Odpajanie sietoveho disku

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
user2012
Nováček
Nováček

Odpajanie sietoveho disku

Příspěvek od user2012 »

Zdravim, s FS-9200 s FW 1.10.13 mam nasledovny problem. NAS pripojeny ako sietovy disk cez CIFS / SMB je po nejakom case nedostupny, v nahravkach pise "Siet nedostupna", disk sa neda pripojit ani z jeho sietovych nastaveni (kde sa nastavuje cesta, meno, heslo) stlacenim OK. Siet, NAS aj zdielany adresat samotne funguju, X-Cam je pripojeny na iny box na LAN.

Presny cas po ktorom prichadza k odpojeniu neviem, minimalne viacero hodin, mozno den. Pouziva sa standby, pri ktorom sa box nevypina. Pri skutocnom vypnuti je po restarte disk samozrejme pripojeny.

S predchadzajucimi verziami FW to nikdy nerobilo, na sieti ani NAS-e neprislo k ziadnej zmene, jedina zmena je novy FW. (Skakal som na 1.10.13 z nejakeho 1.9.x, ci to robi aj 1.10.05 neviem.)

Ma niektore rovnaky problem respektive vie ako ho odstranit?

Frantisek
Nováček
Nováček

Re: Odpajanie sietoveho disku

Příspěvek od Frantisek »

Mám úplně stejný problém a to mám v boxu FW na octagona.
Nepodařilo se mi to do teď odstranit. :(((

HDBox 9200 PVR,Humax CRCI 5500,Skystar2 USB,CS link,Skylink,UPC,Dragon modul
Rejpal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rejpal »

Dělá mě to něco podobného na HTPC (tedy počítač), ale vůbec za to nemůže satelit.. Již jsem to zjistil. Většinou mě to udělá když na HTPC pošlu data z nějákého PC.. Ze satelitu na ten disk v HTPC nahrávám normálně bez výpadku.. pokud dojde k výpadku tak ho nevidí ani jiné zařízení na kterých je linux..třeba multimediální centrum. Prostě to shazuje windows. Někdy zkusím do HTPC nahrát linux ani Android-(linux).. a to vám říkám ..bude klid !

Jinak tato chyba u mě neni tak často abych to řešil.. A hlavně jsem línej!

Ať se daří.... třeba příjdete na něco jiného.

*Já se nehádám!! Pouze oponuji!!*HDBox fs-9200+par.80-motor SG2100, HDBox fs-9100par.80-motor SG2100,HDBox fs-9105+par.80-DiSEqC,IPBox 910hd+par.80-motor SG2100 Pro všechny NAS storage HTPC Atom 525, ION2 ,2TB+TV 55",47",32",26"
Rejpal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rejpal »

Abych to ještě upřesnil. Stává se mi to když na PC stáhnu filmy a pak je pošlu na HTPC.. Tak z 50% to spadne že žádnej linux ani android nic neviděj. Samozřejmě vím že android je upravenej linux. Zajímavé je, že počítače mezi sebou normálně dál komunikujou..(podle mě spadne protokol SMB). Jinak mám nahranej na test linux ("system Xtreamer Ultra OS") pevně věřím že problém nebude. Jenom neni čas to vyzkoušet.

Ať se daří RejpalX... Ps: pokud někdo máte chuť můžete to vyzkoušet dříve.. Mě se opravdu moc nechce a na HTPC moc často nenahrávám a ze satelitu to funguje jak má! Pokud na HTPC normálně pracujete (internet, word, excel, přehrávání filmů do TV) tak je vše OK.

*Já se nehádám!! Pouze oponuji!!*HDBox fs-9200+par.80-motor SG2100, HDBox fs-9100par.80-motor SG2100,HDBox fs-9105+par.80-DiSEqC,IPBox 910hd+par.80-motor SG2100 Pro všechny NAS storage HTPC Atom 525, ION2 ,2TB+TV 55",47",32",26"
Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-9200-9300 PVR“