Mrtvej box po navratu z OPENPLI MOD
Moderátoři: monkus, gorick, schmegea
- ftom
- Mírně pokročilý
Mrtvej box po navratu z OPENPLI MOD
Ahoj zkusil jsem image s novym kernelem, nebylo to dle mych predstav a chtel jsem se vratit na starej FW... to samozrejme sejmulo box do savu "BOOTING", tak jsem vytach RS232 kabel a zkusil jse postup "Recover.." popsanej v navodech tohoto fora (uz jsem to delal mnohokrat) ale tad mi YAMON skonci hlaskou:
Checking zboot signature.. it's not zboot file.
Error : Internal, code = ffffffff
YAMON>
na zacatku pri startu prijmace je nasledujici vypis:
dram0 ok (9)
dram1 ok (a)
zboot (0) ok
>
* SMP863x zboot start ...
* Version:
a to mi prijde divny! Nebo ne? Nevite nekdo jak se z tohoto da vyhrabat ?
Checking zboot signature.. it's not zboot file.
Error : Internal, code = ffffffff
YAMON>
na zacatku pri startu prijmace je nasledujici vypis:
dram0 ok (9)
dram1 ok (a)
zboot (0) ok
>
* SMP863x zboot start ...
* Version:
a to mi prijde divny! Nebo ne? Nevite nekdo jak se z tohoto da vyhrabat ?
AzBox Premium, OpenRSI 3.0 (kernel 3.9.2) release 4.1.2014, OSCAM 1.20 rev.9853/oe2.0
- Yano
- Mírně pokročilý
Re: Mrtvej box po navratu z OPENPLI MOD
Este som nemal takyto problem, tak ti neporadim.
Ale aby sme sa ostatni poucili z tvojej chyby... aky AZUP a na aky image si sa pokusal vratit s5?
Ale aby sme sa ostatni poucili z tvojej chyby... aky AZUP a na aky image si sa pokusal vratit s5?
VU+ SOLO2 (BH/VTI), Toshiba SATA 500GB, DG 380S Speedy 90E-4W, PHILIPS 42PFL8404H/12
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
AZBOX Premium HD (1xDVB-S), (RTI1.7), SATA Samsung ECO Green 1TB, oscam 0D96
- visper
- Odborník
- Dostal poděkování: 1 poděkování
Tam bude asi problém, že se musí přepnout někde v setxenv nelicencovaný kernel na licencovaný. To popisovali na openazbox.info, jenomže po tom DDOS útoku se jim to smazalo. Škoda, že jsem to nestáhl, zkus jim tam napsat.
Azbox Premium--- Enigma 2---Seagate Pipeline 500GB---motor SG2100
-
blackie
- Nováček
Ano, bolo to spominane po vydani tej pre-release verzie. Ak si dobre pamatam, na fore doporucovali flashovat OpenRSI image (pre starsi kernel) pomocou AZup 2.2.4 (nie ten novsi 2.2.5 alebo 2.2.6).
Ale tebe toto uz asi nepomoze, ale je to varovanie pre dalsich, kto sa bude chciet vratit na OpenRSI image so starym(licencovanym)kernelom.
Ale tebe toto uz asi nepomoze, ale je to varovanie pre dalsich, kto sa bude chciet vratit na OpenRSI image so starym(licencovanym)kernelom.
Naposledy upravil(a) blackie dne 17 srp 2012, 10:34, celkem upraveno 1 x.
AZbox HD Elite rev.3@OpenATV 6.1, Sony KDL-32W4000, Skylink, 2xLNB Chess Ed.3@Maximum E-85(19E+23,5E)
- ftom
- Mírně pokročilý
Mel jsem tam "OpenAZBox PLi MOD HD Prerelease - 3 -" a chtel jsem jit zpet na origo Opensat FW 0.9.5402, protoze posledni dobou pouzivam box jen na prehravani AVI a jako NAS.Yano píše:Este som nemal takyto problem, tak ti neporadim.
Celkem zacinam mit obavy, v noci jsem zbezne browsil net a vsichni kdo meli hlasku "Checking zboot signature.. it's not zboot file." tak museli nechat prehrat box v servisu, nebo delat paralelni kabel... ale oni zase meli na zacatku :
dram0 ok (9)
dram1 ok (a)
zboot (1) failed
a ja tam mam: zboot (0) ok
tak nevim... budu jeste hledat a dam vedet..
AzBox Premium, OpenRSI 3.0 (kernel 3.9.2) release 4.1.2014, OSCAM 1.20 rev.9853/oe2.0
-
blackie
- Nováček
Pre dalsich, co planuju navrat na OpenRSI som dohladal toto (asi nejbezpecnejsia cesta):
As alternative, users can flas some image of other teams first, and once when they are on old kernel, they can try to flash OpenRSi.
Pre navrat na OpenRSI (ostatne image by nemali mat tento problem) najskor flashnut iny image (napr. RTI 1.7) a az potom (az bude v boxe licencovany kernel 2.6.xx) znova flashnut OpenRSI image.
As alternative, users can flas some image of other teams first, and once when they are on old kernel, they can try to flash OpenRSi.
Pre navrat na OpenRSI (ostatne image by nemali mat tento problem) najskor flashnut iny image (napr. RTI 1.7) a az potom (az bude v boxe licencovany kernel 2.6.xx) znova flashnut OpenRSI image.
AZbox HD Elite rev.3@OpenATV 6.1, Sony KDL-32W4000, Skylink, 2xLNB Chess Ed.3@Maximum E-85(19E+23,5E)
- ftom
- Mírně pokročilý
Uz to zase vari kafe :-)
Premejslim totiz prdeli a cpal jsem tam furt dokola starej kernel (to co je v postupu na oziveni mrtvejch boxu tady na foru). Na openazbox.info me dal manik odkaz http://www.azboxshop.nl/download/Recove ... nel344.rar
kde je v podstate stejnej postup, jen je prilozen spravnej kernel (3.4.4). Natahl jsem to a OK. Pote klasika vypinac, VOL+ a AZUP na RTi..
Premejslim totiz prdeli a cpal jsem tam furt dokola starej kernel (to co je v postupu na oziveni mrtvejch boxu tady na foru). Na openazbox.info me dal manik odkaz http://www.azboxshop.nl/download/Recove ... nel344.rar
kde je v podstate stejnej postup, jen je prilozen spravnej kernel (3.4.4). Natahl jsem to a OK. Pote klasika vypinac, VOL+ a AZUP na RTi..
-
- Nováček
-
- Nováček
ahoj. Tak som to všetko spravil, ale jeden problém: klasicky volume + ip adresa , nahral som e2 rti 1.7 a potom opäť iba booting a nič.... nevieš poradiť? Dík
- ftom
- Mírně pokročilý
elam1:
Počkej přibrzdi, popiš to trochu více...
1) Jakej image jsi testoval ?
2) Když jsi se vracel na RTi, jakou verzi AZUP jsi použil ?
3) Doufám, že při tom návratu jsi provedl následující:
Nahodit AZUP, zaškrtnout volbu "Kernel Only" a provest flash. Reboot boxu + VolUp a nasledne AZUP a provest plnej FLASH ????????
Počkej přibrzdi, popiš to trochu více...
1) Jakej image jsi testoval ?
2) Když jsi se vracel na RTi, jakou verzi AZUP jsi použil ?
3) Doufám, že při tom návratu jsi provedl následující:
Nahodit AZUP, zaškrtnout volbu "Kernel Only" a provest flash. Reboot boxu + VolUp a nasledne AZUP a provest plnej FLASH ????????
-
- Nováček
Tak dal som tam najnovší OpenPli no nejako to nebolo celkom OK tak som to chcel vrátiť spaäť na RsI 1.7 prechod prebehol no potom už len reboot.... tak som podľa
návodu http://www.azboxshop.nl/download/Recove ... nel344.rar urobil všetky veci a potom som dal RSI 1.7 po inštalácii opäť len reboot...neviem kde som spravil chybu... Dík za info
návodu http://www.azboxshop.nl/download/Recove ... nel344.rar urobil všetky veci a potom som dal RSI 1.7 po inštalácii opäť len reboot...neviem kde som spravil chybu... Dík za info
-
Fishburn
- V.I.P.
- Dal poděkování: 55 poděkování
- Dostal poděkování: 14 poděkování
Snad RTI ............. Ne!elam1 píše:Tak dal som tam najnovší OpenPli no nejako to nebolo celkom OK tak som to chcel vrátiť spaäť na RsI 1.7 prechod prebehol no potom už len reboot.... tak som podľa

AzBoxE.,SG2100,Par 90,1xTwinQuad , TV-Sharp 3D Ult
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
E2 OpenRsi 3.0 v.21.7.2013 CCcam 2.3,9.
Amiko Alien Min OpenATV 6.3,OSC r11438 sh4
Formuler F4 Turbo Combo hevc
OpenATV 6.4 ICE irdeto 0624 Oscam svn r11507+ CCcam 2.3.9 Aktive
-
- Nováček
Snad RTI ............. Ne!
[/quote]
No jasné preklep...
Tak už sa mi to podarilo...mal som zlý AZUp..... keď som dal 2.2.6 po celej procedúre tak to šlape...
Dík všetkým...

No jasné preklep...

Tak už sa mi to podarilo...mal som zlý AZUp..... keď som dal 2.2.6 po celej procedúre tak to šlape...
Dík všetkým...
-
- Nováček
Přidávám se do klubu - taky jsem odprásknul AZko při přechodu OPENPLI ->RTI 1.7 A přitom jsem jel podle návodu tady. AZUP Only Kernel, potom Kernel, RTI se natáhlo, ale zůstalo to viset na BOOTING.¨No nedá se nic dělat, vítězství Kimiho zítra v F1 už v HD nestihnu.
Mám takový trapný dotaz. Nikde jsem nenašel kabel který je v tom návodu Recovery Azbox a tak mně napadlo jestli by nešel zbastlit z tohodle. Co vy na to?
Mám takový trapný dotaz. Nikde jsem nenašel kabel který je v tom návodu Recovery Azbox a tak mně napadlo jestli by nešel zbastlit z tohodle. Co vy na to?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
AZBOX Elite HD\Emme Esse 85\Skylink\Western Digital My Book Essential 1TB\RTI 1.7 \SAMSUNG LED UE40C6000
-
- Nováček
mccase69 píše:Přidávám se do klubu - taky jsem odprásknul AZko při přechodu OPENPLI ->RTI 1.7 A přitom jsem jel podle návodu tady. AZUP Only Kernel, potom Kernel, RTI se natáhlo, ale zůstalo to viset na BOOTING.¨No nedá se nic dělat, vítězství Kimiho zítra v F1 už v HD nestihnu.
Podle toho co jsem koupil já a podle rad zde na foru je tohleto co potřebujem.Jen pak připojit konektor RX na USB-TTL na konektor TX na AZboxu a konektor TX na USB-TTL na konektor RX na AZboxu,GND na GND, +5V nepřipojovat.Jestli se teda nepletu.
viz obrázek : podle mě to je ono
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.