CS-Link - Irdeto

Otázky pro začátečníky E2

Moderátoři: gorick, schmegea, monkus

Odpovědět
jarsou
Nováček
Nováček

CS-Link - Irdeto

Příspěvek od jarsou »

Mohl by prosím zde někdo zkušený popsat způsob, jak na AZ Box HD rozchodit výměnné karty CSlink - Skylink?
Pochopil jsem správně, že když bych si koupil CI modul Irdeto, tak by to fungovalo bez problému?
Dále se zde píše i o Enigmě 2. V ní to chodí?

AzBox HD Premium,fw 0.9.3877,ext.HDD SG External Desktop 1TB - ext3, karta CS-Link, mgcamd+newcs+SCD, WIFI, zvuk 5.1
visper
Odborník
Odborník
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: CS-Link - I-deto

Příspěvek od visper »

Já jsem ti to téma přesunul sem, v té rubrice kam jsi to dal jsou návody a ne dotazy.
V Enigmě zatím CI moduly nefungují. Pokud máš kartu Irdeto ICE tak není problém ji mít ve čtečce. Pokud máš čisté Irdeto tak je to horší, funguje sice v Oscamu, ale problém je se zápisy.

Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Děkuji za odpověď. Kartu ještě nemám, ale budu ji jako výměnu za starou kupovat. Takže budu migrovat na Skylink. Zatím tu starou používám ve čtečce AZ Boxu HD se základním software a zjišťuji, zda najdu řešení jej provozovat dále a nebo si koupit něco nového. Předpokládám, že do vánoc tento problém bude řešit řada uživatelů...

AzBox HD Premium,fw 0.9.3877,ext.HDD SG External Desktop 1TB - ext3, karta CS-Link, mgcamd+newcs+SCD, WIFI, zvuk 5.1
jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Vyřešil prosím někdo v AZbox HD příjem Skylinku s novým kódováním? Když se zakoupí HW karta do CI slotu, bude v boxu fungovat?

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Pokud budeš mít kartu Výměna, tak ta je typu ICE a s tou není žádný problém. Pokud ti prodavač vnutí čisté Irdeto tak je to horší. Když ji dáš do CI modulu, tak funguje pouze v origo fw, Enigma zatím CI neumí. Takže koupit kartu Irdeto ICE.

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Díky moc, to jsem potřeboval vědět. Rozumím tomu správně, že pod Enigmou s ICE kartou Výměna CI modul nepotřebuji kupovat, pokud nechám původní software, tak naopak CI modul koupit musím,
tam mi karta bez něj fungovat nebude?

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Ano.

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Tak jsem zakoupil Skylink Výměna ICE, dal ji do integrované čtečky AZ Boxu HD a díky tomu, že má v sobě nejen I-deto, tak vše zatím pod starým software běží. Jenom Fanda občas cuká.
Uvidíme jak dlouho, kdy staré kódování vypnou... Pak nezbude nic jiného, než dokoupit CI kartu...

visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Nic nevypnou, ICE už teď přijímá kódy Irdeto a ze strany přijímače se tváří jako Cryptoworks. Vypnutí starého kódování se ji netýká. Identy 0624 a 0D96 poběží dál. S tím starým softwarem budeš mít asi problém s načítáním zápisů a klíčů, v Enigmě problém není.

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Jedu pod MultiCas zatím ve zkušebním režimu. Všechny klíče se zatím načetly, běží všechny programy jak ty zdarma, tak placené. Uvidím za 20 dnů až provedu registraci....

jarsou
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarsou »

Tak se mi pak podařilo kartu vyměnit ještě před aktivací za jinou ICE, kdy k ní mám již i balíček.
Zkušební doba zase bez problému, ale jakmile jsem ji zaregistroval, tak ne a ne se načíst klíče.
Je mi jasné, že když ji strčím do jiného přijímače, tak se zaktivuje, ale hrozí, že po dvou
týdnech zase bude neaktivní.
Podařilo se někomu tento problém vyřešit jinak, než přechodem na E2?

schmegea
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schmegea »

V této sekci většina přešla na E2.

DREAM 7020 HD; 7020HD V2, Gigablue HD quaid plus, aZbox HD premium E2 (DVB-S2), E85 multifokus 4W; 5E; 9E; 13 E; 19,2 E; 23,5 E, 28,2E; 39E , Dream 800HDse, bigsat 2100; oscam 5983_cccam2.21,Zyxel NSA 210 - 2TB, PC server - 100TB
ftom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ftom »

visper píše:Já jsem ti to téma přesunul sem, v té rubrice kam jsi to dal jsou návody a ne dotazy.
V Enigmě zatím CI moduly nefungují. Pokud máš kartu I-deto ICE tak není problém ji mít ve čtečce. Pokud máš čisté I-deto tak je to horší, funguje sice v Oscamu, ale problém je se zápisy.
Joo? A jakej je problem se zapisama?? Ja jsem u sebe aktivoval pred dvema mesicema Irdeto novou kartu pro svoji tetku, a mel jsem Oscam 1.20 svn 69xx a no problema..

AzBox Premium, OpenRSI 3.0 (kernel 3.9.2) release 4.1.2014, OSCAM 1.20 rev.9853/oe2.0
visper
Odborník
Odborník

Příspěvek od visper »

Ftom, musím ti to věřit, protože jsem nikdy čisté Irdeto v ruce neměl, to jsem tady kdysi vyčetl že byl problém se zápisy. Pokud to v Oscamu jde, tak je to radostné.

Odpovědět

Zpět na „Otázky začátečníků E2“