- AZBox prostě na výzvu z AZUPu z neznámého důvodu nereaguje tj. nevyšle potvrzovací informaci o spojení (viz zkouška Filazillou !!)
- AZBox sice vše zpracuje jak má a vyšle zpětnou vazbou odpovídající potvrzení o navázeném spojení, ale PC to opět z neznámého důvodu
prostě nepříjme A nechá tu informaci z AZBoxu stát "přede dveřmi" !!!!!
Tak babo, raď !!!
Jak se mi asi stalo, můj předpoklad. Jak jsem tady už na foru psal o tom F před IP adresou a mé opravě v Třinci ( výměna LAN čipu ). Hned po opravě jsem úspěšně instaloval dle množství pokynů zde z fóra E2. Nejdříve RTi 1.7.0 a pak přeinstaloval nejdříve Kernel z dvojky na trojku a následně nainstaloval OpenRSI-3.0. Začal jsem instalovat další pluginy a byl jsem z enigmy nadšený. Jenže rodina chtěla funkční satelit, na který byla zvyklá a tak jsem přehodil DOM a začal instalovat ofiko FW. Už jsem byl tak sebevědomý, že mi vše klape a tak jsem sáhnul po jednom balíku, který už mám dávno stažený z netu S názvem rychle a spolehlivé zpět oficiálního FW. Jo a tady jsem se dopustil zřejmě spíš určitě na 99 % fatální chyby, protože jsem v tom adresáři neprozřetelně ťuknul na tam umístěný AZUP.exe a použil jej. Spolehlivě jsem se do ofiko FW vrátil, ale pak to začalo blbnout a nebylo se již dostat do E2. Fígl, který uvádím v tématu informace pro tt, co chtěji rychle zachránit svého AZíka sice pomohla zase mašinu rozběhnout, ale jen v OFW. Teď jsem už mockrát provedl Recovery boxu, dělám to levou zadní a nazpaměť tom tluču příkazy do Puttíku. POZOR!! S programem Pumpkin se mi to nikdy nepodařilo, nevím proč, asi jsem tam dělal někde chybu. Po různých pokusech mne napadlo použít jine ftp pojítko tj program tftpd32.400 a to šlo na první pokus.Jenže po tom kiksu s tím blbým AZUPem, mne už nešlo spojení přes Filezilla. Tak jsem vykoumal jiný fígl !! Poslední fázi oživení nedělám tedy přes Filezilla (nedojde k správnému spojení, jen krátkodobé a tak jsem příšel na to, že v poslední fázi po úspšném vložení vmlinux.bin se mi otvírá možnost pracovat s programem DCC (ftp a telnet). Soubory update (do /tmp) a backup_kernel (do MMP) provedu v programu DCC služba FTP a v Telnetu pak zadám příkazy cd /tmp (POZOR!! Mezera mezi cd a lomítkem - častá chyby laiků) ENTER a následuje chmod a+x update ENTER po zadání ./update /MMP/backup_kernel (POZOR opět na mezeru, která je jediná mezi update a lomítkem před MMP) a po stisku ENTER se ojeví to kýžené :
Progress 00
Prograss 01
Progress 02
.
.
.
.až po vytoužené
Progress 100.
Po restartu jsou dvě možnosti :
1) Pokud máte v DOM ofiko FW, pak se vám boxík hned rozběhne ( Recoverym se obnoví kernel ofiko !!)
2) Pokud máte v DOM E2 nebo zmatek, pak se objeví modrá obrazovka a musíte tam vrazit USB s nějakým ofiko image 4890 nebo 5402
Tak vážení příznivci příjmu TV z nebe, doufám, že jsem zase svými zkušenostmi pomohl. Ale na oplátku bych potřeboval pomoci já s tím rozjetí AZUPu, eventuálně aby saťák reagoval nějak na to, když mu zcela jistě korektní IP adresu pošlu k navázání spojení?????
ottosch