Zdravím páni,
tiež si chcem zadovážiť takýto prijímač. Viac sa mi ale páči Openbox S7 HD PVR Silver!!!
Stále ma morí myšlienka použiť tento prijímač, ale dostať doň soft a enigmu ako do HD BOXu 9200, ktorý je určený pre náš trh. Vzhľadom na to, že to bude môj prvý linuxový prijímač neviem či je to možné?? Vie niekto ako na to, alebo niekto tento prijímač takto používa ???
Prípadne ide karta SKYLINK tie ostatné vymoženosti ako v HD BOXoch???
Ďakujem za odpovede G.
Openbox X-770CIPVR
Openbox X-820CI/motor 10" Regular jack/85 offset Fe/Quad konvertor/zdiel.
HDBOX 9300PVR interný HDD, motor DG380, 100 offset AL
gombi píše:Zdravím páni,
tiež si chcem zadovážiť takýto prijímač. Viac sa mi ale páči Openbox S7 HD PVR Silver!!!
Stále ma morí myšlienka použiť tento prijímač, ale dostať doň soft a enigmu ako do HD BOXu 9200, ktorý je určený pre náš trh. Vzhľadom na to, že to bude môj prvý linuxový prijímač neviem či je to možné?? Vie niekto ako na to, alebo niekto tento prijímač takto používa ???
Ďakujem za odpovede G.
OpenBox S7 na rozdiel od HD9200 ma len 1 citacku. Takze v principe Ti nik nezaruci, ze firmware HDBOXu Ti bude korektne fungovat. (Neexistuje HDBOX ekvivalent k 1 citacka 2 tunery.) A zasa Ukrajina Ti nebude testovat SK karty.
Zdravím všechny, kterou verzi pluginu mcas nyní používáte ?
Která tedy verze fw a mcas je tedy nyní podle vás nejspolehlivější ?
Stáhl jsem poslední verzi od Granteca - test_plugin.zip z 27.1.2010 viewtopic.php?f=173&t=3595
a pokusil se rozchodit po fw 1.07.81, bohužel ve spojení s tímto fw nejede.
Starší verze mcas funguje dobře ale naopak zlobí při vypnutí serveru do standby stavu sdílení na klientech - zamrzne.
gombi píše:Zdravím páni,
Ďakujem za odpovede G.
OpenBox S7 na rozdiel od HD9200 ma len 1 citacku. Takze v principe Ti nik nezaruci, ze firmware HDBOXu Ti bude korektne fungovat. (Neexistuje HDBOX ekvivalent k 1 citacka 2 tunery.) A zasa Ukrajina Ti nebude testovat SK karty.
Ďakujem za vysvetlenie. G.
Openbox X-770CIPVR
Openbox X-820CI/motor 10" Regular jack/85 offset Fe/Quad konvertor/zdiel.
HDBOX 9300PVR interný HDD, motor DG380, 100 offset AL
relax píše:Dotaz na kolegu "Oldmaster" ale i pro ostatní.
Zdravím všechny, kterou verzi pluginu mcas nyní používáte ?
Která tedy verze fw a mcas je tedy nyní podle vás nejspolehlivější ?
Stáhl jsem poslední verzi od Granteca - test_plugin.zip z 27.1.2010 viewtopic.php?f=173&t=3595
a pokusil se rozchodit po fw 1.07.81, bohužel ve spojení s tímto fw nejede.
Starší verze mcas funguje dobře ale naopak zlobí při vypnutí serveru do standby stavu sdílení na klientech - zamrzne.
Preco neskusat nove mcas na firmware 1.08.01? Neviem kedy zmenili MCAS na nove firmware, kedy sa zmenilo PTI, ale novy MCAS Ti nepojde na starsich firmware-och.
vald píše:Na youtube som našiel video z ukážkou a tam bolo sekanie tiež vidieť; jak bolo staré to neviem..
Zkoukni recenzi na [url]http://www............ , ta je dělaná na novějším firmware.
Osobně se mi taky HD BOX líbí a šel bych do něj znovu, za ty peníze asi stále nemá konkurenci.
Pokud mohu hovořit za sebe.Na dotazy vznensené ohledně použití fw/pugin.
Tak velice dobré zkušenosti jsem zaznamenal z plugin MCAS18032010 .
To jak ve fw 1.07.97 tak současnou verzi jež používám v HD-BOXu 1.08.01
Vše spolupracující s EMU / karta Skylink CAID 0D03 nebo CAID 0D70 bez závad.
Dále se někdo ptal na kvalitu obrazu.Tak mohu potvrdit že asi tak pět fw dozadu (nevím už přesně který to byl).
Došlo ke zmněně pro zpracování obrazu.Tak v porovnání s fw v počátcích je na tom určitě lépe.
Jinak je možno přehrávat také v Boxu divX nebo Xvid uložen na disku.
V případě spoždění zvuku oproti obrazu v reálném čase je v již nahože zminěných fw
funkce Audio Sync Delay pro nastavení posunu zvuku rozmezí 20-400ms .Takže takový předvoj multimediálního centra v jedné krabici.
Závěrem chci vyzvednout že jednoduchost, přehlednost v ovládání a fce jímž box disponuje.Jen tak široko daleko nikdo nenabízí.
To vše dokresleno velice přívětivou cenou.
tak, ak toto neboli reklamné príspevky, tak ste ma potešili a presvedčili, dúfam, že neboli. už mi chýba len jedna informácia. používa niekto HD box ako server s iným zariadením? akým? chcel by som to totiž spojiť s čo najlacnejším boxom v druhej izbe (nemusí byť ani HDtv). okrem toho by som chcel netom príjmať kódy. dokáže to? máte s tým skúsenosti?
HD BOX FS 9200fw 1.08.65 + Mcas
Dreambox DM 500
LNB Monoblock quad SILVERSKY, Gilbertini 100 cm
NAS NetGear Stora 1 TB (Seagate Barracuda)
TV Philips 82cm 100Hz
o HDD tu toho je vela popisane. a co som sa docital ja, nie vsetky HDD funguju. preto som si vybral WD ktory mam v podpise. slape bez zavahania (ale ja mam interny SATA)
aboskrt píše:tak, ak toto neboli reklamné príspevky, tak ste ma potešili a presvedčili, dúfam, že neboli. už mi chýba len jedna informácia. používa niekto HD box ako server s iným zariadením? akým? chcel by som to totiž spojiť s čo najlacnejším boxom v druhej izbe (nemusí byť ani HDtv). okrem toho by som chcel netom príjmať kódy. dokáže to? máte s tým skúsenosti?
Zdravim, pouzivam jako server - v novych fw bohuzel problem pokud bys pouzival i EMU. Pokud pouze jako server pro sharing napr. skylink karty tak ok - nahrajes newcs + xcam a chodi to OK. Jako klienty pouzivam Ferguson Arriva 200HD nebo Dreamsky DSR 7000 (zde firmware DragonX) - toto chodi spolehlive.
HD-Box mám doma 5 dní a ak je tu niekto kto zvažuje kúpiť HD Box, rád by som sa s ním podelil zo svojimi dojmami. (popis a rozdiely medzi jednotlivými typmi pochopiteľne vynechám - ja mám 9100)..
Takže prvý dojem z menu bol pre mňa dosť prekvapivý, lebo chvíľku mi trvalo kým som sa zorientoval a prišiel na to čo sa vlastne za tou či onou voľbou skrýva. Tu by to chcelo troško dolaďiť, ale dá sa na to zvyknúť. Samotné menu je v inak prehľadné a ľahko nájdete čo potrebujete.
Firmware som nahral veľmi jednoducho, aj továrko, aj setting. Milo som bol tiež prekvapený z možnosťou usporiadaním kanálov (kam sa hrabe Showbox) a keď som našiel funkčný PIP (hoci iba v rámci transpondéru), normálne som sa potešil (pri jednotunerovom príjmači som ho vôbec nečakal). Ďalej ovládanie príjmača a výber vyhľadávaniaje je tiež úplne super. (trošku som v závere maturoval s pluginmi, ale to preto, lebo som doteraz z linuxom nerobil).
A aby som len nechválil, príjmaču by sa dali vytnúť tie "miniatúrne" tlačidlá na DO a tiež voľba obrazového formátu. K dispozícii je totiž len 16:9 a 4:3. Ak by v ďalších softoch pribudla ešte automatika, vôbec by som sa nenahneval. Tiež by nebolo od veci doplniť menu možnosťou aspoň základnej úpravy charakterísk podania obrazu. (výrobca akiste počítal s nastavením priamo v TV). Priíjmač je inak veľmi slušne vybavený, jednoducho sa ovláda, má svižné prepínanie (cca do 2 sek.), dobre sa s ním robí a môžem povedať, že si svoj prívlastok "hodne dobrý box" plne zaslúži! Ak niekto zvažuje kúpu jednoduhšieho príjmača a oželie zopár "nadštandartných" funkcií, mohol by byť HD-Box tou správnou voľbou. (snáť budú moje postrehy niekomu osožné a budem sa môcť tak aspoň čiastočne revanšovať za cenné rady, ktoré som našiel na tomto super fóre)
Humax IRHD 5100S, Showbox S-500, Openbox X820, offset al85 na 28,2E-23,5E-19,2E-5E, 2x DiseqC 2.0 SUS 44, LNB 3x GI + 1x Inverto, 3x Skylink, Tv Panasonic TX-P42X10Y