Po dlouhé době (4/2009 ) provozu na různých origo fw (na kterém mi běžel stabilně cccam) se mi konečně povedlo zprovoznit oscam na mém NASu, takže s AZ můžu laborovat. Nejdřív jsem vyzkoušel RTi 1.7, ale po několika zelených smrtích jsem se rozhodl zkusit OpenRSi-OpenPLi. No a vzal jsem to zgruntu i s novým kernelem, verzi z 2.10. Instalace bez problémů, prošel jsem konfiguraci a ladění (mám Mulibeam s monoblokem + 3 LNB) v pohodě. Instalace OSCAM experimental, jede jako víno. Přepínání kanálů je oproti origo jako z pohádky

Co mě ale hned upoutalo, je kvalita obrazu a to bohužel k horšímu. Markantní je to zejména u HD kanálů, tady mi přijde, že za cenu rychlosti vývojáři ubrali na výkonu

Namapování disku na NAS, přehrávání filmů v Mediacenter ok, i hd filmy, které se v origo škubaly tady jedou. Korektní přehrávání DVD jak iso tak složek - stačí ok na složku a systém začne přehrávat

Konečně přehrávání fotek! Web rozhraní mi přišlo lepší v RTi, ale budiž. Streamování ok. Ftp funguje. Timeshift/nahrávání SD na NAS bez problémů, u HD se to začne po pár minutách trhat

Občas při přepnutí chrčí zvuk, přepnout tam a zpět a je to ok.
Co vidím jako velký problém je spotřeba! Při sledování 210W, standby 150W (řekl bych, že se jen vypne tuner)!!! deep standby vůbec NEFUNGUJE, stále 150W !!! Takže jsem instruoval rodinu, aby přístroj vypínala zezadu, to jsme doposud neznali. No snad se to povede brzy vyřešit, chápu že pro kluky ze západu asi není položka za účet elektřiny až tak citelná jako pro nás z východu, ale už z principu by to mohli udělat.
Celkově hodnotím akci jako krok vpřed, co potřebuju funguje celkem v pohodě, nezkoušel jsem zatím skoro žádný pluginy a ani nevím co bych od azetka ještě měl chtít, jestli je tam ještě něco úžasného co jsem nezmínil, tak mě nakopněte

MAXIMUM E-85 Multifocus, 1W-28,2E, AZBOX HD Elite (fw 0.9.5303, OpenRSI 3.0), HDBOX 9100 (fw 1.10.13), Samsung UE40B6000.