roskou píše:Zdarec, s tou optikou to potvrzuji. Receiver mi to potvrdil, nedetekuje DD5.1 ani DTS.
diky za potvrzeni, uz jsem myslel ze mam neco zle nastavene
je zvlastni ze u SAT vysilani je to detekováno správně, mam podezrení že problém je v MC kde neni brano v potaz root nastaveni na RAW
Krpas píše:Image se zda velice povedeny (a po zmene skinu na modernHD i svizny) az na problem s optikou v MC, vse leze jako PCM. Pri sledovani satelitu je vystup prez optiku vporadku.(RAW)
Muze nekdo potvrdit tento problem ?
no jestli je to PCM tak je to OK a dekoduje to Azbox, proč by to měl být problém?
Problém to je. Pokud je nastaven výstup na RAW, měl by tam jít správně nedekódovaný audio stream (rozuměj vícekanálový zvuk DD nebo DTS). Ten je dekódován až v připojeném dekodéru, obvykle receiveru na vícekanálový zvuk (DD5.1, DTS atd.). Pokud je tedy na výstupu stále dvoukanál PCM už se z toho nikdy vícekanál neudělá, i když je skutečně vysílán. Snižuje se tak možnost využití příjmu. A je jistě řada uživatelů AZtka, kteří ten vícekanál rádi využijí. Stejně jako já :-).
přece PCM neznamená stereo a může být i vícekanál jen je ze streamu (RAW) rozdělen na kanály s příslušným bitstream (ten by měl být zachován) nemám tento image ale nepředpokládám, že by do optiky šlo PCM stereo, když budeš mít nastaveno 5.1 a zdroj to obsahuje.
PS: já mám připojen k receiveru PS3 a na receiveru mu svítí PCM a jede to vícekanálově.
Jestli to tak není tak mě prosím opravte.
JirkaB2 píše:...přece PCM neznamená stereo a může být i vícekanál jen je ze streamu (RAW) rozdělen na kanály s příslušným bitstream (ten by měl být zachován) nemám tento image ale nepředpokládám, že by do optiky šlo PCM stereo, když budeš mít nastaveno 5.1 a zdroj to obsahuje.
PS: já mám připojen k receiveru PS3 a na receiveru mu svítí PCM a jede to vícekanálově.
Jestli to tak není tak mě prosím opravte.
Ano, co jsi napsal je obecně správně. PCM nemusí být pouze dvoukanál. Nicméně box se chová jinak než je nastaveno. Což podle mne není správně. A pokud mi z boxu leze PCM, zatím vždy pouze dvoukanál. Ale nepovažuji to za nijak velký bug, ale pro určitou skupinu je to jistě omezení při poslechu vícekanálového zvuku.
Já připojuji LAN přes Menu - nastaveni - system- network - Network browser - vyberu pc, ktere chci namountovat - dam ne - vyberu disk - opět ne - a vyplnim udaje, v případě, že nepoužíváš jmeno a heslo stačí jen změnit jméno share
pepino30
napsal jsi tam správnou IP adresu kde je umístěn HDD na síti?
Provedl jsi restart?
V MediaCetru se objeví nové menu Network Mount rada
Zkusil jsem a také to jde. Jen se v MediaCentru objeví hned název (sítě) zařízení kde je HDD.
rada píše:Já připojuji LAN přes Menu - nastaveni - system- network - Network browser - vyberu pc, ktere chci namountovat - dam ne - vyberu disk - opět ne - a vyplnim udaje, v případě, že nepoužíváš jmeno a heslo stačí jen změnit jméno share
Dík za nasměrování vše OK.
AZBox Premium HD, Enigma 2 OpenRSI, SG2100-Parabola 120 Du Gibertini
Nahrál jse do SPaze koala kernel a řekl bych, že je teď odezva svižnější. Jediné, co mi v MC pořád chybí, je možnost označit si více souborů, prostě playlist
Tak jsem přešel ze spaze fw verze snad 0.3 s tím, že konečně bude pořádně fungovat nahrávání. To mě sice v této verzi funguje, ale objevili se nové problémy ze kterých už šedivím:
- Byl jsem zvyklý stiskem OK se dostat do přehledu kanálů. Teď se mi zobrazuje info :-(
- Zjistil jsem, že přehled programů získám šipkou nahoru/dolů. Tím se dostanu do šíleného menu pro výběr kanálů, kde šipky nahoru a dolů fungují jako page UP/Down.
- Nainstaloval jsem TSPanel a Oscam-cccam 2.1.3 abych mohl sledovat české pořady, jinak vidím jen ČT24. Rozkódování se asi po půl minutě chytne. Když ale restartnu AzBox, tak musím jít znovu do TSPanelu a dát start oscamu :-(
Už mám sto chutí s tím seknout a střelit ho na aukru :-(
Já jsem nic neupravoval, za jeden den jsem si zvykl a už bych to jinak nechtěl. Ta logika přepínání kanálů je za ty roky u Enigmy dotažená k dokonalosti. V žádném jiném systému nenajdu kanál tak rychle. Netýká se to ale MC, tam to přetáčení se zrovna nepovedlo.
... po cca 2 měsících...
- někdy se nezaktivuje HDMI signál do TV ze standby (nutný reboot)
- 2x se mi stalo, že hlasitost + - bylo nefunkční. Ukazatel ukazoval, ale zvuk stále stejný.
- nejde ani jedno video v pluginu Archiv CZSK TV