Přeladění programů - pomoc
-
Thomik1
- Moderátor
- Dal poděkování: 34 poděkování
- Dostal poděkování: 105 poděkování
Re: Přeladění programů - pomoc
90% lidem co jim to nešlo pomohlo změnit frekvenci na 11837 .Změn i symbol rychlost na 27499. Vím píšeš že jsi to už zkoušel .Zkus to přidat jako nový TP.
Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.

Všechny uvedené návody slouží výhradně na studijní účely, pro příjem kódovaných programů si pořiďte oficiální dekódovací kartu.
- Steiner
- Pokročilý
aj tak trochu nerozumiem tomu prečo ten istý setting u dakoho šlape a u iného nie,
žeby maličkými odchylkami v HW ?
žeby maličkými odchylkami v HW ?

„Cross of Iron“
- TitusXX
- Nováček
- stofanak
- Nováček
RIEŠENIE:
Ak by mal niekto tento problém, nech skúsi to, čo pomohlo mne.
Niektorí mi radili zmeniť frekvenciu o jedno dole alebo hore. To mi na mojom prístroji
nepomohlo. V posledných príspevkoch mi ale poradili Thomik1 a jugobebe (chvála im na nebesiach!)
že by pomohlo nielen meniť frekvenciu ale aj symbolovú rýchlosť.
Takže mne sa 11836 zobudí od čísla cca 26200 do 27467! Aké číslo by som mal nechať, to je pre mňa
zatiaľ záhadou.
Neviem či by ma napadlo meniť tento parameter ak všade čítate a dookola počujete...daj tam 27 500.
Čo na to vplýva neviem, na to sú iní experti.
Ďakujem všetkým ktorý mi pomohli aj tým ktorí mi chceli pomôcť. Ešte raz vďaka! Miro.
Ak by mal niekto tento problém, nech skúsi to, čo pomohlo mne.
Niektorí mi radili zmeniť frekvenciu o jedno dole alebo hore. To mi na mojom prístroji
nepomohlo. V posledných príspevkoch mi ale poradili Thomik1 a jugobebe (chvála im na nebesiach!)
že by pomohlo nielen meniť frekvenciu ale aj symbolovú rýchlosť.
Takže mne sa 11836 zobudí od čísla cca 26200 do 27467! Aké číslo by som mal nechať, to je pre mňa
zatiaľ záhadou.
Neviem či by ma napadlo meniť tento parameter ak všade čítate a dookola počujete...daj tam 27 500.
Čo na to vplýva neviem, na to sú iní experti.
Ďakujem všetkým ktorý mi pomohli aj tým ktorí mi chceli pomôcť. Ešte raz vďaka! Miro.

Dreamsky NXP256HD, Ferguson Ariva 200, Showbox S-700 , Golden Interstar 7800, Optibox Extra CX PVR Ready, Toroidal 90, Skylink
- stofanak
- Nováček
Po 1.2.2012 sa znova niečo zmenilo.
Symbolová rýchlosť s ktorou sa showbox uspokojil mu po 1.2.už nevyhovuje, nechytí pri tej "starej-27200" žiadny signál. :mad:
Zmenil som ju vyššie na 27350 (má byť 27500) a po zapnutí prístroja signál niekedy má a niekedy nemá...
prístroj sa správa nepredvídateľne, niekedy signál naskočí keď vojdem do editácie transpordéra a niekedy
naskočí sám po 5 sekundách, niekedy vôbec....
Všetky ostatné transpordéry sú nastavené ako majú byť a idú. 11836 nie.
Je ten 11836 iný ako ostatné ?
Mám ...toroidnú anténu, quad LNB, pričom na inom prijímači 11836 funguje z tej istej parabolybez problémov , u suseda sa
showbox (iná parabola a iný LNB) správa tiež podobne ako doma.
ak niekoho niečo ešte napadne.....dajte znať....
Symbolová rýchlosť s ktorou sa showbox uspokojil mu po 1.2.už nevyhovuje, nechytí pri tej "starej-27200" žiadny signál. :mad:
Zmenil som ju vyššie na 27350 (má byť 27500) a po zapnutí prístroja signál niekedy má a niekedy nemá...
prístroj sa správa nepredvídateľne, niekedy signál naskočí keď vojdem do editácie transpordéra a niekedy
naskočí sám po 5 sekundách, niekedy vôbec....
Všetky ostatné transpordéry sú nastavené ako majú byť a idú. 11836 nie.
Je ten 11836 iný ako ostatné ?
Mám ...toroidnú anténu, quad LNB, pričom na inom prijímači 11836 funguje z tej istej parabolybez problémov , u suseda sa
showbox (iná parabola a iný LNB) správa tiež podobne ako doma.
ak niekoho niečo ešte napadne.....dajte znať....
Dreamsky NXP256HD, Ferguson Ariva 200, Showbox S-700 , Golden Interstar 7800, Optibox Extra CX PVR Ready, Toroidal 90, Skylink
-
Thomik1
- Moderátor
Co si pamatuji tak showbox měl určité problém s některýma diseqc přepínačema.Dělalo to přesně jak popisuješ,signál naskočil až po nějakém čase. Až bude tepleji
zkus na zkoušku napojit showbox přímo s LNB.

Force1 Iqon 1Tera HDD ,Dreambox DM520 + USB DVB-T,HdBox 9105,Dreamsky Duo6 ,SG2100 usals,LNB Quad ,parabola 85,a ještě pár dalších STB

-
- Nováček
potreboval by som od vas uni pin na showbox 300 mne sa stratil pin a som v r... mohli by ste mi ho niekto poslat prosim vas na moj mail tuxino92 @gmail.com
- stofanak
- Nováček
Dik, bude to asi naozaj s nejakou kompatibilitou...Thomik1 píše:Co si pamatuji tak showbox měl určité problém s některýma diseqc přepínačema.Dělalo to přesně jak popisuješ,signál naskočil až po nějakém čase. Až bude teplejizkus na zkoušku napojit showbox přímo s LNB.
...teoreticky, ...ak by som prehodil káble do prepínača na iné miesta...zmení sa niečo?
-
Thomik1
- Moderátor
Možná by pomohlo dát 23,5 e na vstup A .

-
- Nováček
Děkuji za rady. Přeladění se podařilo
. A teď, máte již někdo zkušenost, zda Showbox 700 funguje i s novou kartou Skylinku na systém Irdeto?
-
- Nováček
Já jsem to snad přivolal. Dnes večer mi Skylink změnil systém kódování na Irdeto. Takže mi jde jen ČT 24, Óčko, Noe a stanice jako CNN, BBC apod. Jel jsem hned do Elektrowordu (mají otevřeno do 21.00), tam novou kartu Výměna neměli, zítra mají dostat 4 kusy ?! Tak jsem šel vedle do Datartu, tam mají karet co kdo chce. Koupil jsem ji, strčil 700vky anic. Nehraje to. Jaké jsou vaše zkušenosti? Poradíte? Nebo musím koupit i nový přijímač?
-
Radek
- V.I.P.
Jedu na Skylink Výměna a problémy nemám. Koukni se zda nemáš zapnutý bloker.
Přes Menu - 2589 mrkni na položku Karty EMM musíš mít zapnuto, aby procházely zápisy.
Nová karta se ti musí aktivovat, dej ji do přijímače, přepni na ČT1 a chvilku čekej.
Přes Menu - 2589 mrkni na položku Karty EMM musíš mít zapnuto, aby procházely zápisy.
Nová karta se ti musí aktivovat, dej ji do přijímače, přepni na ČT1 a chvilku čekej.
Dreamsky NXP256 HD, SHOWBOX S-700 PVR (CSLink, SkyLink ICE), HomeCast S3000 CR (Gital), (9E,13E,19.2E,23.5E), par. 2 x 80 cm (Fe, Al), LNB Quad GT-QD40D, LNB Quad GI-204S Platinum X, EMP Centauri DiSEqC 8/1 P.168-W, DiSEqC Golden Interstar 4/1 GI-411
-
- Nováček
Díky :) . Bylo tam zapnuto. Nicméně přepnul jsem na vypnuto a zpátky na zapnuto a uložit a začalo to hrát
.
-
- Nováček
- Dostal poděkování: 1 poděkování
skus zmeniť firmware v prijimači skus nahrať hotovy seting aj s frekvenciou skus tuto frekvenciu naskenovať na inej družici ktora vysiela niečo na frekvencii na ktorej idu slovenske ak ani po natiahnuti firmware a setingu nenajde tuto frekvwenciu vydim to na vadny tuner v prijimači .ešte ma napadlo že by nejaka služba vysielala v okoli na tej istej frekvencii a rušila ale to by tu frekvenciu nenaskenovali ani druhe prijimače.
- stofanak
- Nováček
Takže...
vyzerá to na HW chybu ktorá sa niekedy prejaví...napr. problémami s načítaním 11836.
Po vyskúšaní prijímača u ďalšieho zo susedov nabehol 11836 bez problémov.
Následne doma tiež a už s ním problémy neboli. Doteraz...(2 týždne...).
Včera sa ale stratili všetky nastavenia prijímača, vrátane staníc. Po vrátení
zo zálohy to ide bez problémov, no ja to vidím na poškuľovanie
po novom prijímači. Možno zanedlho mi showbox povie posledné zbohom.
Ďakujem za rady...
Miro
vyzerá to na HW chybu ktorá sa niekedy prejaví...napr. problémami s načítaním 11836.
Po vyskúšaní prijímača u ďalšieho zo susedov nabehol 11836 bez problémov.
Následne doma tiež a už s ním problémy neboli. Doteraz...(2 týždne...).
Včera sa ale stratili všetky nastavenia prijímača, vrátane staníc. Po vrátení
zo zálohy to ide bez problémov, no ja to vidím na poškuľovanie
po novom prijímači. Možno zanedlho mi showbox povie posledné zbohom.
Ďakujem za rady...

Miro