V11107__09_10_12.txt
fw changes
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
- robino2580
- Nováček
Re: fw changes
nic v zlom, ale zabudol si napisat co vlastne ches povedat zverejnenim co je nove vo FW pre octagon. Dedukujem, ze sa medzi riadkami pytas kde je FW pre HDBOX kedze octagom uz ma od 9.10.2012. Neboj, dockame sasiso.tt píše:

ICECRYPT S4000 (HDBOX FS9300), FW v1.11.57, Skylink ICE, OSCAM 1.20 build #6426, interný TIME-SHIFT 80GB HDD, externý NAS
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
1.11.07 pre hdboxy už existuje, len ho nikto zo sapra nezverejnil na svojej stránke

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
A nezveřejnili proto , že " fó pá " od fortisu bylo v posledná době až příliš , je ho potřeba otestovat alespon v základu .....
-
- Nováček
ja uz jsem nahodil do sveho HDBOXu 9100 novej opravenej octagon firmware 1.11.07 a je v pohode - zatim vse funguje jak ma - oscam, MCAS, XCAM - i upgrade uz funguje standardne z menu. A jelikoz HDBOX a OCTAGON firmwary jsou v podstate totozne, origo bude taky OK. Ale predchozi firmware 1.11.01 byl taky OK, pouze ten problem s nemoznosti upgradu firmwaru. Jak psal grantec, daleko vetsi smejdovsky firmwary jsou ke stazeni a nikdo to neresi. Ja osobne jsem asi tak pul roku s HDBOXEm maximalne spokojenej. Vse co potrebuji funguje paradne, oscam je uz da se rict 100 stabilni, hdbox nevytuhl uz tak pul roku, zadne restarty, vypinani apod.
Jinak v novem firmwaru 1.11.01 a vys se zmenila verze databaze z 1.3 na 1.4, sapro doporucuje novej seting ... no schvalne jsem zkusil muj stary seting z firmwaru, kde byla verze 1.3 a funguje taky - nepozoruji zadne problemy. No ladit znovu 4 druzice a rovnat to
Ja osobne hodnotim nove firmwary jako celkem povedene ...
Jinak v novem firmwaru 1.11.01 a vys se zmenila verze databaze z 1.3 na 1.4, sapro doporucuje novej seting ... no schvalne jsem zkusil muj stary seting z firmwaru, kde byla verze 1.3 a funguje taky - nepozoruji zadne problemy. No ladit znovu 4 druzice a rovnat to

Ja osobne hodnotim nove firmwary jako celkem povedene ...
-
- Nováček
Co se týče 9100/9200/9300 tak od březnových fixů od Fortise po x měšíčních urgencích je to celkem OK, , samozřejmě záleží kdo si to jak nastaví , co se týče publikování softů tak né každý má RS232 kabel , noťas s redukcí apod....
Evidentně i jim poklesl prodej celosvětově , a začali se zamýšelt nad : co to je : "DO NOT IGNORE OUR PROBLEMS"
protože poslení jich reakce kterou zaslali všem OEM :
10/9/12 1:45 PM
Dear All,
Again, please send us “DMESG” for our debugging and further information in this format. /tedy to "AGAIN" je úplná novinka od nich ...
- Subject
: Name of problem
- HW
: Type of HW
- SW
: SW version tested. In case of old version of SW testing result will not be a good reference for us.
- Re-generating procedure
: If possible. Please provide it to us in detail.
- Further information
: Like Dmesg, FDU, SYS, Stream, Video clip. Etc
P.S. Again, we don’t need your CORE file anymore.
Best Regards,
ale když se na nich tlačilo xxx měsíců tak ticho po pěšine , samozřejmě že né ticho , ale řešíme SOON ASAP apod.
Moc nevěřím že to bude moc lepší , ale snad budou aspon trochu .... HOPE ... už alespoň začali poskytovat něco málo z changelogu ...
Evidentně i jim poklesl prodej celosvětově , a začali se zamýšelt nad : co to je : "DO NOT IGNORE OUR PROBLEMS"
protože poslení jich reakce kterou zaslali všem OEM :
10/9/12 1:45 PM
Dear All,
Again, please send us “DMESG” for our debugging and further information in this format. /tedy to "AGAIN" je úplná novinka od nich ...
- Subject
: Name of problem
- HW
: Type of HW
- SW
: SW version tested. In case of old version of SW testing result will not be a good reference for us.
- Re-generating procedure
: If possible. Please provide it to us in detail.
- Further information
: Like Dmesg, FDU, SYS, Stream, Video clip. Etc
P.S. Again, we don’t need your CORE file anymore.
Best Regards,
ale když se na nich tlačilo xxx měsíců tak ticho po pěšine , samozřejmě že né ticho , ale řešíme SOON ASAP apod.
Moc nevěřím že to bude moc lepší , ale snad budou aspon trochu .... HOPE ... už alespoň začali poskytovat něco málo z changelogu ...
-
- Nováček
No pro me osobne to az takovy velky problem s tim 1.11.01 nebyl a kabel jsem pro upgrade na 1.11.07 taky nepotreboval. Stacilo pouze vlozit flesku s firmwarem 1.11.07 do USB pri vypnutem boxu, stisknout a drzet tlacitko CH-nahoru na boxu a zapnout box. HDBOX uz si sam nahral novy opraveny firmware ... otazka 2 minut. Snad to nekomu pomuze. Mam v boxu bootloader 2.54.
Pri jakychkoliv upgradech ovsem dodrzuji urcita pravidla ... vzdy udelam tovarko, zformatuji uziv.data, vypnu box a po upgradu zase tovarko a nahraji si seting, pluginy a nastavim box. Toto dodrzuji a nikdy jsem nemel problem s upgradem, popr nejake hlasky jako ERROR pri upgradu apod. Sak to zase tolik casu nezabere, nez to tam ladovat pri spustenych pluginech a delat podobne kejkle.
Pri jakychkoliv upgradech ovsem dodrzuji urcita pravidla ... vzdy udelam tovarko, zformatuji uziv.data, vypnu box a po upgradu zase tovarko a nahraji si seting, pluginy a nastavim box. Toto dodrzuji a nikdy jsem nemel problem s upgradem, popr nejake hlasky jako ERROR pri upgradu apod. Sak to zase tolik casu nezabere, nez to tam ladovat pri spustenych pluginech a delat podobne kejkle.
- grantec
- Administrátor
- Dostal poděkování: 2 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Novy sw vytvara vo /var/dmesg.log . 13KB subor.
Okrem toho ,ze tam opat maju chybu sa mi to zda po 3 rokoch existencie boxu zvlastne. Ked sami nedokazu odladit sw (nejsou lidi ?) ponechavaju to na svojich zakaznikoch . Potestujte, poslite z havarovaneho boxu malicky suborik a my sa uz pokusime cosi s tym urobit. Ze to vytvara dalsi subor v boxe, kde vo flash uz nieje miesto ani na epg, si ale asi neuvedomili . Korejske mozgy musia byt asi extra deformovane.
Okrem toho ,ze tam opat maju chybu sa mi to zda po 3 rokoch existencie boxu zvlastne. Ked sami nedokazu odladit sw (nejsou lidi ?) ponechavaju to na svojich zakaznikoch . Potestujte, poslite z havarovaneho boxu malicky suborik a my sa uz pokusime cosi s tym urobit. Ze to vytvara dalsi subor v boxe, kde vo flash uz nieje miesto ani na epg, si ale asi neuvedomili . Korejske mozgy musia byt asi extra deformovane.
Zapol som si surflock ! Max 1sz za 24 hod ! A0 00
- robino2580
- Nováček
odskusal som si aj ja ten octagon fw 1.11.07, musel som pouzit porter pretoze ten fw 1.11.01 inak nechcel ist von. Musim povedat, ze ani tento fw nie je dokonali, po vypnuti do stand-by rezimu sa STB po nejakom case asi 30min vypne sam od seba do hlbokeho stand-by. Nechapem preco.....
ICECRYPT S4000 (HDBOX FS9300), FW v1.11.57, Skylink ICE, OSCAM 1.20 build #6426, interný TIME-SHIFT 80GB HDD, externý NAS
-
- Nováček
Měl by se vypnout po třech hodinách , to je avízovaná nová funkce viz předchozí s/wrobino2580 píše:odskusal som si aj ja ten octagon fw 1.11.07, musel som pouzit porter pretoze ten fw 1.11.01 inak nechcel ist von. Musim povedat, ze ani tento fw nie je dokonali, po vypnuti do stand-by rezimu sa STB po nejakom case asi 30min vypne sam od seba do hlbokeho stand-by. Nechapem preco.....
BTW nové softy jsou uvolněny )
http://sapro.cz/ftp/showrecent.php?
- robino2580
- Nováček
ta avizovana nova finkcia asi nefunguje pre HDBOX pretoze som si nainstaloval 1.11.07 pre HDBOX a nic sa mi nevypina. S FW pre octagon sa to vypinalo. Ja by som uvital aby fingovalo EPG, ktore ani v tejto verzii po zvoleni slovenskeho jazyka nefunguje dobre a neviem preco pri prehravani nahraneho filmu po 2. stlaceni pauzy sa film nespusti, ale sa prepne na slow motion 2 a potom 3 a ked sa nakoniec pusti film ide bez zvukusupersat píše:Měl by se vypnout po třech hodinách , to je avízovaná nová funkce viz předchozí s/wrobino2580 píše:odskusal som si aj ja ten octagon fw 1.11.07, musel som pouzit porter pretoze ten fw 1.11.01 inak nechcel ist von. Musim povedat, ze ani tento fw nie je dokonali, po vypnuti do stand-by rezimu sa STB po nejakom case asi 30min vypne sam od seba do hlbokeho stand-by. Nechapem preco.....
BTW nové softy jsou uvolněny )
http://sapro.cz/ftp/showrecent.php?