fw 1.09.61

Odkaz na firmware a diskuze k firmware.

Moderátor: By.Bob

Odpovědět
milanskovran
Nováček
Nováček

Re: fw 1.09.61

Příspěvek od milanskovran »

Ide sice EPG, ale zase nejde PIP (okno pipu je cierne), to je na nervy! :))

milanskovran
Nováček
Nováček

Presnejsie povedane: niektore kanaly idu aj s PIPom, ine nie. Samozrejme mam tunery "oddelene".

Noro C Slovakia
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Noro C »

Pouzivam oscam PIP ok fw je asi najspolahlivejsi ide 3 dni je aj rychlejsi ako predtym a zatial mi ani raz nezmrzol zazrak. Az na egp raz ukazuje ok inokedy blbosti ale len na skylinku na upc je to ok

HDBOX9105+,HDBOX9105,HDBOXenibox, formuler f1,f3
kury32 Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od kury32 »

Ahoj kluci. Tak jsem si po delším čase dal poslední fw. Vše je podle návodu." vymazat ve složce var/.....soubory a tov.nastavení. To vše jsem provedl. A fw. jsem instaloval přes flash - usb + plugin - mcas co je poslední. A teď problém je v tom, že se mi zasekne obraz u jakéhokoliv programu. Dělá to, když si něco chci nahrávat na ext.disk asi po hodine - pořad běží i bez nahravání. Tak teď nevím kde je chyba. Co myslíte? Mám 500 GB WD disk a má zvlášť napájení + je připojeno eSata ze satelitem. Musím říci, že mi to dělalo i ostatných fw. Proč se to vše samo zastavý...? Děkuji kury32. :51:

kury32 Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od kury32 »

A dělá to u HD programů. Kartu mám skylink ice. To je doplněk.

milanskovran
Nováček
Nováček

Dík
Môžeš upresniť: oscam PIP ok fw

link.......

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

kury32 píše:Ahoj kluci. Tak jsem si po delším čase dal poslední fw. Vše je podle návodu." vymazat ve složce var/.....soubory a tov.nastavení. To vše jsem provedl. A fw. jsem instaloval přes flash - usb + plugin - mcas co je poslední. A teď problém je v tom, že se mi zasekne obraz u jakéhokoliv programu. Dělá to, když si něco chci nahrávat na ext.disk asi po hodine - pořad běží i bez nahravání. Tak teď nevím kde je chyba. Co myslíte? Mám 500 GB WD disk a má zvlášť napájení + je připojeno eSata ze satelitem. Musím říci, že mi to dělalo i ostatných fw. Proč se to vše samo zastavý...? Děkuji kury32. :51:
Aj mne minimalne 1x za den zmrzne
- pri spustani nahravania (HBO HD, iConcert) - interny HDD
- priprepinani
Niekedy vytuhne a je zastaveny obraz i zvuk, niekedy normalne bezi obraz i zvuk, ale ostane vysiet grafika menu resp. info listy a nejde prepnut ani vypnut.
Inokedy treba rychlo prepnut a po kratsom case sa rozbehne.
FW 1.09.61, Mcas z oktobra (bin)

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
MartinK. Czech Republic
V.I.P.
V.I.P.
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od MartinK. »

Tak u mě taky dochází minimálně jednou za den k zamrznutí. I menu se sem tam zasekne. Včera při nahrávání přes EPG nahrálo pouze tmu a u náhrávky byl symbol € u druhého pokus už nahrávka byla OK potom do 30 minut zamrzl na NOVA HD. Přepínání je opravdu rychlejší i obraz se mi zdá trochu jiný.

FW 1.09.61 oscam 5792 + autoreboot

Většinu těchto potíží jsem u FW 1.09.20 nezaznamenal a pokud tak ne hned po něklolika hodinách.

Všechny staré boxy jsem vyměnil za:
OCTAGON SF8008 4K -> openATV 7.4-devel.20231227 (2023-12-27)
maximální spokojenost
exhornik Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od exhornik »

Zdravim,

take mrzne. Dnes se mi stalo ze zamrznul pri vypinani - proste zustal viset posledni program a prijimac se nevypnul. Tak jsem se zkusil do boxu pripojit telnetem - to proslo. Koukal jsem na vyuziti ram, ale bylo jeste cca 7,5 MB volne. Tak jsem pojal podezreni na plugin. Pouzivam xcam, ale ten na prikaz kill (nepouzil jsem kill -9 pouze kill all) zareagoval a ukoncil se nicmene box byl stale zamrznuty = zrejme to neni problem pluginu. Dal jsem neexperimentoval - nebyl cas, ale chtelo by to jeste zkusit stopnout sambu, vsftpd nebo httpd - jestli to nahodou nedela nektery z techto procesu. Pokud ne tak uz zbyva pouze samotna aplikace s uzivatelskym rozhranim.

Musim ale rici, ze pred 1.09.61 to bylo u me o mnoho horsi (1.09.35 nepouzitelne - vsak jsem se kvuli tomu tady na foru pekne rozcilil :-)) - ale je take mozne, ze zlepseni zpusobil ne novy firmare, ale vycisteni boxu, ktere jsem byl nucen provest kdyz se mi zasekl box pri upgradu firmware. Pokud mate cas a chut zaexperimentovat zkuste pouzit utilitu pro vycisteni boxu (pres RS232) a nastedne znovu nahrat firmware - celkem bych tipoval, ze se muze situace "o ranku" zlepsit.

tulino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tulino »

tiez ma to napadlo, ze sa cez vikend budem venovat cisteniu boxu cez RS232, pretoze box zarucene tuhol aj bez naistalovaneho pluginu s cistym varom.
Urobil som downgrade na 1.09.49 a tiez to nie je bohvieco, rovnako mrzne. Druha moznost je, ci provider nepusta cosi do eteru (priznavam, ze je to cista konspiracna teoria)

Octagon SF 1018, fw 1.11.57 + Mcas 130904 + SL ICE = OK, + Seagate Pipeline 1 TB
HDBOX SF 9105 / 9105 PLUS, fw. 2.11.34 + Mcas january 2013 + SL IRDETO/ICE
HDBOX SF 9100, fw. 1.09.20 + Mcas july 2012 + SL ICE
heroo
Nováček
Nováček

Příspěvek od heroo »

Hmm, pouzivam 1.08.22 bez pluginov, nahravanie na NAS a vsetko hra ako ma, akurat teraz chcem zmenit kartu na ICE a zacat pouzivat Irdeto kanaly, viete mi poradit 100% funkcny fw. a pluginy kde mi to pobezi ako doteraz + irdeto HD kanaly?
Pisem lebo vidim ze posledne fw. za moc nestoja co sa tyka stability, ide mi hlavne o stabilitu.
Diky.

HD BOX 9100,Samsung PS51D550, Popcorn A110 aj ako NAS.
Ucim sa s Lunexom :-)
dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Ja prebehnem každý hdbox ktorý sa ku mne dostane od klienta cleanerom. Ľudia robia hocijaké sys zálohy ktoré dokážu boxu dosť zamotať hlavu a tak je to jediná možnosť ako urobiť z boxu znovu fungujúci prístroj bez rôznych anomálií - teda ak nerátam tú istú možnosť s telnetom.
Cleaner je ale jednoduchší

heroo

Posledné softy idú skvelo a s MCASom Ti pôjdu všetky karty

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
exhornik Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od exhornik »

To ze fw 1.09.61 jde skvele bych se na mem prijimaci tvrdit neodvazil. Prestoze jsem box vycistil cleanerem a nahral firmware pres porter a nasledne znovu nastavil a naladil, tak mi zamrzne nejmene 1x denne. Plugin mam pouze XCam od Tebe (Dempsey) z 1. zari. Pokud to Tobe jde skvele, pak by me celkem zajimalo jaky rozdil je v nastaveni meho a Tveho boxu - proc me to tak cca 1x denne zamrzne. Myslis, ze je mozne, ze v mem prijimaci odchazi elektornika (myslim tim napr. kondiky ve zdroji - ani bych se celkem nedivil kdyby neco odchazelo protoze prijimac topi jak zehlicka, ale to uz od doby co jsem ho koupil) ? Existuje nejake schema prijimace podle ktereho by bylo mozne promerit abych zjistil jestli je vse OK ?

Jinak zajimava informace je ta co pises, tedy ze pouziti cleaner utility by melo byt totozne se smazanim adresare var pres telnet - je to urcite tak, ze tato utilita dela pouze smazani tohoto adresare ? Nebo dela jeste neco navic ? Fakt je, ze nez jsem se dostal do problemu s upgradem firmware, tak jsem vzdy z var mazal pouze soubory emulatoru a vse ostatni jsem nechaval byt - je teda mozne, ze tam box pise nejake logy nebo neco podobneho co je treba pred upgradem mazat a proto nebylo v mem prijimaci uz zrejme misto na upgrade. Jinak by to znamenalo, ze ta utilitka dela cosi vic nez jen smazani varu, ktere jsem vzdy "provedl" jak jsem psal pouze /var/bin + adresare a soubory s konfiguraci emulatoru XCam.

dempsey
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dempsey »

Myslis, ze je mozne, ze v mem prijimaci odchazi elektornika (myslim tim napr. kondiky ve zdroji - ani bych se celkem nedivil kdyby neco odchazelo protoze prijimac topi jak zehlicka, ale to uz od doby co jsem ho koupil) ?
Ano - je to dosť možné
Jinak zajimava informace je ta co pises, tedy ze pouziti cleaner utility by melo byt totozne se smazanim adresare var pres telnet - je to urcite tak, ze tato utilita dela pouze smazani tohoto adresare ? Nebo dela jeste neco navic ?
Evidentne áno. Tých príkazov v telnete na čistenie existuje viac... Hlavne po označení kolonky erase user data - Include configuration / v cleaneri / sa box vyčistí od uložených nezmyslov ktoré si užívatelia vytvorili.
Len doplním že existujú dva cleanery - ten s prívlastkom new je robený pre novší procesor v 9105

Obrázek
Coolstream ZEE/motorSG2100 a 105 offset Al-Diseq:C USALS port1 + 85 Fe Fix DiseqC:1.0 port2, soft/2.04/ http://www.satpodpora.sk neposielajte mi súkromné správy-mám ich zablokované
exhornik Czech Republic
Nováček
Nováček

Příspěvek od exhornik »

Len doplním že existujú dva cleanery - ten s prívlastkom new je robený pre novší procesor v 9105
Ja jsem to teda cistil prave tim s privlastkem new, ale v jeho popisu je psano (aspon tak jsem to pochopil) ze je "aj pro novsi procesor 9105" = mel by fungovat i s puvodnim procesorem a u me taky fungoval - nehlasil zadny problem. Je teda mozne tu novsi verzi pouzit pro cisteni starsich boxu nebo je treba pro 9100/9200/9300 pouzivat tu verzi starsi = mel bych znovu vycistit a nahrat firmware ?

Co nejake to schematko nebo rada jak proverit jestli je primac OK co se tyka elektroniky ?

Odpovědět

Zpět na „Odkaz na firmware a diskuze k firmware - HD-BOX FS-9200-9300 PVR“