BOOT

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

Luboš
Nováček
Nováček

Re: BOOT

Příspěvek od Luboš »

Dovolím si pokračování.Pochopitelně pamět NAND se může poškodit i sama. Pokud zrovna v tomto sektoru jsou uložena konfigurační data, tak se stane co?....Vnější příčinu poškození buněk NAND nepředpokládám, NXP jsem nedával do kamen.Rovněž jsem nevlezl do STB antenním konektorem a kladivem několik buněk zničil. Takže zřejmě některé MOS tranzistory zkolabovaly a bylo. S tím ovšem by měl konstruktér počítat a zabudovat opravný mechanizmus tak, aby byly použity vedlejší bloky. Ten ale zřejmě je schopný spustit jedině speciální program ( asi servis) až po projevení závady.A nebo je potřeba natáhnout nový soft do dobrých bloků. Časté tvrzení servisů, že příčinou byl špatný software ( to právě můj případ není, v NXP byl původní!!!), mi připadá poměrně účelové a diletantské. Pokud k této závadě dojde v záruce, měl by servis opravu uskutečnit a ne se hloupě vymlouvat a kalkulovat s amaterizmem zákazníků, kteří jim dávají " zarobiť".
Takže to je můj názor.Jinak oceňuji vstup do tohoto tematu S@pra, škoda jenom, že až teď. Vyskytují se temata, kde by sme jeho zkušenosti ocenili, pokud budou včas. Takhle je pro nás mnohem cennější přístup 0005jon-a, kterému ještě jednou děkuji za rychlou a nezištnou pomoc.
S pozdravem by,by Luboš.

005jon Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 192 poděkování

Příspěvek od 005jon »

Zmena portu Windows XP na Windows 7 je to podobne len iná grafika
Obrázek

Luboš
Nováček
Nováček

Příspěvek od Luboš »

005jon ....eště raz ďakujem, si neskutočne ochotný, čo v súčasnej dobe nie je až tak zvyčajné.Port zmenený...ako som už spomínal,NXP je v servise , uvidíme, ako sa v rámci záruky situácia vyvinie.Každopádne Tvoju ochotu môžu využiť aj ostatný, ďalší záujemcovia sa určite nájdu.
Ozvem sa. Luboš
P.S. Poprosím o prepáčenie jazykových chýb (témy a témata) . Prepínanie čeština a slovenčina u čecho - slovákov spôsobuje niekedy problémy.

Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“