Jsem začátečník a nedaří se mi nastavit softcam

Otázky pro začátečníky pro přijímač Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00

Moderátoři: gorick, matchboxx, clasicrock

Odpovědět
karkler
Nováček
Nováček

Jsem začátečník a nedaří se mi nastavit softcam

Příspěvek od karkler »

Ahoj všichni,
jsem čerstvým vlastníkem Xtrend 9000. Již několik týdnů studuji toto fórum a potřeboval bych pomoc. Teď mám nainstalovaný dnešní image OPEN PLI 27 02 2012, provedené základní nastavení vše dle návodů z tohoto fóra( tj. tunery, settingy...). Až potud vše v pořádku. Pokud nainstaluji dle návodu Cccam 2.2.1 a aktivuji zeleným v softcamu nečte mou kartu 0D03 cryptoworks a dle návodů by měla. Stejně tak pokud stáhnu OSCAM 1.20-unstable, build 6011 a vše provedu dle návodu také přijímač kartu nepřečte. Divné je, že když nainstaluji jedny z posledních BACKUP IMAGES uživatelů, je jedno jesti od eemila nebo od vikina, kde je vše nastaveno ( Cccam nebo OSCAM ) tak také karta ve čtečce nefunguje. Na webovém rozhraní ve statusu v posledním sloupečku priebeh (horna) se zobrazuje Načítám ( bez zápisov). Přitom, pokud vložím kartu do ARIVY 200, tak funguje karta ihned. Asi dělám něco špatně, ale nemůžu přijít na to co. Dolní čtečku zatím nepoužívám – zatím bez karty.
Oscam používám z fóra z 08 01 2012 binárku a konfiguráky :
oscam conf z 25 02 2011
oscam dvbapi z 06 03 2011
oscam server z 06 03 2011
oscam services z 25 02 2011
oscam srvid z 06 03 2011
oscam user z 26 02 2011
horna 0D03 dolna 0D0F od uzivatele dym
Doufám, že informace jsou dostačující. Pokud ne doplním a očekávám rady, děkuji předem všem, kteří se o to alespoň pokusí.

:115:

|Xtrend ET9000, ARIVA 200 | Parabola 85 cm | Multifokus 28E, 23,5E, 19 E, 13 E | TV Plazma Panasonic|
eemil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Jsem začátečník a nedaří se mi nastavit softcam

Příspěvek od eemil »

tak to jsem z toho jelen, předpokládám, že tam tu kartu strkáš správně, čipem dolu. :wink: Jinak je divný že ti to nechodí na žádným image, ani backupu. Co takhle zkusit tu spodní čtečku, jestli ta horní není třeba vadná??? Jinak se takhle teoreticky něco špatně vymejšlí, pak už jenom zkusit si nainstalovat to tvoje image na svojem strojku a ověřit funkčnost jak to máš nastavený. :31:

Clarke-Tech ET9000 HD, VU+ SOLO, Amiko SHD-7900
vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od vikino »

0D03 musi ist s cccam-mom aj keby nechcela... :wink: V mojich backup-och treba pozriet ktory cam je aktivny. Vacsinou je tam aktivny oscam na citanie ice kariet 0D96 a 0D03 je v ignore, tak nejde.
Skontroluj si v etc cccam.cfg, ci tam nemas len nejaky example. Potom si do etc mozes pridat cccam.prio, kde si daj riadok P: 0D03. 0D03 v cccam-e musi ist, zvlast ked Ti v inom prijamci ide ok.
EDIT: nemozem momentalne komentovat stahovanie a spravanie camov v Open PLi. Pouzivam aktualne AAF image, tak ak chces porovnavat, nainstaluj aaf a mozem popripade pomoct...

Octagon SF8008 4k twin, oATV 7.1, Egami 10.1.
karkler
Nováček
Nováček

Příspěvek od karkler »

Děkuji za snahu, eemil měl dobrý typ. Velmi se stydím, čip byl nahoru, takže jsem si natrénoval instalování, konfigurace... Vše asi fungovalo..ale. Už vše funguje jak má. Děkuji i vikinovi. Mám další problém - jde nastavit spodní čtečka na Viaccess, mám totiž orig kartu SRG. Něco jsem našel na netu ale po "úspěchu", viz výše si moc nevěřím. Možná někdo pomůže.

|Xtrend ET9000, ARIVA 200 | Parabola 85 cm | Multifokus 28E, 23,5E, 19 E, 13 E | TV Plazma Panasonic|
mirny
Nováček
Nováček
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od mirny »

toto je fajn stranka pre oscamove configy
http://www....
vyber si ktoru mas verziu, podla nej nastav a malo by to ist, ja to nemozem otestovat, nemam tu kartu.

HD-BOX FS-9200 [Oscam #6426], Sky Star2, Sky Star HD2 USB CI [Hadu 0.1.2.6,
Vplug 2.4.6, Acamd 0.6.1.8] , Diablo2 Ipnosys 0.36, Gital/CW+UPC, Parabola 1:
90Fe + Stab HH-90, Parabola 2: 85Al, 5E-0,8W/1W-4/5W-12,5W. Duolabs CAS3
karkler
Nováček
Nováček

Příspěvek od karkler »

Tu stránku jsem našel, ale přesto se mi nepodařilo správné nastavení. Nevím totiž, jestli můžu nakonfigurované soubory vložit k souborům oscamu (7), nebo připsat konfiguraci k původnímu nastavení, původním souborům - v horní čtečce mám sky link kartu a ve spodní tu druhou. Já jsem zvolil druhou možnost, ale nefunguje to. Ta nefunkčnost orig karty mě velmi trápí, no snad se někdo najde a pomůže...
Díky předem.

EnoSat Slovakia
Moderátor
Moderátor
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

a preco sa tolko trapis s oscamom ?

Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Edision MIO+ 4K , QVIART Lunix , Ustym 4K S2 OTT , Ineos ZX4 , Dreambox 900UHD/7020HD , TBS-5925 , TBS-5520SE , TBS-5220
karkler
Nováček
Nováček

Příspěvek od karkler »

Mám orig SRG kartu a chtěl bych ji používat v ET 9000, to je všechno

karkler
Nováček
Nováček

Příspěvek od karkler »

Již funguje s pomocí ... :115:

dedajan Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od dedajan »

Zdravím, mám problém- ET 9000 mám asi 4měsíce, dokoupil jsem ventilátor, namontoval včetně pluginu, pak jsem z orig FW flashnul backup PLI od vikina , upravil tunery atd. Jestli jsem nastavoval softcam si nepamatuju, ale vše fungovalo asi měsíc, pak došlo k vypnutí proudu a po zapnutí zelená smrt, bootování stále dokola. Dal jsem na usb nový FW opět backup AAF a úspěšně, jen čtečku jsem zprovoznil (scam 3.60) a skylink programy se rozjely. Když se objevil backup PLI 2.1 s kernelem 3.2.2 z 21.4, chtěl jsem jej vyzkoušet, instalace proběhla,ale čtečku jsem přes všechny pokusy a rady z fóra nerozjel.(CCcam 2.3.0). Jak jsem zkoušel vše možné včetně záloh k navrácení i tovární nastavení a došlo k tomu, že nyní po zapnutí naskočí boot logo-tučňáci, pak úvodní obrazovka PLI a přes ni na levé straně přebíhá text(encoding.conf:couldn´t.parse) a jiné. To trvá stále a nejde ani přeflashování a box nereaguje na nic.Zkoušel jsem i FinalZip,ale nic. Do boxu se dostanu přes TC.. Mám tedy dva dotazy:
1 Jak zprovoznit box
2 jak nakonfigurovat čtečku
Mám kartu Skylink ICE a LNB Quad - 19.2E a 23.5E

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

Zrejme sa na Teba ten box uz po tolkych pokusoch nastval a strajkuje :wink:
Cele som si to precital viackrat, ale nedocital som sa aku mas kartu :?: Pochopil som, ze skylink, ale aku? Ice, ci ciste ir.deto?
AAF backup img je robeny pre ciste irdeto a ten posledny backup PLi 3.2.2 je na citanie ice karty bud v cccam-e, alebo oscame. Sam so to konfiguroval a moja ice karta v tom bezi bez problemov.
Kedze mas box v takom stave ako si popisal a nejde flashnut uz ani cisty image z usb (?), tak by som skusil flashnut nanovo bootloader (bootloader-20111210-et9x00) - potvrdit treba sipkou dole na prednom panely boxu. Potom by som skusil posledny img PLi - cisty a ked prejde, potom vyskusaj moj posledny backup img PLi. Ak to vsetko prejde ako ma, tak aktivuj v nom oscam, alebo restartni a ice karta sky-link ti pojde.
Ak Ti to nepojde, myslim flashnut bootloader, alebo image, tak servis.

dedajan Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od dedajan »

Tak vyřešeno za necelou hodinu, dík vikino, ten bootloader jsem zkoušel už včera, ale ani dnes nepomohl, až ten čistý img PLI, taky mě to včera napadlo, ale alespoň že to pomohlo dnes. Pak jsem dal poslední backup img PLI a instalace proběhla, ale šly jen německé programy. Ocam jsem nastavil, ale Skylink programy nešly, chtěl jsem znova psát o radu, když mě napadlo, jak jsem nakonfiguroval tunery a dobře jsem udělal. Já blbec jsem měl špatně nastaven disecq na tuneru A. Po úpravě A/B se programy rozjely. Tuner B nám nastaven na stejné. Teď si nastavím oblíbené a tlačítka podle sebe, Picony mám na usb vzadu.
K té kartě skylink, myslel jsem, že stačí když napíšu ICE což je výměna, kdybych měl čistou Irdeto, tak to napíšu. Ještě jednou dík.

vikino Ukraine
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od vikino »

dedajan píše:Mám kartu Skylink ICE a LNB Quad - 19.2E a 23.5E
Jasne, sorry, uz nevidim.... :smile:

Odpovědět

Zpět na „Clarke-Tech ET9000 HD , Xtrend ET9x00 Otázky začátečníků“