Dvě paraboly do jedného HD Boxu 9200..
Moderátor: By.Bob
-
- Nováček
Dvě paraboly do jedného HD Boxu 9200..
Ahoj lidičky. Potřeboval bych poradit. Mám Hd Box 9200 pvr a dvě paraboly. Jedna je napevno + Quatro LNB na 4 sat.příjmače a druhá parabola má motor. Dotěť jsem používal jenom motor, ale abych mohl používat dva tunery, tak jsem si pořídil druhu parabolu na pevno. A potřebuji poradit ako to je v praxi? Mám vše nataženo - 2 kabely do HD Boxu. Teď si hraju z tunerama na jeden mi to jde a druhý - motor mi natočí tu parabolu, ale program a signál je na nule. Může mi někdo poradit co dělám špatně a jak to z provoznit? Setting mám co jsem používal u motoru. Děkuji kury32. 

-
- Nováček
Re: Dvě paraboly do jedného HD Boxu 9200..
Ja osobne by som vymazal ten setting, poriadne by som nastavil oba tunery a znovu vsetko naladil.
HD-BOX FS-9200 PVR, HD-BOX FS-7110HD, AB IPbox 400S,QNAP TS-219P+,AB CryptoBox 150Twin, dva tarelky a zopar dual LNB
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Quatro LNB je preklep z Quad alebo niekto urobil školácku chybu nákupom Quatro LNB na nesprávny účel ?

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
-
- Nováček
Ahoj všem. To vím,že tam mám něco špatné, ale potřebuji vědet kde a jak mám nahrát dva settingi pro každý tuner atd.... Dempsey byl bych moc rád, kdyby si tady poradil pokud víš co a jak k danému tématu. A nekritizoval o školáckých chybách. Ale děkuji za upozornění. Pomůže mi tady někdo? Nebo nech mi nechá správu SZ, děkuji, kury32.
-
- Nováček
A preco chces silou mocou pouzit existujuci setting? Ja vzdy pri kazdej zmene konfiguracie, alebo instalacii, ladim nanovo a nikdy nemam potom problem.
HD-BOX FS-9200 PVR, HD-BOX FS-7110HD, AB IPbox 400S,QNAP TS-219P+,AB CryptoBox 150Twin, dva tarelky a zopar dual LNB
-
- Nováček
Ahoj gsxr1100 ja jsem nepsal, že chci použít stávajici setting co mám - silou moci. Ale ptal jsem se co mám dělat a jak to udělat. Nešlo by to trochu upřesnit polopaticky? Děkuji kury32.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Quatro konvertor má z tých štyroch výstupov každý iné parametre. Spodné pásmo horizontál, spodné pásmo vertikál, horné pásmo horizontál a horné pásmo vertikál.
Používa sa k multiprepínačom
Quad konvertor má štyri plnohodnotné výstupy a to v celej šírke pásma v oboch polaritách a preto sa dá použiť k viactunerovým prijímačom a ďaľším prijímačom doma.
Ak nevymeníš to LNB tak nikdy nemôžeš používať prijímač plnohodnotne
To je ale zatiaľ len teória, pretože si sa stále neobťažoval potvrdiť mi či je to Quatro preklep alebo ho máš naozaj na anténe. To že by som ale nemal písať o školáckych chybách si nezabudol napísať...
Používa sa k multiprepínačom
Quad konvertor má štyri plnohodnotné výstupy a to v celej šírke pásma v oboch polaritách a preto sa dá použiť k viactunerovým prijímačom a ďaľším prijímačom doma.
Ak nevymeníš to LNB tak nikdy nemôžeš používať prijímač plnohodnotne
To je ale zatiaľ len teória, pretože si sa stále neobťažoval potvrdiť mi či je to Quatro preklep alebo ho máš naozaj na anténe. To že by som ale nemal písať o školáckych chybách si nezabudol napísať...

Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
- Old Master
- Nováček
Těch možností jak docílit této kombinace je opravdu mnoho a pokaždé tvořit nový setting je vážně blbost. 
Převážně když provozuješ několik sat.pozic je to vskutku otravné vždy vše znovu skenovat a nastavovat.
Ti co mají Twin Monoblock a vystačí s pozicí 23,5E a 19,2E tak budiš.
Ale zpět k tématu ohledně použití kombinace motoru.Dle mého názoru je to zjevně "prasárna" takovéto konfigurace na dvoutenerovém příjmači
už z logiky využití samotného příjmače.Proto je lepší využití parabyly typu Torodial s Twin nebo Quad LNB pro více příjmačů za použití DISEqC.
No, já ale ten motor tak nějak nechci opustit a rovněž používám "slátaninu" několika příjmačů a parabol s Quad v zapojení s HD-BOXem.
Rok zpátky co používám konfiguraci tři pevné paraboly (19,2E+23,5E+28,2E) přes relé na T1 a čtvrtá parabola+motor napřímo na T2.
Kupodivu jsem to nějak nakonfiguroval aby to chodilo ale jak říkám je to "prasárna" a zbytek zapojení do ostatních reciverů neuvádím.
Hlavní je vše v Menu příjmače důsledně nastavit zvlášt a odděleně pro T1 a T2 v součinosti s motorem (třeba i USALS).
Bohužel na ostatní laborování není mnoho času a chce doladit už jen "mouchy" .
Závěrem jen dodám : může hustě pršet nebo sněžit jak chce a ziskovost na příjem z této sestavy je solidní vše

Převážně když provozuješ několik sat.pozic je to vskutku otravné vždy vše znovu skenovat a nastavovat.

Ti co mají Twin Monoblock a vystačí s pozicí 23,5E a 19,2E tak budiš.
Ale zpět k tématu ohledně použití kombinace motoru.Dle mého názoru je to zjevně "prasárna" takovéto konfigurace na dvoutenerovém příjmači
už z logiky využití samotného příjmače.Proto je lepší využití parabyly typu Torodial s Twin nebo Quad LNB pro více příjmačů za použití DISEqC.
No, já ale ten motor tak nějak nechci opustit a rovněž používám "slátaninu" několika příjmačů a parabol s Quad v zapojení s HD-BOXem.
Rok zpátky co používám konfiguraci tři pevné paraboly (19,2E+23,5E+28,2E) přes relé na T1 a čtvrtá parabola+motor napřímo na T2.
Kupodivu jsem to nějak nakonfiguroval aby to chodilo ale jak říkám je to "prasárna" a zbytek zapojení do ostatních reciverů neuvádím.
Hlavní je vše v Menu příjmače důsledně nastavit zvlášt a odděleně pro T1 a T2 v součinosti s motorem (třeba i USALS).
Bohužel na ostatní laborování není mnoho času a chce doladit už jen "mouchy" .
Závěrem jen dodám : může hustě pršet nebo sněžit jak chce a ziskovost na příjem z této sestavy je solidní vše

HD-BOX FS-9200, Philips DSX 6010, Skymaster DCI 9410,
motor SG2100, Matrix CAM, Philips CryptoWorks CAM
-
- Nováček
Ahoj dempsey. Tak to je od tebe jiná reakce - psaní. Takže tě chválim, ale teď k věci. LNB jsem kupoval asi dva - tři měsíce doazadu uplne nové. ( Quatro na 4 sat. příjmače ). Je pravda, že v menu sat. Hadboxu je typ lnb: jednoduchý,univerzálny,uncable. Přepínam si to buď to jedno nebo druhé. Unicable nepouživám. Tak a těď potřebuji poradit. Ako to zo settingem. Slyšel jsem, že se to musím nahrát 2 x seting do hdboxu. A prý to musí být každý setting jiný.( obsahově ) A proto se ptám ako tam dostanu 2 x setting? Vždyt když instaluji setting, tak se mi přepíše jeden přes ten druhý... A v menu v nastavení antény má byt průchozí nebo tuner 1 a tuner 2 ? Děkuji ti nebo Vám kdo tady nato odpový, kury32.
Naposledy upravil(a) kury32 dne 18 srp 2012, 12:13, celkem upraveno 1 x.
- dempsey
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Takže prvá zásadná odpoveď je: Vymeň Quatro za Quad a potom pokračuj

-
- Nováček
Tak to se musím podívat doma co to mám za LNB. Asi jsem to spletl. Dobrá, ale co ta druhá parabola z motorem 1 LNB. Kabel od ní je v LNB 1 in. A druhý kabel je z paraboly LNB 2 in. kury32
-
- Nováček
A abych nezapoměl, tak doplním, že mám u té pevné paraboly LNB 23.5 a 19.2. Tak to bude asi quatro LNB. kury32
- Old Master
- Nováček
Tak znovu a lépe co žádáš jsem v kostce uvedl v příspěvku výše.
Je třeba číst i mezi řádky a přizpůsobit vlastním potřebám rovněž také se zamyslet.Protože přes chaos se jinak nikam neposuněš.
Je třeba číst i mezi řádky a přizpůsobit vlastním potřebám rovněž také se zamyslet.Protože přes chaos se jinak nikam neposuněš.

HD-BOX FS-9200, Philips DSX 6010, Skymaster DCI 9410,
-
- Nováček
Ahoj Old Master ja vím a proto jsem psal, že se podívam doma co mám za LNB. Teď jsem v práci. kury32
-
- Nováček
Popis si to vsetko na papier, ktore pozicie chces prijimat s parabolou a ktore s motorom a ako ich mas pozapajane. Potom si sadni pred TV a podla papierika zacni nastavovat tunery. Nastavenia a nasledne ladenie budes robit samozrejme zvlast pre T1 a pre T2. V hornom riadku zvolis poziciu, potom prislusny tuner, potom nastavis Diseq, pripadne usals a potom zacnes ladit. Na konci ladenia sa ta opyta, ci chces naskenovane kanaly skopirovat na druhy tuner. Ak danu poziciu mozes prijimat druhym tunerom, das ano. Inak zvolis nie.