Jasný návod pro blbce na upgrade Enigma atd

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Jasný návod pro blbce na upgrade Enigma atd

Příspěvek od visper »

To bude spíš nejaké prerelease od OAM týmu. Ty jsou založeny na PLI 2.1 a trojkovém kernelu. Některé starší image neměly ještě wifi. Dej si tam něco novějšího.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
rasto.b1
Nováček
Nováček

Příspěvek od rasto.b1 »

O.K. dám, môžete mi niečo odporučiť .

AZbox premium E2 OpenRSI 3.0 (4.1.14), oscam 1.20#8631, ext 500gb HDD Samsung G2, XTREND ET6500 Open PLi 4, GI XPEED LX1 PKT Hyperion V4
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Pokud jsi zvyklý na toto, tak dej Release 4. Nebo můžeš zkusit Open RSI 3.0.

rasto.b1
Nováček
Nováček

Příspěvek od rasto.b1 »

Dal som Open RSI 3.0 tam už je nastavenie WIFI. Mám len trochu problém, že sa občas zasekne cccam a prestane čítať ICE kartu.

AZbox premium E2 OpenRSI 3.0 (4.1.14), oscam 1.20#8631, ext 500gb HDD Samsung G2, XTREND ET6500 Open PLi 4, GI XPEED LX1 PKT Hyperion V4
Peterrr94
Nováček
Nováček

Příspěvek od Peterrr94 »

Ked zapnem stb ,tak mi na obrazovke svieti logo enigma 2 a na display stb svieti 100% a to je vsetko.Doteraz asi dva tyzdne to islo ok,neviem co sa mohlo stat.Nefunguju ani ziadne tlacidla na ovladaci,ako keby bol stb zamrznuty.Neviete kde moze byt chyba?
Prosim Vas ,kde najdem favoritne programy,chcel by som si ich ulozit na disk a po prehrati fw ,ich dat spat cez TC.Dik

Peterrr94
Nováček
Nováček

Příspěvek od Peterrr94 »

Peterrr94 píše:Ked zapnem stb ,tak mi na obrazovke svieti logo enigma 2 a na display stb svieti 100% a to je vsetko.Doteraz asi dva tyzdne to islo ok,neviem co sa mohlo stat.Nefunguju ani ziadne tlacidla na ovladaci,ako keby bol stb zamrznuty.Neviete kde moze byt chyba?
Prosim Vas ,kde najdem favoritne programy,chcel by som si ich ulozit na disk a po prehrati fw ,ich dat spat cez TC.Dik
Rozhodol som sa teda ,ze preinstalujem enigmu 1.7.Zapnem azup ,zadam ip adresu a po stlaceni Go mi napise
Connection to service failed!
Pls switch off and then switch on your AZbox and try again@!!!
Do TC sa pripajam cez wifi ,kedze v stb som mal zafajknute wifi a lan odfajknutu.Kedze mi nereaguje do ,tak to nemam ako prepnut na Lan.
Viete mi s tym prosim Vas pomoct,neviem ako dalej.Dakujem

tear12
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tear12 »

pro instalaci enigmy (nebo znovu instalaci) musíš mít azbox spojenej LAN kabelem ne přes wifi, do routeru který má zapnuté dhcp (přiděluje ip adresy), nebo v pc nainstalován nějaký dhcp server, pak vypneš azbox, znovu ho zapneš a držíš tlačítko na předním panelu boxu volume up (+) do té doby dokud se ti na displeji boxu neobjeví ip adresa pak spustíš v pc azup a tuto ip adresu vložíš do azupu. Nastavení v enigmě na to nemá vliv

Azbox Premium HD, Seagate Pipeline HD 1 TB, DVB-T tuner, fw openRSi-openPLi 3.0 kernel 3.3.1, oscam ymodv, Skylink, Astra 19,2 a 23,5, twin monoblock Mascom
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Je úplně jedno co jsi měl zafajknuté, protože to bylo zapsáno v Enigmě a ta není v rescue mode natažená. Funguje jen kabel LAN.

honza318
Nováček
Nováček

Příspěvek od honza318 »

Zdar, chtěl bych se zeptat zkušených na tomto fóru. Asi půl roku používám E2 RTi 1.7 ještě s kernelem 2.6.... Mám Elite a ext.HDD. Na DOM používám RTi 1.7 jen základní (když to klekne aby byl doma klid :)) ) a na USB mám RTi 1.7 různé pluginy,picony atd. Pročítám fórum docela často, ale poslední dobou jsem se v tom trochu ztratil. Bylo by možné někde najít nebo vytvořit tabulku jaký image pracuje na jakém kernelu a boxu a jaký AZup použít pro instalaci? To co mám docela funguje, ale jde mi hlavně o to, když nainstaluju např. nový RSi s novým kernelem 3.3... na DOM, jestli na tomto kernelu bude fungovat RTi 1.7, kterou mám na flash? Myslím, že taková tabulka s přehledem image, kernelů a boxů, která se může občas doplnit, by se hodila. Možná je to blbost a někde ten přehled existuje, ale já ho nenašel.

P.S. Ta E2 udělala z AZboxu docela použitelný stroj :106: , díky všem, kteří testují.

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Také se odhodlávám na E2. Jenže mám na HD nahráno spoustu filmů pod orig. FW, které jsem ještě neviděl.
Budou v E2 ještě spustitelné?

AzBox HD Premium,fw 0.9.3877,ext.HDD SG External Desktop 1TB - ext3, karta CS-Link, mgcamd+newcs+SCD, WIFI, zvuk 5.1
Bond Slovakia
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Dal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od Bond »

honza318 píše:Zdar, chtěl bych se zeptat zkušených na tomto fóru. Asi půl roku používám E2 RTi 1.7 ještě s kernelem 2.6.... Mám Elite a ext.HDD. Na DOM používám RTi 1.7 jen základní (když to klekne aby byl doma klid :)) ) a na USB mám RTi 1.7 různé pluginy,picony atd. Pročítám fórum docela často, ale poslední dobou jsem se v tom trochu ztratil. Bylo by možné někde najít nebo vytvořit tabulku jaký image pracuje na jakém kernelu a boxu a jaký AZup použít pro instalaci? To co mám docela funguje, ale jde mi hlavně o to, když nainstaluju např. nový RSi s novým kernelem 3.3... na DOM, jestli na tomto kernelu bude fungovat RTi 1.7, kterou mám na flash? Myslím, že taková tabulka s přehledem image, kernelů a boxů, která se může občas doplnit, by se hodila. Možná je to blbost a někde ten přehled existuje, ale já ho nenašel.

P.S. Ta E2 udělala z AZboxu docela použitelný stroj :106: , díky všem, kteří testují.
Súhlasím s tebou, podľa mňa taká tabuľka, alebo nejaký prehľad by bolo super. Tiež už z toho mám taký nejaký guľáš. Nemohol by to niekto znalý problému naozaj urobiť? Bolo by to super.

GigaBlue UHD Quad 4K OpenATV 7.4 + Dual tuner DVB-T2/C2 + 2GB HDD
Gigablue UHD UE 4K OpenATV 7.4 + 1TB HDD
Gigablue HD QUAD PLUS OpenATV 6.4 + Tuner DVB-T2/C2 + 1TB HDD
AZBOX Premium HD OpenATV 6.3 + Tuner DVB-T + 500GB HDD
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

jarsou píše:Také se odhodlávám na E2. Jenže mám na HD nahráno spoustu filmů pod orig. FW, které jsem ještě neviděl.
Budou v E2 ještě spustitelné?
Problém je v tom, že každý origo fw nahrával jinak. Některé nahrávaly jen vybraný zvuk, některé všechny zvuky, některé i teletext. V průběhu vývoje se tak nahromadily různé ts soubory, které nejsou kompatibilní. Enigma přehraje všechny, ale některé nejdou přetáčet a některé cukají. Taky záleží jaký přehrávač použiješ, na staré ts soubory se mi zdá dobrý Azplay, ten přehraje všechny, ale některé jdou posunovat jen zrychleně, nejde v nich skákat.

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

K tomu seznamu image a vhodných kernelů: Já to dělám tak, že k image který chci dát dovnitř nahraju vždy ten kernel který je s ním přibalen. Potom zkusím dát na flashku druhý image a zkouším jestli na tom kernelu pojede. Tady už žádné nebezpečí poškození nehrozí, buď jde nebo nejde. Ten image na flashku natahuji Azupem, ale kernel nezaškrtnu, abych nepřepsal ten co tam už mám. Samozřejmě nemá význam zkoušet přemluvit ke spolupráci image napsané jeden pro dvojkový a druhý pro trojkový kernel. Takže společně půjde třeba RTI1.7 a OpenRSI 2.1 nebo Release a OpenRSI 3.0.
Ještě dodám, že vše dělám Azupem 2.2.7 ty starší raději smazat než způsobí neštěstí.

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Problém je v tom, že každý origo fw nahrával jinak. Některé nahrávaly jen vybraný zvuk, některé všechny zvuky, některé i teletext. V průběhu vývoje se tak nahromadily různé ts soubory, které nejsou kompatibilní. Enigma přehraje všechny, ale některé nejdou přetáčet a některé cukají. Taky záleží jaký přehrávač použiješ, na staré ts soubory se mi zdá dobrý Azplay, ten přehraje všechny, ale některé jdou posunovat jen zrychleně, nejde v nich skákat.[/quote]

Hm, děkuji, tak aspoň nějaká naděje. Bojuji totiž s problémem, že se mi pod orig. firmware 0.9.3877 na ICE nechtějí nahrávat klíče. Takže asi na E2 budu muset přejít. Ale nechtěl bych přijít o ty nahrávky....

AzBox HD Premium,fw 0.9.3877,ext.HDD SG External Desktop 1TB - ext3, karta CS-Link, mgcamd+newcs+SCD, WIFI, zvuk 5.1
honza318
Nováček
Nováček

Příspěvek od honza318 »

Takže jestli jsem to správně pochopil, tak všechny PLi 2.1 jsou na dvojkovém kernelu jako RTi 1.7 a RSi 3.0 a Release jsou na trojkovém? Pokud nainstaluju na DOM RSi 3.0 kde je trojkový kernel, můžu testovat na flash RSi a Release a pak při návratu na RTi 1.7 musím nejdřív flashnout pouze kernel přes AZup 2.2.7 a potom image RTi?

Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“