Vždy si dám tú roboru a vytvorím si nový. Neni to zložité a v HDBOXe docela rýchly proces - a to aj s diaľkovým ovládačom.
Čítam tu že prijímač s týmto fw mrzne. Verím tým ktorí to píšu, ale mne nemrzne. Normálne pracuje a naposledy mi prijímač zmrzol dva krát s fw 22. Ten sa tiež ustálil a to po niekoľkých výmenách pluginov, ktoré sú u mňa prirodzeným procesom, pretože skúšam v krátkom časovom úseku asi všetky emu pluginy. Odvtedy ide bez zaváhania.
Zrejme by bolo dobré - predtým než niekto napíše aký je ten a ten fw zlý, aby ho otestovali tak že vylúčia všetky možné chyby pri inštalácii. Inak je to tak trochu plácnutie do vody a skôr vyvolávanie vášní, ako seriózne konštatovanie.
Nové fw by zrejme mali testovať / a aj sa k nim vyjadrovať / len Tí ktorí sú si istí že stav ktorý popisujú je spôsobený vlastnosťami fw - a nie postupom pri inštalácii.
Prajem veľa nových skúseností

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Mírně pokročilý
Dobrá tedy ... upřesním to mrznutie...
na FW 22 - žádný problém
na FW 26 - 3x tuhé.
postup přechodu byl téměř standartní:
1. Továrna
2. Update FW
3. Továrna
4. nahrání FDU
5. nastavení parametrů
Vynechal jsem pouze výmaz /var/
žádný balast jsem v něm neměl, jen standartní složky a tři pluginy:
mgcamd, oscam a fixit.
Je ještě nějaké jiné místo kde by mohl být naskládaný nějaký balast ?
na FW 22 - žádný problém
na FW 26 - 3x tuhé.
postup přechodu byl téměř standartní:
1. Továrna
2. Update FW
3. Továrna
4. nahrání FDU
5. nastavení parametrů
Vynechal jsem pouze výmaz /var/
žádný balast jsem v něm neměl, jen standartní složky a tři pluginy:
mgcamd, oscam a fixit.
Je ještě nějaké jiné místo kde by mohl být naskládaný nějaký balast ?
HDBOX FS-9200, InetBox 300, motor SG2100,LNB Quad, Panasonic P42X10Y, SAMSUNG T220HD LCD 22"