korejci su zrejme naozaj neschopni

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
robino2580
Nováček
Nováček

korejci su zrejme naozaj neschopni

Příspěvek od robino2580 »

Je tomu asi 2 roky co som si kupil ICECRYPT S4000 co je vlastne HDBOX FS9300 alebo OCTAGON SF1018. V case ked som ho kupil, original FW nebol moc spolahlivy a ani MCAS ma moc netesil. Na dennom poriadku som mal zamrzanie boxu a vypadok programov pre nie moc dobre funkcny MCAS. Rozhodol som sa preto o Enigmu2, ktora tiez nebola super, ale casom som bol nadseny a nevymenil by som ju za nieco ine, ale len pokial sa moja manzelka zacala rapidne stazovat na nenahrate filmy a ja som objavil nevyriesitelny problem s vertikalnou polarizaciou a tak som sa pted mesiacom rozhodol znova otestovat original FW. Musim povedat, ze OSCAM co som pouzival v Enigme2 slape v orig. FW perfektne a samotny FW je velmi stabilny a nezamrza a co sa mi velmi paci ak aj nieco zablbne netreba ist k hlavnemu vypinacu, ale da sa vypnut dialkovym. Pre mna obrovsky pokrok a uznanie ;) Nahravanie funguje dobre, pozeranie TV funguje dobre. Svojim sposobom by to mohlo byt postacujuce, ale k nahravaniu je vhodny fungujuci EPG a na prehravanie nahratych filmov fungujuci prehravac a tu som zasa narazil na tvrdy kamen. EPG na niektorych programoch nefunguje spravne a prehravac filmov ma problem s pauzou. Po "odpauznuti" sa tam montuje slow motion a nakoniec film pokracuje bez zvuku. To ze v slovncine OSD informacie nemaju dobre riadkovanie a nezobrazuju sa cele pismena ma netrapi. Tak ze na zaver musim zkonstatovat, ze za tie takmer 2 roky pouzivania sa tento box co sa stability tyka posunul slusne dopredu, ale niektore funkcie ako EPG a prehravac medii sa neviem preco pokazili. Myslim ze kedisi fungovali dobre. Pani z Korei su bud hodne slabo zaplateny, alebo to maju v pazi, alebo su dost neschopni. Kladie sa mi do ust otazka, nenasiel by sa niekto tu v europe, co by to robil lepsie???

ICECRYPT S4000 (HDBOX FS9300), FW v1.11.57, Skylink ICE, OSCAM 1.20 build #6426, interný TIME-SHIFT 80GB HDD, externý NAS
MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: korejci su zrejme naozaj neschopni

Příspěvek od MartinK. »

Můj názor je že jsou totálně neschopní letos už to bude 3 roky co máme první Hdboxy doma a za tu dobu nevydali ani jeden FW, který by nemusel umět různé vychytávky, ale měl by zvládat základní věci a od kterého by se dalo odrážet k dalším verzím.

Na vývoji FW je vidět pomalé zlepšování, ale mám pocit, že kdyby se chtělo tak to musí jít doladit za mnohém kratší dobu.

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

No nie ze som bol z niektorych fw nadseny, nie ze by korekci nemali co zlepsovat, ale ze ziaden fw nebol stabilny je blbost. S pamati narychlo lovim: 1.08.22, 1.09.20 a 1.10.67 a myslim ze ich bolo viacero.
Pozrite co mam v podpise. Mne to ide ale totalne stabilne. Mne Octagon i Hdboxy (s Mcasom) robia vsetko co slubovali bez problemov.

Ad EPG
robino2580 mala rada, bud nezvol jazyk slovencinu pre menu a teletext, ale zvol cestinu (neviem ci to funguje u najnovsich fw, u starsich to pomahalo), pripadne navol ukladanie EPG do toho USB, v ktorom nic nemas zasunute - EPG bude u niektorych stanic (Markiza HD, Prima HD, CT HD) nacitat pomalsie, ale bude aktualne a to pre spolahlive nahravanie cez EPG staci. Mne to tak funguje na 1018 s fw 1.10.67. Bezi mi promo, tak navravam cez EPG celkom casto, najma HBO HD. Budu dlhe zimne vecery ...

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
robino2580
Nováček
Nováček

tulino píše:No nie ze som bol z niektorych fw nadseny, nie ze by korekci nemali co zlepsovat, ale ze ziaden fw nebol stabilny je blbost. S pamati narychlo lovim: 1.08.22, 1.09.20 a 1.10.67 a myslim ze ich bolo viacero.
Pozrite co mam v podpise. Mne to ide ale totalne stabilne. Mne Octagon i Hdboxy (s Mcasom) robia vsetko co slubovali bez problemov.

Ad EPG
robino2580 mala rada, bud nezvol jazyk slovencinu pre menu a teletext, ale zvol cestinu (neviem ci to funguje u najnovsich fw, u starsich to pomahalo), pripadne navol ukladanie EPG do toho USB, v ktorom nic nemas zasunute - EPG bude u niektorych stanic (Markiza HD, Prima HD, CT HD) nacitat pomalsie, ale bude aktualne a to pre spolahlive nahravanie cez EPG staci. Mne to tak funguje na 1018 s fw 1.10.67. Bezi mi promo, tak navravam cez EPG celkom casto, najma HBO HD. Budu dlhe zimne vecery ...
Ďakujem za radu tulino. Dúfam že som ťa neurazil.
Nechcel som povedať, že všetky FW boli nestabilné a všetky MCASy boli nestabilné. Tiež som napísal, že som sa nejaký čas trápil s nestabilitou a potom som prešiel na E2. Veď to je ešte aj dnes často na fóre, že sa ľudia pýtajú aký plugin s akým FW použiť aby to išlo.
Čo sa EPG týka, ja viem že to s Češtinou ide a tiež že je lepšie použiť USB kľuč, ale malo by to ísť so Slovenčinou a aj na HDD. Mne sa nepáčia názvy mesiacov v Češtine. Už si sa zrejme asimiloval na to, že ak to nejde ako má, skúsim to inak a ak to ide inak je to O.K. Nemám nič proti.
Mne išlo o to, že je už hodne dlhý čas, čo sa tento box vyrába a že by už mohol fungovať tak ako by mal a to na Slovensku po Slovensky keď je taká možnosť s funkčným EPG aj na HDD či internom, alebo externom, s OSD so správnym riadkovaním pri použitej Slovenčine, so spoľahlivým pozeraním TV, spoľahlivým nahrávaním a prehrávaním nahratých filmov.
Nechcem nič viac iba to čo píše výrobca o možnostiach tohoto sat. prijímača. ;)

ICECRYPT S4000 (HDBOX FS9300), FW v1.11.57, Skylink ICE, OSCAM 1.20 build #6426, interný TIME-SHIFT 80GB HDD, externý NAS
MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od MartinK. »

[quote="tulino"]No nie ze som bol z niektorych fw nadseny, nie ze by korekci nemali co zlepsovat, ale ze ziaden fw nebol stabilny je blbost. S pamati narychlo lovim: 1.08.22, 1.09.20 a 1.10.67 a myslim ze ich bolo viacero.

Beru za samozřejmé, že když si koupím box z LUNUXEM tak na něm mám minimálně OSCAM.
FW 1.10.67 jsem na HDBOX 9200 nikde nenašel je jenom 1.10.57 a u toho je problém při nahrávání vypnutí do stanby, vypne se i plugin.
Co si vzpomínám 1.08.22 se po cca 3 dne provozu zpomalil až se zastavil a řešilo se to pluginem autorebot.
U FW 1.09.20 byly potíže kódovaný program na první pozici v seznamu.

Tím neříkám, že si neumím poradit a vymáčknout z toho MAX :31:

PS: bavíme se HDBOXU jestli doporučuješ FW z Octagonu tak ho uprav v reseller changer a hoď ho sem ať to otestuje více lidí a uvidíme reakce. Já bych za to ruku do ohně nedal.

maximální spokojenost
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

robino2580 píše: Ďakujem za radu tulino. Dúfam že som ťa neurazil.
Nie, preco aj?
robino2580 píše: Mne išlo o to, že je už hodne dlhý čas, čo sa tento box vyrába a že by už mohol fungovať tak ako by mal a to na Slovensku po Slovensky keď je taká možnosť s funkčným EPG aj na HDD či internom, alebo externom, s OSD so správnym riadkovaním pri použitej Slovenčine, so spoľahlivým pozeraním TV, spoľahlivým nahrávaním a prehrávaním nahratých filmov.
Mne so slovencinou ide, pisal som ze EPG dat nacitat nikam (do neobsadeneho USB)

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

MartinK. píše: Beru za samozřejmé, že když si koupím box z LUNUXEM tak na něm mám minimálně OSCAM.
A nejde?
Pokial viem tak OSCAM bezi, mylim sa?
MartinK. píše: bavíme se HDBOXU jestli doporučuješ FW z Octagonu tak ho uprav v reseller changer a hoď ho sem ať to otestuje více lidí a uvidíme reakce. Já bych za to ruku do ohně nedal.
sorry neuvedomil som si, ze HDBOX nema 1.10.57, vysiel 16.7.2012 a tieto poznamky k verzii (hladaj pandant pre HDbox):

Kód: Vybrat vše

ENGLISH :
Readme_OCTAGON_SF1018_HD_ALLIANCE_V11067__16_07_12
for Octagon HD SF 1018 HDTV - ALLIANCE :
Changes :

- Upgrades & Imporvements :
--> Before Start update pls. stop PlugIns !
--> Pls. update Bootloder version (L1.54) !

--> Hang up when formatting user data : Solved
--> Couldn't access root folder : Solved
--> Astra Channel service names bug : Solved
--> Hang up when copying data from HDD to USB : Sovled
--> User Font bu fix.
--> UTF-8 Support improved
--> Changing structure of OSD (right & left navigation): Adapted
--> Playlist Path bug : Solved
--> After downloading FDU and Hangup : Solved
--> Can not rename the satellite in Arabic or Persian : Solved
--> Ö Ü Ä etc characters not working in Free TV+, Weather forecasting, Service list : Solved
--> Plugin API update - Version API 1.13
--> New Software-Online-Update function added :
--> After downloading S/W, background download is available By pressing red button.
--> After downloading S/W, Available to choose upgrade type as Now /30min later /1 hour later
--> Diverse minor bugs fixed
Jedina chyba je, ze dlhosom spusteni systemu nezmate nahravku, staci rebootnut - na cerstvom systeme mazat ide.
Odkedy som nainstaloval, nemal som ani 1 jediny zadrhel, nuteny restart, zakodovany program (ako pisem s Mcasom)
Ja som nedmieru spokojny a ver, ze som narocny uzivatel.

robino2580
Nováček
Nováček

tulino píše:
robino2580 píše: Ďakujem za radu tulino. Dúfam že som ťa neurazil.
Nie, preco aj?
robino2580 píše: Mne išlo o to, že je už hodne dlhý čas, čo sa tento box vyrába a že by už mohol fungovať tak ako by mal a to na Slovensku po Slovensky keď je taká možnosť s funkčným EPG aj na HDD či internom, alebo externom, s OSD so správnym riadkovaním pri použitej Slovenčine, so spoľahlivým pozeraním TV, spoľahlivým nahrávaním a prehrávaním nahratých filmov.
Mne so slovencinou ide, pisal som ze EPG dat nacitat nikam (do neobsadeneho USB)
Tulino, ty si nejaky nabruseny, co sa ti stalo, tebe Korejci platia za propagaciu HDBOXU? a mam taky pocit ze mas doma octagom alebo minimalne flasnuty HDBOX na octagon a FW pre octagon nie je presne to iste ako FW pre HDBOX a ked niekto povie ze sa neda zmazat film a ty na to ze to ide hned po rebootnuti, to je poriadna hovadina. Predstav si ze ides v aute a chces zaradit inu rychlost a neda sa, aj keby to malo ist. Podla teba staci vypnut motor, znova nastartovat a potom to chvilu pojde. Toto je pre teba normalne????

Inac to EPG nefunguje spravne ani na USB kluci a ani so zvolenym inym jazykom. Markiza je stale mimo. Podla teba je to zrejme v poriadku ved je to len markiza a ostatne ide, ze?

A este raz ja mam v boxe FW 1.11.07 pre HDBOX nie pre OCTAGON (mozno to v tom softe pre octagon naozaj ide lepsie ale to nevyriesi problem)

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

Neviem kde si zobral, ze som nabruseny a ze mi dokonca korejci platia. Je to velmi jednoduche.
Preskakal som toho uz vela, takze viem, ze Fortis je relativne dobry kus zeleza a aj ked ty si myslis nieco ine, aj velmi slusny softver.
A kedze s chybami korejcov nic urobit neviem, tak beriem veci ake su. Ale bez kompromisov, mne ide vsetko co slubovali, aj ked sa niekedy treba skrabat lavou rukou na pravej strane.
Pri podrobnom porovnani s inymi vyrobkami zistis, ze Fortis je v celku dobry. Staci neskusat kazdy novy firmware za kazdu cenu a naucit sa presny postup instalacie.

Pozri si moj podpis, zistis, ze tvoj pocit, ze mam Octagon je spravny. Staci citat. Zaroven zistis, ze mam aj HDboxy.
Ty mas tiez priame porovnanie, ked tvrdis, ze fw Octagonu je iny, ako totozny pre HDbox? Vsak nie?
Zelezo je TOTOZNE, fw su rovnake, pravda pokial korejec pri uprave fw Octagonu, kotry sa robi prvy, nespravi pri jeho uprave pre HDbox nejaku osibku.

AD EPG - mne i so slovencinou EPG ide aj na Markize aj na Markize HD, hladaj chybu u seba, ja nemam dovod si vymyslat. PIsem nieco o usb kluci. Omyl, alebo zase nepozornost? Pisal som, ze dat ukladat EPG do neobsadeneho usb, nie ukladat na usb kluc.

AD mazanie nahravok - pozri si moju vetu: Jedina chyba je, ze dlhosom spusteni systemu nezmate nahravku, staci rebootnut - na cerstvom systeme mazat ide.
Skusal si rebootnut a zmazat nahravku, ktora predtym nesla mazat? Vysledok?
Nie je to pohodlne a nemalo by to tak byt, ale ja s tymto viem zit. Ked ty nie tak hdbox predaj.
A vies co je hovadina? Trepat o veciach, ktore nemas vyskusane...

Nerozumiem co chces povedat, ze si vymyslam, lebo mam na to aky dovod? Klamem, lebo mam aky dovod?
Ja uz hladam pokoj a klud a snazil som sa len pomoct radou ako na co ist.
Ak ti to nestaci, tak sa rozculuj a skracuj si zivot. Je to tvoje rozhodnutie.

MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od MartinK. »

Vraťme se k tématu.
Kdyby se korejci zabývali tím co je důležité, tím myslím odstraňování chyb a dolaďování FW, tak si tu dneska pochvalujeme HDBOXY.

Místo toho vymýšlejí samé pí..viny, které nikdo nepotřebuje.

Př1: při startu LOGO HDBOX - no jestli v tu dobu se něco na pozadí spouští budíž, ale jestli je to animace, která jenom prodlužuje start, tak je na hov..
Př2: zkrácené menu (icony) - nepochopil jsem co tím chtěl básník říct, 90% lidi to vypne hned při prvním nastavení, ostatní 10% neví kde se to vypíná. U HDBOXU 9200 je to úplně na hov..

Myslím si, že čas, který strávili nad těmato hovadinama mohli zaměřit jinam.

maximální spokojenost
robino2580
Nováček
Nováček

MartinK. píše:Vraťme se k tématu.
Kdyby se korejci zabývali tím co je důležité, tím myslím odstraňování chyb a dolaďování FW, tak si tu dneska pochvalujeme HDBOXY.

Místo toho vymýšlejí samé pí..viny, které nikdo nepotřebuje.

Př1: při startu LOGO HDBOX - no jestli v tu dobu se něco na pozadí spouští budíž, ale jestli je to animace, která jenom prodlužuje start, tak je na hov..
Př2: zkrácené menu (icony) - nepochopil jsem co tím chtěl básník říct, 90% lidi to vypne hned při prvním nastavení, ostatní 10% neví kde se to vypíná. U HDBOXU 9200 je to úplně na hov..

Myslím si, že čas, který strávili nad těmato hovadinama mohli zaměřit jinam.

Martin, ja som sa vyskusal ten TEST firmware z 2.2012 a musim povedat ze ide super, EPG je OK, nahravanie je OK, prehravanie je OK aj pauza funguje, mazanie suborov je OK a OSCAM (1.20-unstable_svn Rev. 6426) tiez bez problemov :12:

PS: jazyk som nechal EN a EPG podla Tulina som nasmerovam na neobsadeny USB port

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“