ĎALŠÍ Dreamsky NXP 256 HD " KAPUT "- PROSÍ O POMOC

Diskuze Dreamsky NXP256 HD.

Moderátor: 005jon

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Re: ĎALŠÍ Dreamsky NXP 256 HD " KAPUT "- PROSÍ O POMOC

Příspěvek od jbystrik »

Radek píše:Z tvého pohledu jsem v době své reklamace NXP256HD měl v přijímači taky "nelegální pirátský software" a nikdo tento "detail" neřešil.
Software přehráli a poslali zpět funkční kousek. :106:

Tak bych si to představoval i v tvém případě. :87:
OK Radek Tebe uznali,ale zamýšľam sa nad tým preto, ako píše nick ladínek, že jemu nie, asi záleží od predajcu: Nie som právnik, ale ak by náhodou robili problémy, tak si asi musím naštudovať na nete ich kúpnopredajné podmienky.
No už pri kúpe chlapík hovoril, že tam nie je najnovší soft, ale originál, či si to viem nahrať sám ?.Tak som mu povedal, že áno. Ako som sledoval na nete tak oni predávajú niektoré prijímače i s najnovším softom pre konkrétny prijímač.
Tak by nemali byť dúfam problémy.
No možno už predbieham udalosti a unavený Dreamsky sa z toho zotaví a nabehne sám, ako tuším hovoríte Vy bratia Češi a Moraváci : " JAK BY SMET ! "

5007
Nováček
Nováček

Příspěvek od 5007 »

Také držím všechny palce - ať se zadaří.
:92:

Dreamsky NXP256HD
motor SG2100 USALS 75E-30W, Al MASCOM

koníček - montáže kámošům zdarma, ale manželka je na mrtvici - já v pohodě
jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

HURÁ, HURÁ !!! Stal sa zázrak môj Dreamsky NXP 256 HD asi vstal " z mŕtvych "!!!.
Úplne sám, z ničoho nič odmrzol a po zapnutý naskočil. Vôbec nič, som s ním nerobil. Iba bol odpojený od siete až 48 hodín a to mu už asi stačilo, si oddýchnuť, lebo po 24 hodinovom odpojení mi ešte odmietal poslušnosť. Sám Dreamsky NXP 256 HD týmto ďakuje všetkým za prejavenú dôveru a rady ako sa vyliečiť.
I keď to nič nemení na skutočnosti, že to je najväčší satelitný črep a šmejd roka 2010, aký sa mi za 23 rokov dostal do rúk a patrí sem ... :32:
Už sa pozerám po niečom normálnom a stabilnom.
Nechám ho ešte vydýchať a s obavami sa i naďalej v ňom chystám vymeniť FW 1.35 za najnovšie FW 1.58.Bez dvojitého továrka pred i po to bude asi nemožné.
Aký je na to prosím, Váš názor?.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Je to šrot :)

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
jerry00
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry00 »

Už jsem to tu psal 2x, že tohle se stává, když se stb zasekne na nějakém programu( asi něco s dekódováním ). Už se mi to stalo několikrát, ale pokaždé to naběhlo až do zobrazení kanálu na displeji( pak znova boot). Ale nikdy to nekleklo jako tobě. Každopádně , aby se to nedalo rychle přepnout na jiný kanál, a tím to spravit.
Asi by to chtělo narvat tam nějaký fw bez patche a nějakou dobu ho provozovat, dělat s tím psí kusy, aby si to nějak sedlo.Pak nahrát nějaký "normální fw". Třeba si to sedne.

PS: Já to vyřešil koupí VU+UNO a mám božský klid :55:

Vitamin 5000, Dreamsky NXP256, VU+UNO
jurinecko
Nováček
Nováček

Příspěvek od jurinecko »

Moja skusenost je tak ze funguje bez problemov,dokonca mam dva kusy. Samozrejme sem tam ich treba restartnut,ale inak vsetko OK,aspon pre mna. FW 1.58 prva verzia je lepsia ako ta druha, momentalne na jednom testujem tu novsiu verziu,pouzivam oscam a raz za den prestane dekodovat,treba restartnut oscam. Akurat by som privital keby v novej verzii bol uz novsi Oscam.

Dreamsky NXP256 HD, 1W, 4.8E, 13E, 23.5E
jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

jerry00 píše:Už jsem to tu psal 2x, že tohle se stává, když se stb zasekne na nějakém programu( asi něco s dekódováním ). Už se mi to stalo několikrát, ale pokaždé to naběhlo až do zobrazení kanálu na displeji( pak znova boot). Ale nikdy to nekleklo jako tobě. Každopádně , aby se to nedalo rychle přepnout na jiný kanál, a tím to spravit.
Asi by to chtělo narvat tam nějaký fw bez patche a nějakou dobu ho provozovat, dělat s tím psí kusy, aby si to nějak sedlo.Pak nahrát nějaký "normální fw". Třeba si to sedne.

PS: Já to vyřešil koupí VU+UNO a mám božský klid :55:
Díky jerry00. Skúsim tam dať asi nový FW priamo bez továrka, pretože i po poslednej výmene FW z 1.31 na 1,35 som ho po továrku ledva rozchodil. Ale fakt neviem,či by ho nebolo lepšie vyčistiť tým továrkom, už naň nemám nervy.
I ja uvažujem o kúpe nejakého nového linuxu s Enigmou 2, i keď sa jej na staré kolená tak trochu obávam.
Nutne potrebujem ďalší bezproblémový prijímač samozrejme s blokerom. Uvažujem o VU+UNO /alebo jeho ďalšie obnovy Solo atď/, poprípade X-Trend ET 9020, t.j. bývalý Clarke Tech, ten jeden už mám, ale ten nemá sotvérový bloker/ alebo Dreambox 800SE.
Ako si ty spokojný s tým VU+UNO ?. Podporu má skvelú, čo by si mi odporučil ?.

jerry00
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry00 »

Hele , UNO je co se týká spolehlivosti SUPER. V podstatě žádné zamrzání ,zelené smrti ani nic jiného(pokud zrovna neexperimentuju a neinstaluju tam blbiny). Z těch s E2 byl pro mě nejlevnější (dal jsem za něj asi 6500). Co se týká blokeru, tak v E2 asi žádný tlačítko jako je u normálních stb není. Tam se to řeší třeba v oscamu( ten mám já teď). Obě čtečky mám pro Kryplworks i pro ICE a obě v oscamu zablokované zápisy. Ten oscam co mám teď má i nějakého +- funkční ho pštrosa. Já linux nijak neovládám, tak jsem pátral a rady se mi dostalo. Pro mě je nevýhoda E2 nepřehlednost a složitost ovládání, grafika je místy na úrovni nějakého Win 3.14, ale možnosti stroje jsou super. Nemusím už chodit do patra na druhou TV.Baba má zapnutý Dreamsky a já si streamuju program z UNO do Macíka.Nahrává z jednoho tranďáku současně všechno(víc jak 8 programů na tranďáku u Skylinku stejně asi není) a ještě se můžu koukat ze záznamu z disku VUčka. Rozhraní se dá přizpůsobovat skiny, pluginy ... Záleží jen na zvoleném image. Já nakonec zkončil u Black Hole...

VU+ můžu jen doporučit. Solo je už asi staré a slabé a navíc spolu s DUO trpí podle fór nějakými neduhy, které na UNO nejsou reportovány..

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

Ešteraz jerry 00 vrelá vďaka,začnem to na nete študovať a možno skončím i pri VU+UNO.

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

Zdar Jerry00,už som to pozeral to VU+Uno u nás stojí 269 "eury slovenských" a dvojtunerové ULTIMO až 499 eur,čo je veľa, k tomu je však Wifi adaptér. Dá sa prosím Ťa na to UNO použiť WIFI adaptér WELL 150, ktorý mám teraz k Dreamskému na internet na prenos dát, nechcem ťahať a pripájať cez RJ 45 lan kábel po izbách?

jurinecko
Nováček
Nováček

Příspěvek od jurinecko »

jbystrik píše:Zdar Jerry00,už som to pozeral to VU+Uno u nás stojí 269 "eury slovenských" a dvojtunerové ULTIMO až 499 eur,čo je veľa, k tomu je však Wifi adaptér. Dá sa prosím Ťa na to UNO použiť WIFI adaptér WELL 150, ktorý mám teraz k Dreamskému na internet na prenos dát, nechcem ťahať a pripájať cez RJ 45 lan kábel po izbách?
Skus si pozriet AzBox Me, na parabole je na neho aj recenzia a uvazujem o nom tiez. Nevyzera vobec zle a cena nejakych 235eur je tiez dobra.

Dreamsky NXP256 HD, 1W, 4.8E, 13E, 23.5E
jerry00
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerry00 »

Na Slovači se dá UNO sehnat i pod 260 éček. Co se týká wifin, tak tam je to problém. Bere to pouze některé wifiny s Ralinkem( RT3572 v2.5.0.0 ,RT2870 v2.4.0.1, RT5370, RT3370, RT3070, RT3070 v2.5.0.2) . Originální VU wifina stojí u nás něco pod 600kaček.

Radek Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Radek »

Tys mu musel ale dát záhul, že si vybral dvoudenní odpočinek ...

Dej mu ještě šanci, upgrade udělej ukázkově s několika továrkama, ne jako my ostatní... :106:

Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

jurinecko píše:
jbystrik píše:Zdar Jerry00,už som to pozeral to VU+Uno u nás stojí 269 "eury slovenských" a dvojtunerové ULTIMO až 499 eur,čo je veľa, k tomu je však Wifi adaptér. Dá sa prosím Ťa na to UNO použiť WIFI adaptér WELL 150, ktorý mám teraz k Dreamskému na internet na prenos dát, nechcem ťahať a pripájať cez RJ 45 lan kábel po izbách?
Skus si pozriet AzBox Me, na parabole je na neho aj recenzia a uvazujem o nom tiez. Nevyzera vobec zle a cena nejakych 235eur je tiez dobra.
Ok díky jurinecko, ten prijímač nevypadá zle ,ale podpora u neho ešte iba začína, tak treba asi podľa mňa počkať ako sa to vyvinie...

jbystrik Slovakia
Nováček
Nováček

Příspěvek od jbystrik »

Radek píše:Tys mu musel ale dát záhul, že si vybral dvoudenní odpočinek ...

Dej mu ještě šanci, upgrade udělej ukázkově s několika továrkama, ne jako my ostatní... :106:
No nazdar Radek, Ty si ešte tu?.To malo byť pre Teba prekvapenie na zajtra ráno...
Šancu mu ešte samozrejme dám, i keď potrebujem ešte jeden nový a stabilný prijímač.
Ten upgrade FW nechám až na pondelok. Už mu dávno neverím a nechcem si kvôli ďalším možným problémoch pokaziť celý víkend.
Stačí, že mi ho určite pokazí očakávaný "červený" volebný výsledok vo víkendových parlamentných voľbách ... :109:

Odpovědět

Zpět na „Dreamsky NXP256 HD diskuze“