feature request?

Nastavení a vše kolem HD-BOXU.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
TMK
Nováček
Nováček

feature request?

Příspěvek od TMK »

Zdravím,

rozumím tomu dobře, že jsou zde lidé, kteří přímo pracují na vývoji fw pro hdbox? Pokud ano, je tu nějaká šance, že by se věnovali i tipům na vylepšení přístroje ze strany uživatelů?

Konkrétně bych například uvítal, aby se přijímač automaticky dočasně přepl do 576i/480i, pokud je připojen pouze přes analogový AV out - tento stav je mám pocit schopen detekovat, neboť nyní mi v této situaci přes AV zobrazuje hlášku ve smyslu, že pro 1080i (hodnota nastavená v menu) není připojeno HDMI (večer mohu upřesnit a hlášku případně vyfotit). Jde o to, že přes HDMI mám připojený HD projektor a přes AV klasickou CRT televizi, pokud je projektor vypnutý, rád bych, aby bylo možné automaticky bez nutnosti cokoliv na hdboxu přepínat sledovat satelit přes televizi. Řešilo by to i zmatky s prvotním přepínáním resolution přes MUTE u uživatelů AV outu atp. a přijde mi, že by to nemělo být nic složitého (pouze AV out = natvrdo 576i/480i, aktivní HDMI = hodnota z menu).

Díky za případnou odezvu, T.

HD-BOX FS-7110 HD PVR (fw 2.11.16) + Skylink HD Irdeto (přes MCAS)
supersat
Nováček
Nováček

Re: feature request?

Příspěvek od supersat »

U HDTV přijímače je předpoklad , že to někdo bude používat jinak něž přes HDMi blízký nule . Prvotní zmatky zmatky se dají řešit tak že
se fimware upraví aby po zapnutí naběhl 576i je otázka kolik by na druhé straně nadávalo z té většiny uživatelů proč a proč to musíme přepínat atd ...
Co se týče automatické detekce je docela možné že je to možné , ale jak se to bude chovat když bude současně zapnutý jak projektor tak i CRT ?

TMK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TMK »

supersat píše:U HDTV přijímače je předpoklad , že to někdo bude používat jinak něž přes HDMi blízký nule.
Už to, že tam ten AV out je (příp. že je analogový AV out v nějaké formě prakticky na všech ostatních receiverech včetně nejnovějšího hdboxu), tuto hypotézu vyvrací, jinak viz. můj dotaz nebo např. tento thread..
supersat píše:Prvotní zmatky zmatky se dají řešit tak že se fimware upraví aby po zapnutí naběhl 576i je otázka kolik by na druhé straně nadávalo z té většiny uživatelů proč a proč to musíme přepínat atd ...
Ano, oproti tomu tato automatika by neměla vadit vůbec nikomu, resp. aspoň mě nic nenapadá.
supersat píše:Co se týče automatické detekce je docela možné že je to možné , ale jak se to bude chovat když bude současně zapnutý jak projektor tak i CRT ?
Je mnoho možností, navrhl jsem asi tu nejjednodušší, aktivní HDMI (tj. bez ohledu na AV) = hodnota z menu (tj. přesně tak, jak je to teď, žádná změna, ale ani k horšímu). Další by byla, že by si uživatel mohl v menu toto chování nastavit, ale to už je samozřejmě složitější. Ideální by samozřejmě bylo, ale jely oba výstupy paralelně s tím, že na AV je vždy přepočítáno na SD, ale pokud na to ten HW neni stavěný případně pokud je to složité a/nebo pokud by to bylo zaplaceno nedostatkem výpočetního výkonu potřebného jinde, tak přes to nejede vlak, s tím nemám problém.

T.

TMK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TMK »

TMK píše: ..nebo např. tento thread..
Pardon, špatný link, opraveno..

TMK
Nováček
Nováček

Příspěvek od TMK »

TMK píše:..pokud je připojen pouze přes analogový AV out - tento stav je mám pocit schopen detekovat, neboť nyní mi v této situaci přes AV zobrazuje hlášku ve smyslu, že pro 1080i (hodnota nastavená v menu) není připojeno HDMI (večer mohu upřesnit a hlášku případně vyfotit)..
Tak jsem znovu vyzkoušel (konečně jsem sehnal pořádný AV kabel, viz. zmiňovaný thread) a bohužel, přístroj na zapnutý-vypnutý HDMI "spotřebič" nereaguje, hláška ("video výstup není k dispozici - 1080i", nic o HDMI, špatně jsem si to pamatoval) na AV outu svítí stále, ať je projektor zapnutý nebo není, čili s tou detekcí jsem byl asi příliš velký optimista :(

Nicméně nadále platí původní otázka..

Díky, T.

Odpovědět

Zpět na „Diskuze HD-BOX FS-7110 HD PVR“